Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac] Odbezpieczenie, jailbreak i aktywacja iPhone’a [PwnageTool]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1058 odpowiedzi w tym temacie

#776 jumiok

jumiok
  • 78 postów
  • SkądGród Kraka

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:20

Bobby wystarczy kilka stron wczesniej poczytac. Nowe wersje 3GS maja nowe bootromy i raczej JB nie zrobisz... tzn zrobisz, ale bedziesz musial po kazdym restarcie, czy wylaczeniu sluchawki podlaczyc ja ponownie pod kompa. Poza tym JB zrobisz tylko uzywajac Blacra1na. Pwnage Toolem nic nie zdzialasz przy nowym BR.
Sam mam niedawno kupionego 3GS, wiec zostaje nam tylko czekac na nowego JB, albo moze na nowego softa i tam bedzie dostapny JB. A narazie 'ciesz' sie nieuwolnionym iPkiem.

#777 greggogo

greggogo
  • 8 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 22:55

Hmmm. Mam iPhona 3G z Orange i chcę go używać w Plusie. Robiłem dwa razy tg tutoriala wszystko dokładnie i nie znajduje mi sieci.... Co może być nie tak Pozdrawiam

#778 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 19 stycznia 2010 - 02:29

Cytat z pierwszej strony iPhone 3G i iPhone 3GS a blokada SIM i jej omijanie iPhone'a 3G i iPhone’a 3GS nie da się w pełni odblokować. Istnieją jednak narzędzia, które umożliwiają „ominięcie” blokady SIM, np. blacksn0w. Aby ominąć blokadę, po wgraniu zmodyfikowanego oprogramowania do iPhone’a należy uruchomić Cydię, dodać repozytorium „blackra1n.com” (Manage -> Sources) i zainstalować blacksn0w. Po instalacji, iPhone będzie w stanie współpracować z dowolną kartą SIM.

#779 greggogo

greggogo
  • 8 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 10:25

Zainstalowałem blacksn0w i dale nie ma sieci... Mam iPhona z Orange, sim z Plusa, zaznaczyłem activate, blacksn0w jest i nic....

#780 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 12:27

Chyba pierwszy raz mi tak sprawnie poszło JB ;) Nawet nie musiałem wchodzić w DFU :) Tylko coś nie tak jest z pogodą - nie mogę znaleźć Bydgoszczy :???:

#781 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2010 - 13:00

Zdaje sobie sprawę że to pytanie zapewne pojawiło się już jakiś czas temu, ale odkopać to w wątkach jest dość trudno niestety. Sprawa jest taka. Mam teraz iPhone'a 2G z oprogramowaniem 3.0.1. Jako że niektore nowsze gry wymagają nowszego oprogramowania chciałbym zrobić upgrade. Przewaznie robiłem to przez QuickPWN. Czy robiąc upgrade oprogramowania przez PwnageTool moge robić go bezposrednio na złamane oprogramowanie jakie mam teraz? Czy programy z Cydii zostaną na fonie czy moze bede musial instalowac wszystko od nowa?

#782 jumiok

jumiok
  • 78 postów
  • SkądGród Kraka

Napisano 19 stycznia 2010 - 13:04

lookash, kazde instalowanie wiaze sie z wymazaniem iPka. jak nie masz nigdzie backupu no to niestety... bedziesz mial chwilke zabawy :)

#783 Bobby

Bobby
  • 16 postów
  • SkądLodz

Napisano 19 stycznia 2010 - 16:42

Ja rozumiem, że iphone'ów wyprodukowanym po październiku 09 nie można jailbrakować, ale miałem nadzieje, że ten którego kupiłem jest starszy, a nawet jakby to po prostu nie dałoby się tego zrobić, a to mało tego, że przez Pwnage Tool po stworzeniu oprogramowania i wgraniu go iphone stał się nie do życia to jeszcze nie ma możliwości przywrócenia mu ustawień fabrycznych, bo ciągle wyskakuje komunikat, że urządzenie nie kwalifikucje się wg. Apple do przywracania ustawień fabrycznych. W każdym bądź razie jestem w dołku, bo nic z tym nie moge zrobić.

#784 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2010 - 17:54

jumiok A da sie zrobic backup programów i ustawiec dokonanych dzięki jailbreakowi? Wiem ze zwykły backup jest, choc pozostawia troche syfu.

#785 FRM300

FRM300
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2010 - 11:14

jumiok A da sie zrobic backup programów i ustawiec dokonanych dzięki jailbreakowi? Wiem ze zwykły backup jest, choc pozostawia troche syfu.

Kolego, wg moich doświadczeń wynika, że wszystkie ustawienia i programy, które wcześniej (przed wgraniem nowego softu z jalbreakiem) miałeś na iP zostaną przywrócone (pod warunkiem, że przed wgrywaniem nowego softu - zmodyfikowanego czy też nie - zrobisz w iTunes backup Iphona). Ale tylko te programy, które miałeś w iTunes (legalne czy też nie - jednak do używania tych drugich będziesz musiał jeszcze coś z telefonem zrobić - szukaj w sieci lub priv - tutaj się o tym nie pisze). Wszystkie programy i dodatki, które zainstalowałeś wcześniej z Cydii przepadną - robota od nowa. Ten zwykły backup wcale nie jest taki zły.

:) :) :)

---- Dodano 20-01-2010 o godzinie 13:27 ----
Davvido, Panowie - mój problem z mrożącym się iP rozwiązałem instalując na nim soft 3.1 przy wykorzystaniu najstarszego PWNAGE jaki obsługiwał własnie 3.1.

Także iP odratowany i pięknie chodzi. Jedyne co to nie ma nazwy sieci przy kreseczkach zasięgu, ale to jest jedyny i najmniejszy problem w chwili obecnej.

Za jakiś czas jak mi przejdzie trauma spróbuję na swoim iP wgrać 3.1.2 ale tym razem - za radą jednego z kolegów na stronach wcześniej - potraktuję go Blackra1n'em.

:)

#786 jumiok

jumiok
  • 78 postów
  • SkądGród Kraka

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:48

FRM300, mnie chodziło o programy z Cydii, a te z iTunes to wiem, ze sie odzyska:) mój blad ze nie sprecyzowałem dokładnie swojej odpowiedzi:)

#787 Kac309

Kac309
  • 73 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 18:09

W Cydii sa dostepne programy umozliwiajace backup, np PkgBackup.

#788 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 13:10

Mam 3.1.2 na macu ściągnięte za pomoca firefoxa i caly czas wyswietla mi wrong firmware budnle selected... ktos wie jak pomóc mi?

#789 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 11:04

Mam ten sam problem :/ ściągałem już*kilka razy soft 3.1.2 ze strony apple i przez safari i przez firefox i cały cały czas jest wrong firmware... :/

#790 eklemencjusz

eklemencjusz
  • 34 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 14:44

to samo. ściągnięty soft i wrong ipsw. co zrobić? czekamy na porady ;)

#791 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 00:28

Mam 3.1.2 na macu ściągnięte za pomoca firefoxa i caly czas wyswietla mi wrong firmware budnle selected...

ktos wie jak pomóc mi?

To samiutko mam, jak można pomóc w tej sprawie ?

#792 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2010 - 10:07

Mam problem, wczoraj próbowałem zrobić JB na 3G więc wybrałem iP 3G(S) i miałem problem z DFU więc się poddałem i wyłączyłem komp.Dzisiaj znowu próbuje go zrobić, podlączam iP do Maca włączam Pwnage, wybieram Expert Mode, klikam na Iphone 3G(S) i pisze mi "No firmware bundle found!Would you like to search the web for this file?" Mimo, że wszystko poprałem.O co chodzi?Prosze o pomoc..

#793 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 06 lutego 2010 - 15:29

niedlugo dostanę nowego iphonea 3gs z at&t. co z aktywacją ?(...)

To masz jeszcze czas żeby sobie poszukać.
krakers

---- Dodano 07-02-2010 o godzinie 02:42 ----
dzięki za pomoc i poświęcony czas, dowiedziałem się dokładnie tego co chcialem, uwielbiam to forum...

#794 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2010 - 10:04

Poradnik zaktualizowany. Przeczytajcie dokładnie wstęp zanim weźmiecie się za jailbreak swojego iPhone’a. Dodałem informacje o iPhone OS 3.1.3 - warto przeczytać kilka razy przed wykonaniem jakiejkolwiek czynności. Jeśli macie jakieś pytania - pytajcie, bo doskonale rozumiem, że to wszystko może się pomieszać.

soyerski, nie dziw się tej reakcji - wszystko zostało opisane na pierwszej stronie, w poradniku. Kupując iPhone’a 3GS w AT&T komplikujesz sobie sprawę, bo: 1) iPhone może mieć (i pewnie będzie miał) nowy bootrom; 2) iPhone może mieć oprogramowanie 3.1.3, a wtedy nie zrobisz jailbreaka i nie zdejmiesz blokady SIM; 3) iPhone może mieć oprogramowanie 3.1, a wtedy nie nie będziesz mógł też zaktualizować do 3.1.2, a z kolei z 3.1.3 nie da się zdjąć blokady. Generalnie - masa przeszkód. Musisz go najpierw kupić, wszystko sprawdzić, podać nam baseband, bootrom, wersję oprogramowania i DOPIERO WTEDY będziemy działać.

#795 Moonrage

Moonrage
  • 143 postów
Napisano 08 lutego 2010 - 10:52

a co jeśli przy wgrywaniu oprogramowania przez itunes mam błąd 1604?

#796 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2010 - 10:55

Musisz wprowadzić iPhone’a w tryb DFU/Recovery w PwnageTool.

#797 Moonrage

Moonrage
  • 143 postów
Napisano 08 lutego 2010 - 11:07

Musisz wprowadzić iPhone’a w tryb DFU/Recovery w PwnageTool.

oczywiście zrobiłem tak i właśnie mam ten błąd, ciągle mam to samo oprogramowanie (3.1.3, nie mogę wrócić*do 3.1.2)
trudno, może w końcu pokaże się*unlock do 3.1.3, tak to jest jak człowiek nie pomyśli zanim przed zainstalowaniem nowego softu.... :/

#798 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2010 - 11:11

iPhone 3GS - teraz zauważyłem. W takiej sytuacji należy cofnąć oprogramowanie do wersji 3.1.2.

If you have an iPhone 3GS, PwnageTool works if you’re currently at version 3.1.2 or below (down to 3.0). You don’t need to be already jailbroken — PwnageTool will ask you if you’re jailbroken after you’ve created the IPSW. Don’t use PwnageTool on the iPhone 3GS if you’re at 3.1.3, it just won’t work. Downgrade to 3.1.2 using the methods described here. If you can’t downgrade because you don’t have your 3GS 3.1.2 hashes on file with Cydia, you’ll need to sit out the 3.1.3 jailbreak.

#799 Moonrage

Moonrage
  • 143 postów
Napisano 08 lutego 2010 - 11:20

iPhone 3GS - teraz zauważyłem. W takiej sytuacji należy cofnąć oprogramowanie do wersji 3.1.2.

no właśnie Davvido tak też*próbuję, ale nici z tego, robię Pwnage tool 3.5 tym dzisiejszym, wprowadzam w recovery mode i przez itunes wgrywam 3.1.2 i wtedy po kilku minutach mam error 1604 i nie wiem co dalej :)
Będę wdzięczny za pomoc, szukałem już w wielu miejscach ale nic nie skutkuje, ciągle mam "wspaniałe" 3.1.3 bez JB i brak sieci

#800 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2010 - 11:22

Davido czy nie ma masz błędu w tutku mianowicie piszesz "PwnageTool do wersji 3.1.4" a nie do 3.1.5? jeżeli nie to nie bij ale tak by mi pasowało że trzeba użyć najnowszego narzędzia czyli 3.1.5:]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych