Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nareszcie Prawdziwe Copy & Paste dla iPhone

• Please log in to reply
115 replies to this topic

#26 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 20 January 2009 - 21:35

adrianopel - czemu nie sprobujesz z nowszym fw ?

Na razie wszystkie aplikacje jakie mam poinstalowane działają bez problemu, nawet te z FW 2.2. Poczekam chyba na finalną wersje, ktora moze bedzie kompatybilna z wczesniejszym wersjami. A jak nie to zaczne myslec o przesiadce, na razie jak sobie wyobrażam ile musialbym siedziec zeby najpierw przekopiowac savey i inne dane na hdd a potem poinstalować wszystko na nowo na aktualnym FW to naprawde mi sie nie chce :)

#27 KRYCHOL

KRYCHOL
  • 20 posts

Posted 20 January 2009 - 21:35

Minus aplikacji to rzeczywiście problem z późniejszym poruszaniem się kursorem i brak kopiowania tekstu z przychodzących sms ale trzeba cię bacznie przyglądać programikowi , świetna rzecz. Na razie zostaje przy copercinie

#28 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 20 January 2009 - 21:38

@flash ja ci dam Teda ty, ty... ty... analfabeto :), tam jest Q. PS. Nie pekaj, dzisiaj jest po prostu dzien gaf, ja walnalem jedna dublujac istniejacy post, a teraz szukam dziury w calym wyszukujac inne :P @adrianopel Ja mialem podobny problem przy przechodzeniu z 2.1 na 2.2, pewnego pieknego poranka, wstalem wczesnie, zrobilem kawe, zsynchronizowalem z lapkiem, wsadzilem w stacje dokujaca, zrobilem restore. Tydzien pozniej telefon byl skonfigurowany tak jak lubie :P

#29 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 20 January 2009 - 21:46

No to wiesz co czuje :P Teraz wlasnie w trakcie sesji jestem, chodze zaspany bo kuje po nocach wiec tym bardziej na razie nie mam na to ochoty :) Poza tym tej funkcji nie traktuje jako niezbednej dla siebie bo sam iphone raczej uzywam do rzeczy, w ktorych kopiowanie i wklejanie tekstu nie jest niezbedne. Niemniej jednak czasem by sie to przydalo ale jak to mowia, nic na sile :)

#30 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 16:15

Mamy kolejna aktualizacje Clippy, szczerze mowiac nie mialem czasu zeby sprawdzic co sie zmienilo. Oswieci mnie ktos?

#31 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 22 January 2009 - 18:29

Zmieniło się to, że u mnie zaczęło działać jak należy :)

#32 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 22 January 2009 - 20:04

A można na przykład przekopiować jakiś tekst ze strony html w Safari i powiedzmy wkleić go do okienka szybkich notatek w SBSettings lub gdzie indziej, nieistotne; ważniejsze dla mnie jest to czy źródłem może być strona www?

#33 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 22 January 2009 - 20:22

zrodlem moze byc tekst ktory wyswietla sie w okienku z klawiatura, bo tylko tam masz przyciski copy/paste. Krotko mowiac, nie.

#34 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 posts
  • SkądEU

Posted 22 January 2009 - 20:37

A można na przykład przekopiować jakiś tekst ze strony html w Safari i powiedzmy wkleić go do okienka szybkich notatek w SBSettings lub gdzie indziej, nieistotne; ważniejsze dla mnie jest to czy źródłem może być strona www?

chyba nie mi sie z safari udaje tylko linki kopiować

#35 Serioso

Serioso
  • 10 posts

Posted 22 January 2009 - 22:59

Nie wiem czy nie było tego w poprzednich wersjach ale ktoś narzekał więc pewnie nie było. Zauważyłem ze w nowej wersji jak tapniemy dwukrotnie i zaczniemy przesuwać palcem to kursor ustawiamy gdzie chcemy bez zaznaczania (jeśli tapniemy raz to tekst zaznaczy sie przy okazji przesuwania kursora).

#36 Zygizagi

Zygizagi
  • 119 posts
  • SkądZamość

Posted 23 January 2009 - 15:17

Pojawił się inny programik w Cydii do obsługi kopiuj wklej hClipboard. Żeby zadziałał musimy po instalacji zaznaczyć go w opcjach klawiatury i wtedy po dwukrotnym kliknięciu na klawiaturze planety takiej pojawi się okienko z opcjami. W sms-ach nie działa niestety kopiowanie ale w safari już tak w stosunku do Clippy. Pod tym linkiem możecie zobaczyć jak to wygląda:
Using_hClipboard - networkpx - How to use ?Clipboard - Google Code

#37 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 23 January 2009 - 15:55

kurcze korci mnie ta opcja kopiowania z safari, ale generalnie interface tego hClipboard nie podoba mi sie tak bardzo jak integracja Clippy... narazie czekam co autorzy Clippy wykombinuja odnosnie Safari

#38 Nitay

Nitay
  • 28 posts
  • SkądWawa

Posted 23 January 2009 - 21:58

Witam przy małej kombinacji można kopiować SMS
opis: wchodzimy w SMS przez BiteSMS wybieramy wiadomość która chcemy skopiować
i robimy Forward wchodzi nam to w edycje.
Potem to już każdy wie co robić.

Powodzenia

---- Dodano 24-01-2009 o godzinie 00:40 ----
Zygizagi
A w jaki ci sposób hClipboard działa w Safari
Bo ja próbuje i nic nie działa ale mogę coś źle robić?
Oczywiście chodzi o tekst jakiejś strony a nie o adres strony

#39 Zygizagi

Zygizagi
  • 119 posts
  • SkądZamość

Posted 24 January 2009 - 00:13

Aaa bo ja adres strony tylko próbowałem:/ w takim razie nie różni się specialnie od Clippy:/

#40 CodeZero

CodeZero
  • 211 posts

Posted 24 January 2009 - 00:29

Jak dla mnie czad, wypas, jaram się i inne młodzieżowe określenia.
Dobrze, że to na razie beta - mam szczerą nadzieję, że w wersji docelowej będzie jeszcze opcja "cut".

Ale masz podniete... standardowa wszędzie funkcja tutaj wywołuje wielki podziw, bo pajace z Apple zapomnieli jej dodać...

Swoją drogą ta aplikacja po zaznaczeniu tekstu umożliwia także jego skasowanie, bez zbędnego żmudnego kasowania każdej litery.

---- Dodano 24-01-2009 o godzinie 02:31 ----

@erkaer: jest funcja CUT;) Zaznaczasz tekst, który chcesz usunąć i klikasz backspace;)

Nie znasz zasady działania funkcji Wytnij

Wytnij = Kopiowanie + Usuwanie

---- Dodano 24-01-2009 o godzinie 02:42 ----

Aaa bo ja adres strony tylko próbowałem:/ w takim razie nie różni się specialnie od Clippy:/

Z tego co widzę, to jest tam wieloschowek, a więc można kopiować różne rzeczy i każda jest przechowywana oddzielnie co jest bardzo dobrym pomysłem.

#41 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 24 January 2009 - 00:59

A właśnie, że się różni i to znacząco. Raz, że hClipboard posiada wieloschowek, dwa, że można kopiować tekst ze strony w safari, jak to zrobić jest opisane w rozdziale "Copying Web Page Content" na stronie help programu: Using_hClipboard - networkpx - How to use ?Clipboard - Google Code

#42 Piotr.pot

Piotr.pot
  • 226 posts

Posted 24 January 2009 - 13:52

Witam,
Gdyby ktoś był zainteresowany na szybko zrobiłem spolszczenie dla hClipboard. Poniżej screenshot oraz link do rapidshare.

Dołączona grafika
[Pobierz plik - spolszczenie]

Przy okazji wyedytowałem plik od klawiatury, który mnie denerwował. Także udostępniam, może komuś się przyda. Zamienia on przycisk "return" na "enter" wraz ze znaczkiem enteru.

Dołączona grafika
[Pobierz plik - przycisk enter]

Pliki wystarczy podmienić z oryginalnymi. W archiwum znajdziecie odpowiednie ścieżki.

#43 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 January 2009 - 00:07

Bardzo Ci dziękuję. Zawsze milej w ojczystym języku. A co do aplikacji, to jak zwykle każda ma swoje plusy i minusy. W iClippy bardziej mi przypadla do gustu integracja i łatwość dostępu, w hClipboard rozbudowane możliwości. Najważniejsze, że można dokonać wyboru. Pozdrawiam wszystkich.

#44 erkaer

erkaer
  • 24 posts

Posted 26 January 2009 - 00:21

Ale masz podniete...

A mam.

standardowa wszędzie funkcja tutaj wywołuje wielki podziw

A tu już, obleśnym poniekąd zwyczajem, wkładasz mi w usta coś, czego nie powiedziałem.

bo pajace z Apple zapomnieli jej dodać...

Nie wiem, czy zapomnieli, czy mieli jakis szczwany plan, wzorem Baldrica z Czarnej Żmii.
Fakt faktem, kij im za to w oko.

Swoją drogą ta aplikacja po zaznaczeniu tekstu umożliwia także jego skasowanie, bez zbędnego żmudnego kasowania każdej litery.

I fantastyczny, dwustopniowy cut - copy+backspace.

#45 SebNET

SebNET
  • 242 posts

Posted 26 January 2009 - 10:08

Czyli który wreszcie soft polecacie do Copy&Past? Bo już się zakręciłem?

#46 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 26 January 2009 - 11:05

wyprobuj oba, sa dosc rozne, ja wole clippy

#47 straubus

straubus
  • 390 posts
  • SkądOpole/ Prudnik

Posted 27 January 2009 - 14:49

Dziś wyszła aktualizacja do iclippy. Pojawiły się dwie nowe zakładki, stack i close, tak to wygląda:
Dołączona grafika
zakładka stack jest swoistym schowkiem, tam znajdują się skopiowane przez nas rzeczy i spośród nich wybieramy podczas wklejania:
Dołączona grafika
Niestety nadal nie można kopiować zawartości stron www... może kiedyś się doczekamy.

Pozdrawiam!

#48 Piotr.pot

Piotr.pot
  • 226 posts

Posted 27 January 2009 - 22:20

Nie przeszkadza Wam to, że Clippy zasłania okno gdzie wypisujemy SMSa przy włączonej klawiaturze? I jeszcze pytanie, czy zmieniło się coś w nowych wersjach w spawie zaznaczania tekstu? Czy można i zaznaczać i przewijać tekst wygodnie? W pierwszej wersji nie szło przesuwać się po tekście, bo od razu się zaznaczał. Pytam bo korzystam z hClipboard i nie chce mieszać instalując oba. Edited: straubus > 3cytryny w sensie napój, czy 3 owoce?

#49 Diwi

Diwi
  • 231 posts

Posted 27 January 2009 - 22:24

Nie przeszkadza Wam to, że Clippy zasłania okno gdzie wypisujemy SMSa przy włączonej klawiaturze?

W nowej wersji możesz nacisnąć close i ten pasek znika.

I jeszcze pytanie, czy zmieniło się coś w nowych wersjach w spawie zaznaczania tekstu? Czy można i zaznaczać i przewijać tekst wygodnie?

Tak zostało to poprawione (teraz żeby zaznaczyć tekst musisz tapnąć :D 2 razy i dopiero zaznaczać) :)

#50 Piotr.pot

Piotr.pot
  • 226 posts

Posted 27 January 2009 - 22:43

Oo dzięki za info. W takim razie wywalam hClipboard i wracam do Clippy!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users