Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Najlepszy, najszybszy klient P2P

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy, najszybszy klient P2P (0 użytkowników oddało głos)

1. BitTorrent (58 głosów [14.95%])

Procent z głosów: 14.95%

2. Transmission (150 głosów [38.66%])

Procent z głosów: 38.66%

3. Bits On Wheels (20 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

4. Acquisition (26 głosów [6.70%])

Procent z głosów: 6.70%

5. LimeWire (19 głosów [4.90%])

Procent z głosów: 4.90%

6. Azureus (97 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

7. Tomato (18 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 29 listopada 2007 - 19:23

Nie wiem czy już było powiedziane o Cabos - bardzo dobry klient gnutelli (bearshare) i SolarSeek - odpowiednik windowsianego SoulSeeka

#102 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 13 grudnia 2007 - 11:25

Panowie, ja od początku używam Transmission. Do tej pory niczego innego nie próbowałem.
Jednak w Transmission irytuje mnie jedna rzecz: brak opcji dopisywania trackerów.. No chyba żem ślepy, to mnie oświećcie.
No i może odrazu drugie pytanie: ma taką opcję jakiś inny program do torrentów na Maca?
W PC'towym BitComecie np. taka opcja jest.
Ostatnio próbowałem ściągnąć z 5 torrentów na Transmission - w parę dni każdy z nich raczej nie ruszył z miejsca, po kilka procent zaledwie, a transfery że szkoda gadać.
Wkurzyłem się (a w opcjach nic nie mieszkałem) i przerzuciłem te torrenty do ściągnięcia na PC. Wszystkie zaliczyły 100% w jakieś pół doby. No i zostałem w szoku: dlaczego?? Jak wspomniałem w opcjach nic nie mieszałem (jedynie update'y) a transfery miałem pod 150kbps wcześniej; jak wiadomo to też zależy od źródła.

#103 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 13 grudnia 2007 - 23:10

Mnie w transmission drazni ze na zamknietych trackerach jest najczesciej zabanowany( nie wiem czemu) co sprawia ze wybor klienta na maku ogranicza sie do azeurusa ktorego nie cierpie. A utorrenta jak nie bylo na maka tak wciaz nie ma :( jesli chodzi o predkosc to ciezko mi powiedziec. odkad PT nie dziala z publicznych trackerow wszsytko idzie jak krew z nosa...

#104 jasiekmac

jasiekmac
  • 77 postów
  • SkądWhiteSide

Napisano 01 stycznia 2008 - 16:51

ja mam BitTyrant, nawet szybki

#105 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 stycznia 2008 - 18:27

Trackery można dopisywać w Azureusie. Transmission, o ile zacznie coś sciągać jest OK, niestety jak już niektórzy pisali często nie ściąga. Jak zauważyłem dlatego że nie ma wbudowanego DHT czyli możliwości łączenia się bez pośrednictwa trackera w przypadku gdy ten leży lub nas odrzuca. W tym przypadku Azureus pięknie ściąga podczas gdy Transmission na tym samym torrencie stoi. Xtorrent wygląda ładnie ale jest również banowany i nie posiada DHT. Do poważnego ściągania pozostaje więc Azureus :) Przy czym polecana jest wersja 2.5.04. Nowsze od wersji 3 również są banowane.

#106 bumeck

bumeck
  • 23 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 19:20

BitTyrant jest najlepszy . Korzysta z Javy , bazuje na Azuerusie ale jest dwa razy szybszy .Po wstepnej konfiguracji radzilbym nie korzystac z update do nowej wersji Azuerusa (taka propozycja pojawi sie niedlugo po uruchomieniu ), gdyz zmieni sie w azuerusa (rowniez transfer momentalnie spadnie).

---- Dodano 07-01-2008 o godzinie 21:22 ----
http://www.idg.pl/ft...z/mac/1331.html
a oto link

#107 tokyo

tokyo
  • 2 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 00:38

BitTyrant jest najlepszy . Korzysta z Javy , bazuje na Azuerusie ale jest dwa razy szybszy .Po wstepnej konfiguracji radzilbym nie korzystac z update do nowej wersji Azuerusa (taka propozycja pojawi sie niedlugo po uruchomieniu ), gdyz zmieni sie w azuerusa (rowniez transfer momentalnie spadnie).

A nie 3, albo 2,5 na jakiej podstawie twierdzisz tak?
oczywista oczywistość ?
ehhh...

#108 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 10:57

ja uzywam Transmission i nie wiem, byc moze uzywam go za rzadko, ale jak do tej pory jestem w 100% happy.Kumpel tez go ma :) zaznaczyl sobie wieczorem 5 torrentow ( filmow ) i jak sie obudzil wczesnym rankiem , to wszystko na niego czekalo gotowe :) ,mimo ,ze zaraz po zaznaczeniu predkosci byly mizerne ( ok 50kb/s ) , co sie dzialo w nocy nie mam pojecia ( nie mowil :) ), ale dzialo sie chyba dobrze, skoro sciagnal 5 duzych torrentow jak nic.Program stabilny ( jak u mnie ),nie narzekam. Chetnie bym wyprobowal tego acquisitionx, ale moze mi ktos podeslac mail aktywacyjny? please :)

#109 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 09:11

chyba jednak nikt sie nie podzieli :( szkoda :)

#110 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 29 lutego 2008 - 10:26

chyba jednak nikt sie nie podzieli :( szkoda :)

A co za problem kupić sobie np za pomocą karty przez internet?

#111 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 11:35

A co za problem kupić sobie np za pomocą karty przez internet?

zaden,ale kolega wczesniej sie oferowal,ze ma kilka darmowych maili aktywujacych pelna wersje, wiec mialem nadzieje,ze ktos jeszcze ma ,tyle w tym temacie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych