Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#376 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 October 2009 - 17:51

Juz jest dysk 250hb , a player BR jest jednym z najlepszych - ja sie nie znam , ale goscie na hdforum juz chyba tak. No i player BR masz za 400-600zl , PS3 kosztuje 1400zl

#377 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 29 October 2009 - 17:57

luck1985 ogarnij się, bo nie wiesz chyba o czym piszesz. Zresztą Twoja wypowiedź i tak nie ma logicznego sensu.
Po 1: Porównaj sobie sam te dwa screeny co pokazałeś, ps3 bije na tych zdjęciach x360 na główę. wogóle bez komentarza.

Po 2: Blu-ray w ps3 nie został w nim zastosowany tylko ze względu na filmy.

Po 3: Po raz kolejny powtórzę, PS3 obecnie jest na równym poziomie z X360 jeżeli chodzi o tytuły. Jedna konsola ma takie exclusiv'y a druga innna - tego się roztrzygnąć się nie da.

Po 4: Nie ośmieszaj się. Każdy szanujący się użytkownik konsoli nie podepnie jej do TV full hd fabrycznymi kablami. Za 100 zł można kupić już bardzo dobre kable hdmi. Piszesz, że sony daje marnej jakości kable AV, euro - człowieku kto podpina PS3 do tv na takich kablach :!: Nie chodzi mi tu o jakość ich wykonania tylko o rodzaj złącza.... Kable zasilające to nie ma znaczenia jakie dodadzą, ich funkcja jest prosta ma dostarczać prądu. Nie ważne czy jest grubszy czy chudszy. Kwestię kabla zasilającego można poruszyć przy profesjonalnych zestawach audiofilskich gdzie takowe kable mają bardzo duże znaczenie, ale to już inna bajka.

Po 5: Mógłbyś mi przybliżyć jaki jest problem z laserem w PS3?

---- Dodano 29-10-2009 o godzinie 18:09 ----

Juz jest dysk 250hb , a player BR jest jednym z najlepszych - ja sie nie znam , ale goscie na hdforum juz chyba tak.
No i player BR masz za 400-600zl , PS3 kosztuje 1400zl

Tak, ale potraktuj PS3 jako centrum domowej rozrywki - filmy, gry, muzyka, zdjęcia. Nie patrz tylko na niego jako odtwarzacza BR.

#378 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 October 2009 - 18:19

Hahaha Gdzie bije Ps3 X na tym zdjeciu ? Iloscia przeciwnikow ? haha Krew bedzie zielona , a nie czerwona jak w wersji na 360. Na youtube poszukaj filmu z gry Assasin Creed gdzie sa porowanie wersje na obydwie konsole i widac golym okiem , ktora lepiej sobie radzi. Gdzie napisalem ,ze wlozyli go TYLKO dla filmow. Wlozyli go przyszlosciowo , ale studia robiace gry nie narzekaly , ze Xbox ma jeszcze DVD , a nie juz BR . Studia sony sie cieszyly ,min dlatego ze beda miec wrescie duzo miejsca na swoje filmiki ;] LOL Wiesz o czym piszesz ? Wymien glowne EX na 360 i EX na ps3 podliczmy i zobaczymy ktora konsola ma wiecej gier na wylacznosc.Ale to jest malo wazne , wazne sa gry warte uwagi , bo symulator komara ktory wyszedl tylko japoni nas tutaj nie interesuje.Pewnie nie wiesz ,ze cos takiego wyszlo ;) A gdzie ja sie osmieszam ? Ty sie osmieszasz bo nie czytasz ze zrozumieniem . Jakie kable za 100zl? HDMI kosztuje 59zl firmowe Sony ;] Wiem ,bo takie kupilem 3 dni temu :D Wali mnie to kto podpina , a kto nie podpina - chodzi o fakt , jakie oni dodaja kable , oszczednosc.I dobrej jakosci jakebl hdmi ? Teraz Ty sie osmieszyles , przeciez obraz idzie cyfrowo i zawsze chce mi sie smiac jak slysze tych ludzi w sklepach jak wciskaja - bo ten lepszej jakosci haha Jakosc kabla miala znaczenie przy kablach gdzie obraz szedl analogow, tam kazde zagiecie przy scianie juz mialo znaczenie. Ostatnio nawet ktos wysmial audiofili , bo kupil kable na targu za 2zl metr i nie uslyszal zadnej roznicy od kabla za 100zl metr ;] Ale to juz inna kwestia. Poczytaj na forach growych w dziale Sony -Ps3- Awaryjnosc. Zagadnienie hmm YLOD - wystarczy wpisac w Google i wyszuka.

#379 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 29 October 2009 - 18:50

Gdzie bije Ps3 X na tym zdjeciu ? Iloscia przeciwnikow ? haha Krew bedzie zielona , a nie czerwona jak w wersji na 360.

W teksturach.

LOL Wiesz o czym piszesz ? Wymien glowne EX na 360 i EX na ps3 podliczmy i zobaczymy ktora konsola ma wiecej gier na wylacznosc.Ale to jest malo wazne , wazne sa gry warte uwagi , bo symulator komara ktory wyszedl tylko japoni nas tutaj nie interesuje.Pewnie nie wiesz ,ze cos takiego wyszlo ;)

Szczerze nie interesuje mnie to jakie są exclusive a jakie nie. Prawie wszystkie interesujące tytuły wychodzą w wersjach na obie konsole.

A gdzie ja sie osmieszam ? Ty sie osmieszasz bo nie czytasz ze zrozumieniem . Jakie kable za 100zl? HDMI kosztuje 59zl firmowe Sony ;] Wiem ,bo takie kupilem 3 dni temu :D

Zależy od potrzebnej długości.

Wali mnie to kto podpina , a kto nie podpina - chodzi o fakt , jakie oni dodaja kable , oszczednosc.

Sprawdź jakie kable dodają profesjonalne, hi-endowe firmy audio do swoich urządzeń (mówimy tu o kwotach powyżej 15,000 zł). A dlaczego dają takie kable? Bowiem wiedzą, że każdy kto choć trochę zna się na rzeczy wymieni je na inne, porządne kable, które będa odpowiedniej klasy do danego sprzętu. Wiadomo, Sony mogli by dać trochę lepszę kable, ale pytanie po co? I tak sobie policzą za ten lepszy kabel kilkakrotnie więcej niż jest on warty, więc wolę sam sobie dobrać. Wiadomo, że chodzi o oszczędność - taka jest już polityka obecnych firm, a czemu tak jest - patrz wyżej. (podkreślenie)

I dobrej jakosci jakebl hdmi ? Teraz Ty sie osmieszyles , przeciez obraz idzie cyfrowo i zawsze chce mi sie smiac jak slysze tych ludzi w sklepach jak wciskaja - bo ten lepszej jakosci haha Jakosc kabla miala znaczenie przy kablach gdzie obraz szedl analogow, tam kazde zagiecie przy scianie juz mialo znaczenie. Ostatnio nawet ktos wysmial audiofili , bo kupil kable na targu za 2zl metr i nie uslyszal zadnej roznicy od kabla za 100zl metr ;] Ale to juz inna kwestia.

Oj tutaj jesteś w bardzo dużym błędzie. Jeżeli nie siedzisz w temacie nie będę się w niego zagłębiał - szkoda mi czasu. Idź kup sobie kable po 2 zł, i podepnij nim swój zestaw audio, tv i konsolę. Miłej zabawy!
BTW. tanie te kable jak 100 zł/metr.

Poczytaj na forach growych w dziale Sony -Ps3- Awaryjnosc.
Zagadnienie hmm YLOD - wystarczy wpisac w Google i wyszuka.

Mam swojego PS3 od 2 lat. Nigdy nie miał żadnego problemu z laserem czy z czytaniem płyty.
Raz się zawiesił, (nie było to nawet związane z laserem), kiedy szedł praktycznie przez większą część dnia. Wystarczyło włączyć funkcję czyszczenia wszystkich wiatraczków + gpu i od tego czasu problem nie występuje.

YLOD jest to nowe zjawisko, rzadko występujące, mało kto o nim wiem.
O RROD wie już chyba każdy i jest szerzej znany niż Yellow Ring of Death.

#380 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 29 October 2009 - 22:14

Sprawdź jakie kable dodają profesjonalne, hi-endowe firmy audio do swoich urządzeń (mówimy tu o kwotach powyżej 15,000 zł). A dlaczego dają takie kable? Bowiem wiedzą, że każdy kto choć trochę zna się na rzeczy wymieni je na inne, porządne kable, które będa odpowiedniej klasy do danego sprzętu. Wiadomo, Sony mogli by dać trochę lepszę kable, ale pytanie po co? I tak sobie policzą za ten lepszy kabel kilkakrotnie więcej niż jest on warty, więc wolę sam sobie dobrać. Wiadomo, że chodzi o oszczędność - taka jest już polityka obecnych firm, a czemu tak jest - patrz wyżej. (podkreślenie)

Mam swojego PS3 od 2 lat. Nigdy nie miał żadnego problemu z laserem czy z czytaniem płyty.
Raz się zawiesił, (nie było to nawet związane z laserem), kiedy szedł praktycznie przez większą część dnia. Wystarczyło włączyć funkcję czyszczenia wszystkich wiatraczków + gpu i od tego czasu problem nie występuje.

O RROD wie już chyba każdy i jest szerzej znany niż Yellow Ring of Death.

Poczytaj na internecie ile osób zna RROD a ile YROD zdziwisz się wynik prawie wszyscy gracze znają RROD.

Sprzęt za 15000zł on w życiu nie widział takiego sprzętu.Jakbyś miał sprzęt np.Cantona, Bang and Olsfen (poprawcie jakbym się pomylił) albo nawet wyższe modele Sony.On ma Lg (albo samsunga) podłączone kablem 1zł. 1m
;) Jakby nawet oglądał TVN TURBO wiedziałby że kabel jest bardzo ważny ... ale trzeba mieć dobry kabel do tv żeby nie śnieżyło.

Też mam Ps3 i nawet ani razu się nie wyłączyła.A Blue-ray chodzi perfekcyjnie.

#381 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 29 October 2009 - 22:25

Poczytaj na internecie ile osób zna RROD a ile YROD zdziwisz się wynik prawie wszyscy gracze znają RROD..]

Napisałem właśnie, że RROD jest bardziej powszechny niż YROD. :)

Jakbyś miał sprzęt np.Cantona, Bang and Olsfen (poprawcie jakbym się pomylił) albo nawet wyższe modele Sony.

Bang and Olufsen tak ma być ;)

Jakby nawet oglądał TVN TURBO wiedziałby że kabel jest bardzo ważny ... ale trzeba mieć dobry kabel do tv żeby nie śnieżyło.

Racja :!:

#382 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 October 2009 - 23:47

ROD w X360 jest juz legenda , bo ogolnie byla na to mocna nagonka w necie - szczegolnie posiadaczy PS3 , ktorzy mysleli , ze wrescie dostali sprawnie techniczna konsole od sony. Niestety , od jakiegos czasu mozna czytac coraz czesniej o YLOD. Czy jak Ci wyskoczy YLOD , Sony przedluzy Ci gwarancje ? Jeszcze powrot do przeszlosci. Jak jeszcze byl X1 , to gdzies w USA komus sie spalil zasilacz lacznie z kablem zasilajacym- MS zrobil update str i kazdy kto napisal swoj numer seryjny i konsola pochodzila z danej partii , dostawal nowy kabel. Czy widzisz podobna syt w przypadku sony? I dont think so..... Nie jestem audiofilem wiec nie bede sie wdawal w dyskusje , a Tobie i tak sie nie chce tlumaczyc (lol ? ) Wspomnialem tylko o tym ,ze wpadl mi w oczy na necie taki artykul o gosciu co wykonal taki test. Oprocz kabla i za 200 baniek (no comment) dochodzi sprawa pomieszczenia ,rozmieszczenia sprzetu czy wygluszenia no i tam cala reszta. Na kablu swiat audiofili sie nie konczy , a artykul mial pokazac , ze te wszystkie kable za XXX zl sa w zasadzie nic nie warte , bo audiofile to snoby ktorzy sie czuje bogami w swoim audio swiecie. Ale ogolnie mniejsze o to. Jakie znaczenie ma kabel HDMI - czy kupisz Hamy czy Sony ? Czy za 400zl kabel ? Skoro obraz idzie cyfrowo , to nie ma znaczenia wiekszego. Powyzej ilus metrow trzeba miec wzmacniasz sygnalu. Ale powiedzmy ze normalnie ludzie maja od TV do konsoli jakies pol metra - kupujesz kabel Hamy za 30zl i kupuje kabel hdmi za kafla nawet . Wtykam odpalam i bedzie roznica ? Nie mowimy o syt ,ze po 10 krotnym wyciagnieciu pozlacana koncowka bedzie starta i to juz bedzie wplywalo na obraz , tylko o jednorazowym podlaczeniu.

#383 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 30 October 2009 - 07:34

Gry multi wydane na 360 i ps3 prezentuja sie lepiej na 360. Luck pytam się jaka? PSX - problemy z laserem PS2- laser , karty pamieci w dniu premiery ( jakoś mam i często grałem i nic się nie popsuło) PSP - problemy z udm i klapka od umd (3004 z umd nie ma problemów może trochę głośno pracuje) PS3 -laser (potwierdź mi to) Luck napisał również Wystarczy wziasc do reki kable dodawane do xboxa . Euro wyglada porzdnie , lepiej wykonane pozlacane koncowki. Kabel AV jest gruby i widac ,ze nie kosztowal 3 zl . Kosztowały 3,5 zł na tajwanie. Bo gdy podłączysz innym kablem będzie rrod [/QUOTE] Sprzęt mam bardzo dobrze rozmieszczony ale to tylko część sukcesu.

#384 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 October 2009 - 11:42

a o filmach blu-ray zapomniałeś ?

PS3 1400pln, Xbox-1000pln(arcade nawet niecałe 700pln)+odtwarzacz BL-400-500. nadal nie widzę przewagi PS3, tym bardziej że jednak wole odtwarzacz osobno i konsole osobno

a X360 też ma 1080p tyle że nie w grach

Na koniec dodam że jest kilka gier na PS3 w które chętnie bym zagrał ale to nie jest wystarczający powód żeby kupić tą konsole, a pady z PS3 to archaizm - ten układ denerwował mnie już ładnych parę lat temu jak jeszcze miałem PS2, na jaką cholerę mi krzyżak pod palcem a analog na dole jak do lat się już korzysta w 98% z analogów !!

BTW: Na weekend pożyczam od kumpla PS3 i uncharted 2, jest naprawde tak dobra jak wszyscy mówią ?

#385 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 30 October 2009 - 15:41

BTW: Na weekend pożyczam od kumpla PS3 i uncharted 2, jest naprawde tak dobra jak wszyscy mówią ?

Już znam Twój werdykt ;)

#386 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 October 2009 - 15:51

z tego co widziałem zapowiada się bardzo fajno, jedynka była super. Jedna z gier które chętnie bym zobaczył na Xie. Nie chce w nią pograć żeby móc jak objechać że jest słaba jeśli masz takie obawy, po prostu chciałem się dowiedzieć od innych czy też mają o niej tak wysokie mniemanie bo większość moich znajomych ma tendencje do zachwycana się każdą nową grą w którą zagrają (Gears of war - ślinili się pare tygodni, RE5 - to samo, Killzone - zastanawiałem sie na początku czy nie grają w pieluchach :P)

#387 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 October 2009 - 10:32

Alex007 Roznice miedzy grami :

YouTube - Assassin's Creed - PS3, Xbox 360 Comparison

PS3 ma lagodniejsze krawedzie z efektem "mgielki" IMO taki mur lepoiej sie prezentuje na Xboxie , bardziej szczegoly i realistyczny

Wszyszczy sie podniecaja zawsze Gran Turismo na konsoli sony , ta gra sie nie zmienila od czesci 1 na PSX wydanej ponad 10 lat temu :

YouTube - Gran Turismo 5 vs Forza Motorsport 2

We forze moge zarzucic troche za mocno swiecace sie auto, ale patrzac na otoczenie ...
GT smiga w 30 klatkach , Forza max 60

Byl bardzo fajny film pokazuja jak sie auta smiesznie odbijaja od bandy czy cos. Ale nie moge odszukac. Jak mi wpadnie , to zapodam linka.

I nie wiem po co sie wdajecie w dyskusje , jak sami programisci siedzacy przy grze na PS3 od samego poczatku narzekaja na jej udziewnienia w architekturze i marudza jak ciezko jest napisac dobry kod pod ta konsole.

Uncharted 2 wiadomo , kozacka gra, ale krotka.Jedyna wada tej gry , pomimo tego , dostaje najlepsze noty we wszystkich serwisach czy czasopismach.
Nadchodzaca sieczka God of War gdzie Linda uzyczy glosu Kratosowi

I czekam na to :

YouTube - E3 09: The Last Guardian Trailer

#388 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 31 October 2009 - 11:22

I nie wiem po co sie wdajecie w dyskusje , jak sami programisci siedzacy przy grze na PS3 od samego poczatku narzekaja na jej udziewnienia w architekturze i marudza jak ciezko jest napisac dobry kod pod ta konsole

W zupęłności nie interesuje mnie to co mówią programiści, że się im źle tworzy gry. Nie po to będę kupował daną konsolę tylko dlatego, że ktoś narzeka na swoją pracę programująć. Liczy się efekt końcowy, który zawsze jest bardzo dobry i zadawalający i za to płacę.

---- Dodano 31-10-2009 o godzinie 11:23 ----
P.S. IMO filmiki porónujące konsole z YouTuba są mało miarodajne...

#389 nevoX

nevoX
  • 855 posts
  • SkądTorun, Poland

Posted 31 October 2009 - 11:30

Czemu wybrałem xboxa, a nie PS3? Cena - za swojego Arcade dałem nieco ponad 500zł, natomiast PS3 w tym czasie kosztował o ile mnie pamięć nie myli coś koło 1400-1500zł... jeszcze kogoś dziwi mój wybór? Gwarancja Micorsoftu jest na tyle dobra, że nie przejmuje się perspektywą np. RROD, który dodatkowo, w nowszych modelach występuje bardzo rzadko :)

#390 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 31 October 2009 - 13:48

YouTube - Gran Turismo 5 vs Forza Motorsport 2
]

Dołączona grafika

Moim zdaniem GT5 na powyższym screenie wygląda bardziej realistycznie :roll:

#391 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 31 October 2009 - 15:27

Oglądając sceny zobaczyłem że moje Ps2 ma niewiele gorszą grafę od forzy. Ps3 nawet nie wspominam ale xbox ma grafę.

#392 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 31 October 2009 - 16:21

Oglądając sceny zobaczyłem że moje Ps2 ma niewiele gorszą grafę od forzy. Ps3 nawet nie wspominam ale xbox ma grafę.

GT5 jest na PS3, a FM2 na xboxa... :lol:

#393 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 October 2009 - 19:45

Forza 1 byla na Xboxie , Forza 2 i teraz 3 sa na X360.
PS3 ma GT5 i ogolnie lol , bo placi sie 119zl za demko gry , ktore jest w produkcji od x lat ? 3 ? A wlasnie wyszla 3 czesc Forzy hahah
Na screenie auto wyglada lepiej na korzysc sony , ale otoczenie biedne. Forza smiga w pelnych 60 klatkach , GT tylko w 30 klatkach. Kiedys pisali o 4 czesci , ze konsola sony byla na tyle slaba ze bylo trzeba zastosowac wiele ciekawych trickow.
W gt nigdy boczne lusterka nie pokazywaly tego co mijalismy , dopiero jak we forzie to zrobili , to w GT5 juz to chyba jest.
YouTube - Gran Turismo 4 - The Fake Driving Simulator

Jeszcze nie moge odszukac filmiku w ktorym kolo swietnie pokazal na replayu jak sie zachowuje auto w GT po zderzeniu z banda.

#394 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 31 October 2009 - 21:19

Forza smiga w pelnych 60 klatkach , GT tylko w 30 klatkach.

Na screenie auto wyglada lepiej na korzysc sony .

No i jaki z tego wniosek ?!

#395 KamyczeK_15

KamyczeK_15
  • 20 posts
  • SkądCzłuchów

Posted 31 October 2009 - 21:23

GT5 ssie, nienawidzę Gran turismo chociaż mam ps3 :D GT takie sztywne, dziwnie się jeździ autami a Forza jest luźna, najlepsze było w F2 ze można było tuningować fury ale nie wiem czy w 3 można. Chyba powróce do xkocka, zauważyłem ze na ps3 w gta 4 przy większych akcjach fps'y spadają i zaczyna klatkowac a na x360 tego nie było nawet jak wybuchało ze 100 aut :/

#396 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 31 October 2009 - 22:03

GT5 ssie, nienawidzę Gran turismo chociaż mam ps3 :D GT takie sztywne, dziwnie się jeździ autami a Forza jest luźna, najlepsze było w F2 ze można było tuningować fury ale nie wiem czy w 3 można./

GT5 - symulator
Forza - "nawalanka" jak NFS.

#397 krayzie

krayzie
  • 64 posts

Posted 31 October 2009 - 22:41

ROD w X360 jest juz legenda , bo ogolnie byla na to mocna nagonka w necie - szczegolnie posiadaczy PS3 , ktorzy mysleli , ze wrescie dostali sprawnie techniczna konsole od sony. Niestety , od jakiegos czasu mozna czytac coraz czesniej o YLOD. Czy jak Ci wyskoczy YLOD , Sony przedluzy Ci gwarancje ?

Legendą ale jakim kosztem? Kupnem nowej konsoli z technologią Jasper? Nie rozumiem dlaczego każdy posiadacz xbox'a podnieca się tą 3 letnią gwarancją i krzyczy jaki to MS jest dobry i dba o klienta. A g**no prawda! Gdyby nie wypuścili takiego gniota jakimi były pierwsze x360 (nawet ja się załapałem rok po premierze), to by przecież nie przedłużali gwarancji. Wszystkie serwisy traktujące o konsolach przedstawiają w słupkach jak ma się awaryjność konsol obecnej generacji. Zresztą nie trzeba wierzyć słupkom, wystarczy się rozejrzeć.
Miałem x360 ale po 3 wizytach w serwisie (trzeba pochwalić ich - nigdy nie czekałem dłużej niż 2 tygodnie, aż chciałoby się rzec: praktyka czyni mistrza) podziękowałem. Mam wielu znajomych, którzy są twardsi ode mnie i nie pozbyli się swoich xboxów mimo, że każdego z nich chociaż raz dotknął RROD. Teraz niektórym pokończyły się gwarancje i się cieszą, bo będą mogli kupić nowego xboxa już ponoć tak się niepsującego... Ręce opadają.

Podsumowując MS widząc jaki bubel wydał na rynek wpompował OGROMNE pieniądze w serwis i marketing, żeby nie stracić klienta.

Moim zdaniem jest to lekki fail tak ogromnej firmy wypuszczając coś takiego na rynek. Czułem się mocno oszukany wydając wtedy 1400zł (X360 premium 20GB... teraz za 1200zł można mieć ps3 250GB) i jednocześnie martwiąc się o RROD, co było uzasadnione nie tylko po "nagonce w internecie", bo dotknęło również mnie kilka razy.

PS3 mam od roku i jestem zadowolony. Konsola jest cicha, jakość wykonania (ogólne wrażenie) jest nieporównywalnie lepsza, darmowe granie online, blu ray, który według wielu zalicza się do high endowej półki (w psx extreme pokusili się o porównanie z odtwarzaczami za parę tysięcy zł), mogę wsadzić jaki sobie chcę dysk twardy, gry z polską lokalizacją, polski sklep pss, mogę być pewien, że nie będę musiał pod koniec tej generacji wachlować płytkami z grą, ceny w zł w PS Store oraz łatwa zapłata kartą, no i żadnych problemów z dlc tak jak to na xboxie z racji tego, że nie mamy polskiego Live wiele z dlc jest dla nas niedostępne. To są jaja normalnie i kpienie z polskiego gracza.

Jeszcze powrot do przeszlosci. Jak jeszcze byl X1 , to gdzies w USA komus sie spalil zasilacz lacznie z kablem zasilajacym- MS zrobil update str i kazdy kto napisal swoj numer seryjny i konsola pochodzila z danej partii , dostawal nowy kabel. Czy widzisz podobna syt w przypadku sony? I dont think so.....

Cholera, teraz mi uzmysłowiłeś czego w PS3 brakuje. Palących się zasilaczy! YEAH!

PS3 ma GT5 i ogolnie lol , bo placi sie 119zl za demko gry , ktore jest w produkcji od x lat ? 3 ? A wlasnie wyszla 3 czesc Forzy hahah

Facepalm...
Po pierwsze GT5 Prologue można już dorwać za 50zł, po drugie wszyscy co mówią, że to demo chyba nigdy w to nie grali, po trzecie NIKT Ci nie każe kupować. Kilka ładnych godzin zabawy jest, więc nie gadaj, że to demo, ziomuś.

Chyba powróce do xkocka, zauważyłem ze na ps3 w gta 4 przy większych akcjach fps'y spadają i zaczyna klatkowac a na x360 tego nie było nawet jak wybuchało ze 100 aut :/

Nie wiem gdzie leży prawda, ale faktem jest, że od tych "stałych fpsów w GTA IV na klocku" zawsze po 20 minutach bolała mnie głowa. Chcę kupić jeszcze raz ale na ps3 i boję się, że znowu nie da się grać.

X360 to dobra konsola ale nie ma Uncharted 2, Killzone 2, LittleBigPlanet, MotorStorm2, nie będzie mieć GOW3, GT5, Heavy Rain i pewnie wiele innych, o których zapomniałem. Jedyne co ma i chciałbym też mieć to FM3, Crackdown 2 i pad, który lepiej leży w dłoni i ma lepsze triggery.

Po prostu wybrałem konsolę, która mi bardziej odpowiada. Jak Wam odpowiada polityka MS to fajnie. Ja się cieszę, że SCE Polska bardzo się stara i udowadnia, że da się zarabiać na lokalizacjach w Polsce i że nasz kraj nie jest takim ciemnogrodem za jaki nas uważa MS (ciągły brak polskiego LIVE).

#398 Relentless

Relentless
  • 269 posts

Posted 31 October 2009 - 23:05

Forza 1 byla na Xboxie , Forza 2 i teraz 3 sa na X360.
Na screenie auto wyglada lepiej na korzysc sony , ale otoczenie biedne. Forza smiga w pelnych 60 klatkach , GT tylko w 30 klatkach. Kiedys pisali o 4 czesci , ze konsola sony byla na tyle slaba ze bylo trzeba zastosowac wiele ciekawych trickow.
W gt nigdy boczne lusterka nie pokazywaly tego co mijalismy , dopiero jak we forzie to zrobili , to w GT5 juz to chyba jest.
YouTube - Gran Turismo 4 - The Fake Driving Simulator

Jeszcze nie moge odszukac filmiku w ktorym kolo swietnie pokazal na replayu jak sie zachowuje auto w GT po zderzeniu z banda.

Gran Turismo 5 chodzi w 60FPS w FULL HD. 30fps tylko na replayach- tak samo jak w FM3 zresztą.

---- Dodano 31-10-2009 o godzinie 23:10 ----
a poza tym, czytając strony wstecz- nie rozumie, czemu tu jest tyle dyskusji mającej na celu udowodnić, która konsola jest lepsza...

Nie lepiej recenzować gry, polecać, odradzać i opisywać jak fajnie się gra zamiast zaznaczać,*że dana konsola ssie bo [xxx]- trochę zalatuje fanbojstwem i dywagacjami co lepsze mac czy pc...

#399 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 November 2009 - 00:29

GT5 - symulator
Forza - "nawalanka" jak NFS.

rozumiem ze to zart
albo nie grales w ktoras z tych gier
bo jest dokladnie odwrotnie (gralem we wszystkie wersje Forzy i GT jakie wyszly)
Najlepsze chyba bylo GT2 (najbardziej grywalne)
ciekawe co pokaze GT5, jak narazie to Forza gora

#400 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 01 November 2009 - 00:33

GT5 jest na PS3, a FM2 na xboxa... :lol:

Wiem ale to taki żart chociaż kilka gier było lepiej wykonane.

Krayzie masz rację.

Miałem xboxa ale po pierwszym rrodzie i wymianie na nowy sprzedałem go i kupiłem ps3.

Myśle że niewarto jest się dalej kłucić a lepiej skupić się na grach i ich ocenach.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users