Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#351 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 października 2009 - 22:52

A ja czekam aż Uncharted 2 trochę stanieje ;)

#352 KamyczeK_15

KamyczeK_15
  • 20 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 23 października 2009 - 21:52

Ja mama Ps3 40GB i jest GIT ;) Miałem też x360 ale zdecydowanie wole PS3. Moje PSN id: Kuper_PL

#353 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 24 października 2009 - 12:58

A ja czekam aż Uncharted 2 trochę stanieje ;)

stanieje ? Ja się zdziwiłem, że kosztuje 159 zł w Media Markt. Byłem przygotowany na ok. 220zł, bo tyle zazwyczaj kosztują nowe gry na PS3.

#354 INatalka

INatalka
  • 66 postów
  • SkądUsa/Polska

Napisano 25 października 2009 - 23:53

Do świąt jeszcze trochę czasu ale nadal zastanawiam się Ps3 czy wii do czasu gdy Alex nie napisał tytułów na Ps3 wybór był prosty. Czy na Wii pogra cała rodzina czy raczej na Ps3. Na Ps3 można oglądać filmy blue-ray. Czy są duże zmiany w stosunku do filmów dvd.

#355 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 26 października 2009 - 01:10

Mnie ciekawi ile będzie GT5 kosztować... Pewnie przekroczy 300zł :(

#356 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 26 października 2009 - 08:18

Natalka teraz wybór należy do ciebie. Filmy mają dużo lepszą jakość. A co do Gt5 obstawiam około 200-250 zl. Na psp kosztuje 130 w empiku. Gdzie Shift kosztuje 10 zl więcej. Która gra ma więcej samochodów? Ile kosztuje dowiemy się w marcu 2010.

#357 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 października 2009 - 16:03

Do świąt jeszcze trochę czasu ale nadal zastanawiam się Ps3 czy wii do czasu gdy Alex nie napisał tytułów na Ps3 wybór był prosty. Czy na Wii pogra cała rodzina czy raczej na Ps3.
Na Ps3 można oglądać filmy blue-ray. Czy są duże zmiany w stosunku do filmów dvd.

Nie porównywałbym PS3 i Wii. To dwie różne bajki ;)
Wii jest pewnie bardziej "rodzinne" czy na imprezy, ale nie ma odtwarzacza blu-ray ani nawet DVD (!)
PS3 ma lepsze gry pod względem grafiki itp. ( są bardziej nowoczesne ), dostęp do internetu no i oczywiście odtwarzacz DVD i blu-ray.
Jeżeli chodzi o zmiany w stosunku do dvd to są ogromne...
np.
Dołączona grafika

oczywiście od góry dvd a na dole blu...

#358 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2009 - 16:19

nie no kwesti dvd vs blu-ray nie ma nawet co poruszać ;)

#359 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2009 - 20:16

Do pelnego zachwytu nad BR musi byc ofcoz tv FullHD Dzisiaj dokupilem Ps3 z dyskiem 250gb i gra Uncharted 2 ;]

#360 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2009 - 20:59

Bawił się ktoś już nowym PSP GO? Za jego cenę można kupić już PS3 :lol:

#361 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 26 października 2009 - 21:26

Na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. Ma nieco mniejszy ekran ale zauważa się to dopiero po porównaniu go do zwyczjanego Psp. Ciekawe, czy slider ma wytrzymały.

#362 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2009 - 22:48

Widziałem go na żywo w MM jednak nie dało się na nim zagrać, chodzi mi głównie o wrażenia z gry, grafikę itp.

#363 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 26 października 2009 - 23:01

Psp go ma może lepszy ekran. A wrażenia z gry są takie same tyle że masz rozsuwaną konsolę. Wielkich różnic nie ma (poza brakiem umd) więc jak nie widać różnicy to po co przepłacać.

#364 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 27 października 2009 - 15:15

Ułożenie klawiszy jest inne, bo są wężej, a analog jest mniejszy. Na pewno inaczej się gra.

#365 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2009 - 15:35

Dziwi mnie, jak bardzo konsekwentnie "zapominacie" o graczu dużo poważniejszym niż PS3 - XboX 360. Konsola ta oferuje największą gamę tytułów, od GTA IV przez Gears Of Wars i Guitar Hero aż po Viva Pinata. W obecnych wersjach usunięto wszystkie błędy pierwszych wersji, i jedynym, który skutecznie tłumi ją na forach apple, jest napis "Microsoft".

#366 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 października 2009 - 16:28

Dziwi mnie, jak bardzo konsekwentnie "zapominacie" o graczu dużo poważniejszym niż PS3 - XboX 360. Konsola ta oferuje największą gamę tytułów, od GTA IV przez Gears Of Wars i Guitar Hero aż po Viva Pinata. W obecnych wersjach usunięto wszystkie błędy pierwszych wersji, i jedynym, który skutecznie tłumi ją na forach apple, jest napis "Microsoft".

Zdziwisz się, pytasz czemu?

Otóż, większość użytkowników na forum to posiadacze Xbox'a, wystarczy przejrzeć strony tego tematu. (a jak nie większość to spora część...) I nikt tu nie tłumi X360 ze względu na napis M$. Owszem, ma swoje wady jak i zalety.

#367 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 27 października 2009 - 17:24

dużo poważniejszym niż PS3 - XboX 360. ".

już o tym dyskutowaliśmy, która konsola jest lepsza i doszliśmy do tego, że obie są bardzo podobne... Obie mają wady i zalety...
Więc pisanie dużo poważniejszym jest co najmniej śmieszne...

Co do gier to nie wiem, ale wydaje mi się, że tu już się w ogóle nie orientujesz :roll:

#368 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 października 2009 - 17:36

No fakt :lol: Wymienił 3 najbardziej znane tytułu.

#369 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2009 - 15:35

Wymieniłem najważniejsze, bo po co mówić o pomniejszych, kiedy są hity? Nie orientuję się dokładnie, ale na PS3 wciąż jest mniej gier niż na X360.

Więc pisanie dużo poważniejszym jest co najmniej śmieszne...

Mam na myśli :
1. Dużo większy udział w rynku konsol obecnej generacji
2. Większą ilość gier

Otóż, większość użytkowników na forum to posiadacze Xbox'a, wystarczy przejrzeć strony tego tematu. (a jak nie większość to spora część...) I nikt tu nie tłumi X360 ze względu na napis M$. Owszem, ma swoje wady jak i zalety.

nadal zastanawiam się Ps3 czy wii

#370 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 października 2009 - 16:36

Wymieniłem najważniejsze, bo po co mówić o pomniejszych, kiedy są hity?

Hity? Fakt, rok temu to były hity.

Nie orientuję się dokładnie, ale na PS3 wciąż jest mniej gier niż na X360.

Różnica jest ta niewielka, praktycznie niezauważalna, to już nie to samo co 2 lata temu.

Użyłeś złego słowa, by to określić. jednak nie oszukujmy się, większy udział na rynku X360 spowodowany jest niczym innym niż możliwością chipowania konsoli (piraty - łatwo dostępne, niski koszt gry) i różnicą w cenie między konsolą Sonego i M$, z korzyścią dla Xbox'a.

Mam na myśli :
1. Dużo większy udział w rynku konsol obecnej generacji
2. Większą ilość gier

I nie wyciągaj błędnych wniosków... kiedy ktoś myśli czy wybrać PS3 lub Wii. Nie oznacza to, że Xboxa odrzucił ze względu na taki a nie inny znaczek. Może wg. opinii osoby która wybiera między konsolami Xbox przegrywa z Playstation gdyż nie posiada blu-ray lub jest mniej zaawansowana technologicznie.

#371 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 28 października 2009 - 20:48

Gdyby nie możliwość piratowania teraz byłoby 2x tyle Ps3 co 360 Pierwsze serje są ważne tworzą pierwsze wrażenie a ogrooooooooomna awaryjność powoduje zniesmaczenie xboxem. Gry są drogie bo dużo piratują właściciele x-kloców żeby twórcom gier to się opłacało muszą dać ko(s)miczną cenę. Sony to sony a M$ to ... wiadomo. Ps3 jest konsolą która się teraz silnie rozwija (ilość gier). A ps3 ma 1080p więc oczym mamy rozmawiać jak nie piratowalności 360?

#372 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 października 2009 - 23:32

Ogolnie to LOL

Ps3 nie odnioslo sukcesu jak jej poprzedniczki bo :

Wyszla jako ostatnia na rynek , ludzie maja dosyc grania w te same tytuly , ktore znaja od 10 lat . Gdyby to sie jakos specjalnie zmienialo , ale to stoi w miejscu . Co innego Nintendo , Zelda na NES'a a Zelda na Wii . Gran Turismo na PSX wyszlo bodajze w 96 albo 97 rok , system jazdy nadal jest sztywny , wrecz gowniany do aktualnej odslony oznaczona nr 5 . Prowadzimy kartonowe pudlo , zero czucia predkosci na ekranie i nadal brak zniszczen- do tego super hiper cell w ps3 nie potrafi ogarnac 60 klatek tylko okolice 30 , gdzie Forza na 360 jedzie na pelnych 60.
Wii odnioslo sukces , bo uderzylo w inne grupe odbiorcow , moi rodzicie sa anty gry i konsole , a na wii grali jak mialem - to o czyms swiadczy i sklada sie na sukces , pomijajac fakt , ze konsola nie jest warta aktualnej ceny sklepowej.
Piracenie sie przczynilo do wysokiej ceny gry ? LOL W pewnym sensie , ale od dawna bylo wiadomo ze jak nadejdzie nowa gen konsol - nie bylo na rynku 360 , to juz pisali na necie , ze gry beda kodsztowaly ponad 200 zl . Czasy PS2 to ceny za nowosc max wynosily 199zl , teraz ceny mialy byc 249zl i tak ceny nowych gier sa ponizej 200 . Uncharted na Ps3 w Saturnie 179zl - tydzien po premierze .Do tego dochodza str pokroju dvdcrave gdzie jest jeszcze taniej .
Ps3 wydalo na rynek mocny sprzet , ktory nie zostal wykorzstany i szybko nie zostanie, poniewaz producenci maja problem ogarnac ta dziwna strukture sprzetowa. I jest kilka gier ktore obsluguja i chodza w FullHD, wiekszosc zmenia obraz na 720 w momencie startu.
Wszyszczy sie smiali ze xboxa ma dvd , a sony juz bedzie mialo blue raya , na ktory cieszyli sie azjaci i zew studia sony , bo ci zawsze wala masowo filmiki (Final Fantasy) ktore zajmuja najwiecej miejsca.
Piracenie PS3 jest nie oplacalne , droga nagrywarka i plyta cena pirata w okolicy 100zl . Taniej kupic uzywana org gre na allegro.
Xboxa 360 ma wiecej gierek , nadal roznica jest widoczna , ale wyszedl rok czy poltora wczesniej niz ps3.
Sony stracilo wiele flagowych tytulow ktore od zawsze byly kojarzone z ich konsola.
Metal Gear Solid 2 juz byl na x1 , na 360 mamy Devil May Cry , Ace Combat czy aktualnie Tekken - topowe gry Playstation.

I Ps3 jest mocne na papierze ,ale maja problem ogarnac konsole , co widac na kazdym kroku.

Tekken 6 brzydszy na PS3?

http://images.euroga...gon_360.jpg.jpg
http://images.euroga...gon_PS3.jpg.jpg

http://images.euroga...t_360_1.jpg.jpg
http://images.euroga...t_ps3_1.jpg.jpg

Konsola 3 rok na rynku i gier wartych uwagi jest tyle , ze licze je na palcach jednej reki.
Ucnahrted , Heavenly Sword , Little Big Planet , Infamous i cos bym jeszcze dopisal z 2 ,3 gry dla ktorych warto miec ta konsole .
Gry multi wydane na 360 i ps3 prezentuja sie lepiej na 360.

Konsola jest cicha, bo 360 jest glosna , ale Ps3 ma problemy z czytnikiem BR , ktory wrecz kocha siadac .Takze, nie ma sprzety od sony , ktory by nie mial zadnego babola.
PSX - problemy z laserem
PS2- laser , karty pamieci w dniu premiery
PSP - problemy z udm i klapka od umd
PS3 -laser

Zadna konsola sony nie ma czystego kontai kazda premiera miala jakiegos glitcha ;p

Po swietnym starcie Xboxa , MS sie pospieszyl z 360 wydajac go wczesniej, ale cos za cos.
Niska cena , 1 sie pojawil na rynku jako konsola nowej generacji i dzieki temu ma wiecej gier + kasa MS daje wykupienie mase studiow stad np ace combat na xboxie.
Wadliwe byly 1 modele , aktualnie problem 3 czerwonych diod zostal usuniety. Konsola kupione wczesniej dostaly przedluzenie gwary do 3 lat , a po RODzie jest wydluzana = ich na to stac.
A Sony nadal wklada do karony wraz ze swoja konsola za 1,5 kafla kabel zasilajacy wygladajacy jak z ryneczku za 3 zl i kable AV to samo - najtansze chinch z tajwanu + przejsciowka euro.
Wystarczy wziasc do reki kable dodawane do xboxa . Euro wyglada porzdnie , lepiej wykonane pozlacane koncowki. Kabel AV jest gruby i widac ,ze nie kosztowal 3 zl .

Sie rozpisalem.....

#373 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 października 2009 - 10:16

Ps3 jest konsolą która się teraz silnie rozwija (ilość gier).

? o ile wiecej niż na X'a ? bo naliczyłem ze 5 exclusivów

A ps3 ma 1080p

a ile gier ma pełną obsługę 1080p ?

Osobiście zostaje przy x'ie, gry są właściwie te same ale więcej moich znajomych ma też x360 a jak dla mnie multi jest najważniejsze w tej chwili

#374 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 29 października 2009 - 17:05

a ile gier ma pełną obsługę 1080p ?

a o filmach blu-ray zapomniałeś ?

#375 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 29 października 2009 - 17:34

Ps3 jest obecnie najbardziej oplacalnym odtwarzaczem blu-ray. Posiada dysk twardy (wkrótce 250gb) odtwarzacz muzyki itd. Wszystko za cenę normalnego odtwarzacza tyle ze potrafiacego po prostu puszczać filmy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych