Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#401 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 15:14

Wszyscy, którzy mają telefony po 23. stycznia i czkają na zdjęcie simlocka:
DZWONIĆ DO BOKU!

"602 900 (z telefonu sieci Era całkowity koszt połączenia z Konsultantem 1 zł z VAT), dla pozostałych operatorów numer 602 900 000 (koszt połączenia według posiadanego planu taryfowego)"

Wciskacie kolejno w automacie:
0, 6, #,

Potrzebujecie:
1. NR IMEI iPhone'a,
2. Nr telefonu, na który został "wzięty" iPhone 3G w Erze,
3. Imię i nazwisko osoby, na którą został wzięty iPhone,

Dzwoniłem 4 razy, za pierwszym razem mi przerwało, za drugim babka mi powiedziała, że muszę iść do salonu, za trzecim dowiedziałem się, że potrzebuję numeru (punkt 2.; nie miałem, podziękowałem, zadzwoniłem do gościa z Allegro), a za czwartym trafiłem na bardzo miłego gościa, który z chęcią współpracował, na koniec poprosił o mój nr kontaktowy, powiedział, że dostanę smsa z informacją, żeby podłączyć iPhone'a pod komputer z dostępem do Internetu i uruchomić iTunes.
Dostałem takiego smsa 2 minuty po rozłączeniu się z Konsultantem. Podłączyłem iPhone'a i dostałem:
Dołączona grafika

Za moment zadzwonił do mnie sam, zapytał czy wszystko działa i ładnie się pożegnał.
Ero, dziękujemy ;-).

PS. Konsultant (ostatni) pytał się mnie także przed podaniem IMEI o datę zakupu iPhone'a. Może z tych sprzed 23. stycznia "oficjalnie" nie zdejmują.

#402 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 08 lutego 2009 - 20:44

A nie mówiłem? :D A telefon był w ogóle aktywowany przez iTunes?

Oczywiście że był. Od razu jak się z nim pojawiłem w domu :). Więc tym bardziej nie rozumiem o co chodzi. Ale najważniejsze że juz jest zdjęty :)

za czwartym trafiłem na bardzo miłego gościa, który z chęcią współpracował, na koniec poprosił o mój nr kontaktowy, powiedział, że dostanę smsa z informacją, żeby podłączyć iPhone'a pod komputer z dostępem do Internetu i uruchomić iTunes.
Dostałem takiego smsa 2 minuty po rozłączeniu się z Konsultantem. Podłączyłem iPhone'a i dostałem: Za moment zadzwonił do mnie sam, zapytał czy wszystko działa i ładnie się pożegnał.
Ero, dziękujemy

No to trafiłeś na spoko kolesia. Mnie babka pytała się czy też dostałem smsa ale niestety nie otrzymałem go więc tym bardziej się zdziwiła :)

#403 marekmil

marekmil
  • 1 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 12:56

Czy macie jakiś pomysł dla tych, którzy kupili IP przed 23 stycznia i ciągle czekają na zdjęcie simlocka? O co chodzi z tym burdelem w Erze, że część IP zostaje odblokowana a część nie. To jakaś loteria! Ja podpisałem umowę 15 stycznia ale simlock jak był tak jest.

#404 Obecny

Obecny
  • 489 postów
  • SkądTralee, Co.Kerry, Ireland

Napisano 09 lutego 2009 - 13:19

A mnie najbardziej interesuje wg czego iphone jest rozpoznawany przez ere, czy to oryginalny sim czy imei czy co.... zastanawiam sie nad jakims trick'iem by telefon z innej sieci na sekunde udawal tego z ery by sie odblokowac hmmm ale pewnie nie ja jeden :)

#405 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 09 lutego 2009 - 14:50

Napisałem kilka stron wcześniej, że po numerze partii About activating iPhone 3G with a wireless carrier Każda partia ma pewnie określoną pulę numerów IMEI. Poza tym Era musi chyba w momencie kupna przekazać IMEI do Apple żeby tel można było aktywować w ogóle, ale tu mogę się mylić akurat. Tak więc IMEI z innej sieci na pewno nie znajdzie się na liście do odblokowania, a telefon do Ery też nie pomoże.

#406 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 lutego 2009 - 09:43

Czy macie jakiś pomysł dla tych, którzy kupili IP przed 23 stycznia i ciągle czekają na zdjęcie simlocka?
O co chodzi z tym burdelem w Erze, że część IP zostaje odblokowana a część nie. To jakaś loteria!
Ja podpisałem umowę 15 stycznia ale simlock jak był tak jest.

Główną cechą bałaganu (lub jak to ładnie nazwałeś burdelu) w Erze jest to że nikt nic nie wie...

#407 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2009 - 15:19

W moim przypadku (ip kupiony 31.01) simlock zdjęty został dopiero po telefonie do BOK. Co ciekawe nie pytali w ogóle o imei tylko o numer na który został kupiony ip oraz o dane z faktury. Potem miła Pani zniknęła na 5min i po powrocie powiedziała, że otrzymam - jak to ujęła - kod odblokowujący smsem. Oczywiście żadnego smsa nie było ale po podłączeniu do itunes simlock został zdjęty ;) i teraz cieszę się iPlusem :D

#408 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 lutego 2009 - 16:42

Hmm właśnie zobaczyłem taki oto komunikat: http://www.myapple.p...=1&d=1234279648

Mimo to gdy wkładam kartę Pleja nie znajduje mi sieci.

#409 ekstro

ekstro
  • 51 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 20:48

Kupiony w Erze zaraz po premierze - nigdzie nie dzwoniłem, podłączyłem wczoraj z nieaktywną kartą Orange. Pokazał się komunikat o zdjęciu blokady, dzisiaj włożyłem kartę Plus'a i działa. Mam nadzieję, że tak już zostanie ;)

#410 scotlander3

scotlander3
  • 5 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 21:06

jestem zielony .... jak odinstalowac ten yellowsnow?

#411 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 lutego 2009 - 22:45

A mi mimo zdjecia blokady nie dziala. Nie wykrywa sieci. Co robic?

#412 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 10 lutego 2009 - 22:54

jestem zielony ....
jak odinstalowac ten yellowsnow?

tak jak zainstalowałeś czyli przez Cydie

#413 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 10 lutego 2009 - 22:55

Jaki komunikat jest w miejscu nazwy sieci?

#414 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 lutego 2009 - 23:52

Szukam lub brak uslug

#415 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 10 lutego 2009 - 23:54

Może nieaktywna, albo stara karta? Przejdź się do playa niech Ci wymienią za darmo.

#416 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 lutego 2009 - 10:33

Sprawdzałem na 2 rożnych kartach tej firmy, i niestety nic nie działa.

#417 scotlander3

scotlander3
  • 5 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 18:49

tak jak zainstalowałeś czyli przez Cydie

Witam...w tym sek ze nie przez cydie tylko wgralem przerobiony soft recznie ...jedyne co mi przychodzi do glowy to wgrac starszy soft bez yellowsnow...czy mam racje?

---- Dodano 11-02-2009 o godzinie 22:42 ----
juz po sprawie :) chcialem zrobic downgrade do 2.1 niestety nie udalo mi sie wiec powrocilem do 2.2 z yellowsnow...po instalce wyskoczyla mi informacja twoj iphone zostal odblokowany ...mialem wtedy wsadzona karte sieci Era...potem zainstalowalem 2.2.1 i wszystko hula jak trzeba bez yellowsnow hehe

#418 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 lutego 2009 - 11:43

Czy ktoś ma również problemy z używaniem kart Play w iPhone?

#419 g_mdj

g_mdj
  • 75 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 11:56

mi karta playa działała normalnie. poczekaj z 1,5 min albo włącz tryb samolotowy i potem wyłącz i czekaj. próbuj do skutku. musi sie udać jak ci pokazał się komunikat o odblokowaniu w iTunes. próbowałeś plus, orange?

#420 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lutego 2009 - 13:01

Czy ktoś ma również problemy z używaniem kart Play w iPhone?

Nie...

#421 mercedes270

mercedes270
  • 8 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 12:12

witam jak wszyscy na tym forum mam problem z moim iPhone 3G kupilem nowiutkiego na Allegro z sieci Era i mam karte z Heya.Po podlaczeniu telefonu do kompa i wystartowaniu iTunes probowalem go aktywowac,niestety iTunes podaje meldung ze to jest nieprawidlowa karta. I tu moje pytanie do specjalistow jak sciagnac Locka i zaktywowac Iphona potrzebuje do niego orginalna karte z Ery ?

#422 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 19 lutego 2009 - 12:14

moze daj opcje ''odtworz'' Slyszalem wlasnie ze po restore odblokowywuje iPhone

#423 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 19 lutego 2009 - 15:33

Karta Heyah jest ok do aktywacji.

#424 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 18:10

Jeśli chodzi o ściągnięcie simlocka:
http://www.myapple.p...35-post401.html

#425 mercedes270

mercedes270
  • 8 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 19:28

a wiec wrzcilem karte Heya i wystartowalem iTunes po chwili na iPhone pojawil sie komunikat " prosze czekac na zaktywowanie to moze potrwac " no i czekam juz pol godziny i NIC trwa to naprawde tak dlugo czy jest cos nie tak

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych