Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#51 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 stycznia 2009 - 13:59

SebNET - jak robiłeś aktywację iPhone'a? Przez kartę Ery czy przez QuickPWN?

#52 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:01

emigrant, telefon został kupiony 6 Stycznia w Erze. Znajomy przedłużał umowę i dostał tego iPhone za 1 zł, więc go od niego odkupiłem, bo on i tak wziął ten telefon do sprzedania na Allegro, a że ja byłem bardzo na niego napalony to dostałego go od niego. Telefon był zapakowany we fabryczną folię, sam go rozpakowywałem, więc na 100% nie był kradziony. Co do portów i firewalli to akurat z tym na pewno nie mam problemów, ponieważ mam router i wszystkie porty odblokowane. Zresztą jakbym miał zablokowany port na którym pracuje iTunes to nawet by mi się oprogramowanie do restore nie pobierało, a ściąga się bez najmniejszego problemu.

nostri, zapewne mam więcej lat niż Ty i akurat to, że się unoszę spowodowane jest tym, że wkurza mnie fakt, że innym się udaje, a ja jak zwykle jestem czarna owca, której coś nie chce załapać. I nie mów mi, że jakbyś widział, że u innych simlocki znikają, a u Ciebie się nie da to na pewno byś się tak samo wpieniał jak ja. Po za tym znając życie po 23 i tak będę miał nadal tego pieprzonego simlocka.

a czy probowales wlozyc karte ery (taktaka albo heyah) i polaczyc sie z itunes i poczekać chwilke? a potem wlozyc plusa czy inną?

#53 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:02

Bo$s, robiłem aktywację przez kartę Heyah, bo ona ma tego samego simlocka co Era. A kartę miałem gdzieś tam w szufladzie od starego telefonu matki.

cubasz, tak wczoraj tak próbowałem robić po restore. Zaktywowało mi telefon na karcie Heyah, a potem jak włożyłem kartę Plusa to wyskoczyło, że telefon zaktywowany, ale nie łączył się do sieci bez yellowsn0w.

#54 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:04

Spróbuj włożyć kartę z Ery jakąś, a później Plusa/Orange. Chociaż wydaje mi się, że Restore Cię nie ominie. Na Twoim miejscu poczekałbym jeszcze, a później ewentualnie Restore.

#55 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:05

no to skoro itunes nie pokazuje ci *niewlasciwa karta sim* z karta plusa to nie masz simlocka

#56 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:07

Czytałem.. No i podłączyłem telefon i nie odblokowało go. I co? Chyba nie przeczytałeś dokładnie mojego posta. Pisałem o aktywacji przez JB, a nie o samym JB.

Kurna Boss ale przez JB nie zdejmiesz simlocka :roll: :roll: :roll: ja tu mowie o unlock przez iTunes a nie przez JB bo sie nie da.

#57 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:11

cubasz, ale nie łączy się z siecią w ogóle. Mam tylko 1 malutką kreskę na skali i nic więcej. A jak odpalę iTunes to wywala mi to info -> http://i42.tinypic.com/2vn3uv5.png

#58 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:14

a no to nie. to nie masz zdjętego.

#59 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:15

No niestety i jestem ciekaw czy po 23 Stycznia faktycznie to będzie możliwe.

#60 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:19

no bo to powinno zadzialac w ten sposob, ze wkladasz oryginalna karte łaczysz sie z iTunes, czekasz troche, moze jakis restarcik iphona, łączenie z itunes jeszcze raz i czarymary powinno dzialac z kazda karta. ale pewnie tego probowales juz kilka razy.

#61 M@riusz

M@riusz
  • 16 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:24

Usunelem yellowsn0w, zrestartowalem iphona z wlozona karta z PLAY podlaczylem wlaczylem iTunsa i co ? i dziala !!!! wielkie dzieki za info. Simlock raz na zawsze pozegnany :D mam andzieje ze teraz bez zadnych obaw mozna uaktualniac oprogramowanie :)

#62 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:32

Kurna Boss ale przez JB nie zdejmiesz simlocka :roll: :roll: :roll: ja tu mowie o unlock przez iTunes a nie przez JB bo sie nie da.

Przeczytałeś w ogóle co napisałem? Wiesz w ogóle co to jest aktywacja i że tak naprawdę ma ona niewiele wspólnego z simlockiem? Wiesz jak się ją robi? Wiesz, że można ją zrobić na dwa sposoby - albo kartą Ery/Heyah przez iTunes, albo robiąc JB?

Przeczytaj na spokojnie o czym piszę, albo uzupełnij swoją wiedzę, bo widzę, że moje gadanie jest jak groch o ścianę...

#63 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:36

Boss robilem JB i mnie nie odblokowalo. Pisalo gdzies ze robiac JB na iPhone 3G to ci sie zdejmuje simlocka???? prosze cie oO

#64 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:45

Powiedz mi w którym miejscu napisałem, że JB ściąga simlocka? Cały czas piszę o aktywacji! I dla jasności: AKTYWACJA TO NIE JEST UNLOCK! Nie wiesz co to jest aktywacja? Użyj funkcji Szukaj. Kupując iPhone'a w Erze musisz go na samym początku aktywować. Bez aktywacji możesz jedynie zadzwonić na policję, bo nawet wejść do Springboarda się nie da. Do aktywacji jest potrzebne iTunes i karta Ery, a sama aktywacja trwa kilka sekund. Co jeśli nie mamy karty Ery? Używamy QuickPWN (ja tak zrobiłem), który oprócz tego, że robi JB robi też aktywację. Wygląda na to, że jeśli zrobiłem aktywację razem z JB, a nie przy użyciu karty Ery i iTunes to nie mogę odblokować iPhone'a. Piszę tak dlatego, że znajomy miał identyczny problem i też robił aktywację przez QuickPWN. Dlatego napisałem, że aktywacja przez iTunes jest być może warunkiem koniecznym do unlocku.

Aha, i dla jasności jeszcze raz: AKTYWACJA TO NIE JEST UNLOCK!

#65 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:46

panowie pliz pójdźcie na priva

#66 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:51

Chcę tylko zaznaczyć, że jeśli ktoś będzie miał problem z unlockiem to być może dlatego, że wykonał aktywację 'na lewo', a nie przez iTunes.

#67 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 stycznia 2009 - 14:55

Dokładnie. Miałem aktywację zrobioną z JB bo używałem nakładki i wtedy za nic nie chciał aktywować się ponownie, dlatego zrobiłem restore z softem bez atywacji i wtedy zaskoczyło :D

#68 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:09

SebNET Era podaje kody iPhone'ów do Apple'a i wtedy przez iTunes zostaje usunięta blokada SIM (w ciągu kilku dni). Skoro kupiłeś telefon dopiero kilknaście dni temu to kod tego iP mógł jeszcze nie zostać przesłany. Era przesyła je partiami. Poza tym już nie wiem czy tak próbowałeś, ale nie rób wcześniej Jailbreaka. Teq: bez komentarza. ;)

#69 bebas13

bebas13
  • 106 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:11

U mnie wszystko działa, iPhone odblokowany. Działają karty z Play. A tym którzy jeszcze nie mogą cieszyć się iPhone bez simlocka polecam - zaczekać. Przecież Era nie zdoła odblokować wszystkich iPhone'ów przez 1 dzień!

#70 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:15

Usunelem yellowsn0w, zrestartowalem iphona z wlozona karta z PLAY podlaczylem wlaczylem iTunsa i co ? i dziala !!!! wielkie dzieki za info. Simlock raz na zawsze pozegnany :D mam andzieje ze teraz bez zadnych obaw mozna uaktualniac oprogramowanie :)

Kurde. Też mam PLAY'a (karty nie zmieniałem, tylko wyjąłem i włożyłem ją ponownie) i robię tak jak ty i... NIC:( iTunes się normalnie odpala, kabelek na iPhonie nie wyskakuje, etc. Co jest grane? iPhone aktywowany był na karcie ERY.

P.S. Telefon jest z 29.12.08

#71 zychu69

zychu69
  • 92 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:30

mam telefon ze stycznia (2tyg temu) i po odinstalowaniu yellowsn0w odblokowanie przebiegło bez problemu.

#72 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:32

u mnie iPhone 3G ERA i karta 36.6 Plusa ;) 0 problemów

#73 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2009 - 15:46

Boss ok luz nie ma tutaj co sie klocic %-) wazne ze iPhone nie ma juz simlocka

#74 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 16:15

Ja nie wiem co piszecie. Dwonilem przed chila do Ery i po 7 min. sluchania jednej i tej samej piosenki dowiedzialem sie - simlocka Era sciagac bedize tylko w salonach i tylko w telefonach zakupionych po 21 stycznia - oficjalne info pani z BOK'u. Tak wiec bedzie trzeba chyba sie mecyzc z yellowsn0w dalej...

#75 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 16:19

znaczy sie mam salon Ery w domu, a telefon ktory uzywam od prawie dwoch miesiecy kupilem wczoraj ? Jezu, co ja cpalem? Antybiotyki z grupy makrolidow wywieraja najwyrazniej interesujace efekty na moim organizmie. Chociaz jakby sie tak zastanowic to pewnie ta blondi z salonu czegos nie wie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych