Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#26 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 22 January 2009 - 12:05

Cydia ! Cydii ! Cydię ! Nie ma to jak profesjonalizm w pisaniu "tutoriala" :), który i tak nie jest zbyt "jasno" napisany :???:. Edycja. Installer . Installera . Installera .

#27 plato

plato
  • 252 posts

Posted 22 January 2009 - 12:11

O jaki kabelek chodzi? Jak odinstaluje yellowsnow i zrestartuje telefon to normalnie sie wlacza tylko nie ma zasiegu. A itus synchronizuje kilka sekund i pojawia sie informacja,ze mozna odpiac ip od komputera. Wiec o co to za kabelek;p

#28 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 12:14

Mareczku, chyba potrzebujesz tabletki na rozluznienie zwieraczy ;) Ja tez kocham jezyk polski i uwazem ze jego kaleczenie jest powaznym wystepkiem, ale w drodze wyjatku, te bledy sa do wybaczenia biorac pod uwage zawartosc tego tematu. ;) @plato - po odinstalowaniu yellowsn0w rebootujesz telefon, wsadzasz karte ktora nie powinna dzialac w tym telefonie ze wzgledu na simlocka Ery, podpinasz do itunes. Itunes zaczyna sie zastanawiac - na iPhonie dopiero teraz (u mnie) wyswietla sie kabelek skierowany w strone ikony iTunes wskazujacy na to ze telefon nalezy podlaczyc do komputera z iTunes. Ja w tym momencie odlaczylem ipka od kompa i podpialem jeszcze raz. iTunes mieli przez kilka sekund i wyswietla tekst o sukcesie.

#29 TuX

TuX
  • 43 posts

Posted 22 January 2009 - 12:22

Gitara majonez :) wszystko poszło bezproblemowo, tylko spinacz w pracy troche trudno znaleźć :D

#30 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 12:26

hehe, dlatego ja podpialem "urzadzenie do wysuwania karty" do peku kluczy ktory i tak w kieszeni mi zawsze zalega ;)

#31 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 12:33

HAHA wirtuozja języka polskiego, dałeś do pieca.

RS4

Nie jestem polakiem wiec tak sie nie napalaj ze umiesz perfect jezyka polskiego niz ja ;]

@Sebnet
Moze w lutym albo za tydzien odblokuja ci bo chyba pokolej trzeba.

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 14:35 ----

PS. ^(oO)^ dzieki za dokladny opis :)

Luzik. Ur welcome

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 14:36 ----

Cydia ! Cydii ! Cydię !

Nie ma to jak profesjonalizm w pisaniu "tutoriala" :), który i tak nie jest zbyt "jasno" napisany :???:.

Edycja.
Installer . Installera . Installera .

Dobra juz poprawie -.-. Napisalem to o 7 rano jak sie obudzilem dopiero czego oczekujesz? -.-

#32 SebNET

SebNET
  • 242 posts

Posted 22 January 2009 - 12:37

Przeszedłem się przed chwilą do kolegi co ma laptopa Della, zainstalowaliśmy świeżego iTunes, zrobiłem restore, ponieważ nie pokazywał mi się ten kabelek na telefonie po podłączaniu kabla do iTunes, włożyłem jego kartę Orange dla próby i cóż:

http://i42.tinypic.com/2vn3uv5.png

A gmerało coś tam w iTunes i pobierało poprawki, żeby zaktywować telefon i dupa.

Kur.. :mad:

#33 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 12:40

Sebnet Przeciez ladnie napisalem ze narazie odblokuja iPhony kupione z przed roku. Wiec musisz czekac na twoja kolej

#34 SebNET

SebNET
  • 242 posts

Posted 22 January 2009 - 12:41

A ja mam wrażenie, że będę miał takiego zajebistego pecha, że nie zdejmą mi tej blokady :/

#35 plato

plato
  • 252 posts

Posted 22 January 2009 - 12:43

Musialem restore zrobic i dziala:)

#36 Geran

Geran
  • 93 posts

Posted 22 January 2009 - 12:48

SebNET dzisiaj sprawdze to późnym wieczorem mam iphone 3G z 2stycznia tego roku zobaczymy co się stanie.

#37 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 12:50

w sumie to ciekawe, ze teraz zdecydowali sie na ten krok... tuz po udostepnieniu yellowsn0w :) moze zrozumieli ze juz nikt im nigdy nie zaplaci 6 stow za zdjecie blokady, ktora mozna zdjac za darmo :) Sebnet, daj sobie na wstrzymanie, na razie masz yellowsn0w, wiec tragedii i tak nie ma, sprobuj po prostu jeszcze raz za pare dni, wyglada na to ze sciagaja simlocki ze wszystkich kupionych w salonach telefonow.

#38 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 12:50

A ja mam wrażenie, że będę miał takiego zajebistego pecha, że nie zdejmą mi tej blokady :/

A ja mam wrazenie ze ci odblokuja jak tylko lista tych iPhonow z przed roku skoncza odblokowac. To jest masa IMEI wiec musisz troche poczekac az bedzie kolej iPhonow z tego roku

---- Dodano 22-01-2009 o godzinie 14:52 ----

wyglada na to ze sciagaja simlocki ze wszystkich kupionych w salonach telefonow.

Ale te z allegro tez sa z salonu era :P Ja kupilem na allegro =)

#39 rucznoj

rucznoj
  • 74 posts

Posted 22 January 2009 - 12:52

No włąśnie o co chodzi, przecież wyrażnie napisane, że zdejmują z ubiegłego roku. To bardzo niespodziewany i miły dla użytkowników ruch. Zafundowali mi soft 2.2 i bardzo im za to dziękuję. Mój jest z 28. sierpnia pozdro w szczególności dla Ery

#40 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 22 January 2009 - 13:22

Też mam z ubiegłego roku, iTunes najnowsze. Przy niekompatybilnej karcie iPhone po prostu nie ma zasięgu, a iTunes działa normalnie... Co zrobić?

#41 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 13:25

Też mam z ubiegłego roku, iTunes najnowsze. Przy niekompatybilnej karcie iPhone po prostu nie ma zasięgu, a iTunes działa normalnie... Co zrobić?

Dac kompatybilna karte =).

#42 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 22 January 2009 - 13:28

Nie mam takowej w domu.. Pokombinuję jeszcze z kartą Orange, ale wygląda na to, że czeka mnie Restore. Być może warunkiem koniecznym do unlocku jest jeszcze normalna aktywacja telefonu, a nie przez Jailbreak'a.

#43 SebNET

SebNET
  • 242 posts

Posted 22 January 2009 - 13:28

Według mnie to co piszecie, że trzeba czekać, bo dodają numery IMEI do bazy to jedna wielka ściema. Po prostu te osoby, którym się teraz nie odblokowuje telefon nie będą miały zdjętego simlocka i tyle. Tym, którym się udało można jedynie pozazdrościć.

#44 bispawel

bispawel
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 January 2009 - 13:33

no dobrze.... to teraz powiedzcie mi do kogo mam się konkretnie zgłosić żeby orange zrobił to samo :PPPP XD ?????

#45 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 22 January 2009 - 13:37

@SebNET Jesteś jego pierwszym właścicielem? Może ten telefon był kradziony i został zgłoszony i IMEI dodane do black listy? Napisz jaka jest historia tego iP. Nie wierze, że wszystkim zdejmuje się simlock a Tobie akurat nie. Na pewno bez wyjątku powinno wszystkim się ściągnąć i nie ma czegoś takiego, że tym się udało a innym nie. Spróbuj może na na innym kompie bez firewalli, może u innego ISP. Może blokujesz jakiś port. Przyczyn może być*dużo a na pewno nie, że Twoj IMEI pominęli.

#46 nostri

nostri
  • 559 posts
  • SkądOxapampa, PE

Posted 22 January 2009 - 13:40

Według mnie to co piszecie, że trzeba czekać, bo dodają numery IMEI do bazy to jedna wielka ściema. Po prostu te osoby, którym się teraz nie odblokowuje telefon nie będą miały zdjętego simlocka i tyle. Tym, którym się udało można jedynie pozazdrościć.

jak czytam twoje posty w watkach dot. zdiecia simlocka z iphona to zastanawiam sie ile masz lat.

wiesz ze oni sprzedali duuuuzo tych iphonow ?
oficjalnie simlocki beda sciagane od 23go , wystarczy poczekac a nie jajko na forum znosic.

kup relanium , albo zapal cos , wyluzuj i czekaj , dasz rade :)

#47 ^(oO)^

^(oO)^
  • 396 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2009 - 13:40

Nie mam takowej w domu.. Pokombinuję jeszcze z kartą Orange, ale wygląda na to, że czeka mnie Restore. Być może warunkiem koniecznym do unlocku jest jeszcze normalna aktywacja telefonu, a nie przez Jailbreak'a.

nie wiem skad masz taka informacje ale ja mialem JB jak podlaczylem iPhone do iTunes'a o ile czytales w ogole to co napisalem w 1 watku i mi normalnie odblokowalo calkowite

#48 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 22 January 2009 - 13:49

Czytałem.. No i podłączyłem telefon i nie odblokowało go. I co? Chyba nie przeczytałeś dokładnie mojego posta. Pisałem o aktywacji przez JB, a nie o samym JB.

#49 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 22 January 2009 - 13:52

no kurde niech jakiś mod zrobi porządek, bo bez jaj
http://www.myapple.p...informacja.html
http://www.myapple.p...z-simlocka.html
http://www.myapple.p...-iphone-3g.html
http://www.myapple.p...oca-itunes.html
http://www.myapple.p...z-simlocka.html
na jednej stronie, no panowie...

#50 SebNET

SebNET
  • 242 posts

Posted 22 January 2009 - 13:57

emigrant, telefon został kupiony 6 Stycznia w Erze. Znajomy przedłużał umowę i dostał tego iPhone za 1 zł, więc go od niego odkupiłem, bo on i tak wziął ten telefon do sprzedania na Allegro, a że ja byłem bardzo na niego napalony to dostałego go od niego. Telefon był zapakowany we fabryczną folię, sam go rozpakowywałem, więc na 100% nie był kradziony. Co do portów i firewalli to akurat z tym na pewno nie mam problemów, ponieważ mam router i wszystkie porty odblokowane. Zresztą jakbym miał zablokowany port na którym pracuje iTunes to nawet by mi się oprogramowanie do restore nie pobierało, a ściąga się bez najmniejszego problemu.

nostri, zapewne mam więcej lat niż Ty i akurat to, że się unoszę spowodowane jest tym, że wkurza mnie fakt, że innym się udaje, a ja jak zwykle jestem czarna owca, której coś nie chce załapać. I nie mów mi, że jakbyś widział, że u innych simlocki znikają, a u Ciebie się nie da to na pewno byś się tak samo wpieniał jak ja. Po za tym znając życie po 23 i tak będę miał nadal tego pieprzonego simlocka.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users