Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone, a gwarancja w Orange

• Please log in to reply
207 replies to this topic

#201 atta

atta
  • 3 posts

Posted 09 November 2009 - 21:04

mam IP 3G zakupiony w Orange jakies 2 tygodnie temu mam problem z WIFI. uzywam telefonu glownie w pracy i w domu, gdzie mam postawione routery bezprzewodowe. w pracy moj IP nie chce sie laczyc z siecia, jesli juz sie uda, to smiga az milo, niestety po kilku minutach zrywa polaczenie. wspolnika X1 dziala bez problemu. w domu IP laczy sie z siecia praktycznie caly czas, ale w ogole nie da sie nic zrobic w necie, tak jakby transfer byl rowny zero. poza tym mam 1 bad pixela bialego. jest szansa aby mi to naprawiono w serwisie ? przypominam, ze jest to IP 3G. zakupilem telefon na firme.

#202 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 07 July 2010 - 20:14

Witam! Kupiłem 3G od pierwotnego właściciela, mam do niego fakturę i taką karteczkę "Aktywacja" na której jest nr IMEI. Chciałem oddać telefon, do salonu w Gnieźnie. Zostałem odesłany do Poznania. Przejechałem ponad 70 km w jedną stronę i co? Nic... powiedzieli mi, że telefon na gwarancję może oddać tylko osoba, której dane widnieją na fakturze i nie obchodzi ich czy mam cały zestaw i fakture... Wkurzony poszedłem do innego salonu. Telefon przyjęliby z łaski, lecz odebrać go, mógłby tylko pierwotny właściciel. Co zrobić, w takiej sytaucji? :(

#203 Marcin_2a

Marcin_2a
  • 2 posts

Posted 09 September 2011 - 00:03

Witam, ja mam takie pytanko oddawałem iPhone'a na 12 miesięczną gwarancję w Orange, moja usterka została akceptowana przez firmę Regenersis i cytuję " W dostarczonym urządzeniu stwierdzono zgłaszaną usterkę. iPhone został wymieniony na nowy." Data zakupu to 08.01.2010r. Z drugiej strony Data przyjęcia do serwisu to 23-08-2010r.(Posiadam pełen raport usługi firmy Regenersis)
I teraz moje pytanie!, czy przysługuje mi jeszcze darmowa naprawa ponieważ Konektor dolny, port ładujacy nie reaguję, proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

#204 Krychaj

Krychaj
  • 65 posts

Posted 19 November 2011 - 21:44

Czy próbował ktoś reklamować telefon kiedy na fakturze zakupu była inna osoba ? Pytam ponieważ dostałem tel i nawala przycisk Home, na fakturze zakupu jest 3.12.2010 czyli mam jeszcze chwilkę, ale czy ja jako drugi właściciel mogę oddać do serwisu telefon ?

#205 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 20 November 2011 - 11:47

Czy próbował ktoś reklamować telefon kiedy na fakturze zakupu była inna osoba ?
Pytam ponieważ dostałem tel i nawala przycisk Home, na fakturze zakupu jest 3.12.2010 czyli mam jeszcze chwilkę, ale czy ja jako drugi właściciel mogę oddać do serwisu telefon ?

Formalnie niestety nie możesz bo nie Ty jesteś stroną umowy. Ale... Nie musisz się przyznawać, że osoba na fakturze to nie Ty. Nikt nie ma prawa żadać od Ciebie dowodu tożsamości. Kilka miesięcy temu kupiłem na Allegro iPhone 4 z sieci Orange. Telefon miał oczywiście simlock. Z fakturą zakupu na pierwszego właściciela udałem się do salonu i poprosiłem o zdjęcie blokady. Wszystko przebiegło bez żadnych problemów.

//T

#206 Krychaj

Krychaj
  • 65 posts

Posted 20 November 2011 - 22:53

Tak tylko później będzie pewnie mogła go odebrać tylko osoba z FV ?

#207 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 posts
  • SkądTarczyn

Posted 20 January 2012 - 23:43

Krychaj mialem identyczna sytuacje, wiec czytaj : Odkupilem iP 3Gs od milej pani, nowy z faktura i gwarancja w orange, cos sie stalo, bo nie chcial sie ladowac, wyskakiwal komunikat "to Akcesorium nie obejmuje ladowania" pojechalem do orange przedstawiam wszystko co i jak daje fakture i mowie milej pani, ze telefon odkupilem, pani mi na to, ze to nic nie szkodzi, jedynie nie dostalem telefonu zastepczego i na przyszlosc polecono mi odrazu kierowac sie do regenersis, zeby zaoszczedzic na czasie, u nich tez nie bylo problemu z tym ze to nie moje nazwisko widnialo na fakturze :)

#208 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 25 January 2012 - 19:16

Zlego slowa nie dam powiedziec na Orange i Regenersis. 18/01/2012 oddane do punktu Orange 19/01/2012 dociera do Regenersis 20/01/2012 wychodzi od Regenersis 23/01/2012 Telefon do odbioru - NOWY! Zaznaczam ze 21 i 22 to dni wolne od pracy. Rewelacja, stuprocentowy profesjonalizm.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users