Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium Brak Polaczenia z GG

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#26 back

back
  • 13 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 13:47

I znow nie dziala ;/

#27 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 03 września 2008 - 14:46

Nie no teraz jestem dobity ... stworzylem sobie nowy nr gg ... i on dziala ... a stary nie nadal mecze sie na kadu ...

Dołączona grafika

#28 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:02

Ten też Ci niedługo ,,walnie". Najpierw nie mogłam zaimportować kontaktów, potem cześć z nich znikała, czasem nie było żadnych, adium nie lubi już gg.. yahoo i reszta śmiga.

#29 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 03 września 2008 - 15:23

import jablera dziala gg w jablerze jesli chodzi o adium ... a czyste konto gg nadal nic ...

Dołączona grafika

#30 papkorn

papkorn
  • 31 postów

Napisano 03 września 2008 - 17:04

Nie wiem czy to ma coś wspólnego z waszym problemem ale też zaobserwowałem coś podobnego na AQQ pod Winde. Od 2-3 dni nie moge się za jego pośrednictwem zalogować do gg :/ Może to coś gg odgórnie blokuje?

#31 Kobza

Kobza
  • 227 postów
  • Skądten pomysł !?

Napisano 04 września 2008 - 13:44

Klakier, miałem to samo, ale jakiś rok temu, musiałem zmienić numer- mój nigdy już nie zadzialał na Aduim- powód "?". Miałem ci wcześniej napisać, ale nic by to nie wniosło... Nowy numer działa jak na razie, aha wczoraj znajomy był u mnie miał 2 numery w Adium działające... zaciągaliśmy Kadu... bo jemu też przestały działać. Dzzzzzzzziwne

#32 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 04 września 2008 - 14:21

czyli co ... trzeba zalozyc nowy nr tak ? .... fuck

#33 Patrix

Patrix
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2008 - 20:05

Albo czekajcie na aktualizacje albo tak jak pisalem wczesniej nowy numer i jazda :D Adium-Tylko dla wybranych :D

#34 Kobza

Kobza
  • 227 postów
  • Skądten pomysł !?

Napisano 04 września 2008 - 21:38

No ja mam nowy nr od jakiegoś roku, tak jak mówiłem ten stary nigdy nie wstał (na Adium oczywiście). A przecież nie będę używał Kadu albo w przyszłości GG na maka - bo to brzydkie jest i tyle!

#35 back

back
  • 13 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 września 2008 - 20:06

Ktos jest w stanie powiedziec co jest nie tak? :/ Obecnie zostalem bez gg, bo kadu to badziewie, a ichat jakos mi nie podchodzi ;/

#36 Brzuch

Brzuch
  • 32 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2008 - 12:16

mam ten sam problem. może palringo?

#37 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 września 2008 - 12:31

ten problem to nie jest problem Adium, ale raczej samego gg jak powiedział papkorn - w AQQ też coś się chrzani (i to nie tylko jemu) oryginalne gg też ma problemy z podłączeniem się do sieci od tych paru dni

#38 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 07 września 2008 - 12:47

No to ja się dopisuję do listy, też mnie nie łączy dzisiaj. Już kiedyś była taka sytuacja to pamiętam, że później po jakimś czasie pojawiła się nowa wersja softu która usuwała ten problem...

#39 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 07 września 2008 - 12:55

watpie zeby programisci Adium mieli nas (gg) za wielkich klientow zeby brali to za priorytet ... rownierz zmienilem nr gg ... masakra a mialem go juz 9 lat :(

#40 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 07 września 2008 - 13:34

No to faktycznie kicha, a np. usunięcie konta i później dodanie jeszcze raz tego samego numeru nie pomaga? Napisz czy Ci pomogła ta zmiana numeru, bo szczerze też mi się nie chce zmieniać numeru gg.

#41 pepan

pepan
  • 524 postów
  • SkądPoznań/Skarżysko-Kamienna

Napisano 07 września 2008 - 17:05

mam to samo, przeszedlem na kadu... czy ktos wie kiedy bedzie new version ? pozdrawiam

#42 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 07 września 2008 - 21:30

A jak Kadu? Śmiga bez problemu czy też się krzaczy? Może zainstaluje obok Adium ale chciałbym najpierw wiedzieć czy gra wszystko. Myślę swoją drogą, że powinniśmy dodawać 'tickety' w sekcji support & dev Adium to może zwróci uwagę na problem....

#43 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 08 września 2008 - 06:03

kadu cuchnie ... po 10 min korzystania czlowiekowi nie chce sie go wlaczac ... moim zdaniem ... albo jestem za wielkim estetykiem i funkcjonalista ... ale komunikator kadu dla mnie to masakra ... to trzeba przezyc na wlasnej skorze ... wolalem zmienic nr gg nizli uzywac kadu

#44 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 września 2008 - 10:45

a jak w adium 1.3.1?

#45 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 08 września 2008 - 12:52

No trzymam kciuki, że będzie lepiej. Właśnie się ściąga...

---- Dodano 08-09-2008 o godzinie 12:53 ----

kadu cuchnie ... po 10 min korzystania czlowiekowi nie chce sie go wlaczac ... moim zdaniem ... albo jestem za wielkim estetykiem i funkcjonalista ... ale komunikator kadu dla mnie to masakra ... to trzeba przezyc na wlasnej skorze ... wolalem zmienic nr gg nizli uzywac kadu

No może, ż tego względu na stronie jest ogłoszenie, że szukają developer'a dla wersji Mac'owej

---- Dodano 08-09-2008 o godzinie 12:56 ----
Bez zmian, dalej się nie łączy

#46 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 września 2008 - 15:52

Download CHIP.eu - Adium 1.2.7 English EN

spod tego linka mozna pobrac wersje 1.2.7 ktora ostatnia dzialala prawidlowo. zainstalowac i usunac katalog Adium 2.0 z katalogu user/liberaries/Application Support

u mnie zadzialalo.

P.S.
Nie upgradowac adium do wersji 1.3 lub 1.3.1 bo sie bedzie gadu sypac

#47 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 08 września 2008 - 16:17

Hmmm, no fajnie że podałeś tego linka. Szkoda, że jest tak że stara wersja jest bardziej stabilna, a nie nowa...

#48 Kashiv

Kashiv
  • 27 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 września 2008 - 16:30

A mi kasuje kontakty... Ile bugów!

#49 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 08 września 2008 - 19:17

Jesli ktos posiada wersje 1.3.1 to usuwamy ja programem AppCleaner, ściągamy wersje 1.2.7 z linka który podałem w poprzednim poście. Sprawdzamy czy nic po 1.3.1 nie zostało w katalogu user/Libraries/Application Support/Adium 2.0 a pozniej instalujemy 1.2.7 i powinno banglać. Generalnie Adium jest strasznie zabugowane, nawet poprzednie niby stabilne wersje... maja bledy... chociazby jeden najwiekszy z nich: bledne eksportowanie kontaktow na serwer(same numery bez opisów)

#50 mazrim

mazrim
  • 23 postów

Napisano 08 września 2008 - 22:59

heh Witajce, ja pierwszy tu raz, wiec tak sie witam serdecznie, mimo ze w tak przykrych okolicznosciach przyrody... Mam ten sam problem z Adium. Ino z tego co pamietam, to logowanie pod 1.2.x tez mi nie dzialalo. Wszystko zaczeło sie tak z dwa tygodnie temu. Zrobilem sobie wtedy drugie konto gg, i chcialem miec je oba w jednym oknie Adium. Tzn dwa numery gg. O ja durny ! i od tego czasu zaczely sie moje problemy, gdy raz nieuwaznie napisalem do znajomego z konta B z numeru A, i od tego czasu wszystko sie posypało. Zaczeły mi znikać poszczególne kontakty, lista z serwera sciągała sie niekompletna. Wykasowałem wieć*konto B, coby wrocic do normalnego stanu, ale to nic nie dało, logowanie dalej trwało 20 minut, listy były niekompletne. Co ciekawe, mimo wykasowania konta B, ludzi z tgo konta kotrzy sie do mnie odzywali, nie pojawiali sie jako numerki, ale byli pod taką*nazwą jaką*im nadałem w koncie B (ktore usunąłem ! ) W miedzyczasie zainstalowalem wersje 1.3, ale problemy byly dokladnie te same... Jednakże, przez ostatni tydzien, dzialalo to wszytsko w miare ok, gdyz znalazlem sposob , zeby kontakty ściągały sie w miare szyko. Nie mam zupelnie pojecia jak to dzialało ale działało :D Otóz, po wlaczeniu Adium, gdy pokaywalo sie ze jestem zalogowany ale nie mialem zadnych kontatkow na liscie, dodawałem nowy kontakt. nazywalem, go dowolnie, pseudonim:ppp, numer:ppp . I ten kontakt pojawial mi sie na liscie. Nastepnie klikalem na Informacje o nim, a potem w karte pierwszą*od lewej (Adium 1.3). Pojawialo sie logo, kręcocaj sie strzałk, że niby cos sie ściąga, Adium sie rozlaczalo, a po chwili podlaczalo i od razu sciagalo calą*liste kontatkow. :D Nie mam zielonego pojecia jak to działalo, ale działało, do dzisiaj... Dziś*sciąga mi tylko pół listy kontaktów :] Widze ze nikt tu jeszcze nie wpadł na pomysł co z tym zrobić ale moze ten pomysł ktory podałem, zaświeci jakąś żaróweczke w glowach ludzi lepiej orientujących się w tyh sprawach :] pozdrawiam ! PS. piszac tego posta, zaisntalwoaem wersje 1.2.7 , i dalej nic nie działa :/ PS2. Za kazdym razem przeinstalowujac Adium, usuwałem jego foldery z biblioteki/application support i biblioteki/Caches

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych