Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3G - unlock coraz bliżej...

• Please log in to reply
56 replies to this topic

#26 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 November 2008 - 12:43

iPhone Unlock Team - firmware 1.1.4 , 1.1.3, 1.1.2, iPhone 3g All Models Unlocker

co myślicie?

#27 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 01 November 2008 - 15:40

Ja w to nie wierzę - jeżeli ktoś chce - proszę bardzo - płaćcie i próbujcie.

#28 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 01 November 2008 - 17:19

pisalem o tym wyzej...sadze ze to sciema bo nawet adresu kontaktowego nie podaja ...moze ktos sie odwazy sprobowac w polsce jest mozliwosc sciagniecia simlocka tylko nie pisze gdzie bo admin znow zdejmie mi posta :(

#29 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 November 2008 - 18:22

to napisz mi na priva... (Warszawa najlepiej) i za ile też napisz...

#30 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 01 November 2008 - 18:32

(...) w polsce jest mozliwosc sciagniecia simlocka tylko nie pisze gdzie bo admin znow zdejmie mi posta

Może powinieneś skontaktować się z Adminami w tej sprawie. Może warto podać tą stronę do publicznej wiadomości - jeżeli nie jako zachętę to jako ostrzeżenie.

#31 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 02 November 2008 - 13:14

czekajcie chwile, ja nawiazalem kontakt podany przez velchinaski, kase wplacilem i mam miec w ciagu tygodnia zdjetego simlocka - era-. Dam znac czy wszystko ok, czy nabili mnie w butelke. koszt zdjecia to 60 pln ale trzeba telefon dostarczyc lub 200 pln - wystarczy wyslac IMEI. Ja wybralem opcje za 200 pln i czekam cierpliwie.

#32 Zorbak

Zorbak
  • 9 posts

Posted 03 November 2008 - 10:01

Witam, Koniecznie daj znac jak poszlo :) Pozdrawiam, Tomek.

#33 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 03 November 2008 - 19:38

spoko dam cynk od razu ;)

#34 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 04 November 2008 - 17:01

Z iPhone 2G, a taki masz w opisie mozesz sam zdjac simloka za darmo, ogolniedostepnymi darmowymi programami...

#35 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 04 November 2008 - 17:52

Z iPhone 2G, a taki masz w opisie mozesz sam zdjac simloka za darmo, ogolniedostepnymi darmowymi programami...

eee, co ty? niemozliwe? a watek dotyczy czego?

#36 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 10:13

UWAGA !!! OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMA SCK GSM - ZE STARGARDU SZCZECINSKIEGO, KTÓRA OFERUJE MOŻLIWOŚĆ SCIĄGNIĘCIA SIMLOCKA Z TELEFONU IPHONE 3g POPRZEZ WYSLANIE IMEI TELEFONU DO SYSTEMU ERA. ICH NUMER GG: 2204017. OFERUJĄ ZDALNE ŚCIĄGNIECIE SIMLOCKA ZA 200 PLN W OKRESIE OD 7 - 14 DNIU PO OTRZYMANIU WPŁATY. JA CZEKAM JUŻ 16 DNI I NIE WIDZĘ SZANS NA POZYTYWNE ZAŁATWIENIE SPRAWY, NIE ODPOWIADAJĄ NA ŻADNĄ PRÓBĘ KONTAKTU. JEŻELI KTOŚ Z WAS MA JAKIKOLWIEK INNY NAMIAR NA TEN SKLEP PRÓCZ GG TO PROSIŁBYM O PODANIE.

#37 majkelmichal

majkelmichal
  • 59 posts
  • SkądZelów / Łódź

Posted 13 November 2008 - 13:42

majkel hahaha jak można dać sie tak zrobić , człowieku przecież oni szukają właśnie takich naiwniaków :D

#38 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 14:09

hahaha jak można dać sie tak zrobić , człowieku przecież oni szukają właśnie takich naiwniaków :D

a co cię to obchodzi? stać mnie na takie ryzyko więc je podejmuję i robię to świadomie, koleszko. Ja tu ostrzegam, a nie płaczę, że ktoś mnie w konia zrobił. Zresztą kilka postów powyżej radziłem osobom, które również były zainteresowane skorzystaniem z usług tej "firmy" żeby się jeszcze wstrzymały, a jak będzie wszystko ok to dam znać, ale pewnie to wykracza poza granice twojej percepcji i pewnie myślisz, że jesteś cwaniula bo się nigdy w konia nie dasz zrobić.

#39 Zorbak

Zorbak
  • 9 posts

Posted 13 November 2008 - 14:25

Czesc, Nie rozumiem po co to pieniactwo ze czlowieka oszukali. Siedza dzieci na forum i pisza glupoty zamaist odrabiac lekcje. Nie znalazlem na forum zadnego posta ostrzegajacego przed ta konkretna firma... Jezeli tak, to poprosze o przyklad. Czy na prawde juz jest jasne ze to przekret? Czy jest do nich jakis inny kontakt niz przez GG? Mi oferowali mozliwosc zdjecia simlocka z 3G w sieci Orange. Proponowali przyjechac i na miejscu to zrobic (ETA = 1 godzina) ale w zwiazku z tym, ze to dla mnie dalego pozniej namawiali na przesylke. Na razie sie wstrzymalem.

#40 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 14:40

probowałem sie z nimi kontaktować kilka razy, bez rezultatu. Wczoraj wysłałem im wiadomość prze GG z pytaniem co ze zdjęciem simlocka z mojego telefonu - zero odpowiedzi /GG cały czas nie aktywne/, w ciągu następnych 2-3 minut wyslałem do nich pytanie już z innego numeru GG, czy u Państwa można zdjąć simlocka z iphona 3g - od razu przyszła odpowiedź, "..tak oczywiście można". Ja na twoim miejscu bym nie ryzykował, chyba że pojedziesz do nich i będziesz trzymał rękę na pulsie.

#41 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 13 November 2008 - 14:50

a co cię to obchodzi? stać mnie na takie ryzyko więc je podejmuję i robię to świadomie, koleszko. Ja tu ostrzegam, a nie płaczę, że ktoś mnie w konia zrobił. Zresztą kilka postów powyżej radziłem osobom, które również były zainteresowane skorzystaniem z usług tej "firmy" żeby się jeszcze wstrzymały, a jak będzie wszystko ok to dam znać, ale pewnie to wykracza poza granice twojej percepcji i pewnie myślisz, że jesteś cwaniula bo się nigdy w konia nie dasz zrobić.

Koleszka pisze się KOLEŻKA. A po drugie to nie jest śmieszne tylko żałosne - ajfona mam z Ery bo takiego potrzebuję ,więc nie muszę ściągać simlocka. Ale jedna z pierwszych rzeczy ,które aż kłują w oczy po lekturze tego Szacownego Forum to BRAK MOŻLIWOŚCI zdjęcia simlocka z iPhona 3G...

#42 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 14:56

no to chyba źle czytasz, bo wiadomo że są przynajmniej dwie możliwości, co to koleszki przez "ż" to i owszem masz mnie, masz powód do dumy bracie.

#43 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 13 November 2008 - 15:09

Przecież wiesz ,że piszę o software'owym odblokowaniu a nie jakichś podkładkach pod sim... Nie chcę być złośliwy ale to niepojęte ,że dałeś się w tak naiwny sposób wydymać...

#44 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 16:35

nakładki to jedno, a drugie to zdejmowanie simlocka przez operatora przy wykorzystaniu itunesa - takie są znane opcje. A to co ty sądzisz o dymaniu to twoja sprawa, ja mam to gdzieś... niepojęte jest twoje rozumowanie i wypowiadanie się o rzeczach które nie dotyczą tego tematu.

#45 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 13 November 2008 - 22:00

Panowie ale przeciez zyjemy w cywilizowany swiecie istnieje POLICJA na takich gosci ,masz dowod zaplaty i wiadomosci z gg lub emial pisz do nich ze sprawe przejmuje policja i po sprawie idz na policje i zglos sprawe zaraz bedzie po gosciach...ja czytalem ze na innym forum ze zdjeli oni simlocka gosciowi ...ale moze to byla jakas podpucha bo skad mam niby wiedziec ze to oni nie pisali...wal na POLICJE

#46 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 22:12

tak, już to zrobiłem, ale najważniejsze jest to że osoby z tego forum które zamierzały skorzystać z ich usług pewnie będą teraz ostrożniejsze.

---- Dodano 14-11-2008 o godzinie 00:23 ----

Ale Ty masz 2G... Na 100% wysłałeś im dobre IMEI od iPhone 3G?

nie no niech mnie ktoś uszczypnie, bo to jakiś Matrix,...no tak to ja mam 2G i podałem im zły IMEI, dzięki stary to teraz wiem czemu mi nie odblokowali telefonu, że ja na to wcześniej nie wpadłem.

#47 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 22:36

kurcze nie wiem, poprawiłem tylko posta żeby był bez wulgaryzmów, ale on nie był do Ciebie.

---- Dodano 14-11-2008 o godzinie 00:36 ----
nie wiem, poprawiłem posta żeby był bez wulgaryzmów, ale on nie był do ciebie.

#48 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 13 November 2008 - 22:43

wiesz co, chyba zrobię reset kompa bo jakieś jaja się dzieją :)

#49 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2008 - 14:50

A możesz pomóc mi podpiąć słuchawki do iPhona 3g? I jeszcze przydałaby się pomoc z wysłaniem sms'a do mamusi ;) A tak serio to mam pytanie, jak długo mniejwięcej zajmuje tym od hackowania systemu iPhona złamanie nowej wersji softu? Za parę dni podobno ma wyjść 2.2 i chcę wiedzieć ile będziemy czekać na jb xD

#50 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2008 - 14:51

Idź do wróżki... Wg mnie na dniach będzie i możliwość Jailbreak'a, bo dwie BETY już odblokowali.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users