Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Windows Vista Beta 2 CD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#26 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 19 sierpnia 2006 - 13:27

Można podać adres @hotmail.com/MSN jak mamy.

#27 syfon

syfon
  • 125 postów
  • SkądJersey (the old one)

Napisano 19 sierpnia 2006 - 13:42

Wszystkie informacje na ten temat (włącznie z poprawnymi odpowiedziami) znalazłem na stronie pi-si-komputera. Dzięki temu miałem 8/8! Tylko, że też nie zastanowiłem się po co mi ta płytka. ;-D

#28 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 sierpnia 2006 - 14:02

a jak wejdzie oficjalna vista to co z tymi co mieli bete? beda mogli robic jakies updaty?

#29 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 sierpnia 2006 - 14:15

Beta działa do lipca 2007 roku zdaje się. Ci co aktywowali bete2 powinni dodatkowo załapać się na testowanie RC1.

#30 syfon

syfon
  • 125 postów
  • SkądJersey (the old one)

Napisano 23 sierpnia 2006 - 19:31

Informacja dla wszystkich tych, którzy zamówili sobie krążek z Viśtą i rozważają instalację:

The most recent beta of Microsoft Corp.'s Windows Vista operating system is the most unstable late development OS release from the company in over a decade, according to industry analysts.

Źródło: http://www.appleinsi...cle.php?id=1985

#31 Jankesik

Jankesik
  • 479 postów
  • SkądCzęstochowa/Poland

Napisano 23 sierpnia 2006 - 20:14

ciekawe kiedy mi przyślą jak ją dostanę te viste :) powiesz siebie nad makiem:P

#32 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 sierpnia 2006 - 20:18

The most recent beta of Microsoft Corp.'s Windows Vista operating system is the most unstable late development OS release from the company in over a decade, according to industry analysts.

Źródło: http://www.appleinsi...cle.php?id=1985

Czyli Microsoft kultywuje starą tradycję - ich nowy system usuwa stare błędy i dodaje nowe :) Bardziej upierdliwe niż stare :D

#33 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 sierpnia 2006 - 20:28

Jak byłem mały to mama mnie straszyła, że jak się nie będę uczył to będę kopał rowy. Teraz wiem, że równie dobrze mógłbym zostać analitykiem.

#34 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 sierpnia 2006 - 11:24

wcześniej był okres testowy Visty. Można było sobie pobrać ję z sieci, lub za niewielką opłatą zamówić płytę DVD. Ten Quiz to tylk przykrywka jak pozbyć się kopii które się nie sprzedały :-) Wiem, bo po zakończeniu okresu testowego wysłałem do nich maila że ściągnąłem wcześniej obraz dysku, ale go nie nagrałem. Po nagraniu okazało się że obraz był uszkodzony, a okres testowy się skończył i nie mogę zainstalować systemu. Oni odpowiedzieli żebym podał adres to mi wyślą płytę DVD bo im zostały... Wrażenia po instalacji... Wcześniej, jeszcze niedawno, przed poznaniem tego lepszego świata Apple, podniecałem się każdą wzmianka dotyczącą Visty. :D Teraz po instalacji najnowszej bety pozostaje mi tylko niesmak... Strasznie zżera zasoby, u mnie nie pokazują się nawet te przeźroczyste obramówki okien... Nie rozpoznaje mojej karty dźwiękowej, a neostrada z modemem Thompsona to tylko marzenie... Choćby nie wiem jak ta Vista była dobra i tak bardziej podoba mi się Mac OS X! Jedyne co mi się przyda z tej Visty to tapety, są ładne.

#35 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 28 sierpnia 2006 - 13:37

A co znacza te pola podczas rejestracji: Company/Organization Name * - co mam tu wpisac :?: Jak mam wpisac swoj numer telefonu :?:

#36 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 28 sierpnia 2006 - 14:44

A co znacza te pola podczas rejestracji:

Company/Organization Name * - co mam tu wpisac :?:

Jak mam wpisac swoj numer telefonu :?:

nr telefonu bez +

#37 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 28 sierpnia 2006 - 14:50

Company- pytają czy byłeś ochrzczony wpisz YES/NO Organization Name- jeśli byłeś ochrzczony to wpisz tutaj nazwę swojej parafii numer tel tak jak napisał ozz czyli "4822xxxxxxx" jeżeli nie wypełnisz tych pól to i tak powinni wysłać pozdrawiam ;)

#38 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 31 sierpnia 2006 - 08:38

Wyciekły ceny Visty Ktoś w Microsofcie popełnił błąd i przez jakiś czas, można było zapoznać się z planowanymi cenami systemu operacyjnego Windows Vista. Gigant z Redmond liczy sobie raczej słono za swoje nowe dziecko. Windows Vista Ultimate kosztować ma 450 dolarów, zaś wersja upgrade - 270 dolarów. Windows Vista Home Premium wyceniona została na 267 dolarów, a uaktualnienie do niej - na 179 dolarów. Nie wiadomo, czy są to ceny ostateczne - Microsoft nie skomentował wycieku. Nie wiadomo również w jakiej cenie będą sprzedawane wersje korporacyjne, które mają pojawić się jeszcze w tym roku. :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

#39 mind

mind
  • 673 postów
  • SkądWysokie Maz.

Napisano 31 sierpnia 2006 - 08:45

to jak visa będzie miała takie ceny to wątpie żeby im dobrze sprzedasz poszła z racji na to że leopard mo kosztowac 107-160$ chyba ale w tym przedziale, a po drugie visa będzie na maszynki 64-bitowe których jednym słowem jak na lekarstwo

#40 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 31 sierpnia 2006 - 08:46

Rozumiem, ze ze w tych cenach zawieraja sie 1GB kostki ramu zeby viste odpalic? :lol:

#41 Daniel

Daniel
  • 925 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 sierpnia 2006 - 08:52

Rozumiem, ze ze w tych cenach zawieraja sie 1GB kostki ramu zeby viste odpalic? :lol:

Eee, 4 GB:)

#42 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 sierpnia 2006 - 09:50

Ktoś w Microsofcie popełnił błąd i przez jakiś czas, można było zapoznać się z planowanymi cenami systemu operacyjnego Windows Vista. Gigant z Redmond liczy sobie raczej słono za swoje nowe dziecko.
Windows Vista Ultimate kosztować ma 450 dolarów, zaś wersja upgrade - 270 dolarów. Windows Vista Home Premium wyceniona została na 267 dolarów, a uaktualnienie do niej - na 179 dolarów.

Nie wiadomo, czy są to ceny ostateczne - Microsoft nie skomentował wycieku. Nie wiadomo również w jakiej cenie będą sprzedawane wersje korporacyjne, które mają pojawić się jeszcze w tym roku.

To są ceny z kanady przeliczone na USD. W stanach oczywiście będą trochę tańsze - Amazon przyjmuje zamówienia po MSRP 399 USD za Ultimate. Biorąc pod uwagę obecne ceny XP (rynkowe i msrp) pewnie będzie można kupić vistę za niecałe 300$.

to jak visa będzie miała takie ceny to wątpie żeby im dobrze sprzedasz poszła z racji na to że leopard mo kosztowac 107-160$ chyba ale w tym przedziale, a po drugie visa będzie na maszynki 64-bitowe których jednym słowem jak na lekarstwo

Sprzedaż im dobrze pójdzie, bo nie ma innej opcji.
Vista tylko na 64bitowy sprzęt? Co palisz?

Zadzwiający lol tutaj, gdzie na problemy z tigerem receptą powtarzaną jak mantra jest "dołoż ramu - najlepiej do 2 GB".

#43 mind

mind
  • 673 postów
  • SkądWysokie Maz.

Napisano 31 sierpnia 2006 - 09:57

niecale 300$ to i tak leopard tańszy będzie!! Ja czytałem gdzieś że na 64-bity ma być a na 32- skrojona jakas.

#44 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 31 sierpnia 2006 - 09:59

Zadzwiający lol tutaj, gdzie na problemy z tigerem receptą powtarzaną jak mantra jest "dołoż ramu - najlepiej do 2 GB".

nom, tylko, ze Tiger kosztuje $129 wiec nawet na te 2GB Ci zostanie (w porownaniu do ceny Visty) ;) Poza tym, spokojnie mozna uzywac Tigera przy 512MB. Gorzej jak ktos korzysta z takim apikacji jak PS czy tez Lightroom (ktory przy 1GB po prostu muli). Vista Vio raczej szalec przy tej ilosci Ramu nie bedzie.

#45 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 sierpnia 2006 - 10:11

niecale 300$ to i tak leopard tańszy będzie!!

I co z tego?

Ja czytałem gdzieś że na 64-bity ma być a na 32- skrojona jakas.

Nie.

nom, tylko, ze Tiger kosztuje $129 wiec nawet na te 2GB Ci zostanie (w porownaniu do ceny Visty) ;) Poza tym, spokojnie mozna uzywac Tigera przy 512MB. Gorzej jak ktos korzysta z takim apikacji jak PS czy tez Lightroom (ktory przy 1GB po prostu muli). Vista Vio raczej szalec przy tej ilosci Ramu nie bedzie.

Do Mac OS możesz conajwyżej porównywać ceny Visty Upgrade.
Tiger przy 512 szaleje? Tzn, można się expose i dashboardem pobawić?

#46 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 sierpnia 2006 - 10:45

Bez problemów.

#47 Maciej

Maciej
  • 696 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 sierpnia 2006 - 10:45

Nie wiem czy korzystales kiedykolwiek z Tigera na G4 ale ja od prawie
roku na takiej kombinacji pracuje i 512MB w zupelnosci mi starcza.
System chodzi plynnie i bez jakichkolwiek problemow.

#48 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 31 sierpnia 2006 - 10:46

...ale za to jak chodzi, gdy RAMu ma 3x więcej 8)

#49 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 sierpnia 2006 - 10:50

Normalnie chodzi. Kiedyś chciałem sprawdzić co tu na forum piszą i powyciągałem ze swojego komputera 1,5 gb, zostało samo 512. Nie zauważyłem jakichś specjalnych różnic w szybkości pracy systemu. Owe 2 gb przydaje mi się do Final cuta jedynie, dla ZU mniej RAM w zupełności wystarczy. p.s. Żeby być sprawiedliwym kilka lat miałem XP z 256 RAM i przeżyłem. ;]

#50 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 sierpnia 2006 - 10:53

Bez problemów.

To było pytanie czy przez "szaleje" można rozumieć expose i dashboard, a nie czy w ogóle działają :-)

Nie wiem czy korzystales kiedykolwiek z Tigera na G4 ale ja od prawie
roku na takiej kombinacji pracuje i 512MB w zupelnosci mi starcza.
System chodzi plynnie i bez jakichkolwiek problemow.

Tak. Nie starczyło, nie wiem czy ze względu na procesor czy ram, bo innych kombinacji nie próbowałem.

p.s. Żeby być sprawiedliwym kilka lat miałem XP z 256 RAM i przeżyłem. ;]

Ja na starym laptopie mam XP z 128 Ram i też działa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych