Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uchwyt samochodowy iPhone 3G, nie uszkadzający obudowy (!)

• Please log in to reply
119 replies to this topic

#76 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 07 October 2009 - 11:19

Witam

ja generalnie wielkich wymagań nie mam i chciałbym na uchwyt wydać jak najmniej pieniędzy. Dlatego też chciałem zapytać o opinie osób, które mają większe pojęcie ode mnie czy takie coś TRWALY Uchwyt AVILA HTC iPhone MIO OMNIA NOKIA E71 (755911173) - Aukcje internetowe Allegro to całkowita tandeta czy raczej średniak? Sam uchwyt wygląda solidnie, zastanawiam się jednak czy przyssawka jest dobra czy odleci po paru kilometrach. A może ktoś kupił taki właśnie uchwyt? Ewentualnie proszę o polecenie czegoś do max 30zł.

#77 mactwar

mactwar
  • 9 posts

Posted 23 October 2009 - 11:34

Ja dokokonałem zakupu poniższego uchwytu

[url=http://www.griffintechnology.com/products/windowseat]Griffin Technology: WindowSeat - Windshield Mount for iPhone & iPod touch[/url]

i jestem bardzo zadowolony, nie wydaje mi się żeby miał mi zniszczyć obudowę Ipka.
Natomiast cena 90 PLN jest do przyjęcia.

Taki uchwyt jakiś czas temu był dostępny w Ispotach, ale było przed OS 3.0 i jakoś nie cieszył się powodzeniem :-)

Jak ci się sprawuje ten uchwyt??
Nie rysuje obudowy??

#78 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 23 October 2009 - 19:02

A miał ktoś do czynienia z uchwytami HR?

Uchwyt HR iPhone 3GS SZTYWNY prawdziwy ANTISHOCK (752277746) - Aukcje internetowe Allegro

Chodzi mi o sam uchwyt, bo głowice to można stosować różne.

pozdrawiam

mam uchwyt i glowice...z przezroczystego plastiku
wyglada super..jakosc wykonania o niebo lepsza niz jakis chinoli

a teraz wielki final...rysuje obudowe iphona w stopni "nieprzecietnym"

nawet po moich probach obklejenia glowicy tasma klejaca (hehe)
nic to nie dalo

takze...chyba nie polecam;]

#79 józekxxx

józekxxx
  • 3 posts

Posted 24 October 2009 - 22:43

Wydaje mi się, że gdyby do uchwytu HR można by było dokupić głowicę, która była by zakończona przyssawką to mielibyśmy idealne rozwiązanie, tj. materiały uchwytu wysokiej jakości, świetne wykonanie, a głowica zakończona przyssawką nie rysowałaby powierzchni iPhona, a może są takie głowice tylko ja o tym nie wiem?

#80 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 24 October 2009 - 23:03

przyssawka zle brzmi (nie-ergonomicznie)...wystarczy jakis "chwytak" oblozony z boku guma czy pianka

bo tak troche to chyba slabo okreslilem w swoim poscie wyzej ale
obudowa iphona jest STRASZNIE porysowana przez glowice hr
(btw dedykowana iphonowi 3g a najlepiej lezy w niej 2g bo jest grubszy;] )

#81 Grabus

Grabus
  • 112 posts
  • SkądTczew

Posted 27 October 2009 - 12:05

Uchwyt który ja pokazywałem nieco wyżej KLIK jest wyściełany takim mięciutkim zamszem, dzięki czemu nie ma szans na porysowanie iPhone'a. Tak że polecam ponownie.

Aha. Dodać tylko muszę, że nie warto brać tej wersji z dodatkowym zabezpieczeniem od góry, ponieważ bez tego iPhone siedzi w uchwycie pewnie i nie wypadnie nawet jeśli położymy go poziomo. Natomiast zabezpieczenie to strasznie utrudnia wkładanie i wyjmowanie telefonu. Ja na przykład rozkręciłem uchwyt i zamocowałem to ustrojstwo odwrotnie.

#82 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 30 October 2009 - 21:59

Mam ten sam problem. Generalnie mam już jeden uchwyt (taki [url=http://www.allegro.pl/item790748207_ap1d_uchwyt_obrotowy_360_stopni_i_phone_iphone_3g.html]AP1D UCHWYT OBROTOWY 360 stopni I-PHONE IPHONE 3G (790748207) - Aukcje internetowe Allegro[/url]) ale niestety on nieco psuje telefon. Chciałabym tym razem kupić coś bardziej odpoowiedniego, z zabezpieczeniami przed porysowaniem. Niestety nie widziałam nic godnego uwagi na allegro.

Pomóżcie. Nie chcę na to wydać więcej niż 50zł

#83 Mystik

Mystik
  • 134 posts

Posted 30 October 2009 - 22:07

Mam ten sam problem. Generalnie mam już jeden uchwyt (taki AP1D UCHWYT OBROTOWY 360 stopni I-PHONE IPHONE 3G (790748207) - Aukcje internetowe Allegro) ale niestety on nieco psuje telefon. Chciałabym tym razem kupić coś bardziej odpoowiedniego, z zabezpieczeniami przed porysowaniem. Niestety nie widziałam nic godnego uwagi na allegro.

Pomóżcie. Nie chcę na to wydać więcej niż 50zł

Z całym szacynkiem, ale nie uważasz, że próbujesz trochę przyoszczędzić nie w tym miejscu co trzeba?
Kupujesz telefon za 1zł, uchwyt za 9,90 i nie przejmujesz się, że telefon się porypie.
Ale kupując telefon średnio za ładnych parę stówek oczekujesz od czegoś za 9,90zł? To chyba lekka przesada.
Myślę, że 50zł to też będzie za mało.
Też cały czas myślę nad uchwytem do samochodu i jedyne co mi się podoba, to oryginalny HR. Tylko, że w HR-ze to 50zł kosztuje sama głowica. Całość około 100zł na allegro.

pozdrawiam

#84 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 31 October 2009 - 09:28

mówisz o czymś takim [url=http://www.allegro.pl/item789850464_oryginalny_uchwyt_hr_iphone_3g_3gs_do_kratki_naw.html?]Oryginalny uchwyt HR iPhone 3G / 3Gs do kratki naw (789850464) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
z tego jak go widać to sądzę, że on również może rysować telefon

liczę na to, że może uda się coś do 50zł kupić
tak się składa, że dwa iphone'y dostałam za darmo więc nic za nie nie płaciłam ;)

#85 Mystik

Mystik
  • 134 posts

Posted 31 October 2009 - 12:34

mówisz o czymś takim Oryginalny uchwyt HR iPhone 3G / 3Gs do kratki naw (789850464) - Aukcje internetowe Allegro
z tego jak go widać to sądzę, że on również może rysować telefon

Właśnie o czymś takim piszę. Nie miałem tego w ręce, a na odległość trudno cos powiedzieć.

tak się składa, że dwa iphone'y dostałam za darmo więc nic za nie nie płaciłam ;)

NO NIE ! Wrrrrr. To jest niesprawiedliwe :)
Nic tylko pozazdrościć.

pozdrawiam

#86 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 31 October 2009 - 15:48

Oryginalny uchwyt HR iPhone 3G / 3Gs do kratki naw (789850464) - Aukcje internetowe Allegro

to ci porysuje telefon...

ale z tym za 10 zl to juz przegiecie paly...kupcie sobie nokie 3310
po co wam iphone....male piraciki;]

#87 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 05 November 2009 - 09:52

no to co mi nie porysuje telefonu i się sprawdzi?

---- Dodano 05-11-2009 o godzinie 12:19 ----
aha, chodzi też o to by można go było obrócić do poziomu

#88 lelo0

lelo0
  • 16 posts
  • SkądTarn-Góry

Posted 06 November 2009 - 20:58

panowie z samsunga Omni...idealne sprawdzałem trzyma sie ,,:)

#89 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 07 November 2009 - 15:09

tzn jaki?

#90 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 07 November 2009 - 23:43

no to co mi nie porysuje telefonu i się sprawdzi?

moze jakas glowice ktora "chwyci" iphona guma/zamszem/pianka?

#91 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 09 November 2009 - 14:25

A Tu macie Oryginalny uchwyt od NAVIGON!

NAVIGON! Oryginalny zestaw Navigon iPhone 3g / 3gs (811991889) - Aukcje internetowe Allegro

Wystarczy kliknąć Kup Teraz:D
Pozdro!

#92 Jini

Jini
  • 48 posts

Posted 11 November 2009 - 12:22

Aukcja usunieta przez allegro..

#93 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 16 November 2009 - 16:29

A czy Car Kit od Tom Toma działa z Navigonem? Jak się ogólnie sprawuje?

#94 -jaro-

-jaro-
  • 95 posts

Posted 19 November 2009 - 17:07

Tak. Działa rewelacyjnie. jarek

#95 MurcieFan

MurcieFan
  • 1415 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2009 - 19:30

Kurna tylko ta cena....

#96 -jaro-

-jaro-
  • 95 posts

Posted 19 November 2009 - 19:39

wiem, spora, ale w koncu nawigacja dziala jak trzeba wtedy kiedy na prawde jest potrzebna - nie na autostradzie tylko w waskich uliczkach, osiedlach itp. generalnie wszedzie tam, gdzie bardzo ograniczona jest "widoczność" satelit. jarek

#97 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 20 November 2009 - 12:17

jaro, a działa odbieranie telefonów i pozostałe funkcje? Już znalazłem w innym wątku. Działa wszystko jak należy.

#98 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 22 November 2009 - 14:47

Witam,
Mam car kit navigon który kupiłem na wcześniejszej aukcji, którą usunęło allegro.

I jest mega stabilny i naprawdę dobrze się prezentuje, żebym nie było goło słowny samo kupiłem ten sprzęcik:

Oryginalny Holder NAVIGON! iPhone 3G/3Gs _SKLEP! (824504152) - Aukcje internetowe Allegro

Cena mniejsza od tej po której ja kupiłem.

Car Kit od TomTom'a jest dużo dużo droższa, a jego funkcje jak dodatkowy głośnik i antena GPS, którą ma każdy iPhone 3G/3Gs jest zbędne, więc po co przepłacać.

Znajomy porównał obydwa, głośnik od iPhone spokojnie daje rade, z zasięgiem przy szybie jest to samo... TomTom Car Kit polecał bym tylko użytkownikom iPhone 2G o ile współpracuje.

Car Kite od NAVIGON jest tak samo eleganckie i przy tym tańsze, a mapy według mnie NAVIGON góruje.
Pozdro!

#99 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 23 November 2009 - 14:35

Czy ja wiem, czy uchwyt Tom Tom jest dużo dużo droższy. Navigon 299+przesyłka = 311 PLN Tom Tom ok. 120 USD, czyli 336 PLN plus przesyłka. Nie wiem ile dokładnie doliczą za przesyłkę, ale chyba to nie będzie dużo dużo. A za dodatkową cenę dostajesz "wzmacniacz" sygnału i głośnika... tak tak, bezużyteczny jak twierdzisz. Dodam, że do końca grudnia uchwyt tom toma ma być dostępny w Polsce, więc koszt przesyłki spadnie.

#100 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 24 November 2009 - 21:07

Jak będzie dostępny w PL to się zgodzę i pewnie sobie kupie, ale wiesz że ma być dostępny, Navigon też miał być i co? trzeba lekko przepłacić niż w innych krajach bo się taniej nie kupi, niby na stronach zagranicznych jest ale co z tego jak wysyłki albo nie ma do Polski albo są bardzo drogie, najtaniej z US masz do PL za 29,00$ To możesz doliczyć, tak twierdze że bezużyteczne bo nie odczuwasz tego masz wystarczająco dobry sygnał i głośnik w iPhonie. A jedyne tom tomy jakie znalazłem z wysyłką do polski kosztują ok 120 ale GBP czyli mnożysz razy 4,56 + wysyłka, najtaniej koło 600zł ktoś podawał że to ściema, podawał linki i do Navigonu za 40€ ale niestety nie udało mi się zamówić. Tyle na ten temat, nie namawiam do kupna, po prostu jest dostępny i trza się cieszyć. Pozdro!

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users