Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

FAQ iPhone 3G, czyli jak zdjąć SIM-locka i co jest do tego potrzebne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
671 odpowiedzi w tym temacie

#251 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:09

Moze sie przyda :

The iPhone 3G unlock is here. Thanks to the iPhone-Dev team, the 3G iPhone finally has a software unlock. Below is a basic guide.

* This is a beta so use at your own risk*

1. You must be on firmware 2.2 with modem firmware 2.28.00. So under Settings>General>About and scroll down and ensure you are running modem firmware 2.28.00. If you are NOT you must upgrade or restore to firmware 2.2.

2. Jailbreak your iPhone using QuickPwn

3. Install your new sim.

4. Now in Cydia or Installer, add the iPhone-Dev team source.

* Cydia: yellowsn0w.com
* Installer: yellowsn0w.com
* Plase note that its a zero 0 not an o in yellowsn0w.

5. Install ‘yellowsn0w’ from Cydia or Installer.

6. Reboot your iPhone

7. Wait around 1 minute and then eject your sim card and then re-insert it.

8. Now go into ‘Settings’ and turn ‘Airplane Mode’ ON

9. After 5 seconds turn it back OFF

10. Now just wait whit its ‘Searching…’ it should find your carrier in about 5-15 seconds.

Notes:

1. Soon you’ll see yellowsn0w 0.9.1 in the repos. It uses a much longer delay to let your SIM card initialize. If you have problems with 0.9.0, try this one and wait a full minute after you see homescreen, then reinsert sim card. We need both success and failure reports to tune this across the world, so please be patient (but please also report result!)

2. If you are in the U.S. and are trying this with T-Mobile, you must turn off the 3G switch in Settings. Also if you are good with the command line, you can make it much easier by adding the line -q right after the /usr/bin/yellowsn0w line in /System/Library/LaunchDaemons/org.iphone-dev.yellowsn0w.plist (that’s and advanced tip, hopefully someone will make a boosprefs type of tool for it)

3. No PIN support yet. Remember how we said this was beta? Well we’re still working out the flow for SIMs with PINs enabled. Please disable any PIN you may have on that SIM before trying yellowsn0w, for now.

4. The unlock will silently quit on anything other than baseband 02.28.00. It detects the wrong version and just quits to avoid any damage. Please double check your Modem Firmware setting in Settings->General->About.

Check the iPhone-Dev team blogs for more updates.

#252 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:10

Juz mialem pisac, ze wiele godzin spedzilem na poszukiwaniach iPhone-a 3G 16GB na allegro w dobrej cenie z softem 2.1 a sie okazuje ze mogl byc 2.2. Niedlugo iPhone powinien byc u mnie ale chyba sie wstrzymam z jego aktualizacja. Moze Dev-Team wyda żółty śnieg dla basebandu 2.1 :) Powodzenia zycze, bede tutaj stale zagladal i sprawdzal Wasze postepy :)

#253 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:11

Na marginesie... czy komuś działa internet na kartach PLAY OLINE sa to sim karty do modemów mozna z nich wysyłać smsy i uzywac tylko do neta nie mozna z tych kart dzwonić ...czy komuś chodzi net po zdjeciu simlocka poprzez yellowsn0w ????POZDR

#254 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:18

Witam. Mi w końcu po kilku godzinach i wielu różnych kombinacjach zadziałało coś takiego - kilka różnych sposobów złożyłem do kupy jeden, a mianowicie:
- wkładamy kartę operatora, na którego mamy locka,
- w ustawieniach otwieramy listę sieci i wybieramy operatora, na którego ma działać iPhone (w moim przypadku dla Play - Plus),
- jak iPhone zgubi zasięg wkładamy kartę, która ma działać w iPhonie,
- w Bossprefs wyłączamy wszystkie usługi i restartujemy (z poziomu Bossprefs) iPhone,
- jak się uruchomi, to robimy dalej wg instrukcji devteam - po minucie od lockscreena wyciągamy i wkładamy ponownie kartę i działa,
- teraz już za każdym razem, jeśli mamy restartować iPhone, robimy to za pomocą Bossprefs i po minucie wyciągamy i wkładamy kartę. Nie wchodzimy już do wyboru sieci w ustawieniach, żeby nie przełączyło się coś na automatyczne wyszukiwanie.
I tyle - u mnie działa (iPhone 8GB z Ery z kartą Play).

jasny gwint jak mam wykonywać za każdym razem takie kombinacje alpejskie to wolę moją nakładkę 8-) 8-) 8-)

#255 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:21

Bossprefs , skad mam to wziąść ?? jakieś soures

#256 bijek

bijek
  • 55 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:21

Przecież napisałem, że potem jak już mamy resetować iPhone'a, to jedyne co musimy zrobić, to zresetować go za pomocą BossPrefs, a reszta, to jak kazało Devteam - czyli moim zdaniem jedynie za pierwszym razem są "kombinacje alpejskie".

#257 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:25

Przecież napisałem, że potem jak już mamy resetować iPhone'a, to jedyne co musimy zrobić, to zresetować go za pomocą BossPrefs, a reszta, to jak kazało Devteam - czyli moim zdaniem jedynie za pierwszym razem są "kombinacje alpejskie".

no tak tylko jak mi padnie bateria albo jakieś inne cudo sie wydarzy z Ip to będzie znowu kombinowanie :)

#258 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:27

ale co to jest ten bossPrefs ?? bo nie mam zielonego pojecia, tylko tego wontku nie rozumiem I czy ktos próbował sposobu od velchinaski

#259 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:29

ale co to jest ten bossPrefs ?? bo nie mam zielonego pojecia, tylko tego wontku nie rozumiem

I czy ktos próbował sposobu od velchinaski

to aplikacja którą znajdziesz w Cydii

#260 bijek

bijek
  • 55 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:31

no tak tylko jak mi padnie bateria albo jakieś inne cudo sie wydarzy z Ip to będzie znowu kombinowanie :)

Każdy robi to, co lubi. Mi osobiście bardzo odpowiada pożegnanie z moim X-Simem, dzięki któremu zdarzało mi się, że bateria w moim iPhonie wytrzymała 1 dobę (i to tylko wtedy, gdy prawie go nie używałem - z reguły musiałem ładować jakieś 2x na dobę) i to bankowo wina X-sima, bo wcześniej miałem jeszcze jednego iPhone'a, tyle że 16GB, przy którym było identycznie, po czym dostał go mój brat, który jest w Erze i nie potrzebował żadnego X-sima i teraz mu ten iPhone działa spokojnie 2-3 dni, a dość go eksploatuje.

#261 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:32

no wybacz ale ja tego nie mam cydi, jakies info z kad to mam wziaść ?

#262 bijek

bijek
  • 55 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:34

no wybacz ale ja tego nie mam cydi, jakies info z kad to mam wziaść ?

Zrób jailbreake'a

#263 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:35

mam juz po ... velchinaski - ktos próbował jego metodą ??

#264 yakoyako

yakoyako
  • 39 postów
  • Skądkrakow

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:36

Dev-Team Blog tam masz wszystko co trzeba

#265 123456

123456
  • 0 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:38

Zrobiles jalibreake i nie masz cydii? to nie mozliwe chyba

#266 esnow

esnow
  • 87 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:45

MAM ! - 5 x rebot z poziomu bossprefs - w ustawieniach wybieramy sieć na którą ma działać tel

#267 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:46

"For ankle-biters that are pointlessly reversing the application the source is here all open, but remember Jody, we are watching you." update z dev-team blog wie ktos o co kaman z tym Jody'm ??? :)

#268 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:47

mam cydie tylko tego programu znalesc nei moge

#269 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:48

mam cydie tylko tego programu znalesc nei moge

daj zakladke search i wpisz bossprefs , jest na 100%

#270 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:50

sorka juz mam, ale inaczej poszukałem, jeszcze raaz sorka

#271 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:55

bijek - ok sproboje zaraz tylko opisz nieco jasniej. Mamy to wszystko wykonac kiedy :?: Przed pierwszym restarcie, po ?

---- Dodano 01-01-2009 o godzinie 22:56 ----
@bijek - ale kiedy mamy wykonac te twoje czynnosci - zaraz po instalacji przed restartem, czy juz po restarcie :?:

#272 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:57

mi z playem działa tylko odbieranie połączeń, wysyłanie i odbieranie smsów, ale dzwonienie już nie.. :( pomóżcie proszę ;)

#273 blady80

blady80
  • 60 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 23:01

prosze ,pomocy, jesli ktos ma sprawdzony sposob na iphone - siec play ?? niech poda, bardzo prosze szczegółowy opis .... a jeśli ktoś z poznania to chetnie sie spotkam ... bo nie daje rady .....

#274 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 23:08

@bijek - i mnie zadzialalo :) Ale jak chcialem sprawdzic stan konta (*101#) to pomyslal troche, wywalil jakis tam blad i znowy zasieg zero, wyjmowanie nie pomaga. Ale teraz moge od nowa sprobowac twojej metody i narazie stanu konta nie ruszac :D Normalnie duuuuzego browara Ci wisze (choc sam zaczynalem kombinowac z wybieraniem sieci :D)

#275 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 23:18

jak wybrać sieć.. ja tego nie widze w ustawieniach albo już jestem mega przemęczony ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych