Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3G] HI-ENDOWE słuchawki

• Please log in to reply
62 replies to this topic

#51 jackolus

jackolus
  • 256 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 February 2009 - 13:33

wracając do tematu słuchawek: sam używam Ultimate Ears super.fi 4vi ( fajna krótka nazwa :wink: ) - jeśli rozmawiamy o słuchawkach dousznych. Dałem za nie podczas pięknych czasów dolara za 2.1zł ok. 350zł . Wiem doskonale że są one tylko jedno drożne, ale są zrobione na w miarę porządnej armaturze, no i mają przycisk funkcyjny dla ajfona co niesamowicie ułatwia życie. Wcześniej używałem Creative'ów ( bez komentarza ) i obecnie przy słuchaniu jakichś naprawdę trudnych do zagrania elektronicznych kawałków ciśnie się na usta "łał - ale grają" a swoją drogą - strasznie mnie ciekawi jak naprawdę grają Apple In-Ears ?!

#52 Levy

Levy
  • 658 posts
  • SkądPuławy

Posted 26 February 2009 - 15:27

W Moim Jabłuszku jest test Apple In-Ear, podobno "rozczarowują".

#53 iHalo 3G

iHalo 3G
  • 6 posts

Posted 21 February 2010 - 17:36

Bose in ear nie kupuj... ja miałem i srednio co 4 miesiace sie psuły, na szczescie serwis maja swietny i od reki wymieniali mi na nowe.... ale co za sens kupowania słuchawek ktore psuja sie co chwile.... kupowałem je w galerii mokotów w warszawie. w koncu porosiłem o zwrot kasy i oczywiscie ja dostałem.... takze nie polecam Bose in-ear.....

Nie mam pijęcia co robiłeś ze swoimi słuchawkami BOSE in ear, ale ja używam ich dosyć intensywnie od ponad roku i wciąż są sprawne w 100%, pewnie miałeś jeszcze ten pierwszy model z tandetnym kablem "in ear" (...).
iPhone i Hi-end mają tyle wspólnego co Lady Gaga z gangsta rapem.
Jeśli chodzi o hi-end to- [url=http://www.highfidelity.pl/artykuly/0609/stax.html]HIGH Fidelity[/url]

#54 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 21 February 2010 - 17:49

To jest Hi-End:
Untitled Document
Home
AKG START

#55 Maciek Stanasiuk

Maciek Stanasiuk
  • 216 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 21 February 2010 - 18:03

Panowie, za przeproszeniem, gadacie głupoty. iPhone, jeśli chodzi o źródło przenośne spokojnie "daje radę" i niczym nie odbiega od innych odtwarzaczy. Co do słuchawek z mikrofonem - zdecydowanie NuForce NE-7m, za swoją cenę zdecydowanie wymiatają. Taniej - SoundMagic MP21, drożej - UE Triple.fi 10 Pro vi. Seria CX Sennheisera zdecydowanie nie jest warta swojej ceny.

#56 iHalo 3G

iHalo 3G
  • 6 posts

Posted 22 February 2010 - 16:08

iPhone jest bardzo dobrym źródłem przenośnym, chodziło o Hi-End którego nie usłyszysz nań nawet gdy podłączysz wzmacniacz słuchawkowy + AKG K 701 odłuchując Apple Lossless. Po prostu iPhone nie jest w stanie wygenerować dźwięku Hi-End. Jeśli chodzi o Apple in ears (śmiech). Ciężko jest mi się wypowiadać na temat tych słuchawek bo jakość dźwięku jest OKRUTNA w całym swoim "paśmie". Lepiej dorzucić 'pare groszy' i wybrać cos z KOSS-a lub Sennheiser-a.

#57 home theatre

home theatre
  • 91 posts

Posted 15 March 2010 - 17:12

shure se530 + microfon shure MPA. I jestesmy w muzycznym raju :) (oczywiscie jak na mozliwosci iphona). Shure sa zbudowane troche inaczej niz reszta sluchawek...tz. kabel ma w sumie jakies 15 cm, i do niego mozna dalaczyc kable przejsciowki. Czyli np. dlugi kabel, albo wlasnie mikrofon do Iphona. Jakosc mikrofonu sama w sobie tez powala, zbiera swietnie, nawet 40-50 cm od ust, i bardzo dobrze niweluje halas otoczenia. Jezli bawic sie w Hi-end w iphone i musi byc guzik to alternatywa beda chyba tylko UE...chociaz cos mi sie jeszcze ostatnio obilo o uszy, nie pamietam tylko producenta....

#58 zenx

zenx
  • 33 posts

Posted 15 March 2010 - 23:29

moim zdaniem jedne z lepszych słuchawek jeśli chodzi o ergonomie - jakość dźwięku to Sennheiser IE6 o niebo lepsze od serii CX, która jest już przereklamowana . Posiadam i polecam.

#59 suicide

suicide
  • 150 posts
  • SkądKomorów

Posted 16 March 2010 - 10:53

no i tutaj bym się nie zgodził że ie6 są jakieś super... poczytaj sobie kilka recenzji i zobaczysz że za słuchawki za 150 złotych grają lepiej ;) a dokładnie chodzi mi o nf ne-6/7 ;) ktoś je porównywał i nie wypadły tak wspaniale... co do bose in ear. za te pieniądze są lepsze słuchawki. jakoś dźwięk wydobywający się z nich mnie nie ujął. grają... hymm... jak philipsy she9500 :/ albo nawet i gorzej, przynajmniej w moim odczuciu.

#60 Hetrzot

Hetrzot
  • 45 posts

Posted 21 March 2010 - 01:14

Shure se 530 (problemy z kablem podobno - odnowiona wersja se 535 z odczepianym kablem już jest ale nie do kupienia (tzn nie znalazłem) mają niedługo być dostępne).

Właśnie stoję przed zakupem i początkowo myślałem nad ie6 ale postanowiłem odczekać i dołożyć. teraz myślę nad shure se 530 i westone 3 (są to chyba najbardziej konkurencyjne high - end'y dla shure)

skure ma 2 drivery do niskich i średnich ( takie same) + 1 do wysokich a westone 3 różne. niskie, srednie i wysokie. te nie wiem co wybrać

---- Dodano 21-03-2010 o godzinie 01:24 ----
shure se 530

westone 3

czy miał ktoś i porównywał?
to chyba najbardziej polecane high end'y

#61 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 March 2010 - 01:25

jak ktoś lubi duże, to polecam senki hd380 - cud!

#62 jawor121

jawor121
  • 45 posts

Posted 25 March 2010 - 19:36

Ja dostałem dziś iPhone 3g i właśnie mam zamiar zamówić Nu-Force 7. Ponoć do iPhone w tej cenie bezkonkurencyjne są.

#63 iHalo 3G

iHalo 3G
  • 6 posts

Posted 28 March 2010 - 17:52

Shure se 530 (problemy z kablem podobno - odnowiona wersja se 535 z odczepianym kablem już jest ale nie do kupienia (tzn nie znalazłem) mają niedługo być dostępne).

Właśnie stoję przed zakupem i początkowo myślałem nad ie6 ale postanowiłem odczekać i dołożyć. teraz myślę nad shure se 530 i westone 3 (są to chyba najbardziej konkurencyjne high - end'y dla shure)

skure ma 2 drivery do niskich i średnich ( takie same) + 1 do wysokich a westone 3 różne. niskie, srednie i wysokie. te nie wiem co wybrać

---- Dodano 21-03-2010 o godzinie 01:24 ----
shure se 530

westone 3

czy miał ktoś i porównywał?
to chyba najbardziej polecane high end'y

Hetrzot, jak najbardziej Shure se 530, moim zdaniem są to najlepsze pchełki powrzechnie dostępne.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users