Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium Brak Polaczenia z GG

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#1 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 01 września 2008 - 09:22

Wczorajszego dnia ktos z mojej rodzinki bawil sie kablami przy routerze co sprawilo, ze adium sie pieknie wywalil. Teraz nie mam polaczenia z gg nie mam listy nie mam nic ... najzabawniejsze jest to ze w pref. pokazuje mi ze polaczony jestem gg a jednak ani nie jestem online (konsultacja na ichacie) ani nie mam listy ... po pewnym czasie lista sie laduje ale mowa tu o 20 min czy cos .... podkresle ze wywalilem adium (app cleaner) wraz ze wszystkimi prefkami i zainstalowalem ponownie ... nadal to samo ... jakies pomysly ? bo krew mnie juz zalewa :(

Dołączona grafika

Niby jestem polaczony a jak sie pytam kogos na skype czy ichacie to mowia ze jestem offline ... nir wiem co jest grane

PS patrze sie caly czas na pref Adium i zauwarzylem jakis komunikat przy polaczeniu "nie mozna czytac gniazda" ale pojawial sie doslownie na pare sec moze to cos podpowie

Dołączona grafika

---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 11:16 ----
Dodam ze wlaczylem Parallels i odpalilem gg ... i dziala ... znaczy nie jest to wina routera tylko adium albo osx ...

Teraz zabilo mi cwieka .... zainstalowalem kadu i gg dziala ... czyli to wina adium ... prosze o pomoc bo zaraz padne :(

Dołączona grafika

Ewentualnie mozna wywalic cale adium i od nowa wszystko zrobic ... trudno sie mowi ale ja juz to robilem dzieki programowi appcleaner wywalalo mi niby wszystkie pliki adium ... ale czy napewno ?

Dołączona grafika

#2 pixel

pixel
  • 91 postów

Napisano 01 września 2008 - 21:33

mam ten sam problem - gg dziala zarowno przez www, oficjalnego klienta (via parallels), jak i EKG, ale na Adium ni cholery. Ostatnio miało problemy z pierwszym połączeniem się (udawało mu się dopiero po dwóch - trzech godzinach od uruchomienia) i często rozłączało się, by po sekundzie połączyć się znowu. Dzisiaj totalna padaka pod Adium - nawet usuniecie preferencji i downgrade do starszych wersji nie pomogły. EKG tez nie chciało się połączyć. Przez www działało bez zarzutów. Z ciekawostek: Na liscie zapisanej na serwerze miałem ~150kontaktów. Usunięcie listy z serwera pomogło w przypadku EKG, ale z Adium dalej jest tak samo. Drugi numer gg smiga via Adium bez najmniejszych problemów... :o

#3 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 września 2008 - 21:49

Monitor serwerów Gadu-Gadu

może to dlatego? (jak widać - połowa tradycyjnie nie działa)
spróbuj zmienić sewer w ustawieniach konta gg w adium na jeden z działających (port można chyba zostawić w spokoju)

#4 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 01 września 2008 - 23:30

probowalem to tez zrobic ... nadal nic

#5 greatbelow

greatbelow
  • 362 postów
  • SkądPolska

Napisano 02 września 2008 - 13:08

u mnie tez nie dziala :(

#6 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 02 września 2008 - 13:12

czyli to nie jest odosobniony problem ... to co ma ktos jakis pomysly jak to naprawic ?

#7 back

back
  • 13 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 września 2008 - 18:03

u mnie tez niedziala ;(

#8 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 02 września 2008 - 21:55

gadu - gadu zbanowalo "obce" polaczenia ?

#9 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 września 2008 - 22:11

nie, to by wtedy masowo poszło... a mi np. działa

#10 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 września 2008 - 22:40

u mnie też okej, jedyne co mnie do szału doprowadza to to, że się musi najpierw dostępne zrobić a dopiero potem niewidoczne...

#11 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 02 września 2008 - 22:41

u mnie pokazuje ze podlaczone - ale nie loguje sie. na pc dziala w tym czasie a powinno wylaczyc.. nie importuje kontaktow i wogole.. jakas popelina

#12 back

back
  • 13 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 września 2008 - 23:22

Zamiana serwerow nic nie pomaga ;/

#13 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 02 września 2008 - 23:24

Adium 1.3.1b tez nie daje rady. cos sie dzieje... :(

#14 Patrix

Patrix
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 23:51

A nie ma mozliwosci zeby cos wam blokowalo Adiuma ?

#15 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 03 września 2008 - 00:38

myslalem ze to snich - ale akurat mialem okazje na dziewiczym leopardzie to zrobic - dokladnie. w adium polaczony - ale tylko "teoretycznie"

#16 Patrix

Patrix
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2008 - 02:10

Tak sobie pomyslalem...Probowaliscie pod windowsem zalozyc nowe konto gg i sprobowac odpalic je pod osx ?

#17 napa

napa
  • 122 postów

Napisano 03 września 2008 - 06:14

a mi Adium szaleje stasus zmiena sie co sek pomiedzy dostepny a wylogowany, ktos mial cos takiego?

#18 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 03 września 2008 - 07:32

qrcze, u mnie zaczelo sie psuc po ostatniej aktualizacji... :/ nieby dziala, ale caly czas pokazuje mi ze sie sie probuje polaczyc, nie wiem czy jestem widoczny jako dostepny, ale rozmawiac moge normalnie, i do tego caly czas znikaja mi kontakty(te niedostepne)

#19 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 września 2008 - 07:57

qtylovsky - też tak miałem spróbuj wywalić całkowicie (razem z jego plistmi i katalogiem) Adium i zainstalować je jeszcze raz powinno pomóc (mi pomogło) możesz też ustawić dla kontaktów, żeby były zawsze widoczne - to tez może pomóc

#20 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 03 września 2008 - 08:31

ok, zaraz sprobuje wszystko zainstalowac jeszcze raz, a co do kontakto, to i tak ustawiam na zawsze widoczne, ale wlasniemi sie to samo zmienia... ;/

#21 back

back
  • 13 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 września 2008 - 08:56

na chwile obecna mi sie odzepsulo, happy

#22 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 03 września 2008 - 09:00

chlopaki cos mi sie zdaje ze bedziemy musieli poczekac na gg 8.0 na os x ... ktos wie jak prace nad tym przebiegaja ? jakies bety czy cos ?

#23 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 03 września 2008 - 10:04

ojjj, watpie zeby pojawilo sie w najblizszym czasie... a tak swoja doga, zawsze lubilem adium, ale ostatnia wersje mnie dobija... ktos wie jak zachowac cale archium rozmow przy unistalacji?

#24 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 03 września 2008 - 12:17

czyli co ? trzeba korzystac z Kadu ... eh jakbym chcial kadu linuxa bym sobie zainstalowal ... choc i wtedy korzystalbym z pidgina ... masakra czyli zostalo przeinstalowanie OSu i modlenie sie ze to pomoze ? ... fuck

#25 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 września 2008 - 12:43

qtylovsky - bardzo prosto ;) ~/Lirary/Application Support/Adium 2.0/Users/Default/Logs tada kopiujesz i masz ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych