Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Najlepszy, najszybszy klient P2P

• Please log in to reply
110 replies to this topic

Poll: Najlepszy, najszybszy klient P2P (0 member(s) have cast votes)

1. BitTorrent (58 votes [14.95%])

Percentage of vote: 14.95%

2. Transmission (150 votes [38.66%])

Percentage of vote: 38.66%

3. Bits On Wheels (20 votes [5.15%])

Percentage of vote: 5.15%

4. Acquisition (26 votes [6.70%])

Percentage of vote: 6.70%

5. LimeWire (19 votes [4.90%])

Percentage of vote: 4.90%

6. Azureus (97 votes [25.00%])

Percentage of vote: 25.00%

7. Tomato (18 votes [4.64%])

Percentage of vote: 4.64%

Vote Guests cannot vote

#76 iMuck

iMuck
  • 510 posts
  • Skądstolyca

Posted 27 May 2007 - 21:42

Niestety, Azureus jest dobry ale odpycha mnie pecetowskim interfacem.

Transmission jest bardzo dobry, ale zauwazylem ze ma ciche zwiechy: czasem pokazuje 0.0 kb/s, wystarczy wylaczyc i retartowac Transmission i juz ciagnie. Bez sensu, bo nie mozna np zostawic Transmission i wyjsc z domu.

Obserwowałem Transmission i nie zauważyłem żeby się wieszał, natomiast potrafi nie wznowić "działalności" po uśpieniu komputera. Oczywiście restart pomaga niezawodnie.

#77 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 09 June 2007 - 17:55

Dobra, moxe ktos napisze jak sie uzywa tego Transmission ;) Mam xTorrent i szukam przez niego i sciagam ale w Transmission nie widze opcji szukania - co robic, zeby dzialalo jak nalezy ;)

#78 Adams

Adams
  • 488 posts

Posted 10 June 2007 - 12:07

Psychopulse,
Jezeli nie ma opcji szukania (nie widzialem Transmission ale Azureus (PC) tez nie ma) to mozna szukac torrentow przez strony www np. www.demonoid.com, www.torrenty.org czy www.isohunt.com, www.mininova.org i wiele innych.
Ja polecam isohunta bo maja moj ulubiony serial zawsze na czasie tzn. 3h/5h po premierze w TV - Grey's Anatomy :-), nie mam TV wiec to dla mnie zbawienie :-)

#79 michauex

michauex
  • 102 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 06 July 2007 - 22:44

Transmission I ja polecam Transmission. Korzystam z iPlusa śmigam po UMTSie. Komóra jako modem. 40 KB/s spokojnie można wyciągnąć :)

#80 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 26 July 2007 - 22:35

jak to jest z tym transmission: na Bitcomecie ciaglem max lacza ~170 kB/s a w transmissions na tym samym porcie ledwie 42 kB/s Trzeba go jakos super hiper ustawic czy co ? Port wpisalem taki jak mialem w BC. Dlaczego nie pobiera od seedow tylko od peerow ? :|

#81 massiwo

massiwo
  • 116 posts

Posted 29 July 2007 - 21:25

a ja dalej czekam na odpowiedz... czy jest odpowiednik bearshare... np interesuje mnie jedna mp3... ktorej nie mam zmaiaru sciagac przez torrenta ;)

#82 jagodaa

jagodaa
  • 82 posts

Posted 01 August 2007 - 15:22

ktory jest najlatwieszy w obsludze?

#83 Maciej

Maciej
  • 696 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 August 2007 - 22:11

Naprawdę nie ma klienta, który pozwalałby na selektywne ściąganie plików w obrębie torrenta?
Może nie wyraziłem się dostatecznie jasno: załóżmy że ściągamy torrenta, który zawiera kilkadziesiąt plików, a my chcemy tylko jeden z nich. Czy jest jakiś darmowy klient, który pozwalałby na wybór/wskazanie tego jednego jedynego pliku i pominięcie ściągania pozostałych?

Transmission od jakiegos czasu ma juz opcje selektywnego sciagania plikow:)

#84 PlanetAsia

PlanetAsia
  • 84 posts

Posted 21 September 2007 - 13:25

Transmission od jakiegos czasu ma juz opcje selektywnego sciagania plikow:)

Tzn ze mozna wybrac ze sciaganego folderu np jedne mp3? Jak to zrobic? Bo uzywam transmission i nie widzialem takiej opcji...

#85 Maciej

Maciej
  • 696 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 September 2007 - 23:16

Tzn ze mozna wybrac ze sciaganego folderu np jedne mp3? Jak to zrobic? Bo uzywam transmission i nie widzialem takiej opcji...

Jak juz dodasz do sciagania torrenta to klikasz w transmission na pliku prawym, Show inspector,
zakladka Files i zaznaczasz co ma sciagac a co nie.

#86 PlanetAsia

PlanetAsia
  • 84 posts

Posted 22 September 2007 - 11:59

dzieki :-)

#87 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 22 September 2007 - 12:15

Dopiszcie Xtorrent. Bardzo dobry klient. I ładny :D

[url]http://xtorrent.com/[/url]

#88 kamillys

kamillys
  • 854 posts
  • Skądokolice W-wy

Posted 22 September 2007 - 18:02

Limewire jest odpowiednikiem Bearshare. Chyba jest też Frostwire(darmowy) na Maka.

#89 Aronia

Aronia
  • 289 posts

Posted 22 September 2007 - 18:44

Czy możecie mi napisać albo pokazać na obrazkach jak TO działa? Nigdy nie ściągałam nic z netu i jestem słabo obeznana w temacie p2p, a chciałbym spróbować. Ściągnęłam sobie Transmission (najlepiej wypadł w ankiecie :) ), ale nie wiem co dalej - jak to odpalić. Proszę o jakieś info lub zrzuty. Dziękuję

#90 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 22 September 2007 - 18:49

Czy możecie mi napisać albo pokazać na obrazkach jak TO działa? Nigdy nie ściągałam nic z netu i jestem słabo obeznana w temacie p2p, a chciałbym spróbować. Ściągnęłam sobie Transmission (najlepiej wypadł w ankiecie :) ), ale nie wiem co dalej - jak to odpalić. Proszę o jakieś info lub zrzuty.
Dziękuję

jak masz juz transmission to idziesz na jakas stronke typu mininova.org. Szukasz co potrzebujesz, sciagasz torrent, czekasz i juz

#91 Aronia

Aronia
  • 289 posts

Posted 22 September 2007 - 19:00

jak masz juz transmission to idziesz na jakas stronke typu mininova.org. Szukasz co potrzebujesz, sciagasz torrent, czekasz i juz

Zanlazłam w necie taką instrukcję:
Gdy już zainstalujemy klienta sieci BT i mamy zamiar coś pobrać, to wchodzimy na jakąś stronę z torrentami, dajmy na to: www.tdt.org.pl , wybieramy tam jakąś pozycję i następnie naszą uwagę zajmuje nazwa Plik.torrent, a na innych stronach torrentowcyh nazwa torrent. Klikamy na tym pliku prawym klawiszem myszy, wtedy otworzy nam się okno, z którego wybieramy "zapisz element docelowy jako" wybieramy lokalizacje i przyciskamy na ok. Po krótkim czasie pliczek powinien się nam ściągnąć.

Nie rozumiem tego, co podkreśliłam w w/w instrukcji - nie widziałam tam nic, co się nazywa "plik.torrent". Normalnie nic z tego nie kapuję. Na tej stronie są tylko jakieś linki do innych stron www, np. do sklepu AGD :-(
Rany, mam przeczucie, że to jest proste ale naprawdę nie kumam, co wspólnego ma www.tdt.org.pl z Transmission ;)

#92 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 22 September 2007 - 19:14

Bo ta strona cos nie dziala.

www.torrents.to

wpisujesz zadana rzecz. wybierasz jeden z serwisow (polecam mininova, torrentreactor , odradzam demonoid bo trzeba miec konto). Nastepnie szukasz najpopularniejszej wersji tego czego szukasz - zeby mialo jak najwyzsze cyferki przy Seeds oraz Peers. Klikasz w dana rzecz.

Pojawia sie okno informacji o pliku i napewno znajdzie sie cos w stylu Download Torrent. Klikasz. (jesli masz opere to niedobrze, jak cokolwiek innego bedzie fajnie) Zapisujesz. Otwierasz plik COSTAM.torrent programem Transsmision. Ot cala filozofia.
  • Aronia likes this

#93 Aronia

Aronia
  • 289 posts

Posted 22 September 2007 - 19:26

TimmyY: udało się. Duży plus za pomoc. Trochę dużo przy tym roboty :) To cudo nie chciało mi tylko przyjąć polskich liter i w wyszukiwarkę powstawiało znaczki ale spróbowałam bez polskich Nie podoba mi się TO w ogóle :(

#94 Bombee

Bombee
  • 198 posts
  • SkądW-wa Zacisze

Posted 22 September 2007 - 19:52

sorki - ja tak z innej beczki - ma ktos moze do oddania zaproszenie na demonoid.com?

#95 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 22 September 2007 - 20:46

Ja sam szukam. Aronia - przyzwyczaisz sie. Przy popularnych plikach i dobrej ieci to jest diablo szybkie i dobre :)

#96 -wujas-

-wujas-
  • 67 posts
  • SkądPoznań/Lubsko

Posted 30 September 2007 - 13:36

Zaglosowalem na Transmission. Jest kilka malych problemow ze ściąganiem ale za to ma prosty interfejs i nie obciąża systemu. Testowalem takze azereusa i mniej wpadł mi do gustu. Przypomina jak ktoś już wcześniej napisał interfejs z PC i często ma dziwne błędy i zawieszki.

#97 zioper

zioper
  • 261 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 30 September 2007 - 16:09

Wroce do stronek z torrentami ;) Ja polecam [CUT] * ;) Ja sie jeszcze nie zawiodlem ;)

* Nie podajemy linków do stron z pirackim oprogramowaniem. Stosuj się proszę do regulaminu forum.

#98 luqasz

luqasz
  • 78 posts
  • SkądPoznań*

Posted 11 October 2007 - 20:51

A powiedzcie mi gdzie można znaleźć napisy bo moja ulubiona str. wyparowała?

#99 Maciej

Maciej
  • 696 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 October 2007 - 21:22

napisy.info

#100 kona-nunu

kona-nunu
  • 5 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 29 November 2007 - 19:08

a co powiecie o Xtorrent ?