Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jaki papier toaletowy wybrać!? Pomocy!!!

• This topic is locked This topic is locked
78 replies to this topic

#26 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 08 October 2008 - 20:28

Bialy papier bedzie Ci pękał, na czarnym bedzie widac odciski paluchow.

#27 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 posts
  • SkądPolska

Posted 08 October 2008 - 20:30

P.S Świetne ujęcie problemu przez autora wątku. Z forum robi się darmowy poradnik dla leniwych.

smutna prawda :(

#28 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 08 October 2008 - 20:33

rozumiem że pytanie jak ustawić polskie znaki to tak z okazji tego że wszyscy sie wściekają na userów którym sie nie chce czytać forum tylko zadają wciąż te same pytania?;)

#29 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 posts
  • SkądPolska

Posted 08 October 2008 - 20:40

rozumiem że pytanie jak ustawić polskie znaki to tak z okazji tego że wszyscy sie wściekają na userów którym sie nie chce czytać forum tylko zadają wciąż te same pytania?;)

dokładnie tak :D

#30 DanielF

DanielF
  • 5761 posts
  • SkądSiedlce

Posted 08 October 2008 - 21:02

Jeszcze zapomnieliście: mam zwykły uchwyt na rolki PC jak na nim zainstalować rolkę papieru od apple?

#31 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:05

Apple nie przewidziało takiego problemu trzeba poczekac na uaktualnienie.

#32 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:08

I jak tam, jakie nowości? ktoś testował?

#33 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 08 October 2008 - 21:18

6, pękł - piotrgarstecki12 - pękł.... Zawsze jest dylemat - ile nadzoru i kontroli wystarczy dla wszystkich. Są fora ściśle policyjne i są też takie bez usuwania wpisów, banowania czy ostrzeżeń. Generalnie - im bardziej specjalistyczne forum - tym mniej nadzoru. Niestety, myapple ewoluuje w stronę forum ludycznego, a poziom ludowy jest na ogół żenujący. Druga kwestia to średnia wieku użytkowników - u nas ciągle spada i widać tego skutki. Ja jednak będę nalegał na otwartość i komunikatywność.

#34 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 08 October 2008 - 21:20

tak, jest super! Chociaż nic nowego nie wnosi! Wreszcie mamy prawie użyteczny papier!:) Ale było kilka doniesień, że papier po aktualizacji gryzie i szybko sie kończy. Jeden z użytkowników przypuszcza nawet że nowy kształt papieru pozwala firmie Apple dowiedzieć sie jakie gusta kulinarne mają userzy, co może z kolei świadczyć ze w niedługim czasie Apple wypuści na rynek jakis produkt spożywczy, może bedzie to nawet zupełnie nowy owoc o dziwnej nazwie kodowej "jabłko".

#35 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:23

Słyszałem plotki że ten "iPapier" jest rakotwórczy. ;/ Stewie podobno maja sprzedawać nadgryzione jabłka. :D

#36 Cottage

Cottage
  • 739 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 08 October 2008 - 21:25

Stewie podobno maja sprzedawać nadgryzione jabłka. :D

z robaczkiem o kryptonimie 8600GT-gratis;)

#37 isztvan

isztvan
  • 323 posts
  • SkądOpolszczyzna

Posted 08 October 2008 - 21:33

Ale zdajesz sobie sprawę, że użycie tego papieru do wytarcia nosa wymaga wykonania jailbreak
i wiąże się z utratą gwarancji? Poza tym jest to sprzeczne z licencją. Producent tego papieru
toaletowego przeznaczył go do wycierania innej części ciała; co więcej — paragraf 22 Licencji
wyraźnie stanowi, że korzystanie z tego papieru toaletowego dozwolone jest wyłącznie w toalecie.

(OK, już nie będę... ;) )

Auć! Ze śmiechu spadłem z krzesła...
A tak poważniej to faktycznie chyba byłoby nieźle zrobić coś na kształt poradnika. Jestem za.

#38 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:35

Ale to można sobie cztery litery odmrozic. Widze ze niedociągnięcia... Czekam na update. :D

#39 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 08 October 2008 - 21:35

taa, azotem... azot to oni mieli w reklamie, naprawdę za chłodzenie odpowiada sorbet truskawkowy.

#40 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:41

I jak wrażenia?

#41 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 08 October 2008 - 21:42

do du** ;)

#42 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:44

No nie da się ukryć. :D

#43 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:47

A ma ten papier jakieś plusy?

#44 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 21:50

i pewnie od razu dane są wrzucane na serwer aby inni mogli podziwiać.

#45 DanielF

DanielF
  • 5761 posts
  • SkądSiedlce

Posted 08 October 2008 - 21:58

Słyszeliście o nowej wersji papieru 10.6? ma się szybciej rozwijać i podobno mniej drapie ale uwaga nie działa na uchwytach PowerPisuar. Będzie oczywiście w pełni 64 listkowy zamiast dotychczasowych 32/64.

#46 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2008 - 22:02

Nareszczie jakieś postępy. Oby tak dalej. :P

#47 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 posts
Posted 08 October 2008 - 22:08

tak, ale papier sam bedzie dobierał iloś listków:/ I nie da sie tego wyłączyć, tak wiec skazani jesteśmy na jeden listek albo trzeba zakupić kilka rolek.

#48 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 08 October 2008 - 23:05

A czy ktoś się zastanowił nad historią tego wynalazku ? Przypominam o niezwykle stabilnej i wymagającej mało zasobów GAZECIE i jej klonie PAPIERZE ŚNIADANIOWYM. To były fajne czasy.

#49 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 09 October 2008 - 06:58

A czy ktoś się zastanowił nad historią tego wynalazku ?
Przypominam o niezwykle stabilnej i wymagającej mało zasobów GAZECIE i jej klonie PAPIERZE ŚNIADANIOWYM. To były fajne czasy.

Ehh... przeciez wydajnosc tych wynalazków była tragiczna... Wiem, wiem, ze jestem młodziakiem i nie znam klimatu, ale wybacz. Zajmijmy sie dzisiejsza technologia ;)

#50 agniecha

agniecha
  • 66 posts
  • SkądBrwinów

Posted 09 October 2008 - 07:55

wracając do problemu… nie krytykujcie tak wszystkich co wrzucają wątek "pomocy". wiem po sobie że niekoniecznei z lenistwa się taki wątek zakłada, ja to forum znalazłam szukając informacji właśnie a nie po to by zapytać, szukałam wszędzie (mimo że maca znam od ponad 9 lat), szukałam i im bardziej szukałam im więcej czytałam tym bardziej byłam zielona, tak że tu czytałam i poprostu głupiałam, gdzieś przeczytałam o jakimś problemie, gdzieś o czym innym i jedyne co zostało to wrzucić kolejny temat "pomocy" i myślę że wiele osób w ten sposób wrzuca takie tematy, nie z lenistwa tylko czasem ręce opadają a jeśli planujesz zkupy większe to szukasz informacji na 1000 sposobów zanim załoźy kolejny wątek "pomcy" (a jakie zakupu są "większe"? to juź zaleźy od punktu widzenie, dla jednego wyposażenie studia graficznego, dla innego laptop do pochwalenia się na uczelnie że się takie cudo posiada ;))...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users