Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tworzenie stron internetowych...

• This topic is locked This topic is locked
17 replies to this topic

#1 iSenior

iSenior
  • 149 posts
  • SkądLeszno

Posted 12 February 2009 - 22:10

Witam , jestem zieony , lecz chciałbym założyć własną stronę internetową i chciałbym m żeby mi ktoś wytłumaczył jak to zrobic skad kupic serwer czy cos jak wybrac doemene i jak stworzyc ogolem strone i wszystko :)

#2 zioper

zioper
  • 261 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 12 February 2009 - 22:17

Jesli chodzi o maca to najwygodniejszym rozwiazaniem bedzie chyba konto me.con. Do tego iWeb (Najlepiej '09). Szybko, latwo i przyjemnie ;)

#3 iSenior

iSenior
  • 149 posts
  • SkądLeszno

Posted 12 February 2009 - 22:19

ile kostuje mobile me?

#4 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 12 February 2009 - 22:50

Moze darmowa wersja z Most Endorsed FREE Website Hosting Provider | Free Website Hosting
Jest chyba 10gb miejsca i 300 gb transferu.
Strone pomagaja tworzyc od podstaw.
Wszystko po angielsku ;-)

#5 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 February 2009 - 16:24

może podaj w takim razie linka? ogólnie muzyka na stronach jest zła chyba że jest wstawiona w jakiś logiczniejszy sposób, ale nie mam pojęcia jak wstawia iWeb i jak to jest zrobione na twojej stronie i bez linka naprawdę niewiele się poradzi

#6 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 February 2009 - 11:37

nie za bardzo widzę tam cokolwiek co miałoby odpowiadać za granie muzyki jak się nazywa ten plik?

#7 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 February 2009 - 12:03

spacje i polskie znaki? to nie jest dobry pomysł na nazywanie plików to po pierwsze no i jak widać coś się zrąbało przy tym eksporcie jeżeli nie ma tego pliku

#8 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 18 February 2009 - 15:08

Lub ovh.pl Są darmowe serwery, a nowy iWeb pozwala na eksport na dowolny FTP. Poza tym jest mnóstwo darmowych edytorów .HMTL, .PHP czy CMS w sieci. Google Twoim przyjacielem jest ;)

#9 abe

abe
  • 44 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 February 2009 - 23:09

lub webd.pl nie ma co się nastawiać, ale używałem i było ok. domena za pl 100, com 50, com.pl 75, regionalne za 25(?). A jak masz stałe IP to postaw sobie strone na Leo - tylko wtedy komp musi cały czas działać więc nieciekawie.

#10 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 20 February 2009 - 23:39

lub webd.pl

Znałem kilka serwisów notorycznie hakowanych przez dziury w Webd. Jest to ogólnie nie polecany i "kijowy" hosting. Wiadomo, że dobry haker włamie się na każdą stronę, ale na tamte, które znałem włamywali się lamerzy z Devil Team.

Ja osobiście polecam OVH i Nazwa.pl. Mam serwer w OVH i domenę w Nazwie i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście rozwiązanie, które podałem jest dla stron robionych hobbystycznie, jeżeli chciałbyś mieć profesjonalny serwis to polecam TIO Media.

#11 marcinosss

marcinosss
  • 21 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 February 2009 - 02:36

# # Przepraszam że trochę z innej beczki ale czy możecie pomóc / bo ja raczkuje w tym programie / . zrobiłem stronkę w iWebie i umieściłem na serwerze a chciałbym umieścic na niej zlinkowany materiał video z VIMEO.com. I pytanie...jak to zrobić...? tzn czy jest jakiś player w iWebie do odtwarzania tego video czy będzie mnie odsyłał na stronę Vimeo mojego konta...?

#12 abe

abe
  • 44 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 February 2009 - 20:23

Ovh Ja słyszałem również kiepskie opinie na temat OVH. Wiadomo co kraj to obyczaj. Ja nie miałem problemów z webd, ale może jest tak jak mówisz. Jak ktoś ma już na prawdę ważne strony to i tak wykupi płatny serwer w nazwie czy home.

#13 iSenior

iSenior
  • 149 posts
  • SkądLeszno

Posted 22 February 2009 - 23:11

dokladnie ja tez tak slyszalem

#14 kjanicki

kjanicki
  • 195 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 February 2009 - 07:51

domena za pl 100, com 50, com.pl 75, regionalne za 25(?).

Wystarczy wykupić jakiś hosting i domeny się dostaje za pare złotych. Ja korzystam z linuxpl.com - serwer wirtualny za 50 zł rocznie i domeny .pl mam za 14 zł brutto

#15 macieksz

macieksz
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 February 2009 - 09:11

Ja korzystam z Webd.pl aczkolwiek do poważnych stron nie polecam. Domena z home.pl kosztuje 99gr

#16 Pabloss

Pabloss
  • 291 posts
  • SkądJaworzno

Posted 02 August 2016 - 17:22

Koledzy odgrzewam temat. Zmuszony jestem do wykonania strony www. Clickweg od home.pl po roku okazał się dla mnie za drogi. Czy możecie polecić darmowy lub niewiele kosztujący i PROSTY edytor do tworzenia stron www. Robię to społecznie dla OSP i nie będzie to strona do zarabiania pieniędzy. Może ktoś pomóc ?

#17 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 02 August 2016 - 17:58

Jeżeli będziesz pisał kod ręcznie to za free masz Textwranglera.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#18 ftpd

ftpd

Nie.

• 24371 posts

Posted 03 August 2016 - 09:40

Wspaniałe miejsce na takie pytanie.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users