Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dlaczego niektóre iTunes Gift Cards są tak tanie na Allegro?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
383 odpowiedzi w tym temacie

#276 midalist

midalist
  • 289 postów
  • SkądKoszalin, PL

Napisano 22 lutego 2009 - 17:16

zanim przeczytałem ten wątek kupiłem kartę na allegro. Przeczytałem cały ten wątek i krew mnie właśnie zalewa. Dostałem kod, ale po wpisaniu kodu i wciśnięciu REEDEM dostałem
"This certificate must be enabled by the iTunes Store Customer Service. You can conntact Customer Service at http://www.apple.com...es/storesupport"
Wszystko wskazuje iż nabyłem trefny kod. Na szczęście nie załadowałem go i nie zostanie mi zablokowane konto. Mam teraz sporego doła. Najbardziej szkoda mi czasu poświęconego na próbę rozwiązania problemu "Dlaczego ten kod nie działa".
PS. Witajcie w Polsce uczciwi obywatele.
Na naszym forum jest użytkownik "pavvvlo" który również sprzedaje Gift Cardy. Ma bardzo niskie ceny. Więcej można dowiedzieć się tutaj. Jest ktoś tutaj w stanie powiedzieć mi co z tą ofertą i jeżeli nie jest to też z legalnego źródła to czemu jest jest oferta na głównej stronie ?

#277 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 19:11

DarkJing bo szanowna administracja nie ma jak tego sprawdzic...

#278 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 23 lutego 2009 - 00:02

Z jednej z aukcji pavvvlo

KODY POCHODZA Z PROGRAMU LOJALNOSCIOWEGO

Jakiego programu lojalnościowego? Wiem, że w USA kody do iT są nawet w puszkach Coli, ale bądźmy szczerzy - jak można mieć po 50 kodów na kilku aukcjach?
Nie wierzę w to co on w tych opisach pisze. Założę się, że są to kody kupowane przez kradzione karty.

#279 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lutego 2009 - 15:08

Panowie, im mniej wiecie, tym lepiej dla was. Na allegro kwitnie handel z najróżniejszych nawet i najbardziej czarnych środowisk. Od tego są odpowiednie organy ścigania aby zająć się zwalczaniem tego typu nieuczciwości. Może ktoś je przemyca, a może jest to celowe działanie, polegającym na obniżeniu swojego zysku i płacenie mniejszych podatków. Większość kupujących na allegro sugeruje się ceną i sam też*tak robie, akurat nie chodzi mi o GC. Zamiast wylewać swoje smutki i gorzkie żale, martwcie się o coś innego, umyjcie sobie samochód, kupcie dziecku cukierka, a żonie koronkową bieliznę...

#280 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 23 lutego 2009 - 20:35

Krzysiek, paserstwo jest przestępstwem - próbujemy chronić ludzi pisząc takie rzeczy.

#281 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lutego 2009 - 20:40

Sprzedam, karte GC tanio, używana przez kobietę, niepalącą. Nie mogłem się powstrzymać :D.

Wiem, że jest to paserstwem.......
Nie nie mam siły, nie chce wymyślać kolejnych argumentów bo mi się przypomina temat hackintosha.

#282 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 23 lutego 2009 - 23:26

Dobra Stary, darujmy sobie;) Mi też nie chciałoby się wymyślać kontrargumentów jak przypomnę sobie ten flejm, o którym wspomniałeś.

#283 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 24 lutego 2009 - 13:27

Hmmm...tak sobie myslę, że jeśli chodzi o użytkownika pavvvlo...to przecież wystarczy od niego kupić kod...założyć konto na iTunes...doładowac....i tyle.... Jeśli się okaże po jakimś czasie że konto zostało zablokowane...tudzież pieniądze na koncie zostały wstrzymane....to oznacza że GC są kupowane z kradzionych nr kart kredytowych....i wtedy NIE MA innego wytłumaczenia Jeśli jest inaczej to znaczy że istnieje baaaardzo duża szansa, że wszystko jest w porządku...:) Myślę, że wszyscy którzy mają oczy szeroko otwarte, wyrobili już swoją opinię....ale mimo wszystko trzeba to najpierw sprawdzić. Pozdrawiam

#284 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 13:37

Rozmawiałem z Pavvlo - mial 6-7 przypadków zablokowania konta.

#285 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 24 lutego 2009 - 13:46

to moje pytanie do Moderatorów brzmi, co trzeba zrobić tudzież jakich dowodów potrzeba by "władze" MyApple napisały otwarcie że kupowanie tanich GC od użytkownika Pavvvlo jest wysoce ryzykowne i może spowodować zablokowanie konta. Ja nawet nie proszę o banowanie/blokowanie chodzi mi jedynie o pewna przestrogę... Aha i jeszcze jedno. Czy jeśli jakiś forumowicz kupi tą kartę ... okaże sie trefna....to czy MyApple w jakiś sposób zareaguje??

#286 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lutego 2009 - 14:10

Mam w takim bądź razie pytanie. Jak najlepiej kupować GC ? Skoro allegro to mało wierzytelne źródło, a nie ma się możliwości ściągniecia z USA ? I jak sprawa kupowania wygląda w AppleStore ? czy musimy czekać na paczkę, czy dostajemy kod w wersji elektronicznej. Może, ktoś zna kogoś kto jest pewnym źródłem do kupienia takich kart ?
Znalazlem jeszcze coś takiego iTunes Gift Card - sklep ... Ceny są w miare wiarygodne ...

#287 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 16:00

Kody są wysyłane normalnie albo elektronicznie a kwota jest pobierana z CC

---- Dodano 27-02-2009 o godzinie 18:04 ----
Ceny wiarygodne? 1.50 zł za 1 $?

#288 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2009 - 16:21

Znalazlem jeszcze coś takiego iTunes Gift Card - sklep ... Ceny są w miare wiarygodne ...

Piszą, że firma zarejestrowana w USA i kupuje kody bezpośrednio od Apple, ale jedyny fizyczny adres kontaktowy to skrzynka pocztowa we Wrocławiu. Żadnego telefonu, nic co pozwoliłoby odnaleźć w realu właścicieli. Podejrzewam, że to samo, co na allegro, tylko ciut drożej.

#289 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 marca 2009 - 03:29

bawicie się w policjantów...

tomian gdybyś zrobił taką genezę mojej osobowości bym się nieźle na ciebie wku... zdenerwował i napewno bym cię dorwał. Gratuluję umiejętności przeglądania whois, google i naszej klasy. Swoją działalnością możesz zniszczyć komuś życie. Mało kto wie, że takie dane można znaleźć na whois, a ty to udostępniasz 50tys użytkowników tego forum.

Administracja już wyraziła swoje zdanie co do tego wątku a ostatnie posty to domniemane podejrzenia non stop powtarzające się...

Jeżeli jesteście takimi prawymi ludźmi to po co interesujecie się tymi kartami? GC w $ są przeznaczone do użytku na terenie Stanów Zdjednoczonych Ameryki Północnej a nie Polski.

Gift certificates and gift cards purchased on the iTunes Store are valid for use only in the country in which they were purchased

I jeszcze raz powtarzam, nie zatruj komuś życia tomian. Nie wyobrażasz sobie mojej irytacji i zdenerwowania, jak zobaczyłem na mailu informacje o odpowiedzi na ten wątek, chociaż wcale faceta nie znam.

#290 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 01 marca 2009 - 18:59

@ _krzysiek Nie przesadzaj. Każdy z nas kto korzysta z internetu nie jest anonimowy, a niestety wielu o tym zapomina. Tomian tylko pokazał jak łatwo pewne rzeczy sprawdzić i zweryfikować na sieci.

#291 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 01 marca 2009 - 23:19

Post z danymi osobowymi został usunięty.

#292 tomian

tomian
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2009 - 00:04

Szkoda. Ale widać, że trafiłem w dziesiątkę, bo zarówno profil na n-k jak i ogłoszenie na gumtree zostały usunięte :D Widać handel lewizną popłaca, gdyby to było na legalu, to chłopak by się nie przestraszył :-P

#293 Nathan Grawesh

Nathan Grawesh
  • 65 postów

Napisano 03 marca 2009 - 23:12

Zamieszaczam tutaj bo wydaje mi się to odpowiednim miejscem. Kupiłem jakiś czas temu kartę podarunkową na Allegro, ale dzisiaj, po jakimś miesiącu użytkowania została zablokowana. Parę dni temu przed kupnem programu w iTunes Store trzeba było zaakceptować zmienione warunki umowy. Czy ktoś, kto również korzysta z US AppStore ma podobny problem z zablokowanym kontem? Apple zaczęło ściagać pół-uczciwych użytkowników, którzy nie chcą crackować programów i banować im konta?

#294 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 04 marca 2009 - 13:09

...Apple zaczęło ściagać pół-uczciwych użytkowników, którzy nie chcą crackować programów i banować im konta?

Apple zaczelo scigac pol-uczciwych uzytkownikow, ktorzy kupuja kody od pasera (95% aukcji allegro).
Popros znajomych o kupno karty w USA ( wtedy 50$ oznacza 50$) i przeslanie samego kodu ze zdrapki a na 100% unikniesz klopotow.

#295 Ania_B

Ania_B
  • 58 postów

Napisano 07 marca 2009 - 12:56

no właśnie dołączę się do pytania..bo ja akurat mam git card ze sprawdzonego źródła a konto też mi zablokowano...czyżby zaczęli sprawdzać np IP i dlatego blokują konta - pyam bo chcę wiedzieć czy jest sens zakładanie kolejnego konta jeśli za parę dni znowu mogą mi je zablokować...

#296 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 07 marca 2009 - 13:25

Ja kupuję oryginalne karty za pośrednictwem rodziny (chociaż raz awaryjnie kupowałem u kozabarta) i konta mi nie zablokowali. A zatem Ania_B twoje źródło chyba nie jest aż tak sprawdzone.

#297 Squidward

Squidward
  • 109 postów
  • SkądBikini Bottom

Napisano 07 marca 2009 - 18:59

Tak sobie czytam te utyskiwania na fałszywe kody GC, na to, że w internecie szerzy się złodziejstwo, że MyApple nie popiera piractwa i innych niezgodnych z prawem działań a także na to, że nie można sobie spokojnie robić zakupów w amerykańskim iTunes Store. Naszło mnie takie pytanie. Skąd na tym forum takie oburzenie jeżli chodzi o te karty czy HA-MACi? Przecież robienie zakupów w iTunes Store US nawet oryginalną Gift Card będąc obywatelem i mieszkańcem Polski jest równie legalne co ściągnięcie utworu muzycznego z pomocą torrenta.

#298 Paladyn

Paladyn
  • 18 postów

Napisano 11 marca 2009 - 08:30

[url=http://www.myapple.pl/czytaj.php?id=99149]MyApple: Karty podarunkowe iTunes $100 za 3 dolary - Apple[/url]

#299 vietcargo

vietcargo
  • 35 postów

Napisano 11 marca 2009 - 18:24

Tak sobie czytam te utyskiwania na fałszywe kody GC, na to, że w internecie szerzy się złodziejstwo, że MyApple nie popiera piractwa i innych niezgodnych z prawem działań a także na to, że nie można sobie spokojnie robić zakupów w amerykańskim iTunes Store. Naszło mnie takie pytanie. Skąd na tym forum takie oburzenie jeżli chodzi o te karty czy HA-MACi? Przecież robienie zakupów w iTunes Store US nawet oryginalną Gift Card będąc obywatelem i mieszkańcem Polski jest równie legalne co ściągnięcie utworu muzycznego z pomocą torrenta.

Bo to takie tępienie piractwa na siłę. Paru usłyszy, też chce być fajnymi więc podaje dalej.

#300 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 11 marca 2009 - 20:07

Bo to takie tępienie piractwa na siłę. Paru usłyszy, też chce być fajnymi więc podaje dalej.

Co innego oszukiwanie przy zakładaniu konta w iTunes poprzez podanie adresu w USA i korzystanie z oryginalnych kart - nikogo się nie okrada.

kupując lewe Gift Cardy ktoś tam jest okradany - i to powinno być piętnowane. Jakby nie było popytu na "kradzione" GC, to nie byłoby i podaży.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych