Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes się nie uruchamia & nie włącza mi się itunes... dlaczego?

• Please log in to reply
104 replies to this topic

#1 eban

eban
  • 11 posts

Posted 22 November 2006 - 20:02

Mam problem z iTunes. Zainstalowalem go a on nie chce sie wlaczyc. Znaczy po kliknieciu w skrot pokazuje za pierwszym razem licencje do potwierdzenia. Akcpetuje ja i dalej nic, program sie nie wlacza. Gdy probuje nastepny raz takze nic sie nie dzieje. Dopiero po restarcie komputera znowu pojawia mi sie licencja i dalej nic sie nie dzieje...

Platworma sprzetowa:
Windows XP Pro SP2 (full updated)
Intel d805 (dual core)
GF 6600GT
1GB ramu

Pomocy :(

Wątki: "nie włącza mi się itunes... dlaczego??", "iTunes się nie włącza", "iTunes 10.5 się nie uruchamia", "Itunes się nie uruchamia.", "nie wlacza mi sie itunes" zostały połączone, plmax.

Pokrewne wątki:
[url]http://myapple.pl/ipod-itunes-itunes-store/54709-po-atualizacji-itunes-dla-mac-przestal-dzialac.html[/url]
[url]http://myapple.pl/ipod-itunes-itunes-store/217408-program-itunes-dla-windows-przestal-dzialac-itunes_exe-przestal-dzialac.html[/url]
[url]http://myapple.pl/ipod-itunes-itunes-store/205351-nie-moge-zainstalowac-itunes-problem-z-instalacja-itunes-na-komputerze-z-windows.html[/url]

#2 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 22 November 2006 - 20:14

moze reinstall ?? pomyśleć nie jest trudno :P

#3 eban

eban
  • 11 posts

Posted 22 November 2006 - 20:17

Probowalem dwukrotnie. Raz na wersje aktualna (7 cos) a raz na 6.0 . Nic to nie dalo.

#4 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 22 November 2006 - 22:10

1.a syfu jakiego ty nie masz ?? 2.sprawdz czy iT nie chodzi w tle jako proces jak chodzi to go wylacz i sprobuj ponownie pzdr, nie zniechacj sie p.s. ja mam xp home sp2 512 ramu atlon 2000+ i śmiga p.s. po co wpisales ze masz taka fajną grafike ?? :>

#5 eban

eban
  • 11 posts

Posted 22 November 2006 - 23:07

Chodzi jako proces ale wylaczyc sie nie daje. Co do syfu... watpie, mam dwutygodniowy system. Zapewne bede format robil na dniach zobaczyc czy to cos da. PS. Zawsze podaje pelna specyfikacje :>

#6 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 22 November 2006 - 23:24

Chodzi jako proces ale wylaczyc sie nie daje. Co do syfu... watpie, mam dwutygodniowy system. Zapewne bede format robil na dniach zobaczyc czy to cos da.

Eh, na moim Bartonie wlaciwie nie jest mozliwe korzystanie z IT. Kiedys to nawet sie dalo, ale przy wrzucaniu wiekszych bibliotek, IT znikal, czasem wybieral sobie jakies kawalki ktorych nie wrzucal, po czym sie wieszal. Teraz, przy odpaleniu, laduje sie do IT i ..znika i tak za kazdym razem. (pomine to, ze nie dalo sie wogole wgrac zdjec na ipoda, problemy z zasilaniem ipoda, zwiechy). 3 razy reinstalka poszla i nic. Tak to juz jest. Moj Barton jest od ponad 3 tygodni w serwisie i cos nie dzwonia co sie z nim dzieje, pomimo ze powiedzieli ze zrobia go w 3 dni.
Od kiedy mam maczka, spie spokojnie..

#7 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 November 2006 - 23:30

na sile mozesz wylaczyc proces z menadzera procesow robiac na nim "debug" dla wiekszosci procesow taka operacja jest zabojcza ;)

#8 eban

eban
  • 11 posts

Posted 23 November 2006 - 21:01

Wciaz nic...

#9 iNicpon

iNicpon
  • 257 posts
  • SkądKRK

Posted 26 November 2006 - 00:56

a ktora wersje masz iT?? 7.ile?? z tymi starszymi były jakies niedoróbki, spróbuj sciagnać nowa wersję moze ja mam 380(iles)Ram, procesor pentium 700 mhz, XP pro bez SP i itunes chodzi normalnie chociaz sprzet jak widac zbyt dobry nie jest (buahahha) oczywiscie zeby zaintalowac iT musiałem zrobic reinstalke, ale teraz nie mam problemów ps. mam iT 6.X i nie zamierzam zmieniac na 7 po tym co tu czytam

#10 eban

eban
  • 11 posts

Posted 26 November 2006 - 12:10

7.0.2 Zaraz sciagne. Ale 6.0 tez sciagalem i nic...

#11 Indrid Cold

Indrid Cold
  • 260 posts
  • SkądPoint Pleasant

Posted 03 December 2006 - 02:53

Czy zauważyliście, że wszystkie bolączki z iTunes są tu prezentowane przez użytkowników Windows?? Heh.

#12 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 03 December 2006 - 02:58

Czy zauważyliście, że wszystkie bolączki z iTunes są tu prezentowane przez użytkowników Windows?? Heh.

Naprawdę itunes na windows to porażka. Nie dziwię się*ludziom, że nie chcą tego używać. Już kiedyś*o tym pisałem.

#13 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 December 2006 - 14:24

ja nie narzekam :P wspomnialem gdzie indziej ze te wszystkie problemy sa tylko na winxp...

#14 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 03 December 2006 - 14:37

ja nie narzekam :P
wspomnialem gdzie indziej ze te wszystkie problemy sa tylko na winxp...

Hmm. całkiem możliwe. Właśnie zainstalowałem iTunes 6 na Windows 2000 z SP4 i chodzi jak ta lala :D
Żadnych zwisów, lagów czy innych problemów.

#15 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 December 2006 - 14:39

lagi mialem na wersji 7.0 w 7.1 bylo lepiej teraz w 7.2 jest prawie idealnie

#16 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 03 December 2006 - 21:31

IT sprawia wrazenie jakby byl na sile zaprogramowany pod XP. Jestem ciekaw, co powiedza gdy moj PC wroci z serwisu (to juz 38 dni i jeszcze nie jest naprawiony..)

#17 cameleusz

cameleusz
  • 5 posts

Posted 27 December 2006 - 11:27

iTunes się nie uruchamia & nie włącza mi się itunes... dlaczego? Cześć, Od 3 miesięcy mam iPoda i korzystam z iTunes'a. Po akutalizacji programu pojawił się komunikat, że skadniki potrzebne do nagrywania płyt, nie zostały zainstalowane i porgram trzeba reinstalować. Po 2-3 dniach program przestał się w ogóle uruchamiać. Nie pomogła reinstalacja, skanowanie antywirusami i antyspyware'ami oraz usuwanie rejestrów. System operacyjny windows xp, iTunes 7, iPod video 30 Gb. Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam.

#18 iNicpon

iNicpon
  • 257 posts
  • SkądKRK

Posted 27 December 2006 - 12:47

wg mnie to pozostaje reinstalka windy

#19 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 December 2006 - 14:43

standardowa procedura: odinstalowac it i quictime > zrestartowac > wyczyscic rejestr np registry mechanic > zrestartowac > ponownie zainstalowac it i qt jak nie pomoze to raczej tylko reinstalacja windy, zreszta swiezy system zawsze sie przyda ;)

#20 cameleusz

cameleusz
  • 5 posts

Posted 27 December 2006 - 16:36

Udało mi się rozwiązać problem, dzięki. Ponadto co napisałeś trzeba jeszcze zrobić parę innych rzeczy. Info na przyszłość: po odinstalowaniu itunesa i quiktime'a, skasowac rejestr usunac plik itunes library.itl - on blokuje uruchomienie programu, po jego ponownej instalacji. pozdrawiam

#21 12345

12345
  • 12 posts

Posted 27 December 2006 - 23:28

W iTunes nie chce mi wrzycić niektórych plików mp4, inne wrzuca konwertowane tym samym programem, pewnych nie chce i nie wyświetla żadnych komunikatów.

Korekta do poprzedniego - wrzuca, tylko trzeba pare razy spróbować.

#22 topskun

topskun
  • 1 posts

Posted 31 December 2006 - 17:07

witam mam problem z uruchomieniem itune'sa i nie wiem jak sobie z tym poradzic oprocz postawienia nowego systemu na screenie widac blad pozdraiwam i prosze o pomoc [url]http://img333.imageshack.us/my.php?image=itunesda1.jpg[/url]

#23 marcinnek123

marcinnek123
  • 54 posts

Posted 29 February 2008 - 22:50

nie włącza mi się itunes... dlaczego?? wiec gdy wlaczam a wlasciwie klikam na ikone itunes to sie nie chce wlaczyc... dlaczago:confused: z gory thx :]

#24 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 29 February 2008 - 22:59

Przepraszam ale Wróżka z myapple ma wolne. Podaj system albo chociaż cokolwiek ;]

#25 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 29 February 2008 - 23:00

Jeśli oczekujesz pomocy to pomóż nam sobie pomóc i: - podaj model komputera - podaj wersję systemu - dostarcz maksymalnie dużo informacji które mogą okazać się przydatne w rozwiązaniu Twojego problemu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users