Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

FAQ iPhone 3G, czyli jak zdjąć SIM-locka i co jest do tego potrzebne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
671 odpowiedzi w tym temacie

#526 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 04 stycznia 2009 - 22:17

Czy komuś udało się uruchomić starą kartę Plusa, w której nie ma możliwości wyłączenia PINu? Mam simlocka w Erze. Kombinuję cały dzisiejszy dzień - bez rezultatów :(

zamiast kombinować idz jutro do salonu plusa wymień kartę i po sprawie
szkoda nerwów ja można to rozwiązać w miarę szybko

#527 zbigniewcrow76

zbigniewcrow76
  • 25 postów
  • SkądNew york

Napisano 05 stycznia 2009 - 00:24

WITAM ZDEJME SIM - LOCKA WITAM zdejme sim- locka "yellowsn0w bendzie dzialac 3G czyli EDGE MAM SIECI T -MOBILE PROSZE POWIEDZIEC . DZIEKUJE.

#528 debiannet

debiannet
  • 53 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 00:39

Ok to tak zrobię , zmyliło mnie kilka wypowiedzi, np. ta zamieszczona przez moderatora Lobo.. UWAGA: osoby które chcą się pozbyć simlocka z iPhone 3G (w przyszłości) -> UŻYJCIE PWNAGETOOL [2.X][2G/3G][Mac] Odblokowanie i wgrywanie oprogramowania [PwnageTool] Ten tekst był w tutorialu o QuickPwn. :)

#529 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 05 stycznia 2009 - 11:53

witajcie, udalo mi sie odpalic ORANGE na tel z ERY. z PINem karta :) odpalilem yellowsn0w przez cydie z karta ERY - zmienilem karte na Orange - wpisalem PIN i biega. dziwna sprawa... ale wszedzie czytalem ze z PINem nie pojdize...

#530 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 14:11

U mnie na karcie plusa z pinem niestety yellowsn0w nie chcial dzialac, musialem najpierw zdjac pin w innym telefonie (w iphonie skubany nie dawal sie wylaczyc)

#531 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 14:36

U mnie na karcie plusa z pinem niestety yellowsn0w nie chcial dzialac, musialem najpierw zdjac pin w innym telefonie (w iphonie skubany nie dawal sie wylaczyc)

u mnie w żadnym telefonie skubaniec nie da się wyłączyć :-x

#532 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 15:57

Nie musisz, skoro tak piszesz to Ci wierze. Dziwne to dla mnie. Moze nie chodzi tutaj o globusik tylko te karty choc tak samo wygladaja moga byc inne. Chodzi mi o te stare 6 pinowe.

ale mi stara 6 pinowa działa przecież :D nie chodzi mi tylko 8 pinowa - najstarsza.., dziś wymieniłem w ciagu 5 min na nową "globus" i smiga wszystko super ;]

---- Dodano 05-01-2009 o godzinie 15:59 ----

przeinstalowalem yellowsn0w ale nawet siec macierzysta nie lapie zasiegu.
w terminalu wpisalem komendy z -r -c -l
i oto co dostaje po wpisaniu -l
yellowsn0w: illegal option -- l
Unknown message (0xe3ff8000)
open: Resource busy
czy ktos wie co sie stalo?

Unknown message (0xe3ff8000) - Ten błąd to podpucha przyhgotowana przez Dev-Team, bo czytałem o tym, ta opcja normalnie działa, błedem sie nie przejmowac, poprostu to jest alternatywny sposób jeśli nie działają sim z poprzednimi komendami to trzeba uzyć tej z -|

pozdrawiam

#533 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 stycznia 2009 - 17:01

Wymieniłeś kartę od ręki? Ile Cię to kosztowało? Czy była to karta PLAY'a?

#534 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 stycznia 2009 - 17:12

Kartę SIM wymieniają w Playu ZA DARMO. Trzeba mieć taki prostokąt z kodem PIN, można też powiedzieć, że się SIM zgubiło.

#535 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 17:22

Jeśli masz abonament tak jak ja w moim przypadku to musisz miec tylko dowód osoby zarejestrowanej, a na karte trzeba dowód i "karte matkę" (ten prostokąt) Cała operacja jest za darmo i trwa max 5 min i nie trzeba mówić że sie zgubiło po porostu mówisz ze chcesz wymienić karte i tyle. edit: oczywiście mówie o Play'u ;)

#536 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 stycznia 2009 - 17:29

Dzięki. Mam nadzieję, że to rozwiąże mój problem, bo męczę się już drugi dzień...

#537 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 05 stycznia 2009 - 19:04

a ja chce sprostowac info o Orange z PINem. przestalo dzialac... wiec z PINem jest bardzo nie stabilna praca :(

#538 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 05 stycznia 2009 - 22:53

Sukces! Yellowsn0w wersja 9.0.5 i karta Play Online działają. Właśnie piszę z iPhone'a. Dodam, że Play Online działa tylko w 3G. Doszedłem również do tego, że najprawdopodobniej problem niedziałającej mojej karty Play abonamentowej dotyczy nieodpowiedniej wersji karty SIM. Jutro wybieram się po nową z wymiany i będę testował. Jak fajnie, że to tylko 0 zł :)

#539 Adi21

Adi21
  • 367 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 05 stycznia 2009 - 23:09

Dziwne też mam kartę plus już leci chyba 4 lub 5 rok a pin mogę wyłączyć w iphonie jak i w każdym innym telefonie bez problemów. Orientuje się ktoś jak wygląda wymiana karty w plusie na 3G oraz czy czyta ją iphone bez problemów ??

#540 Polit

Polit
  • 66 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 23:36

Poświęciłem całą niedzielę na uruchomienie ~5-cio letniej karty Plusa na IP z simlockiem Ery - bezskutecznie. Dzisiaj wybrałem się do salonu Plusa i kartę wymieniono mi od ręki, zupełnie za darmo. Nową kartę włożyłem do zastępczego telefonu aby wyłączyć żądanie PINu, a następnie umieściłem ją w IP. Ajfon natychmiast rozpoznał sieć i złapał sygnał!

#541 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 06 stycznia 2009 - 00:48

Poświęciłem całą niedzielę na uruchomienie ~5-cio letniej karty Plusa na IP z simlockiem Ery - bezskutecznie. Dzisiaj wybrałem się do salonu Plusa i kartę wymieniono mi od ręki, zupełnie za darmo. Nową kartę włożyłem do zastępczego telefonu aby wyłączyć żądanie PINu, a następnie umieściłem ją w IP. Ajfon natychmiast rozpoznał sieć i złapał sygnał!

aż chce sie napisać a nie mówiłem ;)
ja swoją kartę musiałem wymienić trochę wcześniej bo nie chciała współpracować z podkładką

#542 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 stycznia 2009 - 01:00

Sukces! Yellowsn0w wersja 9.0.5 i karta Play Online działają. Właśnie piszę z iPhone'a. Dodam, że Play Online działa tylko w 3G.
Doszedłem również do tego, że najprawdopodobniej problem niedziałającej mojej karty Play abonamentowej dotyczy nieodpowiedniej wersji karty SIM. Jutro wybieram się po nową z wymiany i będę testował. Jak fajnie, że to tylko 0 zł :)

Ja wymieniłem i od razu złapał:) No może po tricku z trybem samolotowym...

#543 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 04:21

Panowie, jest późna noc, ale chciałem się pochawalić, że udało się uruchomić Play na 6cio stykowej karcie. wszystko działa. Pięknie sam się przełącza między siecią POL a Plus, smsy, połączenia, 3g, edge internet śmiga. Wielkie dzięki Wam wszystkim za pomoc!

#544 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 06 stycznia 2009 - 15:50

Potwierdzam jeszcze raz działanie karty Play na yellowsn0w 9.0.5.

Działa z Play Online, który łączy się tylko po 3G.
Działą mi teraz również z kartą abonamentową po wymianie SIM na nową.

Jeśli macie problem z Playem idźcie do salonu i wymieńcie na nową.

Tak wygląda nowa karta:

TUTAJ

Jeśli macie problemy z Play, a macie inną SIM wybierzcie się do salonu po duplikat.

#545 eizos

eizos
  • 13 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 16:03

Ja już zdjąłem sima z IP 3 dni temu, szczerze nie wiem jak to zrobiłem za którymś razem włożyłem kartę Plusa i zadziałało. Niestety wczoraj musiałem zrestartować IP i pojawił się problem, mianowicie IP nie mógł znaleść sieci... Znowu musiałem kombinować ale się jakoś udało po godzinie meczenia się z tym cudem:) Opisze w punktach jak mi załapało, IP był na Orange działa na PLUSIE. Krok 1: Wyłącz IP włóż kartę Orange Krok 2: Włącz IP idź do ustawień wyboru sieci Krok 3: wybierz siec plusa Krok 4: idz do programu BossPrefs Krok 5: wyłącz wszystkie połączenia EDGE WI-FI 3G oraz zrestartuj IP za pomocą tego programu {REBOT IP} Krok 6: Po restarcie telefonu idź od razu do programu BOSSPREFS Krok 7: Wyjmij kartę Orange włóż kartę PLUSA Krok 8: włącz wszystkie połączenia EDGE WIFI 3G Ja tak zrobiłem i zaskoczyło :) Moja rada nie wyłączajcie telefonu bo później może wam zgubić zasięg:D

#546 bugmenot

bugmenot
  • 531 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 21:46

jaka jest najnowsza wersja basebandu i oprogramowania? przeczytalem gdzies, ze teraz aktualizacja jest do 2.21, bedzie to dzialalo z yell0wsnow?

#547 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 06 stycznia 2009 - 22:01

bugmenot przeczytaj pierwszy post z tego tematu.

:???:

#548 bugmenot

bugmenot
  • 531 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 22:21

ok, ale pierwszy post jest sprzed wydania najnowszej wersji (ktorej jednak nie ma :) i chcialem wiedziec czy ktos sie orientuje czy czy nowsze sa tolerowane... ale nie ma sprawy bo, bo jednak najnowsza jak na razie jest 2.2 i 2.28.00. I jeszcze jedna prosba, moze mi ktos podac link do jakiegos tutka krok po kroku jak zdjac simlocka, bo w tym temacie nie moge odnalezc niczego konkretnego, a nie bardzo chce mi sie przegladac 50 stron... thx z gory

#549 bijek

bijek
  • 55 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 23:01

I jeszcze jedna prosba, moze mi ktos podac link do jakiegos tutka krok po kroku jak zdjac simlocka, bo w tym temacie nie moge odnalezc niczego konkretnego, a nie bardzo chce mi sie przegladac 50 stron... thx z gory

Tobie się nie chce czytać, a komuś innemu ma się chcieć szukać ci "tutka"? No widzisz, a jakby ci się jednak chciało trochę poczytać, to dowiedziałbyś się, że żaden "tutek" nie istnieje - jednym działa, innym nie (na szczęście z wersją 0.9.5 tych drugich jest o wiele mniej niż wcześniej). A jak nie działa, to sposobów na to, żeby zadziałało jest pewnie tyle ile stron, których nie chce ci się czytać.

#550 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 07 stycznia 2009 - 00:21

wlasnie wyszlo 0.9.6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych