Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#301 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 02 kwietnia 2009 - 15:53

ja gram jak mam czas a ostatnio mam go troche wiecej niz zwykle :)

#302 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 kwietnia 2009 - 07:14

Grał/gra ktoś w tom clancy's endwar ? Gra strategiczna na PS3 i X360, w której steruje się głosem - nawet po polsku :) Jestem ciekawy tego jak to działa :)

#303 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 04 kwietnia 2009 - 08:58

oceny zbiera dosyc dobre ale czy ja wiem no jakos tak chyab dlamnie nei pasuje :) p.s. a ja juz powoli odliczam dni do godfather 2 ;)

#304 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 19:44

Wczoraj zaczolem grac w godfathera 2 i musze przyznac ze jest super jest bardziej rozbudowana niz 1 czesc. W godfather musielismy sie wspinac po drabinie kariery w rodzinie corleone. W drugiej czesci zakladamy swoja rodzine do ktorej musimy rekrutowac nowych czlonkow, musimy przejmowac interesy innych rodzin, oraz bronic ich. Co do czlonkow naszej rodziny to kazdy z nich ma inne zdolnosci mamy medyka ktory nas udzrowi, bombowca :) ktory podlozy nam bombe lub zniszczy interes nalezacy do wrogiej nam rodziy, elektryka ktory wylaczy nam swiatlo w budynku ktory chcemy przejac, mamy takze mechanika, piromana i kilku innych wszystkich mozemy dowolnei ulepszac, awansowac,a jesli chcemy sie pozbyc ktoregos z nich wystarczy "zaznaczyc go smiercia" ;) Nasza rodzina bedzie dzialac min. new york, miami, las vegas wiec nudno nie bedzie ;) Podsumowujac gra jest bardzo ciekawa, zroznicowana, napewno nie nudna no i zdecydowanie do najkrutszych nie nalezy :)

#305 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 30 kwietnia 2009 - 07:59

---- Dodano 30-04-2009 o godzinie 01:00 ----
do grajacych w killzone:
Czy wam tez nie dziala strona killzone.com ??

#306 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 30 kwietnia 2009 - 12:10

---- Dodano 30-04-2009 o godzinie 01:00 ----
do grajacych w killzone:
Czy wam tez nie dziala strona killzone.com ??

Działa :)

#307 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2009 - 19:12

Mam w tej chwili zarówno X360 jak i PS3. Mam też GTA IV na obie konsole. Porównałem i powiem tak - NIE MA żadnej, ale to żadnej różnicy. Jedyne co zauważyłem, to większa ilość obrazków podczas ładowania na PS3. :lol: Grafika i sama rozgrywka - to samo, dokładnie to samo. Myślałem, że jakąś różnicę będzie dało się zauważyć, ale nie, kompletny brak różnic. Może akurat w przypadku GTA IV tak jest - nie wiem, nie mam innej gry, której wersje miałbym na obie konsole. Grałem dzisiaj też w wersję demonstracyjną gry F.E.A.R. 2 na X360 i mogę ją śmiało polecić. Klimat przedni, wystarczy lekko ściemnić ekran, dodać kontrastu (o co zresztą prosi sama gra na początku) i momentami ciśnienie może podskoczyć. Grafika i ruchy (szczególnie rozmywanie ekranu przy gwałtownych ruchach celownikiem) przypominają mi trochę Crysis z komputera. Ale ogólnie gra jest naprawdę w porządku i na pewno spędzę przy niej kilka wolniejszych wieczorów po robocie. :)

#308 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 16 maja 2009 - 19:59

Narazie może różnicy nie widać, ale później ? Blu-ray w PS3 jest bardzo przyszłościowym elementem :)

#309 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2009 - 21:04

Dlatego może w przyszłości o nim pomyślę :) Na dzień dzisiejszy zostaję przy X360 ;)

#310 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 16 maja 2009 - 21:44

Szczerze mowiac jak kupowalem ps3 ( prawie 2 lata temu ) to myslalem bardziej o filmach blu-ray niz o grach, ale jak sie pozniej okazalo zaczalem rowniez na niej grac ;) hmmm ciekawe kiedy BD zajma calkowicie miejsce DVD na polkach sklepowych/wypozyczalni :) Sorki, za bez polskich znakow -pisze z iphonea...

#311 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 maja 2009 - 16:49

Dlatego na chwilę obecną również wybrałbym xbox 360. Nawet zastanawiałem się na sprzedażą mojego ps3...

#312 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 maja 2009 - 16:59

Dlatego na chwilę obecną również wybrałbym xbox 360.
Nawet zastanawiałem się na sprzedażą mojego ps3...

hmmm, ale dlaczego?! Dobra rozumiem, że gry podobne itp. itd. ale dlaczego na chwilę obecną wybrałbyć X360, skoro ( jak już wcześniej była dyskusja na ten temat) PS3 jest lepszy, bo ma blu-ray'a ? ;-)

#313 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 maja 2009 - 16:07

hmmm, ale dlaczego?! Dobra rozumiem, że gry podobne itp. itd. ale dlaczego na chwilę obecną wybrałbyć X360, skoro ( jak już wcześniej była dyskusja na ten temat) PS3 jest lepszy, bo ma blu-ray'a ? ;-)

Korzystałem z X360 w USA przez ponad 2 tygodnie i jakoś niesamowicie przypadł mi do gustu, szczególnie patrząc na jego obecną cenę i koszty gier. Tak jak napisał Davvido - skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? Zresztą i tak nie mam zbyt dużo czasu na grę, za dużo obowiązków, nie to co kiedyś za młodu....

#314 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 25 maja 2009 - 20:44

Czy ktoś zna może jakiś odpowiednik gry Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars z PS3 na PC? Gra przednia, w wolnych chwilach po prostu wymiata :D

#315 Szeli

Szeli
  • 12 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 18:46

Widze ze temacik o konsolach juz od 2 miesiecy nie dotykany.. Jestem sklonny zakupu xboxa 360 w usa (ze wzgledu na cene "nie warto przeplacac") a blu-ray nie jest mi potrzebny w konsoli. Jak sie ma sprawa z dyskiem twardym do xboxa 360 ? Jesli teraz kupie sobie arcade i po jakims czasie bede chcial kupic sobie dysk twardy to czy musze kupic oryginalny od microsoft'u ? Czy taki 2.5 podejdzie jakims sposobem ? A i chcialbym sie upewnic czy gry NTSC dzialaja na konsoli zakupionej w polsce[PAL] i na odwrot?

#316 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2009 - 22:45

Możesz nawet kupić dysk od laptopa. Jako jeden z tutejszych "geeków" sam takiego używam. Właściwie używałem, bo konsola teraz mi służy głównie jako miejsce na płyty - totalnie brakuje mi czasu na jakąkolwiek rozrywkę.

Dołączona grafika

#317 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 26 lipca 2009 - 01:01

Dlatego na chwilę obecną również wybrałbym xbox 360.
Nawet zastanawiałem się na sprzedażą mojego ps3...

A jaką wersję masz?:D
Ja zastanawiam się nad zakupem PS3 60GB, więc chyba tylko jestem skazany na allegro i w miarę dobry, rozsądnie używany sprzęt.

#318 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 02:04

Czy ktorys z tu obecnych posiadaczy x360 ma ochote na wieczorne partyjki w gears of war 2 ??

#319 Doom3d

Doom3d
  • 31 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2009 - 18:56

Jak sie ma sprawa z dyskiem twardym do xboxa 360 ? Jesli teraz kupie sobie arcade i po jakims czasie bede chcial kupic sobie dysk twardy to czy musze kupic oryginalny od microsoft'u ? Czy taki 2.5 podejdzie jakims sposobem ?

Na allegro można bez problemu kupić, całe zestawy dysk z tasiemką i nawet z obudową na dysk ;-).

Obecnie jest trochę czasu więc gram w pare tytułów: Red Faction, Prototype, Soul Calibur IV (Yoda wymiata!),Naruto Rise of Ninja i Oblivon.

I tak jeszcze przy okazji, z pewnosćią ma tu ktoś DS ? Z jakiś czas temu sprzedałem PsP i brakuje mi konsolki w podróży itp.No i myślałem czy by nie kupić DS lite na allegro by pograć w takie tytuły jak Zelda, Mario i GTA Chaina Town Wars!

#320 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 lipca 2009 - 19:12

Fajny jest DS , gry krotkie i na szybkie strzaly ;) Ja sprzedaje Xboxa , bo te gry juz mnie draznia i nie umiem juz wysiedziec dluzej niz 20 min przed konsola - po prostu drazni mnie to ;) A co do GOW2 , wymeczylem z singlu i w co opie na najwyzszym poziomie trudnosci - prosta , bez trudnosci , rozgrywka on line kuleje w tej czesci i te szukanie kogos do grania ..... Lepiej odpalic jedynke ,do dzisiaj bardzo duza ilosc grajacych , niestety , on line w 2 jest slaby.

#321 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 lipca 2009 - 22:23

Niestety ja też pozbywam się konsoli ;) nie mam zupełnie czasu na granie ... a szkoda żeby się sprzęt kurzył , do posiadaczy xboxa : GTA IV The Lost and Damned. - grał ktoś jak to wygląda ?

#322 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 04:47

Ciezko znalesc chetnych gdyz wszyscy graja w dodatki a jak wyjdzie ten nowy dodatek (28 lipca) to juz wogle nikt w podstawowe mapy nie bedzie gral :)

#323 Szeli

Szeli
  • 12 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 05:43

Możesz nawet kupić dysk od laptopa. Jako jeden z tutejszych "geeków" sam takiego używam. Właściwie używałem, bo konsola teraz mi służy głównie jako miejsce na płyty - totalnie brakuje mi czasu na jakąkolwiek rozrywkę.

Dołączona grafika

Dzieki Davvido
Na gierki zawsze znajdzie sie ta jedna godzinka wieczorkiem ;)

#324 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lipca 2009 - 21:42

W moim dysku jest okienko z pleksi i podswietlony dysk na zielono :D Nudzilo mi sie kiedys..... Fajny byl Xbox ktory mial w obudowie LCD chyba 10 albo 12 cali ;) Mialem w planie podswietlenie guzikow, ale jakos....brach motywacji. GOW 2 to porazka , kto sie zna na rzeczy meczy jedynke ;] W dwojce ssie te szukanie niby rowiesnikow z podobnym skillem... porazka na maxa. Najlepiej sie gralo z amerykanami , po 10 minutach przegrywania rozlaczali sie haha

#325 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 04:58

no to fakt te wyszukiwanie jest troche "niesprawiedliwe"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych