Niedawno nabylem MS Mobile Memory Mouse 8000 - ma te wszystkie funkcje chodz przewijanie w boki nie jest tak wygodnejakie funkcje ma mighty mouse? chce kupic wirelessa(jak sie brudzi moge kupowac nowa co pol roku) - napiszcie prosze - potrzebuje mysz(teraz mam 2 dodatkowe przyciski) - do przelaczania spaces jednym klikiem, do wlaczania dashboard, do wygodnego scrollowania w obu kierunkach(ponoc tylko MM to ma - do wygonej pracy w archicadzie).
Myszki bezprzewodowe ( bluetooth )
Posted 27 January 2009 - 20:28
Posted 27 January 2009 - 20:39
1. Dużo pozytywnych opinii o niej czytałem
2. Miałem Logitech MX 518 Gaming ( ponad 2 lata i zero usterek )
3. Bluetooth ( nie musze portu USB marnować, a mam tylko 2 )
4. Biała?
Zobaczymy tylko czy ślizgacze się*przydadzą do niej.. czy nie..
Ślizgacze
�lizgacze Stell Padsurfer Logitech MX mx518 itp. (541045205) - Aukcje internetowe Allegro
Podkładka
# STEEL SERIES Steelpad QcK Mini Pro Gaming-NOWOSC (493926777) - Aukcje internetowe Allegro
Polecam
Posted 27 January 2009 - 21:05
Posted 27 January 2009 - 21:31
Posted 27 January 2009 - 21:42
Posted 28 January 2009 - 00:28
Posted 28 January 2009 - 08:59
Posted 28 January 2009 - 09:34
A ja wole moja MS Mobile Memory Mouse 8000 - po paru dniach intensywnego uzytkowania daje temu gryzoniowi zielone swiatlo.i tak i tak.. V470 będzie.
1. Dużo pozytywnych opinii o niej czytałem
2. Miałem Logitech MX 518 Gaming ( ponad 2 lata i zero usterek )
3. Bluetooth ( nie musze portu USB marnować, a mam tylko 2 )
4. Biała?![]()
1. Tez ma duzo pozytywnych opinii
2. Uzywam myszy MS z serii Explorer od dobrych 8 lat.
3. Bluetooth i 5 przyciskow - tego V470 nie posiada
3. Aluminiowo czarna - pasuje do mojego Unibody Macbooka Pro
Posted 28 January 2009 - 11:52
Posted 28 January 2009 - 12:23
Myszka ma przelacznik - Standardowy BT/Microsoftowy 2.4Ghz wiec dziala bez dongla - dongiel potrzebny jest tylko do ladowania ale ja planuje do tego uzywac ladowarki od iPhone@Classic GOD
A działa ona bez tego dziwnego dongla podłączonego do kompa?
Ile Ci bateria trzyma?
Nie jest zimna?
Zimna jest tylko rano - po chwili sie nagrzewa ;D
Posted 28 January 2009 - 15:02
Używam MM przez 8 godzin dziennie (głównie Illustrator).
To NIE jest "oglądanie" tylko praca.
Nie twierdzę, że Ci, którzy mają problemy z MM kłamią. Twierdzę za to, że ja nie mam z nią problemów.
Zatem o manipulacji nie może być mowy.
Nie wiem ... ja po jedzeniu zawszę myję łapy. Moja pracownia ze względu na sprzęt ma podwyższony standard czystości. Łapy mi się nie pocą. Więc u mnie nie wiem skąd to się bierze. Dokładnie po 6 miesiącach kulka zaczęła się ślizgać.
Wszystko było by OK gdyby Apple umożliwiło sensowne czyszczenie kulki tak jak w taniej myszce czy moim trackmanie. Ale zrobiono tak celowo żeby wyciągać od fanbojów forsę czego Apple się nie wypiera
Posted 28 January 2009 - 20:05
Chyba zacznę grać w Lotto (bo do szczęścia mogę dorzucić brak pęknięć na 12 m-cznym białym
MB) a w d... to mogę mięć podważanie prawdomówności czy sensowności wyrażania mojej
prywatnej opinii na temat MM, która bazuje na pracy w normalnym pokoju, z normalnie
czystymi czy brudnymi rękoma :-) (bez urazy)
PS. Oczywiście rozumiem potrzebę wypłakania się zawiedzionych użytkowników wszelakich
produktów ale internet i fora nie są chyba tylko od narzekania, by jakakolwiek pozytywna
opinia była podważana? A może przeoczyłem jakiś punkt w regulaminie?
Posted 28 January 2009 - 20:48
Posted 28 January 2009 - 23:21
Niestety, zauważyłem ostatnio, że chwalenie produktów Apple na tym forum coraz częściej oceniane jest jako tzw. "fanbojstwo".
Aż strach powiedzieć/napisać coś pozytywnego ...
Brak słów.
Właśnie pokazałeś co to oznacza fanbojowstwo. Fanboj bezkrytycznie odbiera świat w taki sposób w jaki podała mu firma. Nikt nie ma prawa jej skrytykować bo zostanie wrogiem publicznym nr.1. Zarzucasz że ktoś śmiał Ciebie upomnieć o to że chwalisz Apple ... A niby czemu chwalić firmę za ewidentną niedoróbę. Tak ewidentną że nawet Apple to samo przyznało.
Ja Apple chwalę za inne rzeczy ... to Ciebie już nie obchodzi. Co z tego że Tobie myszka działa. Milionom po kilku miesiącach się zacięła
Tak samo mnie wkurza jak ktoś krytykuje Apple na podstawie domysłów i konfabulacji opartych na niewiedzy jak i też bezkrytycznie chwali za coś co firmie się nie należy.
Posted 29 January 2009 - 10:02
Posted 29 January 2009 - 13:41
Posted 29 January 2009 - 15:03
Posted 29 January 2009 - 15:27
Moja poprzednia mysz to wlasnie ta co miales w zestawie, nie jest ona kompatybilna z Mac OS X bo uzywa Mikrosoftowych protokolow Bluetooth. Ze zmuszeniem jej do pracy z Makiem wiazaly sie kombinacje ktore mnie tez doprowadzaly do jasnej cho...@ClassicGOD: Kupiłem kiedyś zestaw mysz i klawiatura 7000 i kiedy klawiatura działa do dzisiaj to myszka po roku padła i nie chciała powstać. Przerywała połączenie. Jak było połączenie to szarpało kursorem. Tak że wróciłem do starej myszki logitecha. Mam nadzieje iż Ciebie to nie spotka.
Posted 29 January 2009 - 15:41
To są jakieś inne standardy bluetooth?Moja poprzednia mysz to wlasnie ta co miales w zestawie, nie jest ona kompatybilna z Mac OS X bo uzywa Mikrosoftowych protokolow Bluetooth.
Posted 29 January 2009 - 16:13
Nie zrozumiałeś.
Jeżeli coś działa prawidłowo, to piszę: "działa prawidłowo".
Jeżeli nie działa, piszę: "nie działa".
Koniec filozofii.
OK ja Ciebie rozumie od początku tylko nie wypada sugerować: to dziwne że innym nie działa bo mi działa
---- Dodano 29-01-2009 o godzinie 16:17 ----
To są jakieś inne standardy bluetooth?
Mikrosoft stale próbuje wciskać swoje pseudostandardy, przerobionych obecnych już na rynku technologii. Zwykle kończy się to kupą śmiechu
Posted 29 January 2009 - 16:35
Posted 29 January 2009 - 18:42
Zgadzam się z Tobą w 100% - nie wypada naginać rzeczywistości.OK ja Ciebie rozumie od początku tylko nie wypada sugerować: to dziwne że innym nie działa bo mi działa
Wierzę, że innym MM nie działa i dlatego wyraźnie zaznaczyłem:
Nie twierdzę, że Ci, którzy mają problemy z MM kłamią. Twierdzę za to, że ja nie mam z nią problemów.
Tak, czy inaczej: każdy ma jakieś indywidualne preferencje, które musi spełniać wybierany "sprzęt".
Zatem życzę udanych wyborów!
Posted 29 January 2009 - 21:33
Bluetooth to technologia - protokoly z jakimi komunikuja sie urzadzenia BT to osobna rzecz.To są jakieś inne standardy bluetooth?
Posted 29 January 2009 - 21:52
Nie pisałem iż używałem jej pod Mac OS X. Miałem cały czas Windows i działy się z tą myszką cyrki. 3 dni temu wyprowadziła mnie z równowagi już kompletnie i wylądowała w koszu kawałek po kawałku. Psuła się strasznie i najlepsze jest to iż zaczęły być problemy z nią jakieś 2-3 tygodnie po gwarancji.Moja poprzednia mysz to wlasnie ta co miales w zestawie, nie jest ona kompatybilna z Mac OS X bo uzywa Mikrosoftowych protokolow Bluetooth. Ze zmuszeniem jej do pracy z Makiem wiazaly sie kombinacje ktore mnie tez doprowadzaly do jasnej cho...
Jednak wspominana Mobile Memory Mouse 8000 ma przelacznik do wyboru miedzy technologia M$ a kompatybilnym ze standardami BT - i w tym drugim przypadku nie ma z nia problemow.
Posted 29 January 2009 - 22:33
Ja ze swoja problemow pod winda nie miewamNie pisałem iż używałem jej pod Mac OS X. Miałem cały czas Windows i działy się z tą myszką cyrki. 3 dni temu wyprowadziła mnie z równowagi już kompletnie i wylądowała w koszu kawałek po kawałku. Psuła się strasznie i najlepsze jest to iż zaczęły być problemy z nią jakieś 2-3 tygodnie po gwarancji.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users