Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Piski w słuchawce czyli kolejne problemy z iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
186 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 września 2008 - 10:48

[newshuge]http://img134.imageshack.us/img134/4941/2alf3.jpg[/newshuge]

Kolejni klienci Orange i Ery - sieci, które w Polsce oferują w sprzedaż iPhone'a , skarżą się na swoje telefony. Tym razem sprawa nie dotyczy problemów ze ściąganiem simlocków, czy powolnym działaniem oprogramowania - chodzi o głośny pisk w słuchawce, jaki słychać podczas nawiązywania połączenia.

Problemy dotyczą tylko pewnej partii telefonów, ale jeśli już występują, są bardzo uciążliwe - czasem trudno jest usłyszeć rozmówcę. Pisk słychać tylko wtedy, gdy użytkownik ma włączoną transmisję 3G w swoim telefonie i przypomina dźwięk podobny do odgłosu transmisji modemowej. Zmiana wersji oprogramowania telefonu nie rozwiązuje problemu.

Wada nie dotyczy tylko polskich właścicieli iPhone'a - w Stanach Zjednoczonych problem jest znany i załatwiany od ręki przez Appe- wadliwe urządzenie można bezpłatnie wymienić w sklepach firmy. W Polsce sprawa na pewno nie będzie taka łatwa - telefon trzeba oddać do salonu operatora i poczekać na nowy. Jak długo - niestety nie wiadomo.

[newsindexsmall]http://img396.imageshack.us/img396/1825/3acopyej8.jpg[/newsindexsmall]
[newsindexhuge]http://img516.imageshack.us/img516/8530/1auo1.jpg[/newsindexhuge]

#2 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 16 września 2008 - 10:55

Ja tak nie mam. Czy to znaczy, że to jest tylko w niektórych telefonach, czy objawia się rzadko (raz na ileś tam połączeń)?

#3 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 16 września 2008 - 10:56

czyli wychodzi na to że nowe iphony to złomy , urywają się przyciski , pękają a do tego problemy z głośnikiem , a mój stary iphone trzyma się idealnie :D :D

#4 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 16 września 2008 - 11:07

czyli wychodzi na to że nowe iphony to złomy , urywają się przyciski , pękają a do tego problemy z głośnikiem , a mój stary iphone trzyma się idealnie :D :D

kocham takie posty...

Zakładając że oczekiwanie to jedyny problem to nie było by tragicznie, ale jak znam życie będą robili jakieś problemy :/

#5 kolezka

kolezka
  • 51 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 16 września 2008 - 11:08

iekawe jaka nowa usterka pojawi sie za 2 tygodnie.. i ciagle dylemat: kupic czy nie kupic..

#6 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 16 września 2008 - 11:15

kocham takie posty...
/

to jak inaczej nazwać telefon w którym wszystko się sypie ?

#7 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 16 września 2008 - 11:26

Wymiana na nowy towar wolny od wad to w Polsce bardzo rzadka sprawa, może (pomijając trudne początki i czekanie) to w Polsce coś zmieni. Nagle okaże się, że się tak da. Wielki szok dla sprzedawców, którzy zwykle stają okoniem i z uśmiechem mówią, żeby przyjść za trzy tygodnie po naprawioną czasem tylko częściowo rzecz.

#8 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2008 - 11:33

Na szczęściem, odpukać u mnie problemu nie ma, hmm może dla tego ze mój telefon tylko udaje erę a mam plusa :)

#9 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 16 września 2008 - 11:34

no ze starym iphonem takich "bajerów" nie było... Widać, że jakościowo bardzo mocno pojechało apple po iPhone 3G

#10 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2008 - 11:39

No masz racje w starym iPhone z 3G nie było, żadnych problemów. Ciekawe czemu ?

#11 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 16 września 2008 - 11:48

to jak inaczej nazwać telefon w którym wszystko się sypie ?

z reszta nazywaj go jak chcesz, mnie to lotto... Kup nokie n95 i sie ciesz "niepsującym" sie telefonem :)

---- Dodano 16-09-2008 o godzinie 12:51 ----

No masz racje w starym iPhone z 3G nie było, żadnych problemów. Ciekawe czemu ?

Czemu? To bardzo proste, ciecie kosztów produkcji oraz kilka nowych rozwiązań. Nawalił dostawca i tyle, Apple bez problemu wymienia telefony wiec nie powinno być afery, a to ze w Polsce jest inaczej to nie do końca ich wina.

#12 damkraw

damkraw
  • 63 postów

Napisano 16 września 2008 - 12:12

Temat poruszany był na forum ->tutaj. Dzwoniąc do Orange na "dział pomocy technicznej" usłyszałem że iPhone ma słaby moduł 3g i że jak mi trzaski przeszkadzają to żebym wyłączył 3G. W tym tygodniu oddam mój egzemplarz i zobaczymy co będzie.

#13 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 16 września 2008 - 12:18

No i o tym mówię, to jest nie do pomyślenia! To tak jak by powiedziano: "Jak jest popsute to nie używaj, my mamy Cie w dupie"... Tylko w Polsce.

#14 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 16 września 2008 - 12:54

Temat poruszany był na forum ->tutaj. Dzwoniąc do Orange na "dział pomocy technicznej" usłyszałem że iPhone ma słaby moduł 3g i że jak mi trzaski przeszkadzają to żebym wyłączył 3G. W tym tygodniu oddam mój egzemplarz i zobaczymy co będzie.

Napisałem na poprzedniej stronie co o tym sądzę.

#15 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2008 - 12:58

Czemu? To bardzo proste, ciecie kosztów produkcji oraz kilka nowych rozwiązań. Nawalił dostawca i tyle, Apple bez problemu wymienia telefony wiec nie powinno być afery, a to ze w Polsce jest inaczej to nie do końca ich wina.

Raczej ironicznie chodziło mi o brak 3G w poprzedniej generacji, dla tego takiego problemu nie było.

#16 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 16 września 2008 - 13:15

Raczej ironicznie chodziło mi o brak 3G w poprzedniej generacji, dla tego takiego problemu nie było.

sorry, nie zauważyłem tego "z" a to zmienia sens całego zdania ;)

#17 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 16 września 2008 - 13:16

N95? Ciekawa alternatywa ale to nie iPhone ;) Ja sie boje jednego - by Apple nie spadalo z jakoscia coraz nizej. Mam po temu obawy - Apple juz jest znane w wiekoszci gospodarst domowych wiec zaczyna porzadna sprzedaz na duuuza skale. A popyt rosnie, Apple ma zysk, a wiec nie stoi nic na przeszkodzie, by ten zysk zwiekszyc kosztem jakosci (minimalizacja kosztow przy danych nakladach). Apple kiedys sie na tym przejedzie.

#18 Krzesicki

Krzesicki
  • 81 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 16 września 2008 - 13:46

Nie wiem czy N95 jest dobrą alternatywą dla iPhone, bez wątpienia jednak jest to urządzenie bardziej niezawodne, choć mało wygodne. Z drugiej strony nie trudno znaleźć produkty lepsze od iPhone'a, bo to po prostu słaby produkt i już kolejny raz zostało to udowodnione. Mnie osobiście podoba się Nokia E71. Nie posiada co prawda dotykowego ekranu i nie ma aż tak dużej pamięci, ale stosunek jakość/cena wychodzi w jego przypadku bez porównania lepiej niż telefonu Apple.

#19 dami3nko3

dami3nko3
  • 4 postów

Napisano 16 września 2008 - 14:38

wiecie co ?? dla mnie to jest troche zalosne... telegfon za taaaaka cene i jeszcze pozwalaja sobie na takie bledy

#20 jankor

jankor
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 września 2008 - 15:02

bez wątpienia jednak jest to urządzenie bardziej niezawodne, choć mało wygodne

Moja N95 ma wade fabryczna i przy kazdej bardziej skomplikowanej operacji (np. nagrywanie wideo) zawiesza sie po paru minutach. Nie ma to jak niezawodnosc ;) ...
Na wygode natomiast nie narzekam.

#21 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 16 września 2008 - 15:15

Robi się kolejny wątek walki zwolenników i przeciwników iP. Nokie się nie zawieszają? Nie psują? A SonyEricssony? A jakieś inne dziady? Motorola v3, którą moi znajomi po kilka razy oddawali, bo się sypała, a to firma istniejąca przecież od zawsze. Dajcie spokój, bo się nie da. Może by tak zamknąć?

#22 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 września 2008 - 15:28

A jak ktoś ma tel z allegro z gwarancją np kupiony w erze to też w razie czego musi go oddać do salonu ? czy będzie trzeba kombinować?

#23 Pobe

Pobe
  • 5 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 16 września 2008 - 16:44

Ja dwa razy słyszałem te piski. Zawsze przy niskim zasięgu 3G. Ale na 3G jestem rzadko, więc jak na razie nie wymieniam telefonu.

#24 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 16 września 2008 - 16:45

[newshuge]http://img134.imageshack.us/img134/4941/2alf3.jpg[/newshuge]

Stanach Zjednoczonych problem jest znany i załatwiany od ręki przez Appe- wadliwe urządzenie można bezpłatnie wymienić w sklepach firmy. W Polsce sprawa na pewno nie będzie taka łatwa ...

W 2 SŁOWACH ... CIACH PRAWDA . Jeżeli w Orange mają na stanie taki egzęplarz jak twój ( czyli ten sam kolor i pojemność) to wymieniają na nowy od ręki . Mówią że nie bawią się w jakieśreklamacje bo to nie ma sensu . Wysyłają tamtego zepsutego a ty natychmiast masz nowego ... Więc skąd takie twierdzienie z góry ŻE W POLSCE NAPERWNO NIE BEDZIE TAK ŁATWO :/ ...

#25 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 września 2008 - 16:49

Apple mnie śmieszy, przy kosztach produkcji kilku dolarów, mogli by o te nędzne dwa dolce nie ciąć kosztów. W telefonie wartym 300 $, te kilka groszy nie znaczy za dużo, sam padłem tego ofiarą. Mój 3G poszedł do Orange, na szczęście, jeśli jutro nie dostanę go z powrotem, mam prawo, bez ponoszenia żadnych kosztów itp. itd. zerwać umowę (czego w głębi serca nie chcę zrobić)

---- Dodano 16-09-2008 o godzinie 15:52 ----

W 2 SŁOWACH ... CIACH PRAWDA . Jeżeli w Orange mają na stanie taki egzęplarz jak twój ( czyli ten sam kolor i pojemność) to wymieniają na nowy od ręki . Mówią że nie bawią się w jakieśreklamacje bo to nie ma sensu . Wysyłają tamtego zepsutego a ty natychmiast masz nowego ... Więc skąd takie twierdzienie z góry ŻE W POLSCE NAPERWNO NIE BEDZIE TAK ŁATWO :/ ...

Po pierwsze uważaj jakich słów używasz. Po drugie, sam czekam drugi tydzień, na zwrot iPhone'a, w Polsce zawsze wysyłają do Serwisu, aby ten orzekł, czy wina jest po mojej stronie, czy producenta, tzn. z jakich przyczyn tel. nie działa.

i Stąd ta pewność chłopcze, a i następnym razem nie nadymaj się jak indor

A no i jeszcze jedno, zasad interpunkcji i ortografii Cię w szkole nie uczą?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych