Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

FAQ iPhone 3G, czyli jak zdjąć SIM-locka i co jest do tego potrzebne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
671 odpowiedzi w tym temacie

#576 buli90

buli90
  • 32 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 17:17

u mmie wywala nieprawidłowy sim po tym wszystkim > nie wiem co jest> pomocy! czy ktoś tez tak miał lub ma?;/!!

#577 sienek

sienek
  • 139 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 18:45

moze ktos stworzyc instrukcje od poczatku do konca dla kompletnie zielonych i podwiesic na forum bo przeczytalem 58 stron i nadal nie wiem jak to dokladnie zrobic, skad sciagnac te wszystkie aplikacje itd. z gory dziekuje

#578 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 09 stycznia 2009 - 18:49

moze ktos stworzyc instrukcje od poczatku do konca dla kompletnie zielonych i podwiesic na forum bo przeczytalem 58 stron i nadal nie wiem jak to dokladnie zrobic, skad sciagnac te wszystkie aplikacje itd. z gory dziekuje

W 1 poście masz podstawowe informacje.

W sumie przy obecnej wersji yellowsn0w, czyli 9.0.6 nie potrzeba żadnych kombinacji.

Jeśli masz problemy po instalacji yellowsn0w, najlepszą opcją jest wymiana karty SIM na najnowszą.

Pamiętaj o wyłączeniu blokady PIN !

#579 sienek

sienek
  • 139 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:21

czyli sciagam yellowsn0w (z kad?) i instaluje w iPhonie? i restartuje go?

#580 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:23

czyli sciagam yellowsn0w (z kad?) i instaluje w iPhonie? i restartuje go?

Jak już pisałem, masz to w pierwszym poście tego tematu... :???:

Instalujesz z Cydii. Adres repozytorium znajdziesz na Blogu Dev-Team. Link w pierwszym poście.

#581 bijek

bijek
  • 55 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:24

Jakbyś to naprawdę przeczytał, to nie byłbyś kompletnie zielony.

#582 zibi_pl

zibi_pl
  • 66 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 10 stycznia 2009 - 14:26

u mnie (Iphon 3g ORANGE) dziala karta z play...ale tylko w trybie 3g. Jak wylacze 3g to nie znajduje zadnej sieci (karta sim dosyc nowa)

#583 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 stycznia 2009 - 15:20

Mi działa Play z wyłączonym 3G ;)

#584 sienek

sienek
  • 139 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 22:09

Jakbyś to naprawdę przeczytał, to nie byłbyś kompletnie zielony.

chodzi o to ze dopiero chce kupic iPhone wiec nie znam sie zbytnio na dzialaniu poszczegolnych aplikacji.
Rozumiem to tak,
1. podlaczam IP do kompa i aktualizuje go do wersji 2.2 przez iTunes
2. sciagam installera lub cydie na kompa i instaluje na telefonie
3. poprzez ten program przez Iphone'a sciagam na niego yellowsn0w i uruchamiam
pytam przedewszystkim o cydie/installera na jakiej zasadzie dziala, czy tylko instaluje aplikacje czy tez je sciaga od razu ( co wiaze sie z tym ze bede musial miec karte zgodna z blokada jaka bedzie na danym IP chyba ze sciagne przez WiFi)
no i w ktorym momenci zastosowac jailbreak'a
? czy tak ma to wygladac?

#585 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 22:23

OFF TOPIC, jak kupisz iphone i bedziesz mial pytanie o zdjecie sim-locka to wroc tutaj, a tymczasem poczytaj tutoriale dotyczace jailbreak (hasla do wyszukiwarki: quickpwn, jailbreak)

#586 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 10 stycznia 2009 - 22:27

chodzi o to ze dopiero chce kupic iPhone wiec nie znam sie zbytnio na dzialaniu poszczegolnych aplikacji.
Rozumiem to tak,
1. podlaczam IP do kompa i aktualizuje go do wersji 2.2 przez iTunes
2. sciagam installera lub cydie na kompa i instaluje na telefonie
3. poprzez ten program przez Iphone'a sciagam na niego yellowsn0w i uruchamiam
pytam przedewszystkim o cydie/installera na jakiej zasadzie dziala, czy tylko instaluje aplikacje czy tez je sciaga od razu ( co wiaze sie z tym ze bede musial miec karte zgodna z blokada jaka bedzie na danym IP chyba ze sciagne przez WiFi)
no i w ktorym momenci zastosowac jailbreak'a
? czy tak ma to wygladac?

To dobrze, że jeszcze nie kupiłeś iPhone'a. Masz czas żeby przed tym poczytać forum.

Nie, nie odpowiem Ci na pytania...

Wszystko jest jasno opisane na forum.

Poczytaj o "jailbreak", przejrzyj dział Tutoriale, przeczytaj 1 post (!) tego tematu. Jaśniej się nie da.

Zawsze możesz iść do jakiegoś serwisu i zapłacić za Jailbreak itp, jeśli nie chce Ci się czytać.

Tyle.
___
Teq wyprzedziłeś mnie i to sporo, ale jak zaczynałem pisać to jeszcze nie było Twojego postu :).
___

Mi działa Play z wyłączonym 3G ;)

U mnie nie ma również z tym problemu.

#587 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 22:36

:D FIRST :P jezu, wiedzialem ze kiedys sie uda :P PS. mam nadzieje ze nie ma tu banow za posty w stylu 'pierwszy' :)

#588 chmurek

chmurek
  • 35 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 23:51

Poki co nadal dziala na 0.9.6 :) Zobaczymy co bedzie dalej.

PS. sienek, jakbys przeczytal faktycznie te 58 str, to juz dawno sam bys to zrobil. Lenistwo nie poplaca.

#589 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 stycznia 2009 - 16:02

Sprawdziłem, działa z kartą play, nawet 3g ;) (samo sie skonfigurowało). Karta orange (na którą mam/ miałem simlocka) działa jak działała, z pinem- wyśmienicie. Na playu bez pinu :). Próba generalna za tydzień we Włoszech :)

---- Dodano 12-01-2009 o godzinie 16:04 ----
Dodam, ze mam starą kartę- prostokątne styki

#590 Theos

Theos
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2009 - 03:33

Czy ktoś wie,czy program działa ze starymi kartami simplusa?Mam kartę która dostałem od ojca jeszcze w liceum,czyli jakieś 7lat temu.

#591 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 15 stycznia 2009 - 19:13

nie dziala bo nie wylaczysz pinu Wymien na nowa z tym samym numerem

#592 chmurek

chmurek
  • 35 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 22:03

I jak wam sie sprawuje 0.9.6? Mial juz ktos zaniki sygnalu? U mnie nadal smiga.

#593 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 02:44

nie dziala bo nie wylaczysz pinu
Wymien na nowa z tym samym numerem

Cześć. Od wczoraj jestem w posiadaniu "iPka" 3G. Ma locka na Orange, ja mam kartę plusa, konkretnie simplusa. Karta ma parę lat, nie wiem dokładnie ile. Kupując iPhona poprosiłem o zdjęcie blokady. Prawdopodobnie robili to na PieCu. Powiedziano mi, że z kartą która ma PIN nie będzie chodzić. Wprowadzilem PIN i .. chodziło, tzn wykryło sieć plusa, byłem w stanie zadzwonić, odebrać połączenie i wysłać SMS. Więc pomyślałem, nie znają się i odebrałem urządzonko. Pobawiłem się w domu, wyłączyłem urządzenie (restart chyba na to się mówi) no i sieć zniknęła. Zanim kupiłem telefon nieco już byłem w temacie, odświeżyłem informacje z forum i z grubsza wiem co i jak. System jest 2.2, jest jailbreak, cydia i installer. Jest yellown0w 0,9,6, Baseband 2,28 , operator Carrier 2,9.. Wyjmowałem kartę, latałem samolotem i nic. Jest komunikat Awaria SIM, OK, Nieprawidłowy Sim. Czy spotkaliście sięz TAKIM komunikatem? Czy siada mi sama karta (styki już są nieco starte) czy iPhone nie zaskakuje? Plan mam taki - kupić jakiegoś prepada Orange i z nim uruchomić fona potem wsadzę plusa ale czy to ma sens? Czy faktycznie muszę mieć kartę "bez pinu" bo po restarcie znów nie będzie sieci? Nie uśmiecha mi się zdejmowanie PINu, w końcu to jakieś zabezpieczenie jest. No i pytanie jak/gdzie się ten pin usuwa? Trzeba iść do salonu Plusa i kupić nową kartę za 60 zł? Zależy mi na zachowaniu numeru..

#594 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 16 stycznia 2009 - 15:36

kurde przecież od kilkuset postów tutaj piszą ze yellow nie obsługuje kart z pinem

#595 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 17:05

PiotrakXXX, dzięki, przeczytałem dopiero kilkadziesiąt postów ale chyba ze wzrokiem mam coś nie tak i nie zauważyłem tego, że yellown0w wyklucza użycie kart z pinem. W sumie to było napisane między wierszami ale niektórym się to udawało... tak jak mi. W końcu działał iPhonek z moją zaPINioną kartą. Ale ok. Mam co mam. Bardzo proszę doradź mi co w temacie? Czy jedynym rozwiązaniem jest karta bez PINu? Czy w sieci Plus wymienią mi to od ręki? Czy jest może inny sposób? Pozdrawiam. Mariusz

#596 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 16 stycznia 2009 - 21:19

Wyłącz PIN w innym telefonie, a jeśli nie ma takiej możliwości pozostaje wymiana karty. W Plusie jest to odpłatne.

#597 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 00:04

Dzięki Marku! Pozdrawiam, Mariusz.

#598 sat4alldvhk

sat4alldvhk
  • 1 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 01:28

witam mobile terminal czy ktos moze mi powiedziec jak mam odpalic ta konsole na swoim 3g dzieki

#599 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 stycznia 2009 - 12:22

Zainstalować mobile terminal z cydii i uruchomić.

#600 Theos

Theos
  • 4 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 14:20

No właśnie wracając do tematu wymiany karty.Czy ktoś z obecnych na forum orientuje się,czy w Plusie wymienią mi starą kartę simplusa na nową,ale z tym samym numerem?Zależy mi na jego zachowaniu ale nie chce też przechodzić w tym momencie na abonament.

---- Dodano 17-01-2009 o godzinie 16:29 ----
Mały update.Właśnie sprawdziłem swoją kartę i donoszę,iż działa,bez zdejmowania kodu pin:)Zobaczymy,czy będzie ok i później się nie wysypie,ale wygląda na to,że nie ma reguły co do tego pinu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych