Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] HI-ENDOWE słuchawki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#26 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 18:04

Wy chyba jesteście odkorowani. Ile można pisać, że skoro nie ma tego czego szukałem to nie pozostaje mi nic innego jak kupno oryginałów apple'a - są beznadziejne, zero dźwięku, w 100% nie hi-endowe, ale to jedyne słuchawki spełniające kryteria czyli mikrofon i przycisk do zmiany piosenek. Nie widzi mi się również kupno jakiś przejściówek, lutowania lub kupno tych sennheiserów (badziew), które mają ten mikrofon wielkości stodoły, bo to rzeźba w miękkim materiale. Koniec kropka. Mam nadzieję, że teraz zrozumieliście co chciałem powiedzieć.

#27 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 lutego 2009 - 18:20

To po kiego grzyba piszesz, że szukasz hi-end'owych i wprowadzasz ludzi w błąd?? Trzeba było napisać, że szukasz jakichś zamienników z pilotem, a nie zawracać d*..

#28 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 18:27

Chciałem się was spytać czy coś takiego w ogóle istnieje :F

#29 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 lutego 2009 - 18:30

Wy chyba jesteście odkorowani. Ile można pisać, że skoro nie ma tego czego szukałem to nie pozostaje mi nic innego jak kupno oryginałów apple'a - są beznadziejne, zero dźwięku, w 100% nie hi-endowe,.

Sam jestes beznadziejny =). Mow za siebie.

#30 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 02 lutego 2009 - 18:46

Widać, jakie Ty masz pojęcie o fizyce w takim wypadku.

HighEnd = najwyzsza klasa, w tym wypadku najwyzsze modele firm ktore robia uniwersale. Wiec te Shure 530 to dobry przyklad :)

No ale fakt, pytanie o High End...i kupno pchełem Apple to paranoja :D
Btw, testował ktoś dokanałówki Apple? Też taki sam syf, czy jest lepiej?

Podaj przykład słuchawek, którymi udowodnisz, że się myliłem ;)

#31 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 18:50

Super.fi 4vi Description - Products - Ultimate Ears Earphones Headphones Personal Monitors

UE czyli całkiem całkiem w świecie słuchawek, ale nie powiem Ci jak grają, nie słuchałem ich więc trudno mi się wypowiadać.

#32 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 02 lutego 2009 - 18:57

To po kiego grzyba piszesz, że szukasz hi-end'owych i wprowadzasz ludzi w błąd?? Trzeba było napisać, że szukasz jakichś zamienników z pilotem, a nie zawracać d*..

Chodziło o hi-endowe zamienniki, zadowolony? Przeczytajcie czasami ze zrozumieniem wszystkie posty, a dopiero potem się wypowiadajcie.

#33 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:14

Super.fi 4vi Description - Products - Ultimate Ears Earphones Headphones Personal Monitors

UE czyli całkiem całkiem w świecie słuchawek, ale nie powiem Ci jak grają, nie słuchałem ich więc trudno mi się wypowiadać.

O taką odpowiedź mi chodziło 8-) . Przyjrzę się im bliżej. Jeżeli ktoś ma podobne propozycje to dajcie linki.

#34 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:30

Ah, zapomniałbym masz jeszcze model wyższy który nie jest wiele droższy:

- Store - Ultimate Ears Earphones Headphones Personal Monitors

#35 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 17:38

Dostałem w końcu słuchawki oryginalne od apple'a, ale mam jakiś nowy model dodatkowo z głośnością w tym przycisku, tyle że ta głośność mi nie działa. Czy jest to wina starego softu 2.2.1???????

#36 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 06 lutego 2009 - 18:24

Jak wygląda na głośność w przycisku? Przycisk służy do zmiany piosenek.

#37 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 19:41

Zobacz sobie w akcesoriach do ipoda. Głośność w iphonie nie jest jeszcze wspierana ale może jest już jakieś obejście.

#38 emuv

emuv
  • 60 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 20:57

Sennheiser MM50 - polecam w 100%. Sam mam takie, udało mi się kupić na allegro za 235zł, teraz widziałem oferte za 290zł.

#39 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 22 lutego 2009 - 21:51

Też planuję sobie je kupić. Obecnie mam Sennheiser CX 300, ale brakuje mi przycisku i mikrofonu. Ktoś jeszcze ma MM 50i? Jak dźwięk? Wygodne są?
Btw, na ggmedia.pl są za 225 zł ^^

---- Dodano 22-02-2009 o godzinie 21:53 ----
Na zdjęciach MM 50i ten moduł z przyciskiem i mikrofonem wydaje się taki ogromny, nie taki smukły jak w oryginalnych Apple. Jak jest w rzeczywistości? Czy, że tak powiem, nie ciąży to na uchu?

#40 emuv

emuv
  • 60 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 06:56

Są wygodne, kabel krótki ale wystarczający. Jakosc dźwięku nieco lepsza od cx300 i trochę gorsza od cx500, czyli w sumie to takie cx400 tyle że z mikro. Co do ceny to właśnie na ggmedia je kupiłem tyle że przez allegro, sklep godny polecenia. Moduł z przyciskiem jest faktycznie nieco wiekszy od tego w sluchawkach originalnych, ale nie ciąży na uchu, poniewaz słuchawki trzyma sie na szyi.

#41 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 23 lutego 2009 - 08:54

Dzięki za wyczerpująca odpowiedz ^^ Możesz napisać mi jeszcze ile cm jest od słuchawki do mikrofonu?

#42 emuv

emuv
  • 60 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 18:04

~19 cm i ciekawostka - mikrofon inaczej niż w standardowych słuchawkach znajduję się po lewej, a nie prawej stronie.

#43 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 23 lutego 2009 - 21:07

19 cm? Od tej krótszej? Chodzilo mi o tę krotsza, a 19 to jakos strasznie dużo :P To nawet lepiej, wydaje mi się ze bardziej popularnie wśród producentów jest właśnie po lewej.

#44 emuv

emuv
  • 60 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 11:08

Może jakoś źle mierze?
Masz tu fote i powiedz czy o to Ci chodzi:
Dołączona grafika

#45 wzdrl

wzdrl
  • 18 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 11:30

Sennheiser MM50 - polecam w 100%. Sam mam takie, udało mi się kupić na allegro za 235zł, teraz widziałem oferte za 290zł.

Oczywiście wersja "for iPhone"
Mam takie i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć. Z dousznych z pilotem i z iPhonową wtyczką, to najlepsze, do udało mi się znaleźć.

Gorąco Polecam

#46 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 24 lutego 2009 - 15:34

Może jakoś źle mierze?
Masz tu fote i powiedz czy o to Ci chodzi:
Dołączona grafika

Mój błąd, wydawało mi się, że 19 to jakoś za dużo. Wielkie dzięki za pomoc ^^

#47 trial

trial
  • 1 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 20:47

Goldring NS 1000 / Bose on-ear Witam! Przejrzalem nieco wasza rozmowe i chcialbym dodac wlasna opinie na temat tych, ktore udalo mi sie nabyc jakis czas temu. Jesli chodzi o Hi-endowe sluchawki to iPhone sie do tego poprostu nie nadaje - nie wlozysz do niego plyty CD a jesli jestes melomanem to jednak poczujesz roznice miedzy skompresowanym i nieskompresowanym dzwiekiem. Ja ostatnio nabylem sluchawki firmy Goldring, model NS1000. Dzwiek przez nie jest bardzo klarowny, pelny, bez jakichkolwiek znieksztalcen. Nie oczekujcie od nich "uderzenia basow" bo one do tego nie sluza - jest to raczej rodzaj sluchawek "odsluchowych" gdzie nie ma sztucznego podbijania tonow. Bardzo wyrazne i nie syczace wysokie tony i rownomierny, czysty bas zawarty w nich jest jak dla mnie zupelnie wystarczajacy. Maja wbudowana funkcje Noise Cancelling, przydaje sie szczegolnie w samolocie albo metrze. Jedyne ale to cena - w Polsce widzialem je za ok 900zl ale juz w UK (gdzie wlasnie je kupilem) zaplacilem £93. Jesli wiec ktos nie przejmuje sie cena a chce miec naprawde dobre (moglbym sie pokusic o stwierdzenie profesionalne) sluchawki - szczerze polecam. Inne sluchawki ktore mialem wczesniej i ktore z czystym sumieniem polecam to Bose on-ear. Nieco inny dzwiek niz w Goldringach - bardziej podbity bas i treble i przez to wydaja sie nieco glosniejsze. Do tego sa o tyle fajne ze dosc sprytnie sie skladaja wiec mozna je zmiescic praktycznie wszedzie. Nie maja funkcji Noise Cancelling ale za to sa na tyle dobrze wytlumione ze byla by ona zbedna w tym sprzecie. Niestety kabel ktory wychodzi z nich zostal nadszarpniety i przerywal dlatego zdecydowalem sie na nowe sluchawki. P.S. Niezla reklama z tego wyszla :D Pozdrawiam serdecznie! trial.

#48 Hr0thgar

Hr0thgar
  • 89 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lutego 2009 - 20:59

Kup albo słuchawki od apple'a in-ear lub zwykłe (obie chyba mają mikrofon/przycisk do zmieniania dźwięków) lub jeżeli Ci zależy na naprawdę dobrej jakości dźwięku to Bose in-ear (ok. 400zł). Sam z nich korzystam i jestem zadowolony :P.

#49 majonez

majonez
  • 372 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 01:34

Bose in ear nie kupuj... ja miałem i srednio co 4 miesiace sie psuły, na szczescie serwis maja swietny i od reki wymieniali mi na nowe.... ale co za sens kupowania słuchawek ktore psuja sie co chwile.... kupowałem je w galerii mokotów w warszawie. w koncu porosiłem o zwrot kasy i oczywiscie ja dostałem.... takze nie polecam Bose in-ear.....

#50 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2009 - 16:29

Jesli chodzi o Hi-endowe sluchawki to iPhone sie do tego poprostu nie nadaje - nie wlozysz do niego plyty CD a jesli jestes melomanem to jednak poczujesz roznice miedzy skompresowanym i nieskompresowanym dzwiekiem.

Można zgrywać w iTunes CD do formatu lossless, wtedy nie będzie kompresji. Z iPhone sens ma średni, ale z iPodem classic z dużym dyskiem już tak. I może to zagrać całkiem przyzwoicie, tyle że lepiej nie z wyjścia słuchawkowego, tylko z docka przez line-out i wzmacniacz słuchawkowy. Sam tak słucham z iPoda w domu (na "dużych" Sennheiserach) i brzmi to całkiem dobrze, na tyle że zaczyna wtedy wnerwiać skopany mastering na wielu współczesnych płytach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych