Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Software 2.1 dla iPhone'a już dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
426 odpowiedzi w tym temacie

#126 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2008 - 22:49

Robił ktoś już poprzez Restore?

#127 Kwini

Kwini
  • 1 postów

Napisano 12 września 2008 - 22:49

Pytanko. Mam iPhone'a 3G z Ery 2.0.1. Chciałbym dokonać aktualizacji softu, jadnak nie będę miał netu do końca miesiąca (rozstaję się z TP i postanowili nie ułatwiać życia). Czy atkualizacja musi sie dokonać przez iT8, przy podpiętym iP? Można gdzieś/jakoś ściągnąć ten soft poza iT8 i przenieść go na kompa bez dostępu do internetu? Mógłbym jeszcze z blueconnecta skorzystać, ale 250 MB (bo tyle pewnie waży 2.1) to będe ściągał wieki...

#128 nazgoolek

nazgoolek
  • 2 postów

Napisano 12 września 2008 - 23:00

Ja mam iPhone 2g, przed updatem wersja 2.0.2, wszystko śmigało, potraktowany winpwn, zdjety simlock. po update do 2.1 telefon sie uruchomił, komp go wykryl ale poza jabluszkiem niczego nie pokazal, sam sie wielokrotnie zrestartowal. opcja restore z kolei przywrocila simlock. jednak nie wszystko idzie tak gladko jak by sie chcialo:( teraz probuje przywrocic 2.0.2, mam nadzieję ze pomyslnie.

#129 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 września 2008 - 23:11

No i wielkie g... Panie i Panowie. Wielkie 3G... Świeży, dzisiejszy iPhone 3G z Orange, sprawdzony na 2.01, potem wgrane 2.1 i 3G w porównaniu z Nokią N73 odbiór jest do d... !!! Nokia prawie wszystkie kreski, internet działa na 3G bez najmniejszego problemu, iPhone 3G z 2.1 1-2 kreski, po rozpoczęciu transferu spada po chwilę na EDGE. Obydwa telefony zalogowane w Orange. Co by oznaczało że przyczyną najgorszego odbioru 3G w historii telefonii komórkowej leży w hardware iPhone a nie software. Co też czyni go bezużytecznym jeśli chodzi o szybki internet przez 3G w porównaniu z każdym innym telefonem. Jestem naprawdę ciężko rozczarowany.

#130 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 12 września 2008 - 23:17

Co to za kamera co filmow nie kreci, wprowadzaja was w blad ;p
po angielsku camera to aparat, ktos w cupertino chcial blysnac i mu nie wyszlo, a moze dodali funkcje nagrywania? :>

Boze drogi ale z Ciebie ignorant... Kamera to Kamera wiesz chlopcze co to camera obscura...

#131 tylerpole

tylerpole
  • 73 postów

Napisano 12 września 2008 - 23:17

nazgoolek. jak coś Ci się uda będę wdzięczny za pomoc. Od 17 walczę z tematem, sprawdziłem już chyba wszystko włącznie ze zmianą itunes na niższe, co również nie pomogło. Plusem jest to, że mogę odbierać połączenia. Podejrzewam, że będzie trzeba poczekać na pwna, którego machną na dniach. Dzięki i pozdro ;)

#132 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 12 września 2008 - 23:39

No i wielkie g... Panie i Panowie. Wielkie 3G...

Świeży, dzisiejszy iPhone 3G z Orange, sprawdzony na 2.01, potem wgrane 2.1 i 3G w porównaniu z Nokią N73 odbiór jest do d... !!!
Nokia prawie wszystkie kreski, internet działa na 3G bez najmniejszego problemu, iPhone 3G z 2.1 1-2 kreski, po rozpoczęciu transferu spada po chwilę na EDGE.
Obydwa telefony zalogowane w Orange.

Co by oznaczało że przyczyną najgorszego odbioru 3G w historii telefonii komórkowej leży w hardware iPhone a nie software. Co też czyni go bezużytecznym jeśli chodzi o szybki internet przez 3G w porównaniu z każdym innym telefonem.

Jestem naprawdę ciężko rozczarowany.

NUDZISZ !!! :)

JA wlsnie skonczylem robic update i... wielkei WOW jak na razie. Telefonik smiga jak szalony, zadnych zawieszek, blyskawiczne przejscia miedzy opcjami. KOntakty w koncu chodza jak nalezy :) nA razie wielki banan na twarzy , teraz tylko czekam na test zywotnosci baterii.

Napisali ze ma byc wieksza (tylko nie wiem czy zauwazyliscie ze napisali, przy update w info o usprawnieniach "W przypadku wiekszosci uzytkownikow poprawia znacznie zywotnosc baterii" :)

Al ejak na razie miodzio :)

Tak w ogole to strasznie mnie cieszy w wIP, ze... ze jest to forum, ze ludzie czekaja na update, wymieniaja sie uwagami, cholera, tel kom stal sie czyms iwecej niz pudelkiem z tworzywa do dzwonienia :)

Mnie to jakos cieszy :)

A NOKIE n73 mozesz sobie wsadzic !!!! :)

P.S.
Nie jestem fanatkiem jablka, zeby nie bylo :)

P.S.
NIe wiem jak wy , ale ja nie moge uruchomic GENIUS w ITUNES - pokazuje mis ie informacja ze w naszym kraju ta opcja nie dziala - WTF !!!??? Znow bedzie sie trzba logowac na "falszywym" amerykanskim koncie ???

Czy wy tez tak macie ???

#133 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 13 września 2008 - 00:03

Boze drogi ale z Ciebie ignorant... Kamera to Kamera wiesz chlopcze co to camera obscura...

nie wiem chlopcze co do mnie mowisz, ale fajnie sie czyta :)

#134 lucza1

lucza1
  • 41 postów
  • Skądlimerick

Napisano 13 września 2008 - 00:53

a ja sobie poczekam az davvido wrzuci pieknego,odblokowanego,miekiego,bezproblemowego nie sprawiajacego problemow softa 2.1 ku chwale ojczyzny i bez zbednych glupich pytan"a co bedzie jak wcisne ten guzik?"pozdro wielkie i czekamy>

#135 tylerpole

tylerpole
  • 73 postów

Napisano 13 września 2008 - 00:54

hah, dobrze, że macie humor, ja po kilku piwach dałem sobie spokój, przesiadam się na 3310 do czasu jak nie wyjdzie nowy pwn :D [podobno 3310 jest podobna do ifona, nie wysyła mmsów i nie ma wideorozmów lol]_ miłej i miłego...

#136 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2008 - 01:02

hah, dobrze, że macie humor, ja po kilku piwach dałem sobie spokój, przesiadam się na 3310 do czasu jak nie wyjdzie nowy pwn :D [podobno 3310 jest podobna do ifona, nie wysyła mmsów i nie ma wideorozmów lol]_ miłej i miłego...

Nie mogłem się oprzeć jak to przeczytałem :D

Dołączona grafika

Taki mały OffTop

#137 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2008 - 01:33

Jeszcze jedna dobra rzecz pojawiła się wraz z 2.1 - poprawione formatowanie polskich numerów telefonów :)
Przykład: iPhone 3G 2.1 on Flickr - Photo Sharing! i iPhone 3G 2.1 on Flickr - Photo Sharing! :)

#138 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 13 września 2008 - 02:58

Wiekszosc tematow od momentu wprowadzenia iphone'a w polsce schodzi na psy.. To czego tutaj nie bylo w porownaniu do innych forum - chamstwa i glupoty wraz z pojawieniem sie iphone'ow wyroslo tutaj na forum jako glowny problem. Wielokrotnie bylo mowione - opcja szukaj, kultura osobista i dalej nic. Nie dlugo wiele osob przestanie korzystac z tego forum i nikt wam wtedy nie udzieli juz zadnych odpowiedzi

#139 pchlaa

pchlaa
  • 49 postów

Napisano 13 września 2008 - 07:33

no dobra ... mam problem z nowym software'm wszystko pieknie sie zainstalowale, dziala jak ma dzialac [przyspieszona ksiazka adresowa, genius] ALE: - przestawil mi sie zegarek w ip i nie moge zmienic godziny bo wypieprza przy probie wejscia do "data i czas" w opcjach... wraca do glownego menu tez tak macie?

#140 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 13 września 2008 - 07:33

Wiekszosc tematow od momentu wprowadzenia iphone'a w polsce schodzi na psy.. To czego tutaj nie bylo w porownaniu do innych forum - chamstwa i glupoty wraz z pojawieniem sie iphone'ow wyroslo tutaj na forum jako glowny problem. Wielokrotnie bylo mowione - opcja szukaj, kultura osobista i dalej nic. Nie dlugo wiele osob przestanie korzystac z tego forum i nikt wam wtedy nie udzieli juz zadnych odpowiedzi

bo to jest tak jak pisalem kilka miesiecy temu w jakimś z tematów, dresy i plastiki nakupują teaz iP przewiercą w nich dziurke co by mozna było je na smyczy na szyi nosic i się lansować no i oczywiście zaśmiecą to forum.

POPIERAM NOWOPRZYBYLI = ZAKAZ PISANIA POSTÓW NP PRZEZ PIERWSZE 14 DNI

#141 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 13 września 2008 - 07:43

Nie spodziewalem sie, ze tak szybko rozwala 2.1 :)

Troszke kombinacji i dziala 2.1 plus Cydia i Installer :)

Pelna instrukcja znajduje sie tu: QuickPWN

#142 Aqua

Aqua
  • 170 postów
  • SkądGdynia moje miasto

Napisano 13 września 2008 - 07:50

Nie spodziewalem sie, ze tak szybko rozwala 2.1 :)

Troszke kombinacji i dziala 2.1 plus Cydia i Installer :)

Pelna instrukcja znajduje sie tu: QuickPWN

Ooołaa fajnie :D

Niech to ktś najpierw wypróbuje a potem się za to zabiore :D

#143 fellippe

fellippe
  • 35 postów

Napisano 13 września 2008 - 08:19

A moze tak by ktos zapodal juz zrobiony soft ?

#144 tylerpole

tylerpole
  • 73 postów

Napisano 13 września 2008 - 08:19

Wyluzujcie się z tymi komentarzami o poziomie. To normalne przecież jak jest tylu ludzi, którzy mają problemu, lub chcą się pochwalić swoimi umiejętnościami [w większości to młodzi ludzie]. Jest weekend. Odpoczywajcie zamiast się spinać ;-)

#145 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2008 - 08:24

Prawda jest taka że w tym wątku jest 15 stron, a informacji konkretnych co najwyżej na dwie. Spamujecie aż miło, nie tylko nowi.

#146 pchlaa

pchlaa
  • 49 postów

Napisano 13 września 2008 - 08:25

ejj.. ktos moze mi pomoc? wlasnie zrobilem restore znowu jest to samo. przed przywroceniem ustawien pokazywal dobra godzine. teraz znow jest 24:12:/

#147 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 13 września 2008 - 08:36

no to by było nie głupie - 14 dni ewent skrócić czas do 7dni pod warunkiem ze dany user pokaze ze ma powiedzmy 100postw i nie dostał bana na jakims ogólnie znanym forum dyskusyjnym :) (nie jakis peb itp :P) co do jailbraka 2.1 hmm dziwne ze na stronie devteamu ani słowa jeszcze o tym nie ma ;|

#148 ccnp

ccnp
  • 25 postów
  • SkądUK, London

Napisano 13 września 2008 - 08:51

no to by było nie głupie - 14 dni ewent skrócić czas do 7dni pod warunkiem ze dany user pokaze ze ma powiedzmy 100postw i nie dostał bana na jakims ogólnie znanym forum dyskusyjnym :) (nie jakis peb itp :P)

co do jailbraka 2.1 hmm dziwne ze na stronie devteamu ani słowa jeszcze o tym nie ma ;|

uważajcie z tym JB do 2.1 ... właśnie mój koleżka uwalił 3G2.1 ... to chyba jakaś ściema jest ...

poczekajmy do 10-tej ... tłumaczenie sie robi dla non-eng. ppl ...

poza tym .. jak bym tej Cydi pod Framework 2.0 nie robił z Mobilefiles ... :o(

#149 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 13 września 2008 - 08:59

Oczywiscie ze sciema inaczej TU juz by to było blog.iphone-dev.org

i TU iClarified - Apple News and Tutorials

#150 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 13 września 2008 - 09:02

ściema to to nie jest ale napewno ryzykowne i za dużo kombinacji, oczywiście jesli ktoś przetłumaczy na PL to damy w tutkach ale ja nikomu tego nie polecam, za to proponuje poczekać na oficjalne wydanie przez devteam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych