Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Myszki bezprzewodowe ( bluetooth )

• Please log in to reply
85 replies to this topic

#26 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 27 January 2009 - 20:28

jakie funkcje ma mighty mouse? chce kupic wirelessa(jak sie brudzi moge kupowac nowa co pol roku) - napiszcie prosze - potrzebuje mysz(teraz mam 2 dodatkowe przyciski) - do przelaczania spaces jednym klikiem, do wlaczania dashboard, do wygodnego scrollowania w obu kierunkach(ponoc tylko MM to ma - do wygonej pracy w archicadzie).

Niedawno nabylem MS Mobile Memory Mouse 8000 - ma te wszystkie funkcje chodz przewijanie w boki nie jest tak wygodne :P

#27 Spooner

Spooner
  • 278 posts

Posted 27 January 2009 - 20:39

i tak i tak.. V470 będzie.

1. Dużo pozytywnych opinii o niej czytałem
2. Miałem Logitech MX 518 Gaming ( ponad 2 lata i zero usterek )
3. Bluetooth ( nie musze portu USB marnować, a mam tylko 2 )
4. Biała? :lol: :lol:

Zobaczymy tylko czy ślizgacze się*przydadzą do niej.. czy nie..

Ślizgacze

�lizgacze Stell Padsurfer Logitech MX mx518 itp. (541045205) - Aukcje internetowe Allegro

Podkładka

# STEEL SERIES Steelpad QcK Mini Pro Gaming-NOWOSC (493926777) - Aukcje internetowe Allegro

Polecam ;))

#28 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 27 January 2009 - 21:05

To znaczy, że jeśli mi MM działa już piętnasty miesiąc to cud (postawić mam kapliczkę) czy raczej zaprosić egzorcystę? (działa bez problemów i nigdy je nie musiałem dmuchać, toczyć, rozbierać itd)

#29 majksee

majksee

The Funny Man

• 1816 posts
  • SkądLublin

Posted 27 January 2009 - 21:31

A skoro u mnie działa "dopiero" 13sty miesiąc i tylko raz musiałem palcem "porolować" kulkę (coś się do niej dokleiło) - czy to również można podciągnąć pod cudowne zdarzenie? :lol:

#30 Spooner

Spooner
  • 278 posts

Posted 27 January 2009 - 21:42

To samo moge powiedziec o moim MacBooku.. Mam go 8 miesiąc i nie pęka mi obudowa?

#31 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 28 January 2009 - 00:28

Re: reader Re: majksee Można to podpiąć pod to że komputer większość ludzi ma do pracy a nie oglądania ... Albo zbyt wielkie zapatrzenie w marketing Apple ... tym bardziej że samo Apple stwierdziło że taki problem jest :D :D :D Rada Apple ... kup nową myszkę :D Jeszcze mam jedną ewentualność ale zamilknę bo się obrazicie ;) Jeśli ja pracuję na Maku czasem nawet 12 h non stop to w dupie mam MM. Jak ktoś dotyka MM raz w tygodniu i to przez rękawiczki niech się nie licytuje bo to manipulacja ...

#32 majksee

majksee

The Funny Man

• 1816 posts
  • SkądLublin

Posted 28 January 2009 - 08:59

Używam MM przez 8 godzin dziennie (głównie Illustrator). To NIE jest "oglądanie" tylko praca. Nie twierdzę, że Ci, którzy mają problemy z MM kłamią. Twierdzę za to, że ja nie mam z nią problemów. Zatem o manipulacji nie może być mowy.

#33 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 28 January 2009 - 09:34

i tak i tak.. V470 będzie.

1. Dużo pozytywnych opinii o niej czytałem
2. Miałem Logitech MX 518 Gaming ( ponad 2 lata i zero usterek )
3. Bluetooth ( nie musze portu USB marnować, a mam tylko 2 )
4. Biała? :lol: :lol:

A ja wole moja MS Mobile Memory Mouse 8000 - po paru dniach intensywnego uzytkowania daje temu gryzoniowi zielone swiatlo.

1. Tez ma duzo pozytywnych opinii
2. Uzywam myszy MS z serii Explorer od dobrych 8 lat.
3. Bluetooth i 5 przyciskow - tego V470 nie posiada :P
3. Aluminiowo czarna - pasuje do mojego Unibody Macbooka Pro :P

#34 MaciekM

MaciekM
  • 352 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 January 2009 - 11:52

@Classic GOD A działa ona bez tego dziwnego dongla podłączonego do kompa? Ile Ci bateria trzyma? Nie jest zimna? :)

#35 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 28 January 2009 - 12:23

@Classic GOD

A działa ona bez tego dziwnego dongla podłączonego do kompa?
Ile Ci bateria trzyma?
Nie jest zimna? :)

Myszka ma przelacznik - Standardowy BT/Microsoftowy 2.4Ghz wiec dziala bez dongla - dongiel potrzebny jest tylko do ladowania ale ja planuje do tego uzywac ladowarki od iPhone ;) Ile bateria trzyma to nie wiem bo mam ja dopiero 3 dni - ale na razie nie widac oznak padania :D
Zimna jest tylko rano - po chwili sie nagrzewa ;D

#36 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 28 January 2009 - 15:02

Używam MM przez 8 godzin dziennie (głównie Illustrator).
To NIE jest "oglądanie" tylko praca.

Nie twierdzę, że Ci, którzy mają problemy z MM kłamią. Twierdzę za to, że ja nie mam z nią problemów.

Zatem o manipulacji nie może być mowy.

Nie wiem ... ja po jedzeniu zawszę myję łapy. Moja pracownia ze względu na sprzęt ma podwyższony standard czystości. Łapy mi się nie pocą. Więc u mnie nie wiem skąd to się bierze. Dokładnie po 6 miesiącach kulka zaczęła się ślizgać.
Wszystko było by OK gdyby Apple umożliwiło sensowne czyszczenie kulki tak jak w taniej myszce czy moim trackmanie. Ale zrobiono tak celowo żeby wyciągać od fanbojów forsę czego Apple się nie wypiera :D Dodam tylko że w klonach MM czyszczenie kulki jest tak proste jak w myszkach za 10 zł :P

#37 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 28 January 2009 - 20:05

8h to minimum. Często i 12ście.
Chyba zacznę grać w Lotto (bo do szczęścia mogę dorzucić brak pęknięć na 12 m-cznym białym
MB) a w d... to mogę mięć podważanie prawdomówności czy sensowności wyrażania mojej
prywatnej opinii na temat MM, która bazuje na pracy w normalnym pokoju, z normalnie
czystymi czy brudnymi rękoma :-) (bez urazy)

PS. Oczywiście rozumiem potrzebę wypłakania się zawiedzionych użytkowników wszelakich
produktów ale internet i fora nie są chyba tylko od narzekania, by jakakolwiek pozytywna
opinia była podważana? A może przeoczyłem jakiś punkt w regulaminie?

#38 majksee

majksee

The Funny Man

• 1816 posts
  • SkądLublin

Posted 28 January 2009 - 20:48

Niestety, zauważyłem ostatnio, że chwalenie produktów Apple na tym forum coraz częściej oceniane jest jako tzw. "fanbojstwo". Aż strach powiedzieć/napisać coś pozytywnego ... ;) Brak słów.

#39 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 28 January 2009 - 23:21

Niestety, zauważyłem ostatnio, że chwalenie produktów Apple na tym forum coraz częściej oceniane jest jako tzw. "fanbojstwo".
Aż strach powiedzieć/napisać coś pozytywnego ... ;)

Brak słów.

Właśnie pokazałeś co to oznacza fanbojowstwo. Fanboj bezkrytycznie odbiera świat w taki sposób w jaki podała mu firma. Nikt nie ma prawa jej skrytykować bo zostanie wrogiem publicznym nr.1. Zarzucasz że ktoś śmiał Ciebie upomnieć o to że chwalisz Apple ... A niby czemu chwalić firmę za ewidentną niedoróbę. Tak ewidentną że nawet Apple to samo przyznało.
Ja Apple chwalę za inne rzeczy ... to Ciebie już nie obchodzi. Co z tego że Tobie myszka działa. Milionom po kilku miesiącach się zacięła :D :D :D Czy w związku z tym nie mam prawa powiedzieć co o tym myślę. A Ty próbujesz sugerować że wszystko jest OK. Nie jest !!!
Tak samo mnie wkurza jak ktoś krytykuje Apple na podstawie domysłów i konfabulacji opartych na niewiedzy jak i też bezkrytycznie chwali za coś co firmie się nie należy.

#40 majksee

majksee

The Funny Man

• 1816 posts
  • SkądLublin

Posted 29 January 2009 - 10:02

Nie zrozumiałeś. Jeżeli coś działa prawidłowo, to piszę: "działa prawidłowo". Jeżeli nie działa, piszę: "nie działa". Koniec filozofii.

#41 midalist

midalist
  • 289 posts
  • SkądKoszalin, PL

Posted 29 January 2009 - 13:41

@ClassicGOD: Kupiłem kiedyś zestaw mysz i klawiatura 7000 i kiedy klawiatura działa do dzisiaj to myszka po roku padła i nie chciała powstać. Przerywała połączenie. Jak było połączenie to szarpało kursorem. Tak że wróciłem do starej myszki logitecha. Mam nadzieje iż Ciebie to nie spotka.

#42 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 29 January 2009 - 15:03

Ja mam Logitech VX Revolution, ale ponieważ w macbook'u mam tylko dwa złącza usb, a nie chcę dodatkowo na biurku hub'a, postanowiłem się przerzucić na bluetooth. Jako odwieczny użytkownik myszek Logitech'a postanowiłem przetestować Logitech V470, którą miał kolega. Powiem tak: nie szło mi się przyzwyczaić do tego skakania po każdy przejściu myszki w stan wstrzymania. Mac służy mi głównie do zdjęć i grafiki, tak więc korzystam z tabletu i pomocniczo z myszki. Także V470 odrzuciłem. Dużo złego słyszałem o mighty mouse i rzeczywiście nawet w sklepie poinformowano mnie, że kulkę trzeba często czyścić to jednak zdecydowałem się na zakup Wireless Mighty Mouse. Pobawiłem się nią trochę w ispocie i uznałem, że mi odpowiada. Rok gwarancji mi wystarczy, a dłużej jak rok, sprzęty i tak się mnie nie trzymają, bo szybko odczuwam potrzebę kupienia nowego :D Myszkę kupiłem i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony z zakupu. WMM jest precyzyjna i ma kilka fajnych rozwiązań. Do tego ten design:D Pytanie tylko czy mój zachwyt nie opadnie, gdy przyjdzie do pierwszego czyszczenia;] Jednakże gdyby nie to, że VX Revolution jest na dongla, to myślę, że bym z niej nie zrezygnował na rzecz WMM.

#43 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 29 January 2009 - 15:27

@ClassicGOD: Kupiłem kiedyś zestaw mysz i klawiatura 7000 i kiedy klawiatura działa do dzisiaj to myszka po roku padła i nie chciała powstać. Przerywała połączenie. Jak było połączenie to szarpało kursorem. Tak że wróciłem do starej myszki logitecha. Mam nadzieje iż Ciebie to nie spotka.

Moja poprzednia mysz to wlasnie ta co miales w zestawie, nie jest ona kompatybilna z Mac OS X bo uzywa Mikrosoftowych protokolow Bluetooth. Ze zmuszeniem jej do pracy z Makiem wiazaly sie kombinacje ktore mnie tez doprowadzaly do jasnej cho... ;) Jednak wspominana Mobile Memory Mouse 8000 ma przelacznik do wyboru miedzy technologia M$ a kompatybilnym ze standardami BT - i w tym drugim przypadku nie ma z nia problemow.

#44 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2928 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 January 2009 - 15:41

Moja poprzednia mysz to wlasnie ta co miales w zestawie, nie jest ona kompatybilna z Mac OS X bo uzywa Mikrosoftowych protokolow Bluetooth.

To są jakieś inne standardy bluetooth?

#45 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 29 January 2009 - 16:13

Nie zrozumiałeś.

Jeżeli coś działa prawidłowo, to piszę: "działa prawidłowo".
Jeżeli nie działa, piszę: "nie działa".

Koniec filozofii.

OK ja Ciebie rozumie od początku tylko nie wypada sugerować: to dziwne że innym nie działa bo mi działa :D

---- Dodano 29-01-2009 o godzinie 16:17 ----

Mikrosoft stale próbuje wciskać swoje pseudostandardy, przerobionych obecnych już na rynku technologii. Zwykle kończy się to kupą śmiechu :D jak przy Passport lub procesem jak przy shackowanej przez microsoft javie :D

#46 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 January 2009 - 16:35

Mam mysz Logitech V470 dla MacBook Pro. Ma 3 miesięczny. Jestem zadowolony.

#47 majksee

majksee

The Funny Man

• 1816 posts
  • SkądLublin

Posted 29 January 2009 - 18:42

OK ja Ciebie rozumie od początku tylko nie wypada sugerować: to dziwne że innym nie działa bo mi działa :D

Zgadzam się z Tobą w 100% - nie wypada naginać rzeczywistości.
Wierzę, że innym MM nie działa i dlatego wyraźnie zaznaczyłem:

Nie twierdzę, że Ci, którzy mają problemy z MM kłamią. Twierdzę za to, że ja nie mam z nią problemów.

Tak, czy inaczej: każdy ma jakieś indywidualne preferencje, które musi spełniać wybierany "sprzęt".

Zatem życzę udanych wyborów! :)

#48 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 29 January 2009 - 21:33

Bluetooth to technologia - protokoly z jakimi komunikuja sie urzadzenia BT to osobna rzecz.

#49 midalist

midalist
  • 289 posts
  • SkądKoszalin, PL

Posted 29 January 2009 - 21:52

Moja poprzednia mysz to wlasnie ta co miales w zestawie, nie jest ona kompatybilna z Mac OS X bo uzywa Mikrosoftowych protokolow Bluetooth. Ze zmuszeniem jej do pracy z Makiem wiazaly sie kombinacje ktore mnie tez doprowadzaly do jasnej cho... ;) Jednak wspominana Mobile Memory Mouse 8000 ma przelacznik do wyboru miedzy technologia M$ a kompatybilnym ze standardami BT - i w tym drugim przypadku nie ma z nia problemow.

Nie pisałem iż używałem jej pod Mac OS X. Miałem cały czas Windows i działy się z tą myszką cyrki. 3 dni temu wyprowadziła mnie z równowagi już kompletnie i wylądowała w koszu kawałek po kawałku. Psuła się strasznie i najlepsze jest to iż zaczęły być problemy z nią jakieś 2-3 tygodnie po gwarancji.

#50 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 29 January 2009 - 22:33

Nie pisałem iż używałem jej pod Mac OS X. Miałem cały czas Windows i działy się z tą myszką cyrki. 3 dni temu wyprowadziła mnie z równowagi już kompletnie i wylądowała w koszu kawałek po kawałku. Psuła się strasznie i najlepsze jest to iż zaczęły być problemy z nią jakieś 2-3 tygodnie po gwarancji.

Ja ze swoja problemow pod winda nie miewam :P no ale jeszcze jest na gwarancji :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users