Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#201 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 09 lutego 2009 - 00:26

na klawiaturce u dołu pomiędzy przyciskiem 123 a spacją masz przycisk z globusem. Klikając w to zobaczysz na spacji napisy " English (US) lub Polski (PL) "

#202 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2009 - 15:30

Jest już możliwość wykupienia licencji. Jej koszt wynosi $5.95, czyli niecałe 21 zł.
:arrow: biteSMS - Choose Credits or License

Poniżej pełna lista zmian:
:arrow: biteSMS - Change Log

#203 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2009 - 17:56

Ja właśnie swoją licencję zakupiłem i się bardzo cieszę ,bo opyla się dać te niecałe 2 dychy za taką aplikacje ^^

#204 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 18:01

Jeszcze wczoraj wieczorem pojawiła mi się w Cydii scrackowana werjsa biteSMS 3.0 - widocznie została dodana do któregoś repo, które mam zaimplementowane. Zainstalowałem, bo nawet nie wiedziałem,że to pirat. Teraz mam pytanie...jak wygląda proces kupna. Przykładowo w swirlyMMS wszystko zrobiłem z poziomu iPhone'a. Wystarczyło kliknąć BUY, zalogować się do Paypal (już wszystko było wypełnione, w sensie kwota, konto i wszystko co niezbędne) i kliknąć OK - natychmiast dostałem licencje. Jak to się ma do biteSMS? Bo wchodząc na ich strone widze,że swój nr telefonu musze podać. Po co? A jak zmienie numer telefonu to co? Jak to działa wkoncu, licencja jest do danego iPhone'a, numeru czy do pierwszego restore? Jak szybko otrzymuje się licencje od wpłaty przez paypal ?

#205 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 09 lutego 2009 - 18:07

"Confirm the mobile number and country are correct (so we can send your credits or license to you via SMS)" Której części nie rozumiesz? :)

#206 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 18:09

Ok, wyślą mi sms'em licencje...a co gdy zrobie restore? Znów mi wyślą? Znaczy co, będę musiał się uganiać za nimi i prosić?

#207 KrzysiekG

KrzysiekG
  • 38 postów
  • SkądTarnów

Napisano 09 lutego 2009 - 18:36

W prawdzie płaciłem przy pomocy karty Visa, ale licencje otrzymałem po kilkunastu sekundach od potwierdzenia przelewu. Pamiętaj, że musisz miec aktualna wersje biteSMS. Licencja przypisana jest do numeru telefonu, przy czym, gdzieś na ich stronie była informacja, że w przypadku zmiany numeru wystarczy się z nimi skontaktować i przypiszą licencję do nowego numeru. (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ;) )

#208 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2009 - 19:05

Myślę, że nie powinno być problemów z przenoszeniem licencji. Pisałem do nich już kiedyś - odpisują w ciągu 24 godzin.

#209 goostaff69

goostaff69
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 lutego 2009 - 21:02

Niestety nie poprawili: - czasu uruchamiania się aplikacji - 4-5 sek to lekka przesada - sms do kilku osób - w dalszym ciągu nie można odczytać do kogo wysłałeś - no i jak wyślesz do kilku osób i dostajesz odpowiedź od jednej z nich, to wpada do czatu ze wszystkimi Podsumowując: wracam do 2.7

#210 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 lutego 2009 - 21:06

Do posiadaczy biteSMS: czy istnieje możliwość wyłączenia w jakiś sposób treści wiadomości, kiedy przychodzi SMS, bo mi się osobiście to nie podoba. Zawsze znajdzie się ktoś ciekawski, a wystarczy tylko rzucić okiem w momencie nadejścia wiadomości na ekran i widać całą jej treść. Suma, sumarum chodzi mi o to, aby było jedynie widać nadawcę wiadomości. Być może istnieje sposób na wyłączenie tego poza biteSMS, będę wdzięczny za info.

#211 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 09 lutego 2009 - 21:20

Opisywane w tym temacie nie raz i nie dwa. Zerknij kilka postów wyżej wstecz.

#212 goostaff69

goostaff69
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 lutego 2009 - 21:21

Ustaw sobie kod blokady (w ustawieniach iP) na 4 godziny i po kłopocie....

#213 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 09 lutego 2009 - 21:24

Po co? Skoro można to zrobić w aplikacji?

#214 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 lutego 2009 - 21:29

No tak, tylko, że posiadam wersję 2.7 z Cydi, któa jest darmowa i u mnie po otwarciu aplikacji nie ma żadnej opcji z ustawieniami.

#215 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 21:31

No tak, tylko, że posiadam wersję 2.7 z Cydi, któa jest darmowa i u mnie po otwarciu aplikacji nie ma żadnej opcji z ustawieniami.

ponieważ ta opcja jest dostępna dopiero od wersji 3.0

#216 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 09 lutego 2009 - 22:07

Wolę zostać przy wersji 2.7, moim zdaniem jak na razie nie opłaca się tyle płacić za minimalne zmiany.

#217 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 12:35

dzis zaaktualizowali bitesms na repo boss..a mi padł iP...i ni mam jak dorwać 2.7.. ma ktoś ?

#218 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 lutego 2009 - 12:52

Ja mam, jak podasz ściężkę w iPhone Tunnel to Ci wrzucę, ale dopiero po południu będe miał czas, bo uciekam na uczelnię,

#219 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 14:01

jestem trochę zielony jeśli chodzi o iP....nie bede zgrywać eksperta ;) a na pewno nie tylko mi 2.7 by sie teraz przydało.. SebaSonido - Jakbyś w jakiś sposób to skombinował byłbym ogromnie wdzięczny ;)

#220 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2009 - 15:29

Wolę zostać przy wersji 2.7, moim zdaniem jak na razie nie opłaca się tyle płacić za minimalne zmiany.

Minimalne zmiany?

* Added Quick Reply! Now you can quickly reply to incoming SMS messages while your busy in other applications and without waiting for biteSMS to start-up.
* Added Privacy feature, allowing control over whether the Name, Text and Preview window is shown for incoming SMS messages.
* Much faster matching of contacts, especially for those users with very large Contact databases (+5000 contacts) - Yippee!
* Quicker display of a conversation thread, especially where the conversation contained thousands of SMS messages.
* Added auto-correction in settings page per active language, so when you switch keyboards the auto-correction setting for that language will take effect, both in biteSMS and Quick Reply - neat!
* Added additional Smileys, and made them more quickly accessible.
* Added the sub-menu (right-swipe in text box) showing "Add My Location" and Smileys to the Landscape mode screen.
* When sending an SMS, you can now press the Power or Home keys and it will be sent as expected, without needing to wait for the "sending...." process to complete.
* Added functionality such that the Intelliscreen "Launch SMS" feature now works with biteSMS.
* Reorganized the settings screen and updated text, so that the settings are easier to understand.
* Added an End User License Agreement into biteSMS, which only needs to be acknowledged once.
* ** When you install this version of biteSMS you automatically get a free trial license for 20 days. Then, you can either buy credits which include a license for 12 months, or instead buy a full license, which does not expire. See bitesms.com for further details.**
* For a quick preview of all the great features in biteSMS please visit bitesms.com and click the "lots of features" link in the first sentence.

Ktoś pisał, że aplikacja włącza się 4-5 sekund - to nie wina aplikacji, masz po prostu zasyfiony system. ;)

#221 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 lutego 2009 - 15:35

Znalazłem folder biteSMS.app w private/var/stash/Applications - mam nadzieję, że to to. Paczka do pobrania pod tym linkiem

Mam nadzieję, że nie ma tam zapisanych moich SMSów :lol:

#222 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 16:09

Znalazlem sposob na instalację Bitesms 2.7 zamiast 3.0 z Cydii ;)

Ściągamy bitesms_2.7.deb z linku podanego niżej..wrzucamy do /private/var/root/

Włączamy konsolete

Logujemy sie na root-a poleceniem:

su

Wpisujemy hasło :apline bądź inne jeśli zmieniliśmy

Jeśli mamy bitesms_2.7.deb w /private/var/root to wpisujemy po zalogowaniu na roota

cd

potem zainstalujemy poleceniem:

dpkg -i bitesms_2.7.deb

I robimy Respring ;)

I gotowe :) mamy zainstalowana wersje 2.7 :)

Paczka *.deb z biteSMS 2.7

PS: podoba mi sie w iP ze zawsze mamy konsoletę ;) a Cydia to taka nakładka na nią ...coś w stylu adeptu linuksowego ...np. synaptic (mogę sie pomylić...na ubuntu ostatni razy byłem 1 miech temu)

#223 goostaff69

goostaff69
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 lutego 2009 - 20:40

Co do długiego czasu otwarcia - zrobiłem restore, JB, i pierwszą aplikacją którą wgrałem był BITE. Niestety nie zmienia to nic i w dalszym ciągu długo się otwiera. Tak więc zaśmiecenie systemu nie ma tu nic do rzeczy (raczej).

#224 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2009 - 21:31

U mnie oprogramowanie 2.2, Restore robiłem dawno przed świętami, SMS-ów mam ok. 1000 i włącza się niecałe 3 sekundy.

#225 oswaldini

oswaldini
  • 185 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 21:32

ok nie było pytania... sam sobie odpowiedzialem :P metalic69 - dziala w 100% ;) dzieki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych