problem z ustawieniem zegara i daty!!!!
Napisano 11 lipca 2006 - 21:52
Napisano 12 lipca 2006 - 01:27

Napisano 12 lipca 2006 - 22:00
Napisano 12 lipca 2006 - 23:57
Prawidłowa godzina zatem zależy od poprawnej konfiguracji strefy czasowej w której się znajdujesz.
Windows XP zapewne podobnie ustawia datę i czas.
Może określ co oznacza "bzdurna godzinka"po wylogowaniu sie i powrocie na xp znow jest bzdurna godzinka
Napisano 13 lipca 2006 - 00:47
No to wyjaśniłem ci ten problem dosyć dokładnie dwa posty wyżejmam dwa systemy na `imaku: mac-os i xp, i kłopocik maly z
ustawieniem poprawnego czasu na xp, po ustawieniu i synchronizacji przez internet jest ok, ale po wylogowaniu sie i powrocie na xp znow jest bzdurna godzinka, nadmienie ze w mac-os byl problem ze dwa dni ale od wczoraj jest ok,,, czy imak ma wewnetrzna baterie, bo ktos mi sugerowal to sprawdzic?
prosze o helppp:lol:

Napisano 13 lipca 2006 - 00:56
Napisano 16 lipca 2006 - 06:10
Po jakim kłopocie, chyba nie przeczytałeś mojego postupodaj serwer czasu: ntp.task.gda.pl
i po klopocie

OSX będzie podawał 4:00 o ile ustawi się naszą strefę czasową (UTC+2h) ale tak naprawde zegar w komputerze będzie miał godzinę 2:00, a my chcemy mieć w komputerze (zegar RTC) czas lokalny czyli godzinę 4:00. Windows odczytuje godzinę bezpośredno z RTC i podaje wtedy czas o 2 godziny do tyłu niż jest faktycznie w Polsce. Windows po zsynchronizowaniu z serwerem koryguje zegar o strefę czasową czyli dodaje 2 godziny i poprawia czas zegara RTC w komputerze aby podawał czas lokalny.
Dwa różne sposoby odczytywania godziny i przez to kłopoty. Najlepiej jest wyłączyć synchronizację czasu w OSX i od czasu do czasu wchodzić pod XP

Napisano 05 maja 2007 - 19:54
Napisano 03 stycznia 2015 - 17:37
wersja 10.9.5
To czemu piszesz o w tym w dziale 10.0 - 10.4?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych