Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#226 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 26 February 2009 - 19:31

No tak gta sa na ps3 można odpalić*ale to chyba na tych wczesnych 40 ...

#227 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 26 February 2009 - 19:45

tak, tylko wcześniejsze wersje 20 60 i 80 GB ( chyba z 2006-2007) miały emulator

#228 vietcargo

vietcargo
  • 35 posts

Posted 26 February 2009 - 20:02

PS3 i PS3, a jest tutaj jakiś posiadacz X360 i poleciłby jakąś w miarę nową produkcję? Przeszedłem już Mirror's Edge, Far Cry 2, Gears of War 2, GTA IV, Fable II i w sumie nie mam w co grać :D

#229 loly

loly
  • 961 posts

Posted 26 February 2009 - 22:59

ja niechce was przekonac do xboxa i nei twierdze ze ps3 jest slabe, jest bardzo dobre wlasnie planuje je sobie kupic ale uwarzam iz cena jest za wysoka co jest jedynym problemem i jedynym czynnikiem ktory sklada sie na jej niepowodzenie podziele sie z wami danymi NPD(New Product Development) dane za wrzesen zeszlego roku:

-xbox360 836,000 sprzedanych konsol
-ps3 378,000 sprzedanych konsol

w roku 2007 we wrzesniu sony sprzedalo 466,000 konsol

wiec liczby nie klamia i sony zeby uporac sie z tym problemem musi sposcic z ceny

---- Dodano 26-02-2009 o godzinie 16:11 ----

PS3 i PS3, a jest tutaj jakiś posiadacz X360 i poleciłby jakąś w miarę nową produkcję? Przeszedłem już Mirror's Edge, Far Cry 2, Gears of War 2, GTA IV, Fable II i w sumie nie mam w co grać :D

ja mam xboxa :) i moge ci polecic tzn nie wiem co tam w polsce macie ale:

AFRO SAMURAI wcielasz sie w postac afro samuraia ktory zadza zemsty wyrusza na poszukiwania dwoch opasek dzieki ktorym stanie sie niesmiertelnym-najlepszym wojownikiem na ziemi

LEFT 4 DEAD bardzo fajna gra w ktorej biora udzial 4 osoby ( jestes jedna z nich) i musicie przejsc z jednego konca miasta w drugi gdzie jest punkt ewakuacyjny i po drodze musisz rozwalac horny zobie :)

GEARS OF WAR 2 mowiles ze przeszedles ale przeciez online mozna grac w nieskonczonosc, ta gra nigdy sie nei nudzi :)

CALL OF DUTY 4 niesmiertelna kultowa gra :)

GTA IV The Lost & Damned ktory to dodatek mozesz kupic przez xbox online :)

ja aktualnie czekam na RESIDENT EVIL 5 gralem w demo i musze przyznac iz zapowiada sie ciekawie, akcja toczy sie w afryce gdzie musimy znalesc zrodlo virusa

mam nadzieje iz pomoglem :)

#230 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 26 February 2009 - 23:27

ale jeszcze raz powtarzam, ilosc sprzedanych xboxow jest napompowana przez wersje arcade, bez dysku twardego i wielu innych udogodnień. wiadomo że dzieciaki kupią, bo jest taniej, ale ja myslę ze sony myśli bardziej przyszłościowo i zobaczysz że i tak pokona xboxa bo będzie po prostu dłużej w sprzedaży. ja niewidze tu problemu i sądze że sony też nie widzi w tym problemu. sprzedają po prostu bardzo zaawansowany sprzęt z drogimi bebechami a ty kupując ich konsole masz pewność że pograsz na niej przynajmiej 5-6 lat. jeszcze raz powtarzam xbox bez blue ray, z gorszym procesorem grafiki w wersji najwyższej kosztuje 1200 zł a ps3 z blue ray dyskiem 80 gb jedynym na rynku procesorem Cell 8 rdzeniowym kosztuje 1300 zł. więc jak Ty to mówisz liczby nie kłamią ;)

#231 loly

loly
  • 961 posts

Posted 26 February 2009 - 23:30

no to xbox za 2 lata wypusci nowego xboxa albo i nawet lepszego i wtedy problem ps3 vs. xbox zniknie :) co nei zmienai faktu iz ps3 sobie niedlugo kupie :P

---- Dodano 26-02-2009 o godzinie 16:32 ----
i jeszcze kupujac najgorszego xboxa moge pograc w te same gry co na ps3 a grafika i grywalnosc wcale nei sa gorsze :)

#232 klimeQ

klimeQ
  • 3 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 February 2009 - 23:39

Może i nie jestem posiadaczem XBOX'a 360 ale z chęcią polecę Ci Mass Effect. Grałem trochę na konsoli i też na PC. Świetna gra RPG zakrapiana FPS'em ;]

#233 vietcargo

vietcargo
  • 35 posts

Posted 27 February 2009 - 07:17

GTA IV The Lost & Damned ktory to dodatek mozesz kupic przez xbox online

Chętnie bym kupił, gdybym nie miał X360 Arcade. Gears of War 2 przez Xbox Live to dla mnie porażka, próbowałem grać i nawet paru sekund nie przeżyłem. Skłaniam się ku Fallout 3, ale nie wiem czy mnie nie znudzi. Na PC jednak gry Bethesda Softworks moim zdaniem mają ogromny plus - możliwość modyfikacji, co na pewno urozmaica rozgrywkę.

#234 loly

loly
  • 961 posts

Posted 27 February 2009 - 07:25

co do gears of war 2 mialem tak samo i w dalszym ciagu sie ucze ale po paru dniach zabawa jest przednia ja radze pocwiczyc troche z kolegami ktorzy wiedza ze sie uczysz i dadza ci troche luzu a takze horda jest dobrym sposobem na nauke fallout 3 dlamnie osobiscie sie nei podobala troche za wolna dlamnie p.s. sprawdz w game marketplace dema gier jest ich duzo i mozesz przez nei sprawdzic gre przed kupnem

#235 vietcargo

vietcargo
  • 35 posts

Posted 27 February 2009 - 15:31

Jak już mówiłem, mam X360 Arcade więc pobieranie czegokolwiek z Xbox Live Marketplace jest niemożliwe w moim wypadku. Wymieniłem właśnie Colin McRae DiRT na Star Wars The Force Unleached, zapowiada się całkiem fajnie ;-) Co do Gears of War 2 to nie mam kolegów, z którymi gram. Tylko jeden z nich ma X360, ale nie ma jej podłączonej do internetu. Reszta to gracze PC.

#236 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 27 February 2009 - 16:49

ale jeszcze raz powtarzam, ilosc sprzedanych xboxow jest napompowana przez wersje arcade, bez dysku twardego i wielu innych udogodnień. wiadomo że dzieciaki kupią, bo jest taniej, ale ja myslę ze sony myśli bardziej przyszłościowo i zobaczysz że i tak pokona xboxa bo będzie po prostu dłużej w sprzedaży. ja niewidze tu problemu i sądze że sony też nie widzi w tym problemu. sprzedają po prostu bardzo zaawansowany sprzęt z drogimi bebechami a ty kupując ich konsole masz pewność że pograsz na niej przynajmiej 5-6 lat. jeszcze raz powtarzam xbox bez blue ray, z gorszym procesorem grafiki w wersji najwyższej kosztuje 1200 zł a ps3 z blue ray dyskiem 80 gb jedynym na rynku procesorem Cell 8 rdzeniowym kosztuje 1300 zł. więc jak Ty to mówisz liczby nie kłamią ;)

do tego dochodzi możliwość przeróbki Xboxa i możliwość gry na piratach.
Dzisiaj na onecie przeczytałem, że sony chce wprowadzić wersję PS3 bez BR tylko z samym DVD, w celu podniesienia sprzedaży.

#237 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 27 February 2009 - 18:44

do tego dochodzi możliwość przeróbki Xboxa i możliwość gry na piratach.
Dzisiaj na onecie przeczytałem, że sony chce wprowadzić wersję PS3 bez BR tylko z samym DVD, w celu podniesienia sprzedaży.

to w takim razie gry też będzie musiało zmienić... czy to w takim razie będzie opłacalne... no nie wiem

#238 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 27 February 2009 - 19:10

Tak tak na onecie zawsze prawdę piszą ... To byłoby nielogiczne gdyby tak postąpili , ps3 dla uboższych bezsens

#239 loly

loly
  • 961 posts

Posted 27 February 2009 - 23:01

sony obnizy ceny to jest pewne ale czy kosztem br nie wydajemi sie @vietcargo tu masz moj sn jak chcesz to mozemy troche pograc :) sn: lolydita

#240 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 28 February 2009 - 23:11

w chwili obecnej w polsce cena raczej nie zostanie obniżona, wysoki kurs euro. jak by co to mój nick --> dementor007

#241 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 04 March 2009 - 16:22

czy ma już ktoś z użytkowników ps3 killzone2 ? ja zakupiłem, polecam (gra jest naprawde mocna i ma bardzo zaawansowany tryb sieciowy), ale mam jeden problem. Razem z pojawieniem się gry wystartowała stronka Killzone.com. Na niej po zalogowaniu można sprawdzać postępy w grze, zakładać klany, organizować turnieje itd. Niestety na moim koncie jest pusto, postęp w grze=zero, żadnych trophies chociaż w grze zdobyłem już 3 trophies i awansowałem. Czy wy też macie ten sam problem? Czy to wina synchronizacji z serwerem? dodam że z poziomu gry wysyłałem statystyki na serwer.

#242 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 04 March 2009 - 16:27

Posiadam ta gre,i niedlugo ja przejde.Co do multi to nie probowalem,bo mam taka zasade,ze najpierw przechodze gierke w singlu,a potem gram na multi :D

#243 PATRICO

PATRICO
  • 187 posts
  • SkądTurek

Posted 04 March 2009 - 16:40

Wczoraj dostałem paczkę z Killzone 2 i do 3:00 w nocy nie mogłem wyłączyć:) Gra GENIALNA. Za multi również jeszcze się nie zabrałem, na razie gram w singlu...ehh jeszcze egzaminy mam na głowie, nie mam pojęcia kiedy skosztuję multi:)

#244 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 04 March 2009 - 16:59

ale nawet jak nie grasz multi to statystyki masz i możesz je obserwowaćna stronie www. próbowaliście sie zalogować?

#245 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 04 March 2009 - 17:13

Posiadam ta gre,i niedlugo ja przejde.Co do multi to nie probowalem,bo mam taka zasade,ze najpierw przechodze gierke w singlu,a potem gram na multi :D

ja też miałem taką samą zasadę... niestety od Call of Duty:WaW jakoś najpierw gram w multi a potem dopiera ( jak mi się znudzi ) w singla.

#246 PATRICO

PATRICO
  • 187 posts
  • SkądTurek

Posted 04 March 2009 - 18:06

ale nawet jak nie grasz multi to statystyki masz i możesz je obserwowaćna stronie www. próbowaliście sie zalogować?

Przed chwilą zalogowałem się na killzone.com i również pusto.

#247 loly

loly
  • 961 posts

Posted 05 March 2009 - 00:31

powiedzcie mi jak ta gra sie sprawuje gdyz zastanawiam sie nad kupnem ps3 wlasnie dla tej gry tylko po gears of war 2 juz zadna gra nei jest taka sama

#248 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 05 March 2009 - 09:53

nie odpowiem Ci bo nie grałem w gears of war ;) ale dla mnie jest baaardzo fajna, dosyć trudna, ale to właśnie fajnie, nie nudzi się. Generalnie chaos, strzały zewsząd, granaty, wybuchy i takie tam :) polecam

#249 loly

loly
  • 961 posts

Posted 05 March 2009 - 10:09

tzn w gears of war 2 mamy widok z perspektywy 3 osoby tzn za plecami bardzo mi sie podoba takie rozwiazanie .
Ja np. na grafike malo zwracam uwagi gdyz zawsze gram na najtrudniejszym poziomie i poprostu nei mam czasu podziwiac gdyz jestem skupiony na zabijaniu ;)

---- Dodano 05-03-2009 o godzinie 03:10 ----
aha i czy poza grafika oczywiscie jest jakas znaczaca roznica miedzy killzone1 a killzone 2 ??

#250 lopski

lopski
  • 530 posts
  • SkądCrack-off

Posted 05 March 2009 - 11:46

kurcze, jestem świerzakiem jeżeli chodzi o killzone grałem tylko w trójkę.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users