Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G - unlock coraz bliżej...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zorbak

Zorbak
  • 9 postów

Napisano 22 października 2008 - 10:41

Witam,

Mozna zaczac sie cieszyc, ze wkrotce simlock w iPhone 3G faktycznie bedzie mozna zdjac.

Zgodnie z tym, co przytaczane jest na stronie [url=http://www.iphone-hacks.com] iPhone DEV Team[/url] - udalo sie zmodyfikowac i uruchomic zmieniony baseband.

Jak widac prace trwaja i jest szansa ze niedlugo doczekamy sie skutecznej metody na zdjecie/ominiecie simlocka.

Warto wspomniec, ze w/g autorow czas od momentu pojawienia sie pierwszej wersji iPhone do momentu wypracowania metody na zdjecie simlocka (2 miesiace) nie jest bardzo dlugi, wiec z niewielkim opoznieniem mozemy spodziewac sie podobnego efektu dla iPhone 3G

Pozdrawiam,
Tomek.

#2 Jakub85

Jakub85
  • 49 postów

Napisano 22 października 2008 - 12:18

Dzięki za informację. Właśnie próbowałem znaleźć info jak długo im zajęło złamanie 2g, wreszcie wiem Jeszcze troszkę cierpliwości i się doczekamy. A jak myślicie. Istnieje szansa, że jakiś producent yessimów czy innych wynalazków podpłaci ich by nie udostępniali tego unlocka? W końcu biją na tym niezłą kasę a softwarowy unlock im to ukróci.

#3 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 października 2008 - 12:34

A jak myślicie. Istnieje szansa, że jakiś producent yessimów czy innych wynalazków podpłaci ich by nie udostępniali tego unlocka? W końcu biją na tym niezłą kasę a softwarowy unlock im to ukróci.

Nie ma takiej możliwości, jeżeli coś takiego wchodziło by w grę to DevTeam by nic nie robiła a tak są informacje o postępach.

#4 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 22 października 2008 - 16:14

Jeśli Dev Team chciałby pieniędzy to zrobiliby konto na paypal i dodaliby button "Donate" na stronie.

#5 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 października 2008 - 22:53

Unlock the iPhone 3G - Unlocking software for ALL iPhone versions including iPhone 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, and iPhone 3G! -:):) a świstak siedzi i zawija...

#6 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 22 października 2008 - 23:05

Unlock the iPhone 3G - Unlocking software for ALL iPhone versions including iPhone 2.0, 2.0.1, 2.0.2, 2.1, and iPhone 3G! -:):) a świstak siedzi i zawija...

i niech dalej zawija, bo wyglada na to zwykly quickpwn/pwnagetool , tyle ze w tym przypadku musisz placic.

#7 aramil

aramil
  • 145 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 22 października 2008 - 23:07

We mnie ta strona wzbudza podejrzenia. Wydaje mi się że jakby był jaki kowiel sposób na odblokowanie iPhona płatny czy darmowy to byłoby o tym głośno.

#8 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 22 października 2008 - 23:32

thefisz a probowales tym softem z tej strony co podales ? A moze ktos inny probowal ???Moze to dziala jednak ???? POZDR

#9 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2008 - 08:33

wiesz co, no moze dziala ja nie probowalem, link podal gosc w komentarzach na blogu devTeam. Nie wiem co o tym sadzic, wydaje mi sie ze to walek ale z drugiej strony...w kazdym razie u mnie cisnienie na odblokowanie iphona jest duze.

#10 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 23 października 2008 - 10:15

A gdzie na tej stronie jest mowa, że ten soft to ściąga simlocka z iphonea 3G? Bo jak by to powiedzieć... nie dowidzem.

#11 kiler

kiler
  • 38 postów

Napisano 23 października 2008 - 10:37

Ta pani w prawym dolnym rogu o tym wspomina, ale nie znalazlem aby to bylo gdzies napisane. Jesli znajdzie sie kilka osob, to moge poswiecic kilka zlotych aby to przetestowac, bo sam nie wydam w ciemno 50zł, jakos mi szkoda. Pozdrawiam

#12 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 23 października 2008 - 11:10

Nie ufaj kobietom... a tym bardziej ładnym... wydaj te 50 pln na jakiś zbożny cel... po co finansować kombinatorów, od których śmierdzi na kilometr.

#13 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2008 - 11:59

Ta pani w prawym dolnym rogu o tym wspomina, ale nie znalazlem aby to bylo gdzies napisane. Jesli znajdzie sie kilka osob, to moge poswiecic kilka zlotych aby to przetestowac, bo sam nie wydam w ciemno 50zł, jakos mi szkoda.
Pozdrawiam

dawaj Kiler ja polowe finansuje, do odwaznych swiat nalezy, co ty na to? przeleje ci dzisiaj kase.

#14 kiler

kiler
  • 38 postów

Napisano 23 października 2008 - 12:10

heheh, tyle tez nie zainwestuje, myslalem gdzies 15-20zł moge wydac ,ale wiecej nie dam, naprawde wole dac na jakis zbozny cel. tak jak Piotrex napisal:p Ale jak sie znajdzie jescze jedna osoba to mozna sprobowac. I do tego dolar drozeje dzisiaj bez mala to 3zł, wiec cala suma to 75zł Ale naprawde bardzo to mi smiedzi, weszlem 3 raz na stronę i wyświetliła sie oferta ze tylko teraz o 65% taniej, czyli jakies 15% taniej niz w tej promocji... juz sam nie wiem co o tym myslec ... Pozdrawiam

#15 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2008 - 12:44

Na stronie pisze ze odblokowuje 2G or 3G. Pytanie czy "or" mozna traktowac jako "as well" czy jest to tylko sprytna manipulacja...to mi wlasnie smierdzi,a panienka nic nie mowi o 3G.

#16 kiler

kiler
  • 38 postów

Napisano 23 października 2008 - 14:21

Dokladnie ,mowi ze odblokowuje, a nie mowi co....

#17 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 23 października 2008 - 14:31

Jak dla mnie to sciema, zreszta nie pierwsze w tym stylu na internecie. Taka gra slowek "bo" unlock mozna traktowac jako "jailbreak" i wtedy jest to prawda, a nikt tam nie zapewnia ze konkretnie w modelu 3G sciaga simlock.

#18 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 23 października 2008 - 14:43

Ano właśnie... póki co słowo "unlock" w słowniku Webstera nic nie mówi o jakimś simlock'u. Radar powinien Wam walić czerwonym światłem po oczach od samego początku.

#19 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 października 2008 - 14:47

W 'Key Features' jest napisane: - Works with any SIM card - Use your iPhone with ANY service provider

#20 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 23 października 2008 - 14:59

takie rzeczy tylko w erze ... podobno w salonach "chlopaki" na boku po 200 zl zdejmuja simlocki z iphonow ;)

#21 iG4

iG4
  • 541 postów
  • SkądKraków,Poland

Napisano 23 października 2008 - 15:11

Ciekawe kiedy ta tajemna metoda wycienie z ery…

#22 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 23 października 2008 - 15:49

W 'Key Features' jest napisane:

- Works with any SIM card
- Use your iPhone with ANY service provider

jest takze :

- Enable GPS and RSS Feeds
- Enable SMS/MMS and Instant Messengers
- Use WiFi and EDGE Connections

co nie oznacza ze zyskujemy to wlasnie dzieki temu !
rownie dobrze mozna to odczytac tak, ze dziala rowniez jak ktos uzywa jakis nakladek na karty sim (jak H4F)
ot taka manipulacja slowami...

#23 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2008 - 17:47

cos musieli napisac,
wydaje mi sie ze kluczowa sprawa jest to ze program odblokowuje 2g LUB 3g, a nie 2G i 3G. Nie mozna im nic zarzucic bo alternatywa zdania jest prawdziwa. Program nie zdejmuje simlocka z telefonu IPHONE 3G.

---- Dodano 24-10-2008 o godzinie 08:53 ----
...i tak apropos tematu tego watku, nie sadze ze informacje publikowane na stronie grupy dev team sa w 100% prawdziwe, nie sadze ze grupa dev team robi to co robi tylko hobbystycznie i zeby cos nas przyblizalo do momentu opublikowania upgrade 3g bo sprawa zdjecia simlocka pewnie jest juz zamknieta, a czeka tylko na moment kiedy ktos zezwoli na jej opublikowanie w tym przypadku jest to dla mnie Apple. Moje zdanie jest takie ze dev team z Apple graja do jednej bramki.

#24 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 31 października 2008 - 23:36

a ktos sprawdzal reklame ktora pojawila sie na grupie dotyczaca zdjecia simlocka ale niestety tylko do softu 2.0 :( 27euro kosztuje to ????? choc pisza ze do 2.1 tez iPhone Unlock Team - firmware 1.1.4 , 1.1.3, 1.1.2, iPhone 3g All Models Unlocker

#25 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 01 listopada 2008 - 11:03

...i tak apropos tematu tego watku, nie sadze ze informacje publikowane na stronie grupy dev team sa w 100% prawdziwe, nie sadze ze grupa dev team robi to co robi tylko hobbystycznie i zeby cos nas przyblizalo do momentu opublikowania upgrade 3g bo sprawa zdjecia simlocka pewnie jest juz zamknieta, a czeka tylko na moment kiedy ktos zezwoli na jej opublikowanie w tym przypadku jest to dla mnie Apple. Moje zdanie jest takie ze dev team z Apple graja do jednej bramki.

Nie można wykluczyć, że iPhone kupiło sobie tych ludzi. Cofnijmy się wstecz i przypomnijmy co się stało, kiedy młody chłopak, George Hotz z New Jersey złamał zabezpieczenia iPhone. Czy Apple ukarało go? Czy raczej można nazwać, że został kupiony?
Ja po pierwsze pogodziłem się z tym, że simlocka nie można zdjąć z iPhone, po drugie nie jest mi to absolutnie potrzebne - kiedy skończy mi się moja obecna umowa z moim operatorem, na pewno nie będę chciał zdjąć simlocka aby używać telefonu w innej sieci - podpiszę najprawdopodobniej umowę z innym operatorem, a iPhone sprzedam bez żadnych czułości czy sentymentów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych