Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
348 odpowiedzi w tym temacie

#201 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 15:36

a twoje posty w każdym możliwym miejscu pozostawiam bez komentarza

Jest to wbrew pozorom logiczne. Nie wszyscy są zainteresowani "cudowną" aplikacją iRealSMS, nie do wszystkich dotrze informacja. Jednakże zważywszy na sposób w jaki naciąga się ludzi, warto rzucić trochę światła wszystkim użytkownikom.

#202 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 18 listopada 2008 - 15:40

Niestety biteSMS nie posiada wszystkich funkcji jak iRealSMS ,a co sie tyczy UPGARDE kazdy szanujacy sie informatyk i firma za UPGRADE pobiera dodatkowe oplaty...NIESTETY jesli ktos by nie zrobil takiej aplikacji nie mielibysmy jej w swoich IP :) Cena....hmmmm, jasne kazdy POLAK to CHYTRUS I SKNERA ale nie dajmy sie zwarjowac 5euro to nie tak duzo cena browaru na zachodzie i to 0,33...wiec nie robmy wiesniactwa z naszego kraju wystarczy ze za nas to robia nasi "Politicy"
Kto chce niech kupuje kto nie..to wie....:))))
I koniec tematu.
Zajmijmy sie czyms co przynosi jakis rezultat a nie tylko....DAJ DAJ :))))
POZDR

---- Dodano 18-11-2008 o godzinie 17:42 ----
zibirz jak tak mowisz o oswieceniu ludzi to moze oswiec ich ze aplikacje ten ktore podajesz nie posiadaja wszystkich funkcji ktore posiada iRealSMS bo jakos widze w tych slowach tylko zlosc i "ciemnosc" :))))
POZDR

#203 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 15:55

@velchinaski dzięki za info o Erze, miejmy nadzieję, że się uda
Mam prośbę do osób które mają tel w Orange odezwijcie się w tej samej sprawie do BOKu, ja jż to robiłem, ale wiadomo, że im więcej osób tym lepiej ;)

@djKristo i inni zainteresowani co do możliwości wyłączania popów na Lockscreenie
aktualnie jest taka możliwość, ale jednocześnie wyłączany jest dźwięk - niestety te funkcje są połączone, ale z tego co wiem to powinno się udać =) może już w tym tygodniu. Czyli będzie możliwość wyłączania tylko popupa.

Dla osób które korzystają ze status notifiera to musimy niestety poczekać an aktualizację Status Notifier problem został już zgłoszony

#204 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 16:02

Niestety biteSMS nie posiada wszystkich funkcji jak iRealSMS

Jest to inny program jednak o funkcjonalności wystarczającej do użytkowania. To moje zdanie, ale i wielu użytkowników. Co najważniejsze jest w pełni darmowy.

a co sie tyczy UPGARDE kazdy szanujacy sie informatyk i firma za UPGRADE pobiera dodatkowe oplaty...

Wnioskuję, że zakupiłeś program od wersji 2? Dlatego rozumiem, że nie wkurza cię dodatkowy "bonus" dla zapracowanych i niewyspanych twórców?

jak tak mowisz o oswieceniu ludzi to moze oswiec ich ze aplikacje ten ktore podajesz nie posiadaja wszystkich funkcji ktore posiada iRealSMS

Czy wskazywałem przy tzw "oswieceniu ludzi", że jakiś program jest lepszy lub gorszy? Każdy może wybrać sam, najważniejsze że ma alternatywę!

Chodzi o to żeby nie dać się oszukiwać i nie ma to nic wspólnego z wioską o której mówisz! Chodzi tylko o szeroko pojęte zasady, reszta jest już tylko milczeniem.

#205 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 18 listopada 2008 - 16:15

wysuwasz bledne wnioski zibirz i proponuje napisac Ci jakis program na IP i oddac go za free dla wszystkich siedziec caly czas na forum ,odpowiadac na posty i pisac w tej sprawie do autora...zapewniam cie nie jest to nic milego i łatwego ,ba tobie nawet nie chcialo sie czytac postow wstecz, bo jak bys czytal to bys wiedzial ze mam program od wczesniejszej wersji...jestes kolejnym malkontentem, ktory tylko nawaluje do NICZEGO zrob cos zamiast tylko PSIOCZYC
Jak by nie Qbik to nie bylo by takiego polskiego wsparcia dla iRealSMS i jak ci szkoda 5 euro to sprzedaj IP bo bedzisz jeszcze nie raz musial wydac kase na ten sam program
Polityka APPLE to polityka komercyjna nie FREE
A na razie to NIKT nie oszukuje ,bo czuc sie oszukanym to calkiem inne znaczenie niz wykupic nowy UPG danego programu.Moglbys powiedziec tak, jak bys zaplacil i nic w zamian nie dostal, a jadnak dostajesz duzo wiecej niz posiadaja inne palikacje do SMSow...wiec gdzie jest twoja LOGIKA :) ????
POZDR

---- Dodano 18-11-2008 o godzinie 18:20 ----
@Qbik w koncu ktos musi cos robic by mogl narzekac ktos inny.....:))))Jeszcze od narzekania nic nie zbudowano wiec nie mozna pozostawic ERY i innych operatorow w spokoju kiedy cos takiego mozna zrobic....pragnal by tylko wypowiedzi jakiegos speca z IT od ERY lub innego operatora czy uruchomienie takiego kodu raportow jest duzmy nakladem finasowym dla operatora ? :)

@Qbik ja co prawda nie znosze smsow i wyslym ich do 5 gora miesiecznie ale jesli posiadam aplikacje i za nia place i jest mozliwosc taka u innych to dlaczego by nie :)))

#206 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 16:30

@velchinaski szkoda czasu, a co do polskiej lokalizacji to w załączniku jest poprawiona wersja bo okazało się, że dwóch rzeczy nie przetłumaczyłem w pełni.
Jakby ktoś miał jakieś uwagi lub poprawki to walcie śmiało konstruktywnej krytyki nie ma się co bać, najgorsze jest bicie piany dla zasady ;)

co do tłumaczenia to zawartość spakowanego folderu trzeba zgrać do /private/var/stash/Applications.XXXXXX/iRealSMS.app/pl.lproj

co poprawione teksty przy rejestracji jak i polski telefon jest dłuższy niż phone więc nie był widoczny cały serial poprawka będzie dodana do kolejnej wersji, ale wrzucam też tu żeby Ci co chcą mieli najnowszą ;)

#207 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 18 listopada 2008 - 16:34

THX Qbik dobra robota !!!!

#208 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 17:07

nie ma jak zgrana paczka kolego velchinaski i Qbik. siła złego na jednego. ciężko odpierać argumenty innych, lepiej wrzucić ich do worka z napisem malkontenci. myślę że nie muszę nikogo do niczego już nawoływać. ci którzy już zapłacili i zostali nabici w butelkę już się nie sparzą, natomiast wszyscy inni coś niecoś już słyszeli. jedna rada dla wszystkich którzy zamierzają kupić dopiero teraz tę aplikację: JESTEŚCIE PEWNI, ŻE ZA WERSJĘ 3.0 NIE KAŻĄ WAM DODATKOWO PŁACIĆ? ZAWSZE MOŻECIE SKORZYSTAĆ Z ALTERNATYWNYCH APLIKACJI!

#209 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 17:24

no dobra odpiszę nikt nie mówił, że nie można korzystać z alternatywnych app Powtórzę jeszcze raz. Jestem wdzięczny za to, że mamy wybór, instalujemy i kupujemy to co chcemy i uważamy za lepsze dla nas, nie chcesz nie bierz i tyle. Każdy chyba może sam decydować co dla niego lepsze więc nawracanie na siłę powoduje tylko jedną reakcję przynajmniej u mnie ;)

#210 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2008 - 17:29

kurde dalej nie ma oddzwaniania na numery otrzymane w smsie, albo ja czegos nie umiem zrobic....

#211 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 17:31

w biteSMS jest oddzwanianie .

#212 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 18 listopada 2008 - 17:44

@thefisz To proste jak masz smsa to na dole masz w karcie menu taki znak plusa + klikasz na niego i masz opcje :)))) POZDR

---- Dodano 18-11-2008 o godzinie 19:45 ----
tylko musisz danego smsa otworzyc by wiedzial do kogo oddzwonic :)

#213 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2008 - 20:49

no tak, ale chodzi mi o opcje bezposredniego dzwonienia na numer ktory jest w tresci sms a nie do nadawcy.

#214 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 21:08

Jeżeli numer napisany jest z prefiksem, to oddzwonisz na niego ale w oryginalnej aplikacji do sms. Nie wiem jak jest w wersji iRealSMS2, bo nie mam zamiaru płacić z upgrade, ale w poprzedniej wersji nie było tej opcji. Wątpię więc żeby była dostępna w tym programie. Zainteresuj się na początek bitteSMS, na forum znajdziesz wątek na ten temat, to naprawdę program o wielu możliwościach.

#215 cwimar

cwimar
  • 10 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 21:40

Skucha! Rzeczywiście nie ma oddzwaniania na przysłany numer. W oryginalnej aplikacji jest ta możliwość Podobnie z adresami e-mail... Pożyjemy, zobaczymy :)

#216 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 21:55

Skucha!
Rzeczywiście nie ma oddzwaniania na przysłany numer.
W oryginalnej aplikacji jest ta możliwość
Podobnie z adresami e-mail...
Pożyjemy, zobaczymy :)

te rzeczy sa na szczycie todo list na pierwszy ogień poszły rzeczy dodane w wersji 2.0 (niestety nad iRealSMS pracuje jedna osoba, nad biteSMS kilka jeszcze trochę cierpliwości)
w najbliższych aktualizacjach powinno to zostać dodane i nie zbirz o ile mi wiadomo nie będą płatne więc nie sil się na odp, a tak BTW to korzystałeś z biteSMS czy dopiero zainstalowałeś, pytam z ciekawości?

#217 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 13:43

@Qbik Mam takie pytanko.. dotychczas iRealSMS komponował się razem z zainstalowanym Black Interface i Black Keys.. po dzisiejszej aktualizacji do wersji 2.0.2 niestety ale wyświetla się wszystko w standardowej kolorystyce.. wiadomo dlaczego tak jest?! I jeszcze jedno.. co się zmieniło, że nie można używać trybu Landscape przy sofcie 2.1?!

#218 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2008 - 14:59

ok odczułem podobne niedogodności co do zmiany wyglądu, niestety jest to chwilowy efekt uboczny nowych zabezpieczeń, coś blokuje dostęp winterboard do plików iRealSMS, (po dzisiejszej rozmowie z autorem wiem że prace nad tym trwają, jak i wykorzystaniem numerów telefonów i linków z treści wiadomości)

na tą chwilę jak chcesz mieć swój wygląd, to zrób tak jak ja, zrobiłem backup org plików z iRealSMS.app i wrzuciłem na iPhona swoje pliki ;)

Póki co to jedyny sposób, wieczorem bedę rozmawiał ze slatererem to dowiem się jak postęp
co do landscape przed chwila spr i działa mam 2.1

#219 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 listopada 2008 - 16:39

@Qbik Jak bedzie juz zrobiona integracja z Inetlliscreen to prosze daj znac to wroce do tej aplikacji bo uwazam ze jest najlepsza z istniejacych. Pozdrawiam

#220 cwimar

cwimar
  • 10 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 16:41

Pomyślałem sobie że skoro są szablony, to dobrze byłoby, żeby przycisk "wstaw" umożliwiał, oprócz kontaktów, wstawianie również tekstu z szablonów - przy odpowiedzi na sms z nieznanego numeru łatwiej wprowadzić tekst z szablonu, niż wchodzić w szablony i ręcznie wklepywać przepisany wcześniej na kartkę numer telefonu.

#221 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2008 - 17:05

@Qbik
Jak bedzie juz zrobiona integracja z Inetlliscreen to prosze daj znac to wroce do tej aplikacji bo uwazam ze jest najlepsza z istniejacych.

Pozdrawiam

w tej kwestii sporo zależy też od autorów intelliscreen

Może sam do nich napiszę, ale nie mam licencji na ich app i jakoś jej nie potrzebuję wieć jakby co można liczyć na Ciebie żeby spr czy działa itp? pytam tak za wczasu, na wszelki...

Pomyślałem sobie że skoro są szablony, to dobrze byłoby, żeby przycisk "wstaw" umożliwiał, oprócz kontaktów, wstawianie również tekstu z szablonów - przy odpowiedzi na sms z nieznanego numeru łatwiej wprowadzić tekst z szablonu, niż wchodzić w szablony i ręcznie wklepywać przepisany wcześniej na kartkę numer telefonu.

ok wspomne o tym

chodzi o to ze jak np dostalismy SMS z numeru ktorego nie mamy w kontaktach odpisujemy, klikamy wstaw i wybieramy z szablonów przygotowany tekst, dobrze zrozumiałem?

#222 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 listopada 2008 - 17:48

w tej kwestii sporo zależy też od autorów intelliscreen

Może sam do nich napiszę, ale nie mam licencji na ich app i jakoś jej nie potrzebuję wieć jakby co można liczyć na Ciebie żeby spr czy działa itp? pytam tak za wczasu, na wszelki...

Oczywiscie.

Pozdrawiam

#223 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2008 - 19:35

Daję w załączniku dwie proste ikony dla iRealSMS.

#224 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 20 listopada 2008 - 19:39

poprzednie bardziej mi sie podobaja zobacz te od Qbika...sa super strona 3 lub 4 nie pamietam dokladnie

#225 cwimar

cwimar
  • 10 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 22:24

chodzi o to ze jak np dostalismy SMS z numeru ktorego nie mamy w kontaktach odpisujemy, klikamy wstaw i wybieramy z szablonów przygotowany tekst, dobrze zrozumiałem?

Dokładnie :)

A dzisiaj zdarzyło się tak, że dostałem dwa SMSy i pokazała mi się ikonka na pasku (z intelliscreen). SMSy odczytałem w iRealSMS a ikonka nie zniknęła. Otwarcie natywnej aplikacji SMS też sprawy nie załatwiło, bo SMSy nie były już nowe. Musiałem wysłać SMS sam do siebie i otworzyć go w iPhonowskiej aplikacji, wtedy ikonka wreszcie zniknęła...
Aha, i jeszcze jak w telefonie z listy odebranych/nieodebranych wyjdziemy strzałką w prawo do kontaktu, i wybierzemy z niego opcję "wiadomość" (taki klawisz na dole pod danymi kontaktu), to przenosi do natywnej aplikacji, a nie do iRealSMS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych