Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Makuserzy, startujcie wasze ściągarki - Crossover za darmo!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
163 odpowiedzi w tym temacie

#151 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 30 października 2008 - 23:45

Skąd wziąść ten darmowy numer?

promocja sie skonczyla.. akcja trwala 24h teraz przez kolejne kilka dni maja wysylac klucze do ludzi co sie zarejestrowali

#152 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 31 października 2008 - 14:21

Nie dziwie sie ze dali za darmo bo to g... nie dziala, poszlo do kosza, niech sobie wsadza nie powiem gdzie.

#153 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 31 października 2008 - 14:22

jak nie dziala jak dziala xD

#154 mac_user

mac_user
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2008 - 15:01

mac_user - może wina siedzi w X11'stkach?

a jest na to sposób w 10.4.11?

#155 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 31 października 2008 - 17:21

10.4.11 - działa.
U mnie gryzie się z Darwine. Jeżeli jest jednocześnie Darwine i Crossover - ten drugi w ogóle nie uruchamia programów.

Uwaga.

Gry instalować z poziomu Crossover.
Programy EXE (nieinstalowane) uruchamiać z menu RUN w Crossover.
Inaczej nie zadziała. Przynajmniej u mnie.

Ja także jestem zwolennikiem prawdziwego systemu a nie protezy, jednak efekt, jaki się udało osiągnąć twórcom Crossover jest na prawdę godny podziwu. Proteza, jak proteza. Windows nie zastąpi ale to dobry program.

---- Dodano 31-10-2008 o godzinie 20:30 ----
Wiele razy zwracałem uwagę na to, że Crossover za dużo może (teoretycznie może na tym zadziałać nawet wirus i sporo namieszać w Mac OS X)

I właśnie przez własną uwagę ja sam sobie zadziałałem jak wirus. Total Commanderem (czyli programem dla Windows) skasowałem sobie całą zawartość biurka. Nie było by w tym może nic dziwnego, gdy by nie to, że ja wcale nie usuwałem biurka tylko C:\Windows\Profiles i to z poziomu tego pseudo-Windows, jakim jest Wine. W ten o to sposób szlag mi trafił wszystko, co było na biurku.

W życiu bym nie przypuszczał, że kawałek niby-dysku C jest powiązany "na sztywno" z katalogiem dla Mac OS X. Oczywiście nie trafiło to do żadnego kosza tylko od razu poszło "w kosmos"

Jak chcecie coś używać na Crossover a ściągacie to z internetu to lepiej zainstalujcie sobie antywirusa. Crossover ma spore możliwości i -niestety- także te możliwości mogą być potencjalnie groźne.

Dzisiaj ja przez własne grzebalstwo skasowałem sobie biurko ale to samo może zrobić jakikolwiek program (w tym wirus) dla Windows odpalony w Wine.
Moja wina ale skąd mogłem przypuszczać, że bardzo ważny katalog w katalogu Windows (a więc tam, gdzie zwykle zagnieżdżają się wirusy) jest na sztywno zlinkowany z biurkiem Mac OSX !
Crossover za dużo może, więc apeluje do o ostrożność przy grzebaniu w Drive_C i sprawdzajcie na obecność wirusów wszystko EXE, co ściągacie z netu.

Crossover, Darwine pozwalają domyślnie na dużo za dużo !

#156 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 listopada 2008 - 10:26

:roll:
iclassic - błagam, myśl troszeczkę... zainteresuj się może co ściągasz najpierw...
CrossOver Mac Requirements

#157 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 02 listopada 2008 - 14:59

Dla Power PC jest to: Darwine PowerPC

Jest to kompozycja emulatora Qemu i srodowiska Wine dla PowerPC
Cena: 00.00
Nie jestem w stanie powiedzieć, jak to działa, gdyż nie mam na czym sprawdzić.

Niezrozumienie dlaczego Crossover nie działa na PPC wynika stąd, że nie jest to emulator tylko środowisko. Taki tłumacz języka Windows na Unix na wspólnej platformie Intel x86.
Procesor PowerPC to nie jest Intel, więc do niego trzeba jeszcze emulatora całej platformy Intel.
Darwine PPC to właśnie nic innego, jak dwa programy. Emulator peceta i środowisko Wine.

#158 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 16:56

Czy mi sie wydaje, czy ktos chce na tym nielegalnie zarobic ?
Uruchom Programy Windows na Maku! Crossover Pro!!! (473471158) - Aukcje internetowe Allegro

#159 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 02 listopada 2008 - 18:14

Hehehe. Nieźle. Z drugiej strony być może ma kody sprzed akcji "Crossover za darmo", wówczas nie narusza żadnych zasad. O ile dobrze pamiętam program kupiony legalnie też się rejestrowało w podobny sposób.

#160 jargo

jargo
  • 104 postów
  • SkądZabrze

Napisano 02 listopada 2008 - 19:43

super! trochę długo czekałam na kod aktywujący , ale jak dla mnie to rewelacja! w sumie mogę odinstalować Winde , to co chciałem hula jak burza , pokusiłem się też na instalację gry "0" problemów ale nie jestem specjalnym fanem gier , cieszę się że pozostałe programy mi działają :)

#161 Shinogu

Shinogu
  • 64 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 listopada 2008 - 00:53

Czy mi sie wydaje, czy ktos chce na tym nielegalnie zarobic ?
Uruchom Programy Windows na Maku! Crossover Pro!!! (473471158) - Aukcje internetowe Allegro

mozna by tylko powiedziec: bo wszyscy polacy to jedna rodzina...- i poprostu ktos musial az go świerzbiło

#162 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 04 listopada 2008 - 17:00

Ewidentne oszustwo. Ciekawe czy ludziom z Allegro będzie się chciało sprawdzić czy gościu jest autoryzowanym sprzedawcą Code Weavers bo ja twierdzę że na pewno nie :D :D :D Chociaż po tym że nie wystawia faktury ...

---- Dodano 05-11-2008 o godzinie 09:46 ----
Aukcja niby zamknięta .. Miła trwać 11 dni ...

---- Dodano 05-11-2008 o godzinie 10:17 ----
O kolejny ...
CROSSOVER MAC PRO gry+app Olej Windę 75% TANIEJ! (474872524) - Aukcje internetowe Allegro

#163 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 31 października 2012 - 13:03

widze ze promocja jeszcze trwa, wlasnie sciagam.

#164 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 31 października 2012 - 13:13

nie jeszcze, a znowu ;)

CrossOver with 12 Months of Support is FREE for 24 hours starting at 00:00 to 23:59, October 31, 2012

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych