Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bezpieczna Ładowarka samochodowa!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
269 odpowiedzi w tym temacie

#1 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 13 października 2008 - 10:24

Witam,
Wydaje mi się że ten produkt będzie najlepszym rozwiązaniem do ładowania iPhona 3g w aucie:)
Ładowarka samochodowa iPhone 3G NIE PSUJE BATERII (458716112) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam Serdecznie!

#2 agrzesko

agrzesko
  • 381 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 14 października 2008 - 14:19

Kupiłem jakiś czas temu taką, do tej pory wszystko ok. Jeszcze tylko szukam jakiegoś dobrego uchwytu do auta :)

#3 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 22 października 2008 - 16:38

czy to ta sama ładowarka co tu : ładowarka samochodowa Iphone ipodtouch nano video (461913336) - Aukcje internetowe Allegro

#4 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2008 - 17:48

Witam, no a ja mam problem, kupiłem sobie ładowarkę i teraz nie wiem czy ona jest dobra czy nie. Skąd mogę wiedzieć czy akurat ta zepsuje mi baterię czy nie? Wiecie jak można to sprawdzić? Pozdrawiam

#5 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 23 października 2008 - 11:48

Tak jak napisałem z tego co wiem tylko te dwa modele nie psują baterii, z innymi modelami nie wiadomo, a jaką kupiłeś? ta wyżej pokazana jest inna, nie kupował bym jej.
Ja mam tą którą pokazałem wcześniej:
Ładowarka samochodowa iPhone 3G NIE PSUJE BATERII (458716112) - Aukcje internetowe Allegro
I jest bardzo dobra, bateria trzyma tyle ile trzymała, a tel ładuje głównie w aucie

Można porównać zdjęcia może ktoś jeszcze na allegro je sprzedaje taniej? Ale ja nie zauważyłem, tylko jakieś tanie buble z chin z metalową otoczką wtyku...(po tym je poznaje heheh)
Pozdrawiam!

#6 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2008 - 18:52

hej, kupiłem tą:
ŁADOWARKA SAMOCHODOWA IPHONE 3G + Gratisy (462724793) - Aukcje internetowe Allegro
no i teraz nie wiem... jeszcze nie doszła, ale jak dojdzie to nie wiem czy ją podłączyć.. Jak sprawdzić czy nie zepsuje iPhona?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i pomoce!

#7 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 23 października 2008 - 19:00

Juz sam nie wiem , przekichane ładowarki

#8 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 października 2008 - 11:58

Nie mam pojęcia...

---- Dodano 24-10-2008 o godzinie 15:30 ----
Może kup inna dużo nie stracisz... a możesz później się wykosztować za baterie:P
a starą odsprzedasz np.
Pozdro!

#9 dizzy

dizzy
  • 33 postów

Napisano 24 października 2008 - 17:41

Tekst 'nie psuje baterii' to tani chwyt marketingowy. Wszystkie ładowarki działają identycznie, obecnie nie ma żadnego problemu w uzyskaniu stabilnego napięcia 5V niskim kosztem. Możesz ewentualnie sprawdzić wartość napięcia miernikiem, ale gwarantuję Ci, że wynik będzie taki sam w ładowarce za 30 i 100zł. Chwilowe spadki napięcia możesz mieć jedynie w momencie kręcenia rozrusznikiem, więc jeżeli chcesz ładować idealnie to podłączaj iP do ładowarki po uruchomieniu silnika (chociaż wydaje mi się, że sekundowe spadki napięcia ładowania nie zaszkodzą żadnej baterii). pozdr

#10 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 października 2008 - 17:11

Skoro tak twierdzisz to powiedz to dwóm moim znajomym którym bateria trzyma pół dnia:) po użyciu takiego badziewia za 20zł, kupujcie co chcecie, pamiętajcie tylko ile kosztuje wymiana baterii! Jak by tak było jak mówisz to nie wiem po co porządne firmy miały by sprzedawać ładowarki tak drogo? skoro konkurencja ma za 5zl:) pomyśl!

#11 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 29 października 2008 - 23:48

placisz za marke a potem za produkt.

#12 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 października 2008 - 01:39

Nom, ale te tanie, jednak nie posiadają tego przetwornika (czy jakoś tak) o którym była mowa w innym poście (ostrzeżeniu)
Dlatego zachęcam do zakupu tej ładowarki, od mojego znajomego, sam używam w miarę szybko ładuje i działa jak powinna, przy konkurencyjnej cenie dla Tych markowych;)
Ładowarka samochodowa iPhone 3G NIE PSUJE BATERII (469738691) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdro!

#13 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 30 października 2008 - 21:37

skoro od znajomego to rozumiem ze znizka :D

#14 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 października 2008 - 22:04

Hehehe zapytaj go na allegro:p ale nie sądzę bo to już podobno po prajsach hehe:P

#15 2can

2can
  • 12 postów
  • SkądW-wa

Napisano 30 października 2008 - 22:19

Kupiłem w MediaMarkt 2 tyg. temu za 37 pln i wszystko OK. Grunt to dobra reklama :)

#16 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 30 października 2008 - 22:24

Witam,
Wydaje mi się że ten produkt będzie najlepszym rozwiązaniem do ładowania iPhona 3g w aucie:)

Pozdrawiam Serdecznie!

autoreklama?
czy szwagier sprzedaje? :))

a na powaznie- jaki jest sens kupowac takie "cos", zamiast takiego czegoś np tutaj i spac spokojnie....?

pozdro

#17 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 października 2008 - 23:38

Kupiłem w MediaMarkt 2 tyg. temu za 37 pln i wszystko OK.
Grunt to dobra reklama :)

Siemka, mojej girl starszy kupił w MediaMarkt nie wiem za ile, ale musiałem dokupować do niego kabel USB bo była sama wtyczka, sprzedawca powiedział mu że do iPhona no i był w dziale dla iPhone. Niestety po dołączeniu kabla USB nie działała nie wiem dlaczego... oddaliśmy do sklepu, a ja kupiłem mu ten od kolegi:)
żadna auto reklama i nie szwagier:P Kolega ze starego osiedla:) dobrze ze w tym siedzi bo mam dobre informację co i jak

Co do Griffina, było już pisane w innym poście przez kogoś tam niby, co się zna że tylko jeden model tego producenta jest bezpieczny dla baterii w Iphonie 3g, ten nowszy, a co za tym idzie droższy niż ten za 55zł + wysyłka.

Z resztą ja nie namawiam, ja proponuję, wręcz nalegam heheheh:P
Każdy w końcu kupuje co chce:)
Pozdro!

---- Dodano 31-10-2008 o godzinie 01:40 ----
Dobra reklama? informacje o zepsutych bateriach nie wypływają znikąd:P polecam inne posty;)

#18 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 31 października 2008 - 01:06

Dobra reklama? informacje o zepsutych bateriach nie wypływają znikąd:P polecam inne posty;)

wlasnie sie zastanawiam skad takie informacje sie biora, bo ja wlasnie uzywa griffina kupionego w apple od prawie roku (najpierw z 2 g, teraz z 3g) i nijak nie wplywa on na zywotnosc baterii...

pozdro

#19 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 31 października 2008 - 11:06

wlasnie sie zastanawiam skad takie informacje sie biora, bo ja wlasnie uzywa griffina kupionego w apple od prawie roku (najpierw z 2 g, teraz z 3g) i nijak nie wplywa on na zywotnosc baterii...

pozdro

Witam,
w Tym linku z myapple od 3 postu się zaczyna:
http://www.myapple.p...ner-belkin.html
Dlatego zacząłem drążyć temat.
Pozdrawiam!

#20 maya

maya
  • 99 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 listopada 2008 - 19:08

Jesli szukam jakiejs ladowarki do iP 3G, ale nie z kabelkiem, tylko pod USB zeby byla, bo chce wpiac kabel, ktorym moge ladowac rowniez sluchawke BT, to ktora mam wybrac? Jest ich kilka na allegro, ale jak mialbym zepsuc jedno i drugie to nie ma sensu...

#21 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 07 listopada 2008 - 22:27

uwaga w saturnie jest dla ipodów i iphona kupilem 30 kilka złoty całkiem całkiem

#22 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2008 - 22:05

A nie lepiej przejsciowke z Norauto za 15 zl ?? Ja taka mam i jest git. Normalna "wtyczka" do zapalniczki a z drugiej strony gniazdo usb. Uzywamy z oryginalnym kabelkiem.

#23 tomblast

tomblast
  • 3 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 23:22

sorki, ze odgrzewam "stary kotlet", ale właśnie poszukuje intensywnie ładowarki samochodowej i przeszukuje różne fora. Otóż wg opinii jakie znalazłem w necie, podczas poddawania IP dużemu obciążeniu polegającemu na jednoczesnym korzystanie z GPS (nawigacja), uruchomionym bluetooth, włączonym 3G i grającej muzyce w tle nie wszystkie ładowarki dają radę -> dla przykładu nowe Griffin PowerJolt SE ([url=http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1598392&tstart=-4)]Apple - Support - Discussions -[/url]. Przyczyną jest ograniczona moc wyjściowa do 500 mA. Stąd moje pytanie do Was, jakie jest Wasze doświadczenie w tej materii? Czy testowaliście Wasze "zapalniczki" w takich warunkach? Jeśli tak i wszystko jest OK, to jakie to modele i jaką maja moc wyjściową?

#24 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 21:27

panowie chyba nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego że ładowarka za 50zł którą podał panicz, a ładowarka z innego linka za 15 czy 20zł to jest dokładnie to samo...różnią się tylko i wyłącznie ceną !!! osobiście polecam ładowarkę jakąś firmową nie no name takie jak podawane w linkach na pierwszej stronie, polecam np firmy griffin GRIFFIN ŁADOWARKA SAMOCHODOWA iPhone 3G iPod _FV (503834589) - Aukcje internetowe Allegro

#25 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 19 grudnia 2008 - 12:08

panowie chyba nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego że ładowarka za 50zł którą podał panicz, a ładowarka z innego linka za 15 czy 20zł to jest dokładnie to samo...różnią się tylko i wyłącznie ceną !!! osobiście polecam ładowarkę jakąś firmową nie no name takie jak podawane w linkach na pierwszej stronie, polecam np firmy griffin GRIFFIN Ĺ�ADOWARKA SAMOCHODOWA iPhone 3G iPod _FV (503834589) - Aukcje internetowe Allegro

Kup jedną, później drugą i dopiero się wypowiadaj, jedno i to samo? Na jakiej zasadzie opierasz swoją wypowiedź? Hmm...
W wyglądzie nawet nie są takie same griffin każe sobie płacić za markę, a nie techniczne rozwiązanie.
Pozdro!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych