Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] HI-ENDOWE słuchawki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#1 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 18:45

Poszukuję w/w słuchawek, muszą mieć ten przycisk do zmiany piosenek i odbioru rozmów. Czy ktoś może mi pomóc w poszukiwaniach???

#2 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 18:53

http://www.myapple.p...-iphone-3g.html

#3 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 19:02

Napisał High-End, ja przez to rozumiem conajmniej 1000PLN i jakieś NIEcustomy ;) Ale będzie ciężko o jakieś przyciski, bo słuchawki są do słuchania muzyki projektowane ogólnie, a nie pod iPhone'a ;]

#4 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 01 lutego 2009 - 19:07

Nie ma takich słuchawek ;) . Albo przyciski albo jakośc dzwięku.

#5 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 lutego 2009 - 19:13

Poszukuję w/w słuchawek, muszą mieć ten przycisk do zmiany piosenek i odbioru rozmów. Czy ktoś może mi pomóc w poszukiwaniach???

Prosze =) [url=http://allegro.pl/item541761994_oryginalne_sluchawki_apple_iphone_3g_ipod_od_ss.html]ORYGINALNE SŁUCHAWKI APPLE iPHONE 3G iPOD OD SS ! (541761994) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

#6 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 01 lutego 2009 - 19:53

Prosze =) ORYGINALNE SŁUCHAWKI APPLE iPHONE 3G iPOD OD SS ! (541761994) - Aukcje internetowe Allegro

to zart , tak ?
Czy sposob na nabicie postow (ale po co ?)

Nie ma takich sluchawek . Kup pozadne bez przyciskow , wlacz shuffle w iphonie i ciesz sie jakoscia :)

Ja polecam koss - moze nie super wypas ale wypas.

---- Dodano 01-02-2009 o godzinie 19:57 ----
A z jeszcze lepszych - firma bose - uwazaj na podrobki

#7 dziadeq

dziadeq
  • 32 postów
  • SkądFrankfurt

Napisano 01 lutego 2009 - 20:30

W sumie kiedys widzialem fajny patent ktory zamierzam sam wyprobowac przy odrobinie czasu : \kupujesz jakies tandetne sluchawki ktore rozwidlenie na L R maja za pilotem/mikrofonem - tniesz i lutujesz ( albo dajesz komus do zrobienia) wejescie na jacka i masz tak o to przejsciowke z pilotem i mikrofonem do ktorej mozesz wpiac jakie tylko sluchawki zapragniesz :)

#8 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 01 lutego 2009 - 20:32

Nic co ma głośniczek membranowy 10mm nie może grac dobrze ;) Fizyki się nie przeskoczy.

#9 dziadeq

dziadeq
  • 32 postów
  • SkądFrankfurt

Napisano 01 lutego 2009 - 20:36

"grac dobrze" to pojecie wzgledne

#10 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 01 lutego 2009 - 20:49

Jak coś z hi-endu to polecam Shure armaturowe na 3 przetwornikach Shure SE530 - Słuchawki douszne izolujące dźwięki zewnętrzne : Shure - iApple.pl - Sklep Apple. Komputery, laptopy i akcesoria Apple. iPody i akcesoria iPhone. Mac OSX, Apple sklep,komputery,laptopy,sklep,apple

Poza tym pytanie przez co rozumiesz hi-endowe słuchawki? :)

#11 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 01 lutego 2009 - 20:57

"grac dobrze" to pojecie wzgledne

Skrót myślowy - wierna reprodukcja dźwięku w każdym zakresie.
Dla mnie tak wygląda dobre granie.
Oczywiście teraz można się doczepić, że w takim razie wiele high-endowych słuchawek nie gra dobrze ;).

#12 MYCA_PL

MYCA_PL
  • 64 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 21:07

Skoro nie napisał, że muszą być doki, to może recablowane CALe :P?

#13 dziadeq

dziadeq
  • 32 postów
  • SkądFrankfurt

Napisano 01 lutego 2009 - 21:26

Skrót myślowy - wierna reprodukcja dźwięku w każdym zakresie.
Dla mnie tak wygląda dobre granie.
Oczywiście teraz można się doczepić, że w takim razie wiele high-endowych słuchawek nie gra dobrze ;).

Si, wiec tu sie z Toba w 100% zgadzam
I dlatego kiepsko sprecyzowane pytanie autora watku zostawia tone gdybania :

czy potrzebuje sluchawek do mixow, czy poprostu chce bardzo dobre sluchawki ale slucha konkretnej muzyki.

Znajomy slucha jakis New metalowych klimatow wiec potrzebuje sluchawek z kopem basowym - fajne te jego sluchawki i brzmia nawet ok ale dla mnie byly by bezuzyteczne bo zmiksowanie utworu na nich nie dawalo by za grosz uniwersalnosci - zreszta wogole mix na jednych sluchawkach nic nie daje.

Jesli chodzi o slucawki tylko do sluchania i nie musza byc referencyjne to znowu najlepiej sie wybrac do dobrego sklepu z ulubiona muzyka na sprzecie i tam zobaczyc na czym najlepiej zagada

#14 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 01 lutego 2009 - 21:40

Racja, racja. Autor wątku zadał pytanie w taki sposób, że raczej nie oczekiwał poważnej odpowiedzi i sądzę, że te high endowe słuchawki to jakieś doki lepsze od pchełek, tanie IEMY, lub coś pokroju KPP czy CAL!. Nie sądzę aby interesowały go np. Grado GS1000, czy elektrostatyczne Staxy ;) . Jak dobrze zauważyłeś, nie da się w prosty sposób określić co gra dobrze. Każdemu podoba się inny rodzaj brzmienia, słucha innej muzyki oraz używa innego źródła. A stosowanie iPhone jako źródła do high endowych słuchawek jest co najmniej śmieszne ;) . Dlatego ostatecznie polecił bym sławne CAL!'e, które już zostały wyżej przez kogoś wymienione. Chociaż podobno najlepiej grającymi słuchawkami (bez wzmacniacza) które można uważać za przenośne (i do sprzętu przenośnego) to Sennheiser HD25-1 II. Nie biorąc pod uwagę drogim IEMów ;).

#15 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 23:58

Czytając poprzednie posty widać, że nie każdy wie co to pojęcie HI-ENDOWE :) Po prostu szukam jakiejś alternatywy dla oryginałów i miałem nadzieję, że jest coś takiego. Wiadomo, że jest wiele super słuchawek, ale chodzi mi tylko o to, żeby nie wyjmować iphone'a po to by zmienić piosenkę; przez rękawiczkę również nie da się tego zrobić. Jedyne co znalazłem to jakieś sennheisery, ale każdy wie czym jest dziś sennheiser :/ Juź zamówiłem sobie applowskie. Poprzednie ktoś mi zawinął, ale w sumie to się cieszę bo szwankowała prawa słuchawka :)

#16 dziadeq

dziadeq
  • 32 postów
  • SkądFrankfurt

Napisano 02 lutego 2009 - 00:10

oO po tym co napisales to w sumie polecam kiosk i cos za 15 zeta :)

#17 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 00:20

Drogie słuchawki to ja już mam... Nie będę chodził w wielkich AKG po ulicy, dlatego poszukiwałem czegoś jak najlepszego co spełniałoby moje oczekiwania.

#18 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 lutego 2009 - 08:11

Polecam Koss Porta Pro + adapter z przyciskiem albo Pocket Touch. Te słuchawki grają dużo lepiej niż standardowe.

#19 dziadeq

dziadeq
  • 32 postów
  • SkądFrankfurt

Napisano 02 lutego 2009 - 09:14

a nie chcesz zrobic tak jak polecalem - przelutowac input jacka do slabszych z mikrofonem i pilotem i do tego kupic za jakies 2 stowki np AKG dokanalowe?

#20 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 lutego 2009 - 09:26

polecam zestaw Shure MPA : The Music iPhone and iPhone 3G Adapter (swietny mikrofon) oraz zluchawki Audio-Technica ATH-ESW10JPN wszystko fajnie gra pod warunkiem ze nie sluchamy mp3 :)

#21 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 lutego 2009 - 10:08

to zart , tak ?
Czy sposob na nabicie postow (ale po co ?)

Nie ma takich sluchawek . Kup pozadne bez przyciskow , wlacz shuffle w iphonie i ciesz sie jakoscia :)

Nie ma takich sluchawek hahahaha. Z choinki sie urwales?? To sa dobre sluchawki. ...

#22 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 02 lutego 2009 - 15:11

To nie są nawet średnie słuchawki. Dopóki chociaż przez chwilę nie posłucha się jakichś topowych słuchawek takich firm jak: AKG, Denon, Grado, Sennheiser, Audio-Technica czy chociażby Beyerdynamic nie ma się pojęcia jak mogą grać dobre słuchawki. Ja niestety raz posłuchałem i od tej pory wywaliłem wszystkie mp3 z komputera, słucham tylko z płyt i narzekam na beznadziejny mastering. Życie w niewiedzy słuchając 128kbps mp3 na słuchawkach za 10zł z kiosku było świetne ;). A zdania założyciela tematu, który szukał high-endu a zamówił applowskie pchełki nawet nie skomentuję. Sam bym chciał aby one dla mnie też dobrze grały. ;)

#23 rawr

rawr
  • 130 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 lutego 2009 - 15:20

bo autor wątku pomylił wyrazy hi-end z low-end :)

#24 turboproper

turboproper
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 17:10

Nie pomyliłem żadnych pojęć, tylko nie miałem wyboru. Skoro nie ma hi-endowych to musiałem zamówić to co się dało.

#25 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 17:23

Nic co ma głośniczek membranowy 10mm nie może grac dobrze ;) Fizyki się nie przeskoczy.

Widać, jakie Ty masz pojęcie o fizyce w takim wypadku.

HighEnd = najwyzsza klasa, w tym wypadku najwyzsze modele firm ktore robia uniwersale. Wiec te Shure 530 to dobry przyklad :)

No ale fakt, pytanie o High End...i kupno pchełem Apple to paranoja :D
Btw, testował ktoś dokanałówki Apple? Też taki sam syf, czy jest lepiej?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych