Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes odblokuje iPhony 3G!! [tylko ERA]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#351 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 lutego 2009 - 15:57

Mój był kupiony 27 stycznia...SIMLOCK jak był tak jest. Kolejny dowód na to jak w Polsce operatorzy komórkowi traktują swoich klientów :/

#352 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 16:06

Święte słowa. "Michauex" ja tak samo jak ty próbuje na wszystkie możliwe sposoby i nic, nie wiem sam czym to może być spowodowane. Wydawało by się że mamy większą szanse zdjąć sima od tych którzy zakupili IP dużo wcześniej.

#353 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 01 lutego 2009 - 16:19

Mój był kupiony 27 stycznia...SIMLOCK jak był tak jest.
Kolejny dowód na to jak w Polsce operatorzy komórkowi traktują swoich klientów :/

Policz sobie ile dni minęło od 27. :)

Twój IMEI musi dotrzeć do Apple'a i zostać wpisany na listę.

Era wysyła IMEI'e partiami.

#354 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 16:27

to jest pewna informacja ?

#355 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 lutego 2009 - 16:44

Ja to wszystko doskonale rozumiem. Jestem tylko zły że wszystkiego trzeba się domyślać. Nigdzie nie ma oficjalnej informacji lub jakiegoś regulaminu. Co innego mówi ERA a co innego dzieje się w rzeczywistości. Można się sfrustrować prawda??

#356 rob4444

rob4444
  • 10 postów
  • Skądbiałystok/bruxelles

Napisano 01 lutego 2009 - 16:57

ja swój kupilem 12.01 i też do dzisiaj nie mogę go odblokować nie wiem czym to jest podyktowane,widziałem już wpisy innych co kupili telefon póniej i już mają odblokowane iPhone,trzeba chyba czekać

#357 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 01 lutego 2009 - 17:27

Ja to wszystko doskonale rozumiem. Jestem tylko zły że wszystkiego trzeba się domyślać. Nigdzie nie ma oficjalnej informacji lub jakiegoś regulaminu. Co innego mówi ERA a co innego dzieje się w rzeczywistości. Można się sfrustrować prawda??

Od 23 ściągają simlocki ze wszystkich telefonów w Erze.

Przejdź się i zapytaj. Może musisz zgłosić chęć ściągnięcia?
Może Cię ominęli? Idź się upomnij,

#358 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 lutego 2009 - 17:30

Od 23 ściągają simlocki ze wszystkich telefonów w Erze.

Przejdź się i zapytaj. Może musisz zgłosić chęć ściągnięcia?
Może Cię ominęli? Idź się upomnij,

Tak też zrobię. Myślicie że nie będzie problemu z tym że faktura za zakup telefonu nie jest na moje nazwisko?? Telefon odkupiłem od szwagra :D

#359 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 01 lutego 2009 - 18:32

Jakimi partiami? About activating iPhone 3G with a wireless carrier Jak widać Apple wie jaka partia do jakiej sieci należy. Więc jeżeli wszystko byłoby jak należy to nie powinno być problemu z żadnym telefonem.

#360 kacpix

kacpix
  • 24 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lutego 2009 - 11:17

simlock zdjęty! od tygodnia codziennie synchronizowałem mojego iPhone'a i nic. Dzisiaj zrobiłem restore i poszło :)

#361 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2009 - 13:40

Wreszcie jakieś konkrety.

Napisałem wczoraj maila do ERY. Odpowiedź w miarę konkretna. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości:

Witam,

w odpowiedzi na Pana pismo pragnę poinformować, iż blokadę SIM LOCK można zdjąć na dwa sposoby.
Pierwszym z nich jest wykonanie telefonu do Biura Obsługi Abonenta (602900, opłata zgodna z cennikiem).
Wówczas trzeba będzie podać numer imei aparatu i konsultant prześle odpowiednie zgłoszenie do firmy Apple.
Po wykonaniu tych czynności zostanie do Pana odesłany sms o treści : "IMEI telefonu został zaakceptowany przez APPLE.
W celu odblokowania należy połączyć się z telefonu do serwisu iTunes".
Drugą możliwością jest udanie się do Salonu lub Sklepu Firmowego.

Ufam, że powyższe informacje okażą się pomocne.

#362 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 lutego 2009 - 16:31

Ja po prostu zrobiłem restore i podłączyłem iphona z kartą Playa do iTunes i simlock się usunął bezproblemowo.

#363 auntie_alicia

auntie_alicia
  • 74 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 02 lutego 2009 - 17:26

Wszystko zadziałało ZAJE**ŚCIE... Co za fantastyczny news! Już zapodałam wszystkim znajomym, niech też się cieszą :-))) Dzięki dzięki dzięki...

#364 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2009 - 20:02

Wielki bałagan.

Ja dziś miałem bliskie spotkanie z niekompetencją i bałaganem...w skrócie ERA. Byłem w dwóch różnych salonach Ery, rozmawiałem telefonicznie z trzema różnymi osobami z Biura Obsługi Abonenta i co najciekawsze za każdym razem otrzymywałem różne sprzeczne informacje. Jestem w szoku!! Jutro idę do głównej siedziby Ery w moim mieście. Już się nie mogę doczekać :D

#365 miron23

miron23
  • 6 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 02 lutego 2009 - 22:36

Ja dziś miałem bliskie spotkanie z niekompetencją i bałaganem...w skrócie ERA. Byłem w dwóch różnych salonach Ery, rozmawiałem telefonicznie z trzema różnymi osobami z Biura Obsługi Abonenta i co najciekawsze za każdym razem otrzymywałem różne sprzeczne informacje. Jestem w szoku!! Jutro idę do głównej siedziby Ery w moim mieście. Już się nie mogę doczekać :D

Ja dzwoniłem wczoraj do BOKu ery i powiedziałem im tak ze 30 min temu rozmawialem z jakims Panem i kazal mi przygotowac imei i dane abonenta na ktorego był kupiony iphone, i że mial mi podac kod odblokowujący:Dlekka sciema ale mialem juz dosyc ich niekompetencji, Pani byla z lekkim szoku czekalem na lini 20 min polaczyla z jakims kolesiem i okazalo sie ze jest taka mozliwosc, podalem konsultantowi dane takie jak imei i na kogo telefon, gosc cos tam wprowadzil, i powiedzial ze zostanie odblokowany po telefonie za jakies 20 min podlaczylem ip do itunsa z karta orange i bez problemu sciagnelo mi simlocka. Proponuje zrobic Ci tak samo. Acha telefon byl kupiony w listopadzie zeszlego roku. i do wczoraj walczylem z itunsem robilem z 30 razy przeprogramowanie przywracanie ustawien i nie dzialo. wiec tylko w taki sposobmozna to zalatwic. powodzenia

#366 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2009 - 23:43

Ja dzwoniłem wczoraj do BOKu ery i powiedziałem im tak ze 30 min temu rozmawialem z jakims Panem i kazal mi przygotowac imei i dane abonenta na ktorego był kupiony iphone, i że mial mi podac kod odblokowujący:Dlekka sciema ale mialem juz dosyc ich niekompetencji, Pani byla z lekkim szoku czekalem na lini 20 min polaczyla z jakims kolesiem i okazalo sie ze jest taka mozliwosc, podalem konsultantowi dane takie jak imei i na kogo telefon, gosc cos tam wprowadzil, i powiedzial ze zostanie odblokowany po telefonie za jakies 20 min podlaczylem ip do itunsa z karta orange i bez problemu sciagnelo mi simlocka. Proponuje zrobic Ci tak samo. Acha telefon byl kupiony w listopadzie zeszlego roku. i do wczoraj walczylem z itunsem robilem z 30 razy przeprogramowanie przywracanie ustawien i nie dzialo. wiec tylko w taki sposobmozna to zalatwic. powodzenia

Już dzwoniłem dziś do BOA i nawet podałem przemiłemu Panu mój numer IMEI ale okazało się że to za mało ponieważ używam TakTaka i przemiły Pan nie miał żadnych moich danych. Muszę jutro udać się do salonu głównego z fakturą zakupu :) Ciekawe czy będę miał problemy?? Faktura zakupu IP nie jest na moje nazwisko :)

#367 _radek_

_radek_
  • 10 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 13:50

Właśnie dzwoniłem do BOA, niestety pani powiedziała mi, że nie ma możliwości ściągnięcia simlocka z mojego IP, gdyż został zakupiony 19 stycznia a promocja ta obowiązuje od 23. Wiec raczej mogę się pożegnać z myślą że będę miał IP bez sima. Sam już nie wiem o co chodzi :(

#368 SebNET

SebNET
  • 242 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 15:30

_radek_, mój był z 6 Stycznia i na początku też Simlock nie chciał się zdjąć, a teraz bez problemu poszedł z dymem.

#369 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 03 lutego 2009 - 15:42

Nie wierzcie w te banialuki! Ja kupiłem iP kilka miesięcy temu i bezproblemowo ściągnąłem simlocka. Nie trzeba ani dzwonić, ani tym bardziej latać z fakturami po ich salonach. Wystarczy albo podłączyć iP do komputera i poczekać, albo zrobić Restore (tak jak ja) i simlock wyparowuje. Nigdy nie wierzcie w to co mówią w BOA, czy w salonach, bo będziecie chodzić w klapkach w zimie:P

#370 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 lutego 2009 - 15:44

Właśnie dzwoniłem do BOA, niestety pani powiedziała mi, że nie ma możliwości ściągnięcia simlocka z mojego IP, gdyż został zakupiony 19 stycznia a promocja ta obowiązuje od 23. Wiec raczej mogę się pożegnać z myślą że będę miał IP bez sima. Sam już nie wiem o co chodzi :(

Nie łam się...w Erze jest wielki bałagan z tymi SIMLOCKAMI. Takie przynajmniej odnoszę wrażenie. Wczoraj w jednym z salonów powiedziano mi że IP nie jest objęty promocją zdejmowania blokady SIM...heh

#371 widmo123

widmo123
  • 59 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 17:43

jak ktos kupi telefon w orange i wlozy karte ery to nei zdejmie mu simlocka ale jak ktos kupi IP w erze i wlozy karte prange to sie powinna zdjac blokada tak?

#372 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 03 lutego 2009 - 18:04

Tak. Czytanie ze zrozumieniem się kłania... Zanim zadasz kolejne pytanie dlaczego na Twoim iPhonie z Ery simlock "się nie zdjął" zapoznaj się z treścią tego wątku.

#373 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 lutego 2009 - 19:21

SIMLOCK zdjęty.

Dołączona grafika

A to wszytko dopiero w kontakcie z Biurem Obsługi Abonenta. Jeśli komuś powinno a nie ściąga SIMLOCKA niech dzwoni. Uprzedzam tylko że trzeba uzbroić się w cierpliwość. To co wygadują niektórzy konsultanci to się w głowie nie mieści...mimo 2 dniowej "walki" dzięki Ci o Ero? ;P

#374 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 03 lutego 2009 - 19:33

Dziwne, wszystkim normalnie odblokowało telefon, a Ty musiałeś specjalnie dzwonić do Ery i prosić o dodanie swojego IMEI:confused: Oj dziwna ta Era...

#375 michauex

michauex
  • 102 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 lutego 2009 - 20:49

Dziwne, wszystkim normalnie odblokowało telefon, a Ty musiałeś specjalnie dzwonić do Ery i prosić o dodanie swojego IMEI:confused: Oj dziwna ta Era...

Wszyscy operatorzy w naszym kraju są dziwni :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych