Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#576 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 02 stycznia 2013 - 00:25

Takie pytanie z innej beczki. Jak u was z awaryjnością, mam model classic 80GB kupiony chyba w 2008 roku. Mały przebieg bo może ze 100 godzin. Kolega mi nagadał że padają jak muchy, nie wiem czy jakoś ją wyczyścić...?

#577 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 15:49

co do cen, to faktycznie są absurdalne. Nie posiadam tym samym zbyt wielu gier na PS3. Jedyna fabularna, która była warta swojej ceny to Uncharted 3 (ktoś pisał wyżej). Poza tym gram praktycznie tylko w FIFA i co rok kupuje nową. Styka, nie nudzi się:)

#578 LewyM1

LewyM1
  • 252 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 stycznia 2013 - 17:43

Ja zostalem wchloniety przez Forze Horizon. Swietny model jazdy, nie ma udziwnien pod postacia Nitro i rewelacyjna grafika. Grywalnosc tez stoi na bardzo wysokim poziomie.

Obecnie szukam jakiejs strzelanki TPP z systemem oslon(tak wiem, Gears of War, Mass Effect 2 i 3).

P.S. @Quatrix: z tych gier ktore wymieniles polecam Journey.

Grałem w Horizon, szkoda że model jazdy nie jest ten sam co z Forzy Motorsport 4.

#579 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 stycznia 2013 - 18:51

Ja ostatnio próbuję sił w nowego NFS Most Wanted na PS3. Do sterowania padem jakoś nie mogłem się na początku przekonać i ciężko szło skoordynować jazdę włączanie nitro oraz ręczny. Ale teraz jest już lepiej i coraz bardziej się wkręcam. Polecam wszystkim!!

#580 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:06

Ja grałem namiętnie w Forzę 2, 3 i 4. Horizon mnie przeraził, byłem zwyczajnie wściekły na developerów, że zrobili imprezę dla ludzi noszących wielkie, białe plastikowe zegarki (dosłownie - bohater, którym sterujemy ma taki na ręce;) ) z gry, która na prawdę była ambitnym symulatorem i przez 3 odsłony rozwijała się w tym kierunku. Poza tym Forza była zawsze znana z ogromnego wyboru samochodów. A w Horizon jest ich może ze 40, jakieś 10 razy mniej niż w odsłonie starszej o 1,5 roku.

Z innych gier na X'a polecam Batmana Arham City - już nie jest najnowszy, więc pewnie wyhaczycie za 1/4 ceny, Assassins Creed 3 też jest fajny, choć jak ktoś przeszedł poprzednie, to mogło mu się przejeść, bo oprócz historyjki, twarzy głównego bohatera i kolorów okolicy niewiele się w samej rozgrywce zmieniło.

Co do cen - ja też uważam, że to nieporozumienie. I nie przekonuje mnie czekanie, aż cena spadnie, bo o nie o to chodzi. Rzecz w tym, że cena wersji PC tej samej gry jest często o 100zł niższa. To jest około połowy. Choćby Far Cry 3 jest teraz na czasie - tu są ceny tej gry w obrębie tego samego sklepu, wszystkie nowe. O co tu chodzi? Później się ludzie dziwią, że się piractwo szerzy...

#581 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:16

Przecież od początku było mówione, że Forza Horizon to odskocznia od prawdziwej Forzy i gra robiona z innymi założeniami i ambicjami... Ceny są od początku konsol w polsce właśnie takie i nie rozumiem narzekania... tak już jest i trzeba przyjąć to na klate i przede wszystkim nie chcieć grać we wszystko co popadnie... Dla mnie wychodzi max 1-2 gry w roku warte kupienia...

#582 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:26

Przecież od początku było mówione, że Forza Horizon to odskocznia od prawdziwej Forzy i gra robiona z innymi założeniami i ambicjami...
Ceny są od początku konsol w polsce właśnie takie i nie rozumiem narzekania... tak już jest i trzeba przyjąć to na klate i przede wszystkim nie chcieć grać we wszystko co popadnie...
Dla mnie wychodzi max 1-2 gry w roku warte kupienia...

Kupowałem po 199 w empiku, ostatnio byłem to 229, a nawet 249. Przegięcie.

#583 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:33

Jakbysmy wszystko zawsze przyjmowali na klatę to nic by się nigdy nie zmieniło w świecie.

#584 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:03

Dla mnie wychodzi max 1-2 gry w roku warte kupienia...

Dokładnie, ja także zawsze kupuje max 1-2 w sklepie. Reszta na allegro za grosze.

#585 zieloonyxd

zieloonyxd
  • 110 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:16

Co do cen to się zgodzę, że za wysokie :D Ja na razie pogrywam w Black Ops'a i za kilka dni chyba zakupię Batman:Arkham City GOTY (PS3)

#586 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:22

A tam ceny, po prostu wielu gier nie warto nawet za darmo brać. Ja w całym życiu od 2008 na PS3 przeszedłem ok 10 gier, na PC nie gram :) -Uncharted 1,2,3 -God of War III -GTA IV + dodatek -Killzone -Assasins creed wszystkie Plus jakieś wyścigi, strzelanki i Fifa. Jakoś włączę i przeważnie po godzinie do szuflady potem na allegro.

#587 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:35

W empiku są po 229 czy 249, ale wystarczy iść do budki gdzie wymieniają gry - zwykle mają nowości nawet kilka dni przed oficjalną premierą za max 170zł...

#588 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:51

W empiku są po 229 czy 249, ale wystarczy iść do budki gdzie wymieniają gry - zwykle mają nowości nawet kilka dni przed oficjalną premierą za max 170zł...

Allegro i najlepiej się na tym wyjdzie. Ja zawsze drożej sprzedaje niż kupuje. Wystarczy chwila i mamy gierkę w super cenie.

#589 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 21:36

Słyszałem, że już Sony opracowuje patent na ''używki'' więc nie zdziwił bym się gdyby gry wraz z nadejściem nowej generacji konsol każda gra zawierała online pass i rynek gier używanych umiera... Jak ktoś gra sporadycznie to ok, ale w przypadku chęci bycia na bieżąco z premierami wydajemy kolosalną kasę na gry, które w większości przejdziemy raz to jeszcze starczą normalnemu graczowi na te powiedzmy 10h co jest kiepskim wynikiem.... Pozdrawiam.

#590 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 stycznia 2013 - 21:50

Słyszałem, że już Sony opracowuje patent na ''używki'' więc nie zdziwił bym się gdyby gry wraz z nadejściem nowej generacji konsol każda gra zawierała online pass i rynek gier używanych umiera...
Jak ktoś gra sporadycznie to ok, ale w przypadku chęci bycia na bieżąco z premierami wydajemy kolosalną kasę na gry, które w większości przejdziemy raz to jeszcze starczą normalnemu graczowi na te powiedzmy 10h co jest kiepskim wynikiem....

Pozdrawiam.

To ja im podziękuje, kupię mocnego PC i będę grać za grosze. Na takim posunięciu wiele by stracili.

Im bardziej zależy na zysku sprzedaży sprzętu a nie gier. Używki i piractwo to problem raczej nie SONY.

#591 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 22:08

No ja właśnie gram na PC głównie i jestem bardzo zadowolony... też myślałem, że chcąc grać w najnowsze produkcje trzeba będzie wydawać tysiące co 2 lata na podzespoły a tymczasem ja swoje wymieniłem po niespełna 4 latach i wszystko śmigało jak należy:)
Zobaczymy jak to będzie wyglądało po premierze next - genów ... swojego czasu były plotki o podwyższeniu obecnej ceny(!) o 10% ...

Pozdrawiam.

http://www.chip.pl/n...-na-playstation

#592 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 22:41

Gry śmigają na wieloletnich PCtach właśnie przez to, że konsole zatrzymały się technologicznie 7 lat temu... Dzięki Xboxowi i PS3 skończył się wyścig zbrojeń na mega mocne karty graficzne i grafike wymagającą nowego sprzętu co rok. Małe zamieszenie wprowadziło jednie kiepskie przeportowanie GTA4 i silnik BF3. Gry powstające z myślą tylko o PC nadal wymagają nowego sprzętu wraz z kolejna częścią - ARMA3 pewnie zmiecie obecne PCty Nowa generacja konsol też, ale jeszcze przynajmniej rok do tego...

#593 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 05 stycznia 2013 - 21:58

Pojawiaja sie plotki, jakoby Microsoft do Xboxa nowego planowal wsadzic mobilne uklady Intela z serii Haswell i Nvidii. NIe chce nic mowic, ale to sprawia, ze Microsoft tworzy nie tylko konsole, ale calkowicie zwykly komputer pracujacy pod kontrola Windows 8.

#594 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 stycznia 2013 - 22:11

Pojawiaja sie plotki, jakoby Microsoft do Xboxa nowego planowal wsadzic mobilne uklady Intela z serii Haswell i Nvidii. NIe chce nic mowic, ale to sprawia, ze Microsoft tworzy nie tylko konsole, ale calkowicie zwykly komputer pracujacy pod kontrola Windows 8.

Plotki i jeszcze raz plotki. Konsola to konsola, ma być tania i wydajna.

Mnie bardziej ciekawi PS4, zawsze wolałem Sony :)

#595 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 05 stycznia 2013 - 22:30

To nie do konca plotki, bo takie wersje Xboxow zostaly wyslane do developerow do testow. A to juz jest jedna z ostatnich faz projektowania, iron ;). Co do PS4, wiadomo, ze developerzy dostali wersje z ukladami od AMD(procesory i karty graficzne). Ale tym razem procesor to nie bedzie Cell ani nic podobnego, tylko... ponownie architektura x86. Dodatkowo karta graficzna mialby byc Radeon HD6670/7750. Technicznie - bez szalu.

#596 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 stycznia 2013 - 22:44

Pożyjemy zobaczymy, muszą zaskoczyć mocą bo zapewne będzie to sprzęt na kilka następnych lat. Ja obecnie nie czekam na żądną nowość technologiczną tak mocno jak na nową generacje konsol ;] Wydajność będzie taka sama/porównywalna.

#597 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 05 stycznia 2013 - 23:02

my tu gadu, gadu, a ja po dwóch latach postanowiłem kupić PS3 i myśle czy szukać wady, czy zostać z nowym-starym PS3

#598 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 stycznia 2013 - 23:28

my tu gadu, gadu, a ja po dwóch latach postanowiłem kupić PS3 i myśle czy szukać wady, czy zostać z nowym-starym PS3

Nic z tego nie rozumiem...

#599 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 stycznia 2013 - 23:33

Nic z tego nie rozumiem...

Kolega przez dwa lata decydował czy kupić PS3, w końcu podjął męską (kwestia dyskusyjna, dwa lata rozważał) aby kupić PS3. Jednak teraz, po przeczytaniu Waszych postów, nadal się zastanawia, czy kupić (zostać z nowym-starym PS3 - w domyśle po wypuszczeniu przez Sony nowej generacji) , czy jednak znaleźć wadę i nie kupić.

#600 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 23:36

Ponowie pytanie zadane parę stron wcześniej. Głównie do posiadaczy xbox i ps3 oraz CoD BO2. Czy to prawda, że ta gra lepiej chodzi na ps3? Chodzi o multiplayer.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych