Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Myszki bezprzewodowe ( bluetooth )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#51 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 stycznia 2009 - 00:14

@ClassicGOD A właśnie jeszcze o to chciałem zapytać - czy Twoja mycha usypia się po chwili i jest taki moment "zwiechy" czy też nie ma takiego durnego trybu oszczędzania energii?

#52 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 stycznia 2009 - 01:07

@ClassicGOD

A właśnie jeszcze o to chciałem zapytać - czy Twoja mycha usypia się po chwili i jest taki moment "zwiechy" czy też nie ma takiego durnego trybu oszczędzania energii?

Nie stwierdzilem takiego zachowania.

#53 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 11:59

A ja zadam pytanko - czy wszystkie myszy pod systemem OSX wykazuja tak duza bezwladnosc kursora (brak precyzji, chaotycznosc) ? Posiadam mysz Microsoftu Wireless Optical Notebook Mouse i wystepuje to zjawisko, sterowniki pozwalaja polepszyc parametry, ale to wciaz nie to co pod Windowsem.

#54 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 16:26

Słuchajcie.. więc

Dołączona grafika

Dostałem myszke, wszystko fajnie super. Zainstalowałem oprogramowanie. Tylko.. jak ją podłączyć? Macbook jej nie widzi ;) Generalnie mam problem jakiś chyba z Bluetoothem ;/

#55 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lutego 2009 - 16:28

Tylko.. jak ją podłączyć? Macbook jej nie widzi ;) Generalnie mam problem jakiś chyba z Bluetoothem ;/

A włączyłeś myszkę? Bez tego nawet moja Apple Wireless nie chce działać :D

#56 Mutii

Mutii
  • 242 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 02 lutego 2009 - 16:35

A zatem mam pytanie jakie myszki BT są kopatybilne z OS X? chodzi mi o takie które bedą korzystać z macowego BT.

#57 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 16:41

Dobra odpaliłem! działa...

Pierwsze wrażenia? Fajna.. taka trzeba podkreślić że nootebokowa:D

A wiec.. tak pytania mam tylko takie :

- jak wyłączyć*akceleracje myszy?

- używa ktoś ślizgaczy pod mysz?

i mam problem z ustawieniem funkcji że : Kiedy naciskam scroll to np. strona mi się*otwiera w nowej karcie. Jak to ustawić? ;P

Dołączona grafika

#58 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 lutego 2009 - 17:01

Właśnie zakupiłem na Alledrogo white v470.. Mam nadzieje, że nie będę żałował.. Jak dojdzie to się pochwalę :P

#59 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 19:07

A zatem mam pytanie jakie myszki BT są kopatybilne z OS X?
chodzi mi o takie które bedą korzystać z macowego BT.

z tego co wiem to Mighty Mouse i Logitech V470 .. ?

Na poprzednich stronach koledzy wymieniali jeszcze jakieś myszki, popatrz sobie

#60 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 19:41

i mam problem z ustawieniem funkcji że : Kiedy naciskam scroll to np. strona mi się*otwiera w nowej karcie. Jak to ustawić? ;P

Ustaw w zakładce "Advanced click" działanie na click i button na 3, wtedy pod FF strony otwierają się w nowej zakładce

#61 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:28

Ustaw w zakładce "Advanced click" działanie na click i button na 3, wtedy pod FF strony otwierają się w nowej zakładce

Dzięki wielkie! O to chodziło:D

A myszka.. przyjemna przyjemna.. po jakimś czasie sie wydaje.. Chociaż i tak m518 bez przewodowy na bluetooth byłby najlepszy:D

Jedno pytanie, używał ktoś śligaczy do myszy?

#62 goodwill

goodwill
  • 28 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lutego 2009 - 01:19

Myszka Bluetooth Niestety po czytaniu calego forum mialem tylko wiekszy matlik w glowie na temat myszy bezprzewodowych. Tyle samo glosow za co i przeciw Logitech V470, a MM juz w ogole zdeptane... Znalazlem wczoraj w MediaMarkt* myszke Hama For Mac (00053228) - dla mnie po prostu bajka! Wykonana z bardzo podobnego bialego plastiku jak MM. Polaczenie bezposrednio Bluetoothem, a praktycznie zero czasu na wzbudzanie, bardzo dobra szybkosc reakcji i precyzja nawet wieksza niz moja MM przewodowa. Mysz ma wylacznik ON/OFF i wskaznik zuzycia baterii i wprawdzie tylko dwa przyciski (lewy i prawy) ale za to scroll (ktory mam nadzieje, ze nie przestanie dzialac tak szybko jak kulka MM) dziala gora/dol/lewo/prawo no i jest tez przyciskiem. Szukalem wlasnie czegos takiego: nieskomplikowanego ale pasujacego idealnie do calego sprzetu Maca... Nie wiem jeszcze jak dlugo beda dzialaly baterie (2 x AAA), ale na razie jestem bardzo zadowolony! *Istotna informacja - MediaMarkt w Niemczech, cena €29.95

#63 Spooner

Spooner
  • 278 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 00:07

Wygląda jak moja V470.

rzecz która mnie urzekła w V470 to .. że scroll można na lewo i prawo naciskać. I ustawiać można róźne funkcje dla każdego klawisza.
np. jak pokaż dock, schowaj dock czy proste nawet cmd + w ;)

Genralnie powiem wam że zadowolony jestem z v470 daje jej 8,5 na 10 ..

Dlaczego? Za mała troche, i czasami środkowy scroll nie zaskakuje odrazu ;P

#64 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2009 - 14:15

Zastanawia mnie jedna rzecz - czy ktoś kiedykolwiek spotkał*się z myszkami bluetooth w wersji leworęcznej lub oburęcznej? Chodzi mi o coś, co ma trochę więcej przycisków niż wspomniana v470, nie musi być to mysz logitecha, niech będzie po prostu dobra. Bardzo uprzejmie proszę o pomoc :)

#65 Qwuark

Qwuark
  • 11 postów

Napisano 21 marca 2009 - 08:54

Microsoft wireless laser mouse 8000, obureczna; ma os symetrii na srodku, prawa i lewa strona myszki sa identyczne. Dziala calkiem dobrze, na moje oko ma troche mniejsza bezwladnosc niz moja stara intellli mouse explorer for bluetooth tez od Microsoft.

#66 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 21 marca 2009 - 09:49

Ja odnosnie mojej V470 zlego slowa nie powiem,no gdyby nie to,ze lapie brud :D

#67 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 22 marca 2009 - 00:54

A ja zakupilam wlasnie Logitecha G7... na aukcji klamliwie napisali ze jest na bluetooth... I nigdy tego bledu juz nie popelnie. Jezeli to jest ta superwypasna jakosc Logitecha to sorry, moja stara A4tech ktora po 5minutach pracy ma sie ochote wyrzucic przez okno jest o niebo lepsza od tej slawetnej logitech:( Po prostu szajs jakich malo. Ciezkie cholerstowo i mimo ergonomicznego ksztaltu strasznie niewygodne. Oczywiscie nie dziala pod mac os, trzeba szukac sterownikow na wlasna reke. No i ta zmiana czulosci... co 5minut mysz wylacza sie na chwiel zeby zmienic sobie sama ni z tego niz owego czulosc co kompletnie uniemozliwia jakiekolwiek uzywanie tego badziewia. Chcialam mysz na bluetooth z mozliwie najwieksza iloscia przyciskow. Juz wiem ze takiej nie ma (bo po co te przyciski nie? - ja nie wiem komu wystarczaja 3...). Zaluje ze nie wzielam MM. Zastanawiam sie nad ta HAMĄ, ale znow wydawac 100zl zeby sie przekonac ze WSZYSTKO CO NIE APPLE to gowniany sprzet nie mam ochoty.

#68 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 22 marca 2009 - 09:40

Ja mialem na PC G7 i przez chwile na MB,nie mialem z nia zadnych problemow (3lata) posiadalem ja.Faktem bylo to,ze lapala brud.Ale zmiany czulosci odbywaly sie plynnie,a przyciski funkcyjne spelnialy to,do czego mialy byc.

#69 bebebe

bebebe
  • 1 postów

Napisano 29 marca 2009 - 16:37

Witam, włąśnie zakupiłam Mighty Mause, problem w tym, że mam starszy model iMac i nie jest tam zainstalowany Blue tooth. Słyszałam, że taki Blue tooth można dokupić np w Komputerowniku, trzeba jednak wiedzieć jaki będzie odpowiedni, czy ktoś z Was może wie o jaki Blue tooth chodzi? Pozdrawiam, Beata.

#70 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 29 marca 2009 - 23:15

kup sobie adapter blutut (tzw dongle) na allegro za 20zl, bedzie smigac. U mnie dziala:>

#71 agun

agun
  • 52 postów
  • SkądGdansk

Napisano 29 marca 2009 - 23:27

rowniez mam v470 i jestem zarabiscie zadowolony baterie malo zjada i ten scroll poprostu cudo:) Nigdy nie mialem tak dobrej myszki. Przy zakupie jej myslalem bardzo o MM ale cena mnie odrzucila i teraz po dlugim korzystaniu naprawde stwierdzam dobrze, ze wybralem Logitecha.

#72 netruner

netruner
  • 564 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2009 - 22:41

Mam pytanko a propos v470 pracuje tak z 7h. Dwie godzinki przerwy i z 7h. Czyli z 14 godzin. Czy za często będę wymieniał baterię ? Czy jest coś*podobnego do v470 na kablu jeżeli przy takiej ilości godzin będzie trzeba często wymieniać baterię ?

#73 drabina

drabina
  • 112 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipca 2010 - 19:33

witam wszystko ! podbiję może ten temat aby nie dublować. Właśnie staję przed podobnym dylematem dotyczącym zakupu myszki bezprzewodowej (bluetooth). MM odpada - miałem dwie i mam dosyć babrania się z nimi (mimo, że są rewelacyjnie wygodne). Wszyscy chwalą Logitecha V470 lecz obawiam się, że może być dla mnie nieco za mała (może ma ktoś o tym opinię) jako, że jest to raczej myszka do notebooków (do MacBooka nie potrzebuję myszy). Z drugiej strony ciekawie prezentuje się myszka Micro$oftu "Mobile Memory 800", lecz nie zauważyłem jakiś szczególnych opinii o niej. Ma ją może ktoś, czy sobie chwali ? Która z nich Waszym zdaniem jest lepszym rozwiązaniem ? Ogólnie nie potrzebuję myszki do jakiś zadań specjalnych. Zwykła praca przy komputerze, bez ekstrawagancji. Byłbym wdzięczny za rady

#74 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 14 lipca 2010 - 20:17

Masz MagicMouse czy MightyMouse? Bo ze skrutu MM raczej ciężko coś wywniąskować. Jeżeli masz tą drugą to zastanów się na magicem.

#75 drabina

drabina
  • 112 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2010 - 07:59

Fakt, teraz nie warto używać skrótu "MM" :) miałem oczywiście MightyMouse. MagicMouse testowałem i jakoś mi do gustu nie przypadła, chociaż to za pewne kwestia przyzwyczajenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych