Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3.1.2/3.1.3][2G/3G/3GS][Mac] Odbezpieczenie, jailbreak i aktywacja iPhone’a [PwnageTool]

• Please log in to reply
1058 replies to this topic

#726 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 27 December 2009 - 20:16

dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź :)

#727 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 27 December 2009 - 22:35

Mam takie małe pytanie. Miałem iphona 2G i normalnie wszystko robiłem. Dzis sie przesiadłęm na 3GS i teraz jak czytam tutaj to widze ze bywa problem z odblokowaniami i z zdjęciem sim locka:( czy iphony 3GS z orange mają jakieś blokady( pisze w tutoriau ze od ery nie mają a co z orange??). I czy ogólenie z 3GS jest problem z odblokawaniami?? Nie lepiej bezie kupić tanszy 3G??

#728 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 December 2009 - 22:38

nie ma problemu z samym odblokowaniem, robisz JB instalujesz sn0w i gitara (efekty uboczne w przypadku 3GS to inna sprawa)

#729 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 27 December 2009 - 22:49

to lepiej kupie bez loka z ery i odblokuje przez pwntool z tym ze nie podniose basebandu to moze sie uda:P Jak nie to będe was męcył na forum:P

#730 d3tr000

d3tr000
  • 1712 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 December 2009 - 22:54

nie uda, to nie chodzi o metode odblokowania że jedna lepsza od drugiej, ta blokada pełnego JB siedzi w 3GS

#731 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 27 December 2009 - 22:59

a powiedz mi d3tr000 czy tworząc customa do 3gs w general mam zaznaczyc active the phone?? Czyli czy wezme z ery czy z orange to jeden uj bo itak przy JB wychodzi na to samo??

#732 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 December 2009 - 23:18

Jeśli iPhone 3GS posiada nowy Boot ROM to niezależnie od tego czy pochodzi z Orange, czy z Ery, po wykonaniu jailbreaka i wyłączeniu telefonu będzie konieczne podłączenie go do komputera w chwili ponownego uruchamiania.

#733 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 28 December 2009 - 00:32

Jeśli iPhone 3GS posiada nowy Boot ROM to niezależnie od tego czy pochodzi z Orange, czy z Ery, po wykonaniu jailbreaka i wyłączeniu telefonu będzie konieczne podłączenie go do komputera w chwili ponownego uruchamiania.

właśnie ja mam chyba taki problem... co prawda BL jest 05.11.07 ale zarówno PwnageTool jak i BlackRa1n nie działają:( robie wszystko jak w tutkach. Przy PwnageTool wyskakuje błąd 16XX a przy BlackRa1n pokazuje się płytka i kabelek:(
Jeśli tak się dzieje to nici z JB?? :(

#734 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2009 - 15:56

Panowie kupilem uzywanego iPhone 3G 16GB, sprzedajacy zapewnil mnie, ze jest zdjety SIMLOCK wlozylem karte Play telefon sie uruchomil, wiec wtdawalo sie ze wszystko jest OK. Na telefonie znajdowaly sie zdjecia I kontakty poprzedniego wlasciciela, niechcialo mi sie usuwac kontaktow I suatwien, wiec postanowilem wyzerowac iPhone. No I od tego sie wszystko zaczelo po wipe (przywroceniu do ustawien fabrycznych) I restarcie pojawia mi sie kabelek I ikonka iTunsa. Moge odblokowac klawiature, widzi karte SIM, ale nie ma zasiegu, po odblokowaniu klawiatury moge wykonac tylko polaczenia alarmowe. Nie mam karty SIM sieci macierzystej, ani nie mam pojecia z jakiej on sieci moze pochodzic. Z tego co zdarzylem zauwazyc przed tym zdarzeniem to, ze OS byl 3.1, BB chyba wlasnie ten 5.11.07, ale tez flowy nie dam sobie za to uciac... :( Powiedzcie mi co mam teraz zrobic? Wtopilem kase I nie moge korzystac z telefonu :( Pozdrawiam I z gory dziekuje za odpowiedz - AoD!

#735 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2009 - 16:12

Powinien się aktywować po włożeniu DOWOLNEJ karty SIM (oczywiście po podłączeniu do iTunes). Jeśli tak nie jest - sprzedawca ewidentnie mijał się z prawdą, zapewniając Cię o braku blokady.

#736 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2009 - 16:27

Kurde, ale facet chyba raczej mowil prawde... Nie widzialem przed tym faktem zainstalowanych aplikacji mogacych swiadczyc o przeprowadzonym JailBreaku, wiec to nie byla chyba softowo zdjeta blokada SIM? Dobra, a co jezeli po podpieciu do iTunsa (aktualnie nie mam neta - pisze z drugiego tel.) Problem bedzie nadal wystepowal? O czym moze to swiadczyc? Jezeli spotkaliscie sie juz z podobna sytuacja moze wiecie jak rozwiazac ten problem? :( Mam iTunsa na MacBooku, ale domyslam sie, ze niezbedne jest polaczenie z internetem w celu aktywacj telefonu?

#737 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2009 - 16:34

Jeśli po podłączeniu do komputera, włączeniu iTunes i włożeniu karty SIM nie zajdzie aktywacja telefonu, wniosek jest jeden - iPhone ma blokadę SIM. Masz wtedy dwa wyjścia - walka ze sprzedawcą albo robienie jailbreaka i „omijanie” blokady za pomocą blacksn0w. Radziłbym jednak powalczyć, bo żaden „sn0w” nie zastąpi prawdziwego zdjęcia blokady.

#738 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 December 2009 - 17:14

Ponawiam pytanie. Mam iTunsa na MacBooku, ale domyslam sie, ze niezbedne jest polaczenie z internetem w celu aktywacj telefonu? Po podlaczeniu bez wlozonej karty SIM otrzymuje komunikat: O braku karty SIM lub koniecznosci wpisania kodu PIN. PINu nie mam... Po podlaczeniu iP z karta SIM w zwiazku z brakiem dostepu do internetu wywalo blad polaczenia z iTunes Store upewnij sie, czy polaczenia sieciowe bla bla jak juz wczesniej wspominalem przebywam w miejscu bez dostepu do netu... :( Przepraszam, ze zanudzam was banalnymi pytaniami, ale w miejscu w ktorym przebywam nie mam stalego dostepu do internetu I nie bede mial w najblizszym czasie, a chcialbym wejsc w nowy rok ze spokojem w duszy, ze nie wyrzucilem kasy w bloto I nie dalem sie najzwyczajniej z robic w wala... :( Ok nie bylo pytania z tak aktywacja... Znalazlem instrukcje Aktywacji dla iP 3G z Ery w pdfie pobralem na BlackBerry I juz wiem, ze potrzebne jest polaczenie z internetem... Sorry za zawracanie glowy :) -------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT: Udało mi się znaleźć hotspota ^^ Po podłączeniu do netu i odpaleniu iTunsa iPhone się aktywował ^^ Dzięki za cierpliwość i udzieloną pomoc. Teraz przynajmniej mogę bawić się dobrze, bez myśli, że wywaliłem tyle kasy na marne :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, aby ten 2010 był lepszy od 2009 i gorszy od 2011 ^^ Życzę Wam drodzy forumowicze samych udanych JailBreaków i pociechy, ze sprzętu od Apple!

#739 patrykens

patrykens
  • 25 posts

Posted 01 January 2010 - 20:07

czy są jakieś szanse na Jailbreak iPhone'a z nowym Boot Romem ? Tzn może to nie kwestia czy, ale kiedy

#740 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 January 2010 - 21:14

Jest. Od dawna.

#741 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 02 January 2010 - 12:08

właśnie ja mam chyba taki problem... co prawda BL jest 05.11.07 ale zarówno PwnageTool jak i BlackRa1n nie działają:( robie wszystko jak w tutkach. Przy PwnageTool wyskakuje błąd 16XX a przy BlackRa1n pokazuje się płytka i kabelek:(
Jeśli tak się dzieje to nici z JB?? :(

Jest. Od dawna.

koboos
czy Twoja odpowiedź dotyczy obecnie dostepnego softa? Mnie jakoś nie udaje zrobić się JB na moim 3GS :(

#742 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 January 2010 - 12:13

Przeczytaj dokładnie cały tutorial. ;)

#743 patrykens

patrykens
  • 25 posts

Posted 02 January 2010 - 13:08

"iPhone 3GS wyprodukowany na początku października 2009 r. (ok. 40 tygodnia) posiada zmodyfikowany boot ROM, o oznaczeniu iBoot-359.3.2. Uniemożliwia on m.in. wykonanie jailbreaka w PwnageTool, ale to niestety nie wszystko. Konieczny będzie jailbreak za pomocą blackra1n, bo tylko blackra1n potrafi wykonać tzw. tethered jailbreak. Co to oznacza? Oznacza to, że taki iPhone po wyłączeniu nie uruchomi się ponownie, do momentu podłączenia go do komputera i „wykopania” z trybu serwisowego za pomocą blackra1n. Ta czynność będzie wymagana po każdym wyłączeniu iPhone’a, więc bądźcie czujni - każde nieprzewidziane wyłączenie telefonu może sprawić, że obudzicie się z ręką w nocniku, np. podczas wyjazdu." Wolałbym nie musieć podłączać telefonu do kompa za każdym razem jak go włączam

#744 pawelwien1974

pawelwien1974
  • 1 posts

Posted 03 January 2010 - 16:25

Witam.Rowniez posiadam iphone 3GS 16G z FW 3.1.2 i wersja modemu 5.11.7 po JB.Jak rozumiem y tego co napisane powyzej po restarcie wystarczy podpiac pod komp i uruchomic blackr1n czy musze wgrywac od nowa FW,robic JB i wgrywac Cydie itd

#745 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 03 January 2010 - 16:33

przeczytałem tutka i dochodzę do wniosku, że chyba lepiej poczekać na nowego softa i potem możliwość zrobienia JB :/ czy istnieje coś a'la SBSettings ale bez JB na iPka?

#746 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 03 January 2010 - 17:00

Jak nie chce ci się ciągle latać do kompa, to lepiej poczekaj na nowego blackra1n'a. A SBSettings bez JB nie znajdziesz. pozdrawiam, ed00c

#747 jumiok

jumiok
  • 78 posts
  • SkądGród Kraka

Posted 03 January 2010 - 17:13

ale z tego co wiem, to przesłanek o nowym blackra1n'ie nie widać i nic o tym nie słychać... :(

#748 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 03 January 2010 - 17:21

No na razie nic nie wiadomo, ale na pewno gdzieś nad tym pracują ;]. pozdrawiam, ed00c

#749 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 January 2010 - 11:01

Mam nadzieje ze zrobia to jak najszybciej bo z jednego iphona nie moge korzystac,tzn pisze tylko smsy, nic nie instaluje, jest goly jakbym nie potrafil sie nim obslugiwac:p pozostaje nam tylko czekac i niestety-marudzic. Pozdrawiam

#750 Kafar

Kafar
  • 44 posts

Posted 09 January 2010 - 12:01

Wciąż wyskakuje mi błąd 1604 lub 1600. Próbwalem na róznych komputerach, ale błąd ponawia się. Nie wiem co robić. Z funkcjonalnego telefonu została mi cegła.... Jakieś rady? Wiem, że odpowiedz była już na forum, tylko że żaden sposób nie działa, prosze więc o wyrozumiałość

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users