problem z ustawieniem zegara i daty!!!!
Posted 11 July 2006 - 21:52
Posted 12 July 2006 - 01:27

Posted 12 July 2006 - 22:00
Posted 12 July 2006 - 23:57
Prawidłowa godzina zatem zależy od poprawnej konfiguracji strefy czasowej w której się znajdujesz.
Windows XP zapewne podobnie ustawia datę i czas.
Może określ co oznacza "bzdurna godzinka"po wylogowaniu sie i powrocie na xp znow jest bzdurna godzinka
Posted 13 July 2006 - 00:47
No to wyjaśniłem ci ten problem dosyć dokładnie dwa posty wyżejmam dwa systemy na `imaku: mac-os i xp, i kłopocik maly z
ustawieniem poprawnego czasu na xp, po ustawieniu i synchronizacji przez internet jest ok, ale po wylogowaniu sie i powrocie na xp znow jest bzdurna godzinka, nadmienie ze w mac-os byl problem ze dwa dni ale od wczoraj jest ok,,, czy imak ma wewnetrzna baterie, bo ktos mi sugerowal to sprawdzic?
prosze o helppp:lol:

Posted 13 July 2006 - 00:56
Posted 16 July 2006 - 06:10
Po jakim kłopocie, chyba nie przeczytałeś mojego postupodaj serwer czasu: ntp.task.gda.pl
i po klopocie

OSX będzie podawał 4:00 o ile ustawi się naszą strefę czasową (UTC+2h) ale tak naprawde zegar w komputerze będzie miał godzinę 2:00, a my chcemy mieć w komputerze (zegar RTC) czas lokalny czyli godzinę 4:00. Windows odczytuje godzinę bezpośredno z RTC i podaje wtedy czas o 2 godziny do tyłu niż jest faktycznie w Polsce. Windows po zsynchronizowaniu z serwerem koryguje zegar o strefę czasową czyli dodaje 2 godziny i poprawia czas zegara RTC w komputerze aby podawał czas lokalny.
Dwa różne sposoby odczytywania godziny i przez to kłopoty. Najlepiej jest wyłączyć synchronizację czasu w OSX i od czasu do czasu wchodzić pod XP

Posted 05 May 2007 - 19:54
Posted 03 January 2015 - 17:37
wersja 10.9.5
To czemu piszesz o w tym w dziale 10.0 - 10.4?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users