Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Reklama iPhone'a w polskiej telewizji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:26

[newshuge]http://img134.imageshack.us/img134/4941/2alf3.jpg[/newshuge]Jest o tym głośno od dawna, zwłaszcza na naszym forum. Dzięki użytkownikowi KubaG można już oglądać polską wersję znanych reklam iPhone'a 3G na świecie. Video poniżej:
Reklama iPhone w Polsce from Rafal on Vimeo.Zobacz też inne reklamy w wersji oryginalnej:Apple - iPhone - Gallery - TV Ads[newsindexsmall]http://img396.imageshack.us/img396/1825/3acopyej8.jpg[/newsindexsmall] [newsindexhuge]http://img516.imageshack.us/img516/8530/1auo1.jpg[/newsindexhuge]

#2 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:39

Świetna ta reklama :) Bardzo mi się podoba.

#3 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:42

Też mi się podoba, ale mam nadzieję że to nie jedyna i że zostaną wyemitowane wszystkie wersje amerykańskich spotów. No i oczywiśćie życzę Apple żeby wszyscy którzy obejrzą tę reklamę polecieli do sklepu kupić iPhone'a :grin:

#4 danielgola

danielgola
  • 107 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:43

cala reklama po polsku, a na koniec mowi "tri dzi" a nie "trzy G" tak jest chyba poprawnie, a w tym przypadku wyglada to troche durnie i naiwnie

#5 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:46

cala reklama po polsku, a na koniec mowi "tri dzi" a nie "trzy G" tak jest chyba poprawnie, a w tym przypadku wyglada to troche durnie i naiwnie

Zgadzam się. Też mnie to bardzo zdziwiło bo nikt dotąd tak nie mówił. Może Apple zmieni nasz sposób myślenia. ;)

#6 p44pl

p44pl
  • 220 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:48

na dodatek rekama pokazuje ze to telefon bez polskiego menu nie postarali sie, poprostu stary spot i tylko polski lektor

#7 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:49

jakoś zniesmaczyło mnie to tri dzi na końcu, powinno być trzy gie

---- Dodano 24-08-2008 o godzinie 09:50 ----

a do tego w reklamie jest iphone 2G. i na dodatek rekama pokazuje ze to telefon bez polskiego menu
nie postarali sie, poprostu stary spot i tylko polski lektor

to jest na 100% iPhone 3g, przegiąłeś;)

#8 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:51

ja od dawna mówie "fri dżi" ;)...

#9 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:54

reklama calkiem fajna... ale ten komentarz do poczty "oraz e-mail z takim oto wygladem" tez troche durnie brzmi. jest tekst w reklamie "szybki internet trzy gie" a na koniec tekst "nowy iPhone fri dżi" :) to w koncu jak to sie wymawia? ogolnie reklama fajna... pomijajac pare niedorobek :)

#10 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:56

Ja tylko podesłałem linka redakcji, kto inny z forum (nie pamiętam kto) wrzucił na vimeo. Ale fakt, fri dżi brzmi trochę śmiesznie po usłyszeniu całej reklamy po polsku :)

#11 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 11:00

na dodatek rekama pokazuje ze to telefon bez polskiego menu
nie postarali sie, poprostu stary spot i tylko polski lektor

"A Czesio widział reklamę..." i nie masz racji!!! ;D

#12 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 24 sierpnia 2008 - 11:29

jakoś zniesmaczyło mnie to tri dzi na końcu, powinno być trzy gie

A mnie by zniesmaczyło 'trzy gje', to może jeszcze ajFołn? iTelefon? PolakoJabłkoFon? Zmienić nazwę specjalnie dla matołków, którzy chcą mieć wszystko 'spolszczone'.

Co za debilizm.

#13 Zildjian

Zildjian
  • 23 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2008 - 11:36

Ciekawe czy polskie sieci wymyślą jakąś reklamę żeby reklamować iP, lecz osobno, a nie razem Era i Orange...

#14 danielgola

danielgola
  • 107 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 11:50

nazwa IPhone jest swego rodzaju znakiem firmowym, nikt kto chociaż ma trochę oleju w głowie nie napisał by na folderze iTelefon, Usłga 3G w jezyku polskim wymawia się "trzy gie" a nie "tri dzi" szczegolnie gdy cala reklama jest w jezyku polskim. W tym przypadku wyglada to wyjatkowo blazensko. Poza tym nikogo nie zbajeruja swoim tri dzi HEHE

#15 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2008 - 12:12

A mnie by zniesmaczyło 'trzy gje', to może jeszcze ajFołn? iTelefon? PolakoJabłkoFon? Zmienić nazwę specjalnie dla matołków, którzy chcą mieć wszystko 'spolszczone'.

Co za debilizm.

Widać, że że za młodu Cie języka Polskiego nie nauczyli, a szkoda, tak byś ominął takie wpadki. iPhone to nazwa własna, natomiast 3G
jest już w Polsce zakorzenione jako trzy gie. A dla twojej wiadomości, system mam po angielsku.

I Lepiej byś się przyczepił, dlaczego marka Sony, w Polsce jest wymawiana Sony, a nie Soni, to jest "spolszczenie"

Pozdrawiam

---- Dodano 24-08-2008 o godzinie 11:14 ----
Po za tym wiedz, że w Polsce są ludzie, którzy nie zrozumieją Tri Dżi. Nie wszyscy muszą być tak "świetnie" obeznani jak ty.

#16 Doc

Doc
  • 308 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 sierpnia 2008 - 12:32

czy w niemczech jest drei g?

#17 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 24 sierpnia 2008 - 12:42

nie ale te tri dzi też tak trochę zniesmaczyło ale ja wolałbym ujżeć reklamę hallway w polskiej tv to według mnie jest jedna znajlepszych reklam apple

#18 pieczony

pieczony
  • 135 postów
  • SkądGrojec Osada

Napisano 24 sierpnia 2008 - 13:01

czy w niemczech jest drei g?

Ja Ja natu:rlich, a swoją drogą, moim zdaniem powinno być iPhone (po angielsku) trzy gje (po polsku), bo tak lubię, bo tak mi się podoba i uważam że nie ma nic złego w spolszczaniu obcokrajowszczyzny skoro obcokrajowcy zobcokrajowszczają Polszczyznę

#19 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 13:31

nie ale te tri dzi też tak trochę zniesmaczyło ale ja wolałbym ujżeć reklamę hallway w polskiej tv
to według mnie jest jedna znajlepszych reklam apple

Też liczyłem na to że zobaczę hallway. Jedna z lepszych reklam.

#20 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:01

Szczerze mówiąc słaba ta reklama. Zorientowani i tak wiedzą, o co chodzi i jak to działa. A ludzi nie interesujących się na co dzień gadżetami elektronicznymi raczej nie poruszy. Nie ma w niej nic specjalnego, przykuwającego uwagę, zaskakującego, co sprawia, że ją zapamiętasz. No chyba, że to fatalne fridżi na końcu. W Polsce nikt tak nie mówi, od dawna przyjęło się trzygie - także w innych reklamach telefonów. Fridżi brzmi sztucznie i pretensjonalnie.

#21 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:04

najgorszy tekst pana lektora "emaila z takim o to wygladem.." a glos mi sie ogolnie podoba czyli dla mnie taka slaba 4-

#22 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:09

No, ale jak iPhone zrobi klapę na polskim rynku, to będzie można przynajmniej zwalić na reklamę. :lol: Coś mi się zdaje, że ten sprzęt raczej u nas furory nie zrobi, zresztą tak, jak w większości krajów Europy. Jest za drogi i w sumie zbyt efekciarski, jak na potrzeby zwykłych użytkowników. A w dodatku jeszcze słabo go reklamują - najpierw były te idiotyczne sztuczne kolejki pod salonami, a teraz ten cieniutki spot. Śmiechu warte.

#23 Doc

Doc
  • 308 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:19

Ale hallway odnosi się do starego iphona którego w polsce nie było (teoretycznie).

#24 mac_ya

mac_ya
  • 178 postów
  • SkądJelenia Góra/KRK

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:32

Jak dla mnie reklama jest beznadziejna. Wygląda jak poskładane fragmenty prezentacji iP z prezentacji Apple'a. Jedyny wysiłek twórców to narrator, i końcowy screen z logiem Ery i Orange, co wygląda idiotycznie. Od kiedy to operatorzy różnych sieci promują się w jednej reklami? Poza tym jesteśmy w PL więc chociaż menu na reklamie mogło by być w języku polskim (którego chociaż i tak nie preferuje w urządzeniach). A cała spraawa z iP drażni mnie o tyle, że w internecie huczy i bucze o iP pre-paid, a w salonach Ery i Orange zero pojęcia na ten temat. A w iSpot krk nie wiedzą że ich odpowiednik internetowy sprzedaje aparat bez umów z simlockiem Ery. Chyba że ja źle widziałem. Jak dla mnie, polacy kompletnie nie przygotowani do sprzedawanie iP.

#25 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:45

to jest reklama iphone a nie sieci, jak reklamują pampersy to tez pokazuja ze mozna kupic np. w sklepach real i auchan :) tri dżi :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych