Tak, z pewnością od takiego wątku w propozycjach powinien się znaleźć.code, moim zdaniem pomysł arsena z publicznym wątkiem, w którym podane są krótkie wyjaśnienia, za co ktoś dostał bana (mógłby być czysto informacyjny - zamknięty) jest świetny i z pewnością ukróciłby powstawanie takich tematów jak ten.
arsen, to może stwórz temat o tym pomyśle w dziale propozycje zmian?
Udowodnij że nie.Udowodnij, że to bzdura.
OK, skoro nie uważasz tego czasu na zmarnowany to Ci zazdroszczę ilości wolnego czasu.Nie mów za innych. Mojego nie marnuje. Chętnie na chwilę pogadam o czymś innym niż tematyka Apple. Zdaje się że to odpowiedni dział.
Propozycja jest - ale czy dobra?Myślę że konkretną propozycja jest właśnie wątek o zbanowanych.
Przede wszystkim chciałbym na własne oczy zobaczyć jak to się sprawowało.Poda czy nie poda linku taki wątek to fajna sprawa. Jeśli nie poda to jak rozumiem okaże się niewiarygodny i sprawa nie będzie warta uwagi?
Nie zamierzam wprowadzać czegoś co się nie sprawdzi.
Propozycje zmianA może przeprowadzimy tu sondę na temat powstania takiego tematu? Dajmy pogłosować.
Jeśli nie jest jasne to najlepiej przeczytać jeszcze raz wątek i regulamin, a przede wszystkim wyzbyć się przeświadczenia, że moderator jest po to żeby udupiać.Nie, nie wszystko jest zawsze jasne. Tutaj większość się zgadza.
W naszym kraju przestępca jest chroniony (jego dane). Czasem ujawniają dane np. pijanych kierowców - ale to szczególne przypadki.Tutaj nie chodzi o publiczną chłostę a o informację tak jak się to dzieje w cywilizowanych krajach, wiadomo za co kto poniósł karę. Nieinformowanie społeczności to kojarzy mi się z krajami typu Kuba. Reasumując mocnym słowem, dyktatura.
Szkoda, liczyłem na to że będziemy mogli z czegoś wziąć wzór.Każdy wiedział o co chodzi przynajmniej, wątku wspomnianego już nie ma, forum ledwo już zipie, widać też że banowanych nie przybywa to polikwidowano trochę rzeczy.
Żaden ban nie jest tajemniczyTajemnicze bany zawsze jednak denerwowały innych użytkowników,

Naprawdę wystarczy chwilę poświęcić na prześledzenie poczynań zbanowanego i wszystko będzie jasne.
Problem jest ze spamerami bo ich wyczyny są likwidowane.
Staramy się informować o wszystkim co ważne dla społeczności.czy to będzie forum zegarków, znaczków czegokolwiek stali bywalcy zawsze się będą wczuwać w społeczność a jak wiadomo społeczność dobrze poinformowana to społeczność bardziej przyjazna władzom.
Ban dla spamera czy trolla to nie jest wydarzenie wagi państwowej.
Dlatego chętnie dyskutujemy z osobami, które chcą pomóc.Wspomniane forum w czasach swojej świetności czytało jednocześnie powyżej 1500 zarejestrownych osób czyli to co teraz na myapple i też miało syndrom rzucania czym popadnie we władze. Tak to jest w dużych społecznościach. Zawsze będzie dochodzić do zgrzytów.
Ale nie będziemy dyskutować z pieniaczami, którzy na celu mają jedynie wszczynanie awantur.
Pamiętaj, że w takim zamkniętym wątku poznasz tylko zdanie jednej ze stron.Sam odpowiedziałeś na moje pytanie.
Oprócz wyżej podanych powodów przeciw takiemu wątkowi podam kolejny: nie danie szansy na wypowiedzenie się drugiej strony (w tym wypadku zbanowanego użytkownika)
Ok, zaraz się za to zabieram.