Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
348 odpowiedzi w tym temacie

#176 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 listopada 2008 - 11:07

Jak dla mnie to totalne złodziejstwo, żeby przy wypuszczeniu kolejnej wersji żądać kolejnej opłaty... nie będę kilkukrotnie płacił za tę samą aplikację... jak dla mnie żal.

#177 Jakub85

Jakub85
  • 49 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 12:37

No i z ceną też przegieli, 5 euro to jeszcze rozumiem ale 10 to jawna przeginka.

#178 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2008 - 12:44

w sumie to płacisz tylko za upgrade, a aplikacja dość sporo się różni od poprzedniej wersji, aczkolwiek uważam że nie fair było branie kasy za wersję która pojawiła się na początku - to był totalny syf. Teraz ma ręce i nogi.

#179 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 13:08

co racja to racja, ale i tak będę bronił autora, bo często jak po nocach siedziałem to przy okazji testowałem jego app i poprawki błędów były naprawiane na bieżąco. =) Pracował nad nią w wolnych chwilach i naprawdę kupę godzin to robił + dodawał wszystkie ulepszenia jakie mu proponowałem więc jak dla mnie cena nie jest wcale za wysoka za to co teraz mamy.

#180 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 listopada 2008 - 13:47

Qbik masz absolutną rację, tylko że skoro brał pieniądze za totalny bubel jakim była pierwsza wersja to teraz powinien sobie darować opłatę od tych, którzy to wtedy nabyli.

#181 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 14:47

z tego co z nim rozmawiałem przed beta testami to tak miało być, ale widocznie coś się zmieniło... teraz to co app sobą oferuje w 90% spełnia moje wymagania co do SMSów więc nie narzekam

#182 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 17 listopada 2008 - 15:05

Nie to juz przesada , by za tak marna aplikacje placic za upgrade 5euro wiec jak bedzie upgrade do wersji 3.0 znow bede musial placic kolejne 5 euro....WYZYSK TOTALNY....KICHA zaplacilem ostatni raz i czekam na zmiany jaki jest kod doreczenia smsow dla ERY GSM ???

#183 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 15:35

kilka postów wyżej pisałem że na chwilę obecną o ile mi wiadomo to z Polskich sieci kod działa tylko dla Plusa inne sieci przestały wspierać ta forme potwierdzenia a co do opłaty to możecie napisać maila do autora z propozycją dla osób które kupiły pierwszą wersję żeby umożliwił update do 2.0 za free, z racji że poprzednia wersja nie była zbyt stabilna itp. ale w spokojnym tonie ;) (ja też mu coś wspomnę może uda się zrobić update dla myaplle.pl, ale nic nie obiecuje) albo skrobnijcie coś, a ja przekażę

#184 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 17 listopada 2008 - 15:38

tia jak juz niektorzy zakupili to co zwroci mi 5euro ??? Dlaczego tylko PLUS ma a reszta nie ????

#185 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 15:44

nie mam pojęcia kiedyś (Idea) orange miał, ale wycofali zadzwoń do Era i jak się okaże, że jest to napisz jaki, a jeśli nie ma to spytaj czy możesz zgłosić żeby taką funkcjonalność dodali np z racji posiadanych telefonów w ofercie które nie wspierają raportów itp ;) może to coś da

#186 mickula

mickula
  • 10 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 15:44

Nie nadużywaj znaków zapytania. Bo reszta nie ma. I już. Chcesz wiedzieć dlaczego? Zadzwoń do nich. Edit: sekundy.

#187 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 17 listopada 2008 - 16:09

!!!!! mickula !!!!!!! Jak jestes taki mądry to sam dzwon !!!!!

#188 cwimar

cwimar
  • 10 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 16:12

Branie kasy za upgrade do nowej dużej wersji nie jest nowością. Uważam że 10 euro (lub 5 za upgrade) nie jest wygórowaną ceną za możliwości tej aplikacji (chociaż mój SE P990 robił to samo a nawet jeszcze więcej bez konieczności zakupu aplikacji, ale miał za małe czcionki (starość nie radość) i był zbyt ceglasty) Po przesiadce z 1.1.4 na 2.1 testuję sobie nowe możliwości i wypróbowałem parę aplikacji do SMS - iReal jest najlepszy. Jedyne czego mi brakuje (poza raportami doręczeń, z których i tak rzadko korzystałem) jest fakt, że programy typu notifier, intelliscreen czy kate nie widzą nowej wiadomości i nie umieszczają notyfikacji na pasku - w biteSMS wszystko jest OK, więc i tutaj powinno dać się to poprawić. Widzę że nie jestem pierwszym, który na to zwrócił uwagę, uważam że problem powinien być zgłoszony do autora (jeżeli jeszcze nie był). Wracając do raportów, kody dostarczenia to półśrodek - należałoby temat bardziej zgłębić - jak działa to w innych telefonach, żeby odbiorca nie dostawał smsów zaczynających się od krzaków, bo to wstyd dla iPhone'a ;) .

#189 przemas_nowak

przemas_nowak
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 16:12

Jak dla mnie cena za update nie jest duża w porównaniu do tego co było przedtem, poza tym mamy wersje polska aplikacji a nie tak jak to jest w innych app... Autor iRealSMS tez coś musi mieć z siedzenia po nocach i dłubania. Ciekawe czy wy byście za darmo napisali taką aplikacje i oddali do użytku innym... Qbik ma absolutna racje... Poza tym nikt nie powiedział ze musicie kupować...

#190 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 16:47

Powiem Wam, że nosiłem się z zamiarem zakupu tej aplikacji. Jednak od wyjścia biteSMS 2.5 już nie widzę takiej potrzeby - mogę pisać w poziomie, mogę przesyłać kontakty, swoją lokalizację, mogę otwierać linki z SMS-ów, mam licznik znaków, mogę wyłączyć autokorektę, mam też widok czatu, mogę usuwać poszczególne wiadomości, mogę przekazać danego SMS-a. Oczywiście nic nie mam do tych, którzy kupują iRealSMS - to są Wasze pieniądze. Jednak pytanie - czy warto wydawać te 37PLN na coś, co ma tylko trochę więcej funkcji od biteSMS, który (nie zapominajmy) jest darmowy? To taka "rada", bo wg mnie naprawdę taka cena i do tego jeszcze wymaganie zapłaty za aktualizację to przesada. Szczególnie, że nie są jedyni.

#191 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 17:11

dlatego cieszmy się z możliwości wyboru ;) że takowy jest @cwimar co do notyfikacji to mogę Ci powiedzieć tylko tyle że autor wbudował notyfikacje w status barze i w becie wszystko działało razem ze Status Notifierem i powiadomieniami na lockscreenie dziwne jest tylko to, że musiałem zrobić restore i po restore nie do końca działa, info wysłałem autorowi żeby spr Edit w tej chwili korzystam więc z wbudowanego powiadamiania na StatusBarze niestety na LockScreenie nie pokazuje mi nieprzeczytanych waidomości, ale pewnie uda się to poprawić w którejś z najbliższych aktualizacji

#192 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 17 listopada 2008 - 17:25

dzisiaj kupilem - jestem wkoncu zadowolony naprawde super aplikacja

#193 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 17 listopada 2008 - 18:55

oooo szkoda ze nie wiedzialem ze bite jest free :((((

#194 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 12:08

Panowie z irealsms zaszaleli, za upgrade każą sobie płacić! Skandal! Odinstalowałem nawet wersję, za którą już zapłaciłem. Niech każdy, kto nosi się z zamiarem kupna tego programu- omija go z daleka. W przeciwnym wypadku za wersję 3 zapłaci ponownie!

#195 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 13:35

twoja sprawa nikt Cie nie zmusza do korzystania, to jest decyzja twórcy programu, włożył dużo pracy i godzin w stworzenie tej app więc ma prawo

#196 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 13:53

twoja sprawa nikt Cie nie zmusza do korzystania,
to jest decyzja twórcy programu, włożył dużo pracy i godzin w stworzenie tej app więc ma prawo

To jest właśnie sedno problemu z oprogramowaniem iphone3g, jest niedoskonałe a firma olewa użytkowników. Zdesperowani użytkownicy szukają pomocy doinstalowując aplikacje za ciężką kasę! To niebywałe, żeby kupować aplikację do obsługi sms, ponieważ oryginalny soft oferuje w tym temacie bardzo ubogą alternatywę. Tu pojawia się niezależny twórca, który kosi szmal na zdesperowanych użytkownikach! Tylko dlaczego każe sobie wciąż płacić? Powiem więcej, wydał aktualizację dodatkowo płatną, bo wyczuł niezły zarobek na naiwnych szarych użytkownikach ajfona! Masz rację, to tylko moja decyzja, ale mam prawo do niezadowolenia. I mało tego, namawiam wszystkich : Zrezygnujcie z iRealSMS!!! Są alternatywne zamienniki BitteSMS czy MySMS!!! Nie dajcie się nabijać w butelkę cwanym naciągaczom!

#197 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 15:01

ok, szanuję twoja decyzję, jednak mySMS też jest płatne, a co do BiteSMS to mi osobiście jakoś nie podchodzi. Dodatkowo spędziłem sporo godzin testując i pomagając wyeliminować błędy z iRealSMS (więc czasem patrzę też z tej drugiej strony i częściowo rozumiem autora, który tworząc app samemu naprawdę bardzo dużo czasu nad nią siedział), więc jakbym teraz z niej zrezygnował jak jest wreszcie prawie taka jaką chciałem ją widzieć to byłoby trochę dziwne

#198 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 18 listopada 2008 - 15:14

Ja dzis za to dzwonilem do ERA GSM w sprawie raportów doręczen :) Pani konsultantka probowala mnie zbic gadka...era nie oferuje takiej uslugi dla iP i jest to wina Apple :)))) wiec szybko poprosilem o rozmowe z kims kto jest duzo wyzej i bynajmniej posiada wieksze kfalifikacje niz tylko spogladac w ekran monitora 17" w celu odnalezenia watku dotyczacego uruchamiania powiadomien na sms w tel ip3g :)))) Przekazalem sugestie dotyczace tego faktu i teraz ....czekamy Bo w koncu sprawa dziwna ,ze inny operator swiadczy takie uslugi i nie tylko dla telefonow serii IP a inny nie :) Pan menadzer zapewnial mnie ze zglosi taka sugestie i jesli bedzie w stanie tu bedzie to tez dzialac w ERA...znajac zycie zobaczymy czy to tylko marketingowe ciche zapewnienia w celu zalatwienia...uporczywego klienta :) Bardzo mnie to dziwi ze taka firma jak ERA nie stara sie zapewnic jak nawiekszej funkcjonalnosci swoim klientom w koncu o klienta trzeba dbac :) POZDRAWIAM PS.Kazdy kto posiada telefon w era niech zadzowni do nich z prosba o zgłoszenie żeby taką funkcjonalność dodali np z racji posiadanych telefonów w ofercie które nie wspierają raportów i nie tylko to sie tyczy IP3G :) MOZE w KONCU ZROBIA KROKI KU TEMU !!!!!

#199 zibirz

zibirz
  • 78 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 15:14

ok, szanuję twoja decyzję, jednak mySMS też jest płatne, a co do BiteSMS to mi osobiście jakoś nie podchodzi.

Rozumiem, że się napracowałeś Qbik, ale dlaczego zdzieracie z ludzi dodatkową kasę, za to co już kupili? Majstersztyk z wydaniem całkowicie odmienionej aplikacji z nowym silnikiem pachnie z daleka naciągactwem! A gdzie aktualizacje do już zakupionej wcześniejszej wersji? Przecież nawet taki tytan dojenia krowy, jak microsoft oferuje aktualizacje na lata do zakupionej licencji. I wybacz Qbik iRealSMS wersji 2, to nie windows vista z przeźroczystymi oknami, żeby być tak cwanym i doić maluczkich. Żenuła kolego Qbik!

Namawiam wszystkich użytkowników. Nie kupujcie od krętaczy! Jest płatna i wcale nie gorsza aplikacja do obsługi sms MySMS oraz całkowicie darmowa i spolszczona BiteSMS. Nie dajmy się oszukiwać, najwyżej tylko jeden raz.

#200 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 15:24

w celu sprostowania nic nie mam ze sprzedaży tej aplikacji Napisz pytanie do autora czemu masz płacić jeszcze raz i zamieść odpowiedź na forum, co do reszty uważam, że powiedziałem już wszystko na ten temat, a twoje posty w każdym możliwym miejscu pozostawiam bez komentarza Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych