Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#401 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 November 2009 - 07:29

I co z tego ze Xbox jest aktualnie najbardziej awaryjna konsola , nie liczac Nintendo , ktore zawsze technologicznie jest w tyle wiec tym samym ich konsole sa bezawaryjne. PSX pierwsze modele mialy awaryjne lasery i zasilacz byl za blisko , wypuscili bodajze 7 konsol , ostatnia SCPH 9002 , najlepsza byla w srodku z 7 na przodzie. Ps2 tutaj w dniu premiery wrocilo troche konsol i jeszcze bylo glosno o kartach pamieci , sporo tego wrocilo do sony. Byl w Japoni jeszcze taki kombajn PSX czyli PS2 z dyskiem twardym , tutaj byly problemy z dyskiej no i czytnikiem. PS3 wiekszosc myslala ze sie wrescie sony udalo po tylu latach , ale YLOD nie jest juz niczym kosmicznym ani odleglym. Jak sie pojawilo PSP , to byly klopoty z klapka od umd , ale aktualnie to cierpi na brak gier . MS stac na dawanie 3 letniej gwarancji w ogole ich serwis to inna bajka. Idz ktos z Ps2 do serwisu i wiecej srania w banie niz ta naprawa warta. Jak siadze Xbox , telefon na infolinie ,kolo przyjezdza po konsole i po 2 tyg najczesciej mamy nowa - najczesciej wymieniaja juz na nowa i trwa to mniej , okolo tygodnia , ale maja 2 tyg.Sony by w zyciu czegos takiego nie zrobilo dla swoich klientow. Taki watek sie zawsze pojawial , pojawil i bedzie pojawial tu czy na innym forum.Wojna konsol ;) Tak samo jak co lepsze MAC czy Windows. Moim zdaniem sony bylo spoko jak sie pojawilo ze swoja 1 konsola , najlepiej sie przy niej bawilem.Ps2 juz mnie draznilo , bo duzo gier to hity z PSX i w zasadzie PS2 pojechalo na sukcesie PSX co widzialem nie tylko ja , bo widac obecna sprzedaz konsol. PS3 jest mocne na papierze , ale maja problemy z robieniem gier na to , co widac golym okiem .Konsola 3 rok na rynku a nadal nie ma gier dla ktorej sie stoi przed TV robi oczy :o MUSZE JA KUPIC. Gier only ps3 wartych uwagi jest 5 -kazdy tutaj moze podac inna liczbe , dla mnie tych gier jest 5 .Bedzie GOD of War 3 , Bedzie Ostatni straznik , ale to wszystko bedzie.X ma tych gier wiecej , MS zadbal o przedluzenie gwarancji i kazdy kto kupi konsole ma gdzies na 3 lata co sie stanie z jego sprzetem. Net jest platny 120zl na 13 miesiecy , ale oferuje wiecej niz psnetwork.Live jest jedna z najlepszych uslug grania on line. Chodzi szybko , nie wczytuje mi listy gierek ktore moge pobrac , w Psnetwork za kazdym razem czekam zanim wczytas mi co moge sobie pobrac. System zdobywania i szukania roznych bzdetow jest lepszy w Xboxie. Achievement jest lepiej rozwiazane niz Trofea w sony. Mialem wszystkie 3 na chacie (wii) i dorzucam sie do listy sprzedazy konsol , wiec na 1 miejscu Xbox , drugie miejsce i jako druga konsola jest fajna wii , a na 3 Ps3 , ktore i tak aktualnie posiadam lacznie z X360. P.S Cena 50 zl za demko GT5 jest cena z 2 reki , oficjalna cena to 119zl i taka jest nawet w PsStore

#402 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 posts
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Posted 01 November 2009 - 08:22

Kupiłbym sobie konsolę jakby Apple wypuściło :D

#403 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 November 2009 - 08:32

Sega powinna wyjsc z konsola na rynek , wielki powrot i do tego Shenmue 3 ;]

#404 Carlst

Carlst
  • 656 posts

Posted 01 November 2009 - 08:41

Konsola od Apple na pewno była by fajna, tylko pewnie była by droga no i ciekaw jestem ile gier by na nią wychodziło...

#405 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 01 November 2009 - 08:53

Konsola od Apple na pewno była by fajna, tylko pewnie była by droga no i ciekaw jestem ile gier by na nią wychodziło...

Moim zdaniem to by był kiepski pomysł...
Ale przynajmniej wyglądałaby fajnie ;)

#406 Carlst

Carlst
  • 656 posts

Posted 01 November 2009 - 08:58

Na pewno jakość wykonania byłaby świetna. Ale musiałaby ona zastąpić Apple TV.

#407 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 01 November 2009 - 10:07

Ale Apple już kiedyś wypuściło konsolę :)
Oto zdjęcie:
Dołączona grafika

#408 Carlst

Carlst
  • 656 posts

Posted 01 November 2009 - 10:51

I zrobiła taką karierę, że mało kto o niej słyszał... Z którego ona jest roku i jak się nazywa?

#409 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 01 November 2009 - 14:55

Apple Pippin z '96 :)

#410 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 posts

Posted 24 November 2009 - 16:09

Witam, jestem jednym z szczesliwcow ktorzy dostali listopadowego bana na Xa:P Teraz w grudniu chce zakupic nowa konsole i tu zadaje sobie pytanie - Xbox 360 Elite (cena okolo 1050) czy PS3 Slim (cena okolo 1150). Z jedenj strony masa gier i natal project, a z drugie BR i 3 niezle EX (uncharted, gow3, heavy rain). Co polecacie? Dodam tylko ze tym razem nie przerabiam konsoli - tylko orginaly i gra przez neta

#411 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 November 2009 - 17:24

ja z całą pewnością też sie załapałem na bana (ale nie podpinałem konsoli do netu odkąd sie fala rozkreciła żeby nie stracić możliwości instalacji gier na dysku) i osobiście bede kupował następnego X360, już mam sporo gier, no i excluzivy na X360 jakoś bardziej mi leżą (Gears of war, Fable) Zobacz jakie gry są bedą na jedną i drugą konsole i kup tą na której bedziesz miał wiecej tytułów w które chetnie pograsz

#412 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 posts

Posted 24 November 2009 - 17:59

Najlepeij mieć te 2 konsole, ale wiadomo kasa :D Tak więc za X przemawia Fable 2 i 3 Gearsy 1,2,3, Forza 3, nowy Splinter Cell, Alan Wake, pad i NP. Za PS3 - BR, moc, Uncharted 1 i 2, Killzone 2, Heavy Rain no i God of War 3. Pada od PS3 niecierpie (jest źle zaprojektowany), a ich "wibrator" nie może nawet równać się z Natalem. Moja najwieksza obawa kupując X to to że konsola może nie być przyszłościowa i wysiadać przy nowszych grach. (w X swiadomie wypisalem zapowiadane gry).

#413 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 November 2009 - 20:18

Mialem 2 konsole , a nawet 3 - ps3 , 360 i wii. PS3 i Xbox ma wiekszosc gier , nawet flagowy sonowski Tekken jest na X , ale pad od X sie do tego nie nadaje. A co do posiadania 2 konsol pod jednym tv , to bezsensu dlatego ,ze no wlasnie obydwie konsole maja 90% gier tych samych - exlusive jest do policzenia na palcach jednej reki. Warto dokupic 2 konsole po jakims czasie - 2 , 3 lata. Wtedy jest juz spora ilosc gier do nadrobienia.

#414 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 25 November 2009 - 15:40

kupujesz takie same gry na obie konsole ?!

#415 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 November 2009 - 22:22

To do mnie ? Jezeli mialbym aktualnie Xboxa i PS3 na chacie , to wgygladalo by to tak : CoD MW2 kupuje na X zeby grac on line na lepszej uslusze - live. Na ps3 mecze Uncharted 2 ;) itp itd.....

#416 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 26 November 2009 - 10:13

dobra, sorki, źle przyczytałem :lol:

#417 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 26 November 2009 - 10:31

nie polecał bym Ci xboxa, ponieważ:
1. żywotność tej konsoli to max 2 lata (jeżeli chodzi oczywiście o wydawanie nowych gier o zaawansowanej grafice)
2. to najbardziej awaryjna konsola ze wszystkich 3 Gery.pl - Gry - Newsy: Raport o awaryjności konsol nowej generacji
3. za wersję elte, czyli z dużym dyskiem twardym zapłacisz tyle co za ps3 tyle że w ps3 masz Blue Ray, procesor Cell (którego możliwości na razie wykorzystywane są w pełni w niewielu grach.
4. dostęp do Playstation Network jest za friko a nie za abonament jak do xbox live
5. patrząc na to jaki system operacyjny do pctów robi ta firma, to raczej nie ufam Microsoftowi ;) (ale to moje subiektywne zdanie).

#418 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 November 2009 - 17:52

1.Skad te dane? 2.Naprawiaja bez zadnego ale + przedluzaja gwarancje. 3.Nie kazdego jara BR , na razie to raczkuje a za oceanem nie jest jescze pelnym standadem.Wypasiony cell sprawia klopoty od premiery konsoli do dzisiaj , dlatego gry lepiej wygladaja na X i przyjemniej sie wydaje gry na X. 4.Fajnie , ze jest za free , ale umywa sie do platnego live - 130zl na 13 miesiecy , co daje 10 miesiecznie - smiech na sali , a nie ma co porownywac , bo dzien do nocy. 5. No i nie wiem po co sie wypowiadasz , skoro z gory mowisz NIE , bo to konsola MS .

#419 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 26 November 2009 - 20:44

Dajcie spokuj z walką konsoli to miałbyć wątek o grach. Każdy gra na czym chce i tyle do tematu. Mam dwie konsole i żadnej nie faworyzuje. Zakończmy ten temat.

#420 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 26 November 2009 - 21:25

to miałbyć wątek o grach.
.

Nie tylko...

Każdy gra na czym chce i tyle do tematu.

Z tym się zgadzam. Moim zdaniem te "wojny" i tak do niczego nie doprowadzą ;)

3. BR , na razie to raczkuje a za oceanem nie jest jescze pelnym standadem..

Raczkowało to 2 lata temu, teraz jest moim zdaniem dobrze :) Już nawet moja osiedlowa wypożyczania ma dosyć sporą kolekcję filmów w tym formacie...
Poza tym w sklepach tego coraz więcej...

Jedyny minus w blu-ray to taki, że jak się "posmakowało" tej jakości obrazu to nie chętnie się oglada filmy w SD. No chyba, że są to jakieś rodzynki w postaci np. "Kompania braci" ;)

#421 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 27 November 2009 - 19:31

To zdjęcie zostało zrobione w Empiku ochroniarz dziwnie patrzył się ale się nie powstrzymałem.

IMG_0155.JPG | alex007r | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

Gry na Ps3 na półce Xboxa 360.

#422 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 27 November 2009 - 19:45

pewnie jakiś burak się rozmyślił i odłożył tam gdzie było mu najwygodniej... Tak samo jest w supermarketach - w jogurtach można znaleźć jakieś skarpety :lol:

#423 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 27 November 2009 - 19:46

pewnie jakiś burak się rozmyślił i odłożył tam gdzie było mu najwygodniej...

Nie 3 komplety tam stały więc jakiś niekompetentny pracownik.

#424 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 27 November 2009 - 19:54

No chyba, że tak :)

#425 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 28 November 2009 - 12:34

a ja mam pytanie czy ktos bawi sie PS3 media server ? chodzi mi oto ze notorycznie mi sie to wiesza czy tez macie problemy z ta aplikacja mam tez conect360 ale tu z kolei jest problem z puszczaniem filmow o napisach nie wspominajac

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users