Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uchwyt samochodowy iPhone 3G, nie uszkadzający obudowy (!)

• Please log in to reply
119 replies to this topic

#26 frango

frango
  • 41 posts

Posted 12 December 2008 - 14:18

Tani uchwyt do iPhone'a 3G z Euro AGD Hej, teraz ja odkopię temat ;) Szukałem taniego uchwytu do iPhone'a 3G z Invisible Shield, który dodaje pewnie niecały milimetr do wyniarów urządzenia. Najpierw wpadł mi w ręce uchyt do palma Asusa firmy HR. Kształtem oczywiście nie pasował, ale konstrukcja i gumowany środek napawał nadzieją... Okazało się jednak, ze tak mocno ściska iP, ze nagniata Invisible Shield już po kilku minutach... podejrzewam, że przy codziennym użyciu, folia mogłaby się nieładnie poprzesuwać, itp. A potem trafiłem do Euro AGD, gdzie okazało się, że mają tani, dość zgrabny uniwersalny uchwyt wyłożony gąbką. Przymierzyłem raz, drugi i kupiłem. Sama głowica ma oczywiście regulowany rozstaw ramion wyłożony dwoma gąbkami. Powierzchnia, którą plecy iP stykają się z głowicą, to przezroczysty plastik, pod który można włożyć zdjęcie :lol: :roll: Na dole głowicy są regulowane podstawki wyłożone gąbką. Trzeba je trochę rozsunąć, by nie zatykały głośnika i mikrofonu. Jeśli chodzi o pałąk, to jest on długi... około 25cm. Jest dość miękki i nie ma żadnych regulacji, jak np. HR. Jeśli więc, jak często pisano, zamontujecie go tak, że iP będzie "wisieć w powietrzu", to faktycznie będzie się bujać jak, palma podczas huraganu ;) By skierować ekran iP w stronę oczu, wygina się go odpowienio. By zlikwidować problem bujania, można tak zamontować cały uchwyt, by któraś jego cześć opierała się o deskę, tak jak widac to zna zdjęciach. Jako, że znalazłem w domu pałąk HR, zamocowałem głowicę z Euro AGD do niego. Możliwe jest to, dzięki ustandaryzowanemu systemowi łącznia. Nie jest idealnie, potrzebny był skalpel ;) ale działa. Pałąk HR jest krótszy, sztywniejszy i ma regulowaną koncówkę. Wszystko co opisałem możecie zobaczyć na poniższych zdjęciach. Zobaczymy jak się będzie całość spisywać.

#27 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 12 December 2008 - 16:45

a ja mam tego z media markt , i wkurza mnie ze nikt nie wpadł na to zeby zrobic uchyt w który da sie wcisnac iphona w ubranku

#28 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 27 January 2009 - 15:02

czy cos pojawilo sie na rynku ciekawego przez ostatnie kilka dni? Poszukuje solidnego uchwytu z ladowarka, cena nie ma znaczenia, odpada ten wkladany bezposrednio w zapalniczke z racji jej umiejscowienia w moim aucie.

#29 =ArAs=

=ArAs=
  • 26 posts
  • SkądLublin

Posted 21 February 2009 - 19:19

Witam zakupiłem ostatnio ten Griffin WindowSeat for iPhone/ iPod touch uchwyt do samochodu trafiła się okazja na aukcji za 90 złoty wiec wziąłem, jak narazie jestem zadowolony co prawda mam pokrowiec gumowy wiec do tacki się w nim nie zmieści ale to nie problem go zdjąć ;). Jeżeli chodzi o sam zestaw to zawiera 3 tacki plastikowe przystosowane do iphona 1 generacji, iphona 3G i ipoda ale nie wiem czy 1 czy 2 generacji wydaje mi się, że 1 do tego uchwyt z 2 przegubami istnieje możliwość użycia 2 przegubów jeżeli szyba jest dalej albo 1 jeżeli jest bliżej, jedna tacka do przyklejenia na deskę rozdzielcza jeżeli ktoś nie chce mocować uchwytu do szyby i jednej chusteczki nawilżonej alkoholem to wszystko. Podczas jazdy po naszych drogach telepie się trochę ale ogólnie trzyma się sztywno telefon jest bardzo dobrze trzymany przez tackę idealnie pasuje, samym uchwytem machałem intensywnie ręka żeby sprawdzić czy iphone nie wyleci test przeszedł pomyślnie :) z mojej strony jeżeli ktoś się zastanawia jeszcze nad kupnem to produkt jest godny polecenia tyle tylko ze trzeba trafić na dobrą cenę ponieważ dolar poszedł mocno w górę widać to nawet po cenach samych iphonów. Pozdrawiam

#30 spawach

spawach
  • 59 posts

Posted 08 March 2009 - 22:30

hej ja poszukuje uchwytu do Iphona do samochodu taki ktory mial by funkcje ladowania baterii oraz mozliwosc podlaczenia do radia (WAZNE ! Transmiter raczej mnie nie interesje) najlepiej zeby nia bylo zbednych kabelkow do podlanczania itd poprostu zeby wsadzic w gniazdo i zeby dzialalo. Podobno jest takie cos firmy Gryffin ale nigdzie nie moge tego znalezc. Bardzo prosze o pomoc w szukaniu !

#31 Pioter023

Pioter023
  • 1 posts

Posted 02 April 2009 - 14:43

Znalazłem coś takiego, wygląda dość solidnie, czy ktoś może go używa??
[url=http://store.everythingicafe.com/smoothtalker-charging-holdercradle-with-antenna-connection/3A38A5076.htm]SmoothTalker Charging Holder/Cradle with Antenna Connection - Apple iPhone Easy Install - EverythingiCafe Store[/url]

#32 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 posts

Posted 10 June 2009 - 16:02

co sadzicicie o takim uchwycie?
AP1D UCHWYT OBROTOWY 360 ST. IPHONE 3G (657444373) - Aukcje internetowe Allegro

#33 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 June 2009 - 20:58

co sadzicicie o takim uchwycie?
AP1D UCHWYT OBROTOWY 360 ST. IPHONE 3G (657444373) - Aukcje internetowe Allegro

Ja go mam. Nie ma on jakichkolwiek zabezpieczeń przed zarysowaniem telefonu, po jakimś czasie odłamał się fragment służący do odginania środkowego zaczepu telefonu, chodzi o taki języczek.

Poza tym trzyma się dobrze szyby, można go łatwo ustawić w dowolnej pozycji.

#34 jjacek25

jjacek25
  • 13 posts

Posted 11 June 2009 - 14:28

Pytanie do Olek4 - Nie "majta sie" Iphone w tym uchwycie podczas jazdy samochodem ? Ten pałąk nie wygląda zbyt solidnie.

#35 pooley

pooley
  • 91 posts

Posted 11 June 2009 - 15:36

jjacek25: Mam taki sam uchwyt, niestety drży on dosyc nieprzyjemnie w czasie jazdy, a na dodatek mi sie czesto odkleja... ja go kupilem na allegro wraz z jakas prostacka ladowarka samochodowa. Powiem tak, za takie pieniadze da sie z tym zyc, ale zeby to bylo komfortowe w uzytkowaniu, to nie bardzo ;)

#36 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 June 2009 - 16:21

Pytanie do Olek4 - Nie "majta sie" Iphone w tym uchwycie podczas jazdy samochodem ? Ten pałąk nie wygląda zbyt solidnie.

Mi się pierwszy raz odkleił po kilku miesiącach, uchwyt nie majta ale na nierównościach wibruje, chociaż mi to nie przeszkadza.

#37 jjacek25

jjacek25
  • 13 posts

Posted 12 June 2009 - 09:38

Znalazłem na Allegro taki zestaw [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=654873177]UCHWYT iPHONE 3G + ŁADOWARKA + FUTERAŁ + FOLIA (654873177) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Sprzedający podał mi takie dane ładowarki Napięcie wej. DC 12V-24V Napięcie wyj. DC 4,2V-10V / 600-750 mA . Wystarczy to do działania GPS-u ?

#38 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 posts

Posted 12 June 2009 - 10:56

za slaba, najlepiej 1000 mA

#39 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 posts
  • Skądokolice Krakowa

Posted 23 June 2009 - 15:13

TRWAŁY Uchwyt PDA HTC iPhone MIO OMNIA NOKIA E71 (669458686) - Aukcje internetowe Allegro znalazłem cos takiego wygląda dość solidnie ale cena mnie zastanawia.

#40 D4rkm4N

D4rkm4N
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 15:25

Ja bardzo chętnie bym sobie sprawił taki uchwyt który prezentowany jest na stronie TomTom
TomTom for iPhone

Ciekawe tak w ogóle czy będzie można taki kupić :)

#41 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 posts
  • Skądokolice Krakowa

Posted 23 June 2009 - 16:47

No coś pięknego

#42 D4rkm4N

D4rkm4N
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 18:57

Shadow Knight: To jest coś wspaniałego!!! Jak obejrzałem ten filmik to się zakochałem! Kupie napewno jak będzie w sprzedazy z polskim "lektorem" + Uchwyt (podstawa) :P. Czekam z niecierpliwością! A jutro zadzownie do Tom Tom zapytam się i odrazu ew. zamówie hehe :D

#43 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 posts
  • Skądokolice Krakowa

Posted 23 June 2009 - 19:03

Jak coś to daj znać bo ja też chce to kupić. A co do nawigacji to jeśli sobie powiedzą 200euro to nie kupie bo za tą kasę jest to nie opłacalne.

#44 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 June 2009 - 19:33

TRWAŁY Uchwyt PDA HTC iPhone MIO OMNIA NOKIA E71 (669458686) - Aukcje internetowe Allegro znalazłem cos takiego wygląda dość solidnie ale cena mnie zastanawia.

Jeśli nóżki na których opiera się telefon nie są regulowane to może się okazać że zakrywają głośnik i mikrofon w iPhone.

#45 marcus02

marcus02
  • 171 posts

Posted 24 June 2009 - 09:24

Witam

ja polecam uchyt firmy Brodit Brodit.se.
Dołączona grafika
Uchyty są bardzo dobre, składają się z 2 częsci i niestety za każdą należy osobno zapłacić.
Pierwsza część to uchwyt Brodit do danego modelu telefonu, a drugi to tzw. Proclip do danego modelu samochodu. Uchwyty te nie wymagają żadnej brutalnej interwnecji w deskę rozdzielczą samochodu.

Spisują sie rewelacyjne i polecam je bardzo.

#46 bzyk74

bzyk74
  • 111 posts

Posted 24 June 2009 - 10:19

A ja Wam polecam:
Głowica uchwytu samochodowego HR Auto-Comfort iPhone 3G - Fondo.pl -- akcesoria PDA, iPod, PSP, akcesoria do palmtopów, nawigacja satelitarna, GPS, palmtopy, oprogramowanie PDA, Pocket PC, Palm OS

do tej glowicy wchodzi iPhone w milimetrowym policarbonowym etui (kupilem takie w iStore(czy jak on tam sie nazywa w Zlotych Tarasach) za 70zl !
Dołączona grafika

do tego dowolne ramie z katalogu !
Katalog produktĂłw - Uchwyty samochodowe, Ramiona uchwytu HR - Fondo.pl -- akcesoria PDA, iPod, PSP, akcesoria do palmtopĂłw, nawigacja satelitarna, GPS, palmtopy, oprogramowanie PDA, Pocket PC, Palm OS

jest tez fajny uchwyt na rower... doczepiam sobie tylko glowice z zasmochodu :)

#47 MurcieFan

MurcieFan
  • 1415 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2009 - 12:51

Ja mam 750 i mi z powodzeniem naviguje ladujac, niewiem co chcecie..

#48 D4rkm4N

D4rkm4N
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2009 - 15:35

A ja się zakochałem w uchwycie firmy Tom Tom. Dziś dzowniłem do przedstawicielstwa w Polsce i otrzymałęm info iż Uchwyt będzie dostępny wraz z wejsciem aplikacji do appstore :P. Oczywiście będzie można dokupić sobie takie cacko bez konieczności kupowania aplikacji :) Tak naprawde polski Tom Tom sam jeszcze nie wie jak to będzie czy będą sprzedawać tez osobno Nosniki z oprogramowaniem ktore później się będzie ładowało przez iTunnes, czy tylko droga internetowa... Zamotana ta nasza POLSKA :) Peace.

#49 miaziol

miaziol
  • 94 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 June 2009 - 16:35

Jesli bedzie problem z zakupem w polsce tego uchwytu bede mogl go przywiezc z zagranicy jesli ktos bedzie reflektowal

#50 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 posts
  • Skądokolice Krakowa

Posted 24 June 2009 - 18:30

I pięknie jest teraz tylko czekamy aż wypuszczą. Według mnie najlepiej by zrobili gdyby wypuścili to na dniach bo na wakacje każdy by ściągną. Teraz nic nie pozostaje tylko czekać. Orientuję się ktoś czy będzie z transmiterem bo jakoś nie doczytałem coś na ten temat?
Uchwyt+ładowarka+transmiter FM: iPhone, 3G, iPod (662214860) - Aukcje internetowe Allegro ten jest fajny ale akurat zapalniczkę mam przy lewarku i nie uśmiecha mi się spoglądanie w dół podczas jazdy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users