Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Software 2.1 dla iPhone'a już dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
426 odpowiedzi w tym temacie

#101 kamil.wojcik

kamil.wojcik
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2008 - 20:05

U mnie aktualizacja przebiegła bez najmniejszych problemów i zakończyła się sukcesem :). Genius działa, 3G rzeczywiście w końcu działa porządnie, wszystko cacy. Ciekawe jak będzie z baterią... A nikt nie zauważył, że nazwa 'Wiadomości' zmieniła się na 'SMS', a 'Aparat' na 'Kamera'? :)

#102 kenny

kenny
  • 5 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 12 września 2008 - 20:10

Sygnał nadejścia SMS-a powtarza się po 5 minutach, jeśli wiadomość nie została odebrana.

#103 gymo

gymo
  • 79 postów
  • SkądPoland

Napisano 12 września 2008 - 20:16

Witam,

sorki za kolejne głupie pytanie, ale jeśli mam 2G z 1.1.4 to jak (step-by-step) przejść na 2.0.2. a potem na 2.1 jeśli mam już 1.1.4 zrobione z Jailbreak? Czy jest na forum ktoś kto pokierował bym mnie np. przez Skype czy innego IM ? Chętnie się odwdzięczę jak będę w PL (jeszcze we wrześniu!) jeśli mi ktoś pomoże mieć 2G z najnowszym softem. Jestem skłonny również zapłacic za zrobienie "bez pudła" mojego 2G 16GB do wersji 2.1 bez utraty CZEGOKOLWIEK co ma na sobie mój "starszy" iPhone.

Pozdro,.
Jarek

Przyłączam się do pytania. Również chciał bym przeprowadzić taką operację. Nie chcę czegoś zepsuć. Telefon mi potrzebny :)

#104 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 12 września 2008 - 20:19

Jeżeli dobrze zrozumiałem prezentację iPhona, aplikacje nie będą działać w tle ponieważ zżarłoby to za dużo prądu. Jeżeli ktoś spodziewa się takich możliwości na tym kawałku hardware'u to musi być przygotowany na znacznie skrócony czas pracy bez ładowania. Myślę, że Apple wprowadzi coś takiego o ile cała chipologia będzie pobierać mniej prądu. Swoją drogą, GPS, aparat fotograficzny, 3G, EDGE, moc oddawana w antenę, odtwarzanie filmów i piosenek, świecenie w sumie dużego displaya, ograniczone miejsce na "baterię" i wiele, wiele innych - czego się można spodziewać? Że będzie działać tydzień bez ładowania? Ja uznałem, że w pewnych sytuacjach warto zabrać ze sobą ładowarkę albo przynajmniej kabel...

#105 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 12 września 2008 - 20:24

U mnie aktualizacja przebiegła bez najmniejszych problemów i zakończyła się sukcesem :).

Genius działa, 3G rzeczywiście w końcu działa porządnie, wszystko cacy.
Ciekawe jak będzie z baterią...

A nikt nie zauważył, że nazwa 'Wiadomości' zmieniła się na 'SMS', a 'Aparat' na 'Kamera'? :)

Co to za kamera co filmow nie kreci, wprowadzaja was w blad ;p
po angielsku camera to aparat, ktos w cupertino chcial blysnac i mu nie wyszlo, a moze dodali funkcje nagrywania? :>

#106 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 września 2008 - 20:35

Sygnał nadejścia SMS-a powtarza się po 5 minutach, jeśli wiadomość nie została odebrana.

A wie ktoś jak to wyłączyć?? strasznie mnie to wpienia bo myślę że dostałem nową wiadomość ale pewnie bez JailBreak'a który będzie na dniach się nie obejdzie a crackować softu mi się nie chcę.

#107 matusz@icpnet.pl

matusz@icpnet.pl
  • 13 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 12 września 2008 - 20:51

Jestem zupełnym dyletantem w temacie softu na Iphone. Mam perwszą wersję kupioną jakiś czas temu w Anglii. Miałem zdjętego przez fachowca simlocka , a później wgrany soft 2.0.0. Wgrałem sobie wiele aplikacji z iTunes. Czy jeżeli teraz zaktualizuję soft przy pomocy iTunes do wersji 2.1 to czy będę mógł dalej dzwonić czy opcja telefonu mi się zablokuje? Chodzi mi o to czy nie odblokuje mi się simlock? Czy będę mógł przywrócić posiadane wcześniej aplikacje? Dzięki za pomoc kogoś życzliwego.;)

#108 easymike

easymike
  • 328 postów

Napisano 12 września 2008 - 21:03

Zaryzykowałem - instalacja zakończyła się sukcesem. Trwa dość długo i już się zaczynałem niepokoić. Jak na razie nie widzę niepokojących objawów.

iPhone 3G 8 GB z Orange.

Pozdrawiam

To faktycznie zaryzykowałeś...hahaha. Najpierw czytaj, potem pisz:) Ja muszę uważać, Ty nie

#109 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2008 - 21:04

Ogólnie komentarze zaczynają przypominać te na Wykopie. Choćby w temacie było napisane, że w tym sofcie nie ma Cydii, to i tak połowa komentujących by o to zapytała, z czego 1/3 pewnie dla żartu. Ale to już przestaje być śmieszne. I mimo wszystko jestem za wprowadzeniem ograniczeń dla świeżo zarejestrowanych... ...ale to tak off topic...

#110 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 12 września 2008 - 21:12

POPIERAM ZABLOKOWANIE MOŻLIWOŚCI PISANIA POSTÓW dla nowo zarejestrowanych

Ogólnie komentarze zaczynają przypominać te na Wykopie. Choćby w temacie było napisane, że w tym sofcie nie ma Cydii, to i tak połowa komentujących by o to zapytała, z czego 1/3 pewnie dla żartu. Ale to już przestaje być*śmieszne. I mimo wszystko jestem za wprowadzeniem ograniczeń dla świeżo zarejestrowanych...
...ale to tak off topic...

POPIERAM ZABLOKOWANIE MOŻLIWOŚCI PISANIA POSTÓW dla nowo zarejestrowanych.
Ludzie - jest opcja SZUKAJ, zamiast powtarzać te same pytania 20 razy !!!!! W szkole nie uczyli czytać, a tylko pisać ....

#111 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 12 września 2008 - 21:16

wszystko ładnie pieknie tylko te melodie sms mnie wkurzają na maksa a teraz kiszka bo nie można ich zmienić :(

#112 matusz@icpnet.pl

matusz@icpnet.pl
  • 13 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 12 września 2008 - 21:22

Avalon, ja jestem nowo zarejestrowany i mam pytanie do ciebie i kolegi mls. O czym wy chcielibyście rozmawiać w temacie SOFTWARE 2.1 i jakich pytańń oczekujecie? Forum powinno służyć pomocą nie zaawansowanym technicznie użytkownikom, a nie wiecznie dywagować nad tym czy ktoś ma jakąś ikonkę czy nie, komu się coś świeci, a komu gaśnie itp. Najłatwiej zgrywać mądralę, a lepiej byłoby komuś pomóc,

#113 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 września 2008 - 21:28

Avalon, ja jestem nowo zarejestrowany i mam pytanie do ciebie i kolegi mls.
O czym wy chcielibyście rozmawiać w temacie SOFTWARE 2.1 i jakich pytańń oczekujecie?
Forum powinno służyć pomocą nie zaawansowanym technicznie użytkownikom, a nie wiecznie dywagować nad tym czy ktoś ma jakąś ikonkę czy nie, komu się coś świeci, a komu gaśnie itp.
Najłatwiej zgrywać mądralę, a lepiej byłoby komuś pomóc,

Owszem służy pomocą lecz pytania typu: takie jakie są w tym temacie od nowych użytkowników było już tysiące, a co będzie jak zrobię update, a czy będę miał Cydie czy Installer'a, a co będzie jak wgram nowy soft a mam nakładkę sim, czy będę miał sim-locka czy nie,i to wszystko masz w FAQ a że ludziom nie chcę się czytać ani skorzystać z opcji SZUKAJ to problem lenistwa a zadawanie, powielanie tych samych pytań robi się nudne i wprowadza śmietnik na forum.

#114 matusz@icpnet.pl

matusz@icpnet.pl
  • 13 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 12 września 2008 - 21:38

OK. Jednak wystarczy na każde zadane pytanie precyzyjnie odpowiedzieć RAZ i ono nie wraca, koniec tematu. Smietnik na forum wprowadzają dyskusje w temacie "które pytania i wypowiedzi są mądrzejsze?".

#115 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 12 września 2008 - 21:46

Stary iPhone w Plusie. Update z 2.0.2 na 2.1 bez zadnych problemow. Teraz sie synchronizuje razem z backupem w jakies 1-2 minuty :)

#116 Speedo1544

Speedo1544
  • 34 postów

Napisano 12 września 2008 - 21:52

Chcialem zmienic soft,jeszcze tego nie udalo mi sie zrobic bo od ok 1h robi sobie archiwizacje i jest w niecalej polowie cos mnie zaraz trafi czy wam tez to tak wolno szlo ??

#117 matusz@icpnet.pl

matusz@icpnet.pl
  • 13 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 12 września 2008 - 21:54

Ja mam stary 2.0.0 w Orange. Czyli legalny update przez iTunes nie zablokuje mi działania telefonu? Super!!!

#118 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 12 września 2008 - 21:54

Tak, idzie jak krew z nosa.

---- Dodano 12-09-2008 o godzinie 21:55 ----

Ja mam stary 2.0.0 w Orange. Czyli legalny update przez iTunes nie zablokuje mi działania telefonu? Super!!!

Tego nie wiadomo. Napisz jak ci sie uda ;)

#119 matusz@icpnet.pl

matusz@icpnet.pl
  • 13 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 12 września 2008 - 22:01

Tak, idzie jak krew z nosa.

---- Dodano 12-09-2008 o godzinie 21:55 ----

Tego nie wiadomo. Napisz jak ci sie uda ;)

Wzbudziłeś we mnie niepokój!!!!:)
Zaryzykuję, a jak nie zadziała to najwyżej zgłoszę się do twojego kolegi z Poznania i pewnie jakoś mnie uratuje.:D

#120 strzepek

strzepek
  • 1 postów

Napisano 12 września 2008 - 22:14

Mam iPhone'a 3G kupionego we Włoszech, ktory byl orygialnie bez simlocka. Uzywam go teraz w Plusie. Czy moge aktualizowac oprogramowanie do 2.1 bez ryzyka ze cos przestanie mi dzialac?

#121 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 12 września 2008 - 22:16

Upgrade zrobiony, na razie upajam się szybko działającą klawiaturą oraz płynnym przewijaniem kontaktów. Mało już brakowało a bym pogonił iphone na allegro ze względu na te zamulenia które nie były ciągle naprawiane. Jednak z tym entuzjazmem się wstrzymam jeszcze przez kilka dni. Poprzednie wersje potrafiły się ostro zamulić jak iphone miał jakiś tydzien uptime. Jakby jakieś wycieki pamięci. Zobaczymy jak na 2.1 z czasem będzie działał.

#122 iBaroza

iBaroza
  • 15 postów

Napisano 12 września 2008 - 22:27

Jeśli iPhone jest oryginalnie bez simlocka lub simlock został zdjęty w legalny sposób to aktualizacja oprogramowania nie ma wpływu na działanie telefonu (soft jest wtedy neutralny) W 2.1 upierdliwość sygnału sms jest irytująca i nie da się tego niczym zmienić (dobry pomysł i kiepskie wykonanie żeby nie powiedzieć głupie)

#123 Lpako

Lpako
  • 61 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2008 - 22:36

Zaktualizowałem soft do 2.1 - wspaniale śmiga :D ( iPhone 2G - odblokowany )

#124 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 września 2008 - 22:41

Mam iPhone'a 3G kupionego we Włoszech, ktory byl orygialnie bez simlocka. Uzywam go teraz w Plusie. Czy moge aktualizowac oprogramowanie do 2.1 bez ryzyka ze cos przestanie mi dzialac?

Tak będzie działać bez problemu też mam w Włoch i śmiga jak należy.

#125 tylerpole

tylerpole
  • 73 postów

Napisano 12 września 2008 - 22:46

każdemu śmiga, a mi się zablokował dziad... niepotrzebnie pwnowałem go przedwczoraj, a teraz za ch* nie mogę zrobić downgrade'u :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych