Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#76 chmielowy

chmielowy
  • 123 posts

Posted 22 January 2009 - 16:27

Ja miałem oryginalnego w sieci era, jak usłyszałem o nowince, wrzuciłem karte z plusa, podłączyłem kabelek, odpaliłem iTunes, chwilę poczekalem i wszystko poszło. Ucieszyłem się jak cholera gdy zobaczyłem że jest to możliwe i okazuje się że faktycznie jest to możliwe. Pozdrawiam wszystkich i ściskam erę.

#77 rucznoj

rucznoj
  • 74 posts

Posted 22 January 2009 - 16:28

JA chyba też. No ale przecież nie liczą się komentarze kilkunastu osób które ściągnęły sobie locka ale infolinia Ery i głos miłej pani... Skąd tacy ludzie się biorą?

#78 mercedes270

mercedes270
  • 8 posts

Posted 22 January 2009 - 16:32

probowal juz ktos ta metoda sciagnac SIM Locka z Iphona w sieci Orange?

#79 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 22 January 2009 - 16:35

Nie da się, Orange nie zdejmuje simlocków, a Era tak.

#80 bijek

bijek
  • 55 posts

Posted 22 January 2009 - 16:37

probowal juz ktos ta metoda sciagnac SIM Locka z Iphona w sieci Orange?

A co to za metoda?

Niestety mi też nadal nie chce usunąć blokady. iPhone z 23 grudnia, mam identycznie jak SebNET. Dodam, że iPhone nie jest kradziony, jak to ktoś wcześniej zasugerował, że może kradzionych nie odblokowują, a aktywacja była robiona normalnie poprzez itunes (w dodatku już 3 razy).

#81 chmielowy

chmielowy
  • 123 posts

Posted 22 January 2009 - 16:40

mój iP nie tylko że nie z końca grudnia ale z początku października (czy kiedy tam one weszły oficjalnie w polsce) i nie było problemu. Cieszę się i współczuję tym, którzy mają problemy. Tak na pocieszenie... Może to kwestia czasu, dziś może są już przeładowani i nie dają rady tyle ludzi obsłużyć. Może tylko cierpliwość jest potrzebna. ps oczywiście mówię o erze

#82 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 22 January 2009 - 16:43

Ja nie wiem co piszecie.

Dwonilem przed chila do Ery i po 7 min. sluchania jednej i tej samej piosenki dowiedzialem sie - simlocka Era sciagac bedize tylko w salonach i tylko w telefonach zakupionych po 21 stycznia - oficjalne info pani z BOK'u.

Tak wiec bedzie trzeba chyba sie mecyzc z yellowsn0w dalej...

o rany to znaczy, ze to odblokowanie to jakas straszliwa pomyłka!
no to wgrywam yellowsn0w spowrotem, wkladam nakladke od H4F i trzymam kciuki - moze mi simlock wróci. jak nie to bede chyba musial pójść do salonu (Ery) i prosić, zeby mi zablokowali.
:lol:

#83 bugmenot

bugmenot
  • 531 posts

Posted 22 January 2009 - 16:44

Ja nie wiem co piszecie.

Dwonilem przed chila do Ery i po 7 min. sluchania jednej i tej samej piosenki dowiedzialem sie - simlocka Era sciagac bedize tylko w salonach i tylko w telefonach zakupionych po 21 stycznia - oficjalne info pani z BOK'u.

Tak wiec bedzie trzeba chyba sie mecyzc z yellowsn0w dalej...

:shock: Musze zaczac sprzedawac iPhony z mojego domowego salonu, promocja! :lol: nie ufaj Erze - nie mam salonu Ery w domy :lol:

#84 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 posts

Posted 22 January 2009 - 16:54

No i działa, świetna wiadomość, yellowsn0w już u mnie nie ma bytu ;)

#85 Alf_VIP

Alf_VIP
  • 44 posts
  • SkądRawa Mazowiecka

Posted 22 January 2009 - 17:02

Mam iPhona 3G z ERY (wymiana w listopadzie 2008) i właśnie odblokowałem swojego wg. opisu zamieszczonego na początku wątku. Wszystko trwało ok. 3 minut i dokładnie jak w opisie. Telefon działa bez problemu, wszystko jest O.K. Dziękuję za instrukcję, a przede wszystkim dziękuję Ci ERA :)

#86 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 17:10

JA chyba też. No ale przecież nie liczą się komentarze kilkunastu osób które ściągnęły sobie locka ale infolinia Ery i głos miłej pani... Skąd tacy ludzie się biorą?

to w takim razie kto zdjal nam simlocka z iTunes?? Bog??? czy specjalnie Steve Jobs sie polaczyl do kazdego komputera i zdjal simlocka??? no to licz dalej na infolinia ...:? :? :? :?

My juz nie mamy simlocka i nie potrzebujemy juz yellowa wiec moze chcesz przez to powiedziec ze ERA przez przypadek wysylal wszystkie IMEI do apple'a??? hahhaha to byloby kurfa najwiekszy skandal na calej polsce i w historii ERA.

No wiec ta ten mily glos z infolinia musial sie nacpac bo nie wytrzyma juz z goraczka i choroba.

a tak w ogole to od jutra ERA ma sprzedawac wszystkie telefony bez simlocka wiec dlaczego mieliby utrudniac wszystkim na sciaganie simlocka tylko wylacznie w ich salonach a nie od razu wysylac wszystkie IMEI do appla??? Myslmy troche racjonalnie a nie bylo kto na infolinie slychac.

Roznie bywa z tymi infoliniami. Jeden powiem jabłko a drugi powie pomarancz wiec najlepiej samem sie dowiedziec

#87 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 17:28

to w takim razie kto zdjal nam simlocka z iTunes?? Bog??? czy specjalnie Steve Jobs sie polaczyl do kazdego komputera i zdjal simlocka??? no to licz dalej na infolinia ...:? :? :? :?

Miszczu, wiesz ze zacytowales i zwalczasz swoim postem kogos kto sie z toba calkowicie zgadza :) ?
Taka juz podla natura jezyka polskiego ze trzeba sie czasem wczytac, zeby zrozumiec ;)

#88 maciek1991

maciek1991
  • 44 posts

Posted 22 January 2009 - 18:06

Telefon odebrałem z ery 9 stycznia i działa po odblokowaniu na karcie orange

#89 mekintosz

mekintosz
  • 964 posts

Posted 22 January 2009 - 18:12

Ludzie ja to nieco z przekąsem napisałem :) Poza tym ja właśnie mam problem ze zdjeciem lock'a - mi aktywuje sie i dziala tylko na karcie Ery - na innej nie. Po aktywacji na karcie Ery jak wrzuce inna iTunes laczy sie ze sklepem i wywala ze karta jest nieobslugiwana - w telefonie brak sieci i jedna kreska. Moze faktycznie kwestia czasu, az dodadza moj IMEI do bazy - moj iPhone byl kupiony na firme moze dlatego opoznienie (najpierw klienci indywidualni). Swoja droga zdziwila mnie reakcja pani ktora powiedziala ze telefony kupione przed 21.01 za zadne skarby nie pozbeda sie locka i tylko w salonie. Zapytalem ja czy nie chodzi jej o takie zdejmowanie jak do tej pory, pani jednak sie rozlaczyla na pewien czas (ze 4 razy przesluchalem piosenke :D) i polaczyla ponownie mowiac ze bedzie to zdalnie i dla wszystkich klientow, lecz z zakupionymi po 21.01.

#90 silkow

silkow
  • 296 posts
  • SkądLeszno

Posted 22 January 2009 - 18:18

Nareszczie , przynajmniej teraz bede mogl przelozyc karte ojca d mojego iphona i jak jedziemy samochodem po necie buszowac xD

#91 bijek

bijek
  • 55 posts

Posted 22 January 2009 - 18:23

...moj iPhone byl kupiony na firme moze dlatego opoznienie (najpierw klienci indywidualni).
...

Właśnie, a może to jest wyznacznik. Mój też był na firmę. Czy komuś, kto ma iPhone'a na firmę odblokowało?

#92 mekintosz

mekintosz
  • 964 posts

Posted 22 January 2009 - 18:29

Teraz robie juz JB (hurra iPhone nie jest walniety :) ) - nie aktywowalem go w iTunes tylko wlasnie przez QuickPWN, sproboje teraz wlozyc karte Play'a i podlaczyc telefon pod kompa (w takiej kolejnosci :?:)

#93 bugmenot

bugmenot
  • 531 posts

Posted 22 January 2009 - 18:30

Tak

#94 mekintosz

mekintosz
  • 964 posts

Posted 22 January 2009 - 18:33

Nic - iTunes po prostu wykryl telefon i tyle, w telefonie jedna kreska. Telefon ze swiezutkim softem i aktywowany poprzez QuickPWN.

#95 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 January 2009 - 18:34

Mi na firmę odblokowało :D

#96 lpiszczu

lpiszczu
  • 31 posts
  • SkądBiałystok

Posted 22 January 2009 - 18:40

Mi na firmę odblokowało :D

kiedy kupiłeś?

#97 mekintosz

mekintosz
  • 964 posts

Posted 22 January 2009 - 18:40

A moze naprawde takie dokladne "step by step" napisac :?: Tzn. wziales telefon do reki w jakim byl stanie (jak aktywowany, jakie śniegi i inne poinstalowane), co potem zrobiles (reset, podpiales, kiedy wlozyles ktora karte itd.).

#98 lpiszczu

lpiszczu
  • 31 posts
  • SkądBiałystok

Posted 22 January 2009 - 18:48

Działa, iphone brany na firme 27.12.08

#99 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 18:50

Ja mysle ze jednym z warunkow zdjecia simlocka moze byc pierwotna aktywacja w erze. Mekintosz kup sobie starter Heyah i na nim sprobuj.

#100 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 January 2009 - 18:54

Poweim tak telefon kupiony na początku września w Erze na firmę. Pierwsza aktywacja kartą Ery z którą miał być używany. Kupiłem nakładkę od N3T i kożystałem z kartą Orange od września do wczoraj. Telefon miał przez ten czas zrobioną aktywację przez PWNage tool. Żadnych śniegów nie robiłem bo za dużo z nimi zabawy. Wyjęłem podkładkę i wsadziłem kartę Orange bez podkładki. Podłączyłem do iTunes, zsynchronizowałem i nic. Wgrałem soft 2.2 z JB, nie atkywowany. Po restore wpisałem PIN i iTunes mi powiedział ze mój iPhone zosatł odblokowany :D. I tyle.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users