Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Najlepszy, najszybszy klient P2P

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy, najszybszy klient P2P (0 użytkowników oddało głos)

1. BitTorrent (58 głosów [14.95%])

Procent z głosów: 14.95%

2. Transmission (150 głosów [38.66%])

Procent z głosów: 38.66%

3. Bits On Wheels (20 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

4. Acquisition (26 głosów [6.70%])

Procent z głosów: 6.70%

5. LimeWire (19 głosów [4.90%])

Procent z głosów: 4.90%

6. Azureus (97 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

7. Tomato (18 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#51 czerwoczerwo

czerwoczerwo
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2007 - 21:03

co trzeba zrobic, zeby zaczely sie sciagac duze pliki z limewire? sciagaja sie bez problemu mp3 teledyski i to bardzo szybko, ale filmu sie nie da sciagnac ... ;/ need more sources odrazu sie pokazuje...

#52 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 25 marca 2007 - 21:38

Koledzy, jak zrobic instalke BitTorrent? Koledzy jak zrobic instalke BitTorrent na Maku?

#53 karolek

karolek
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marca 2007 - 19:52

Mnie denerwuje to, źe jak ściągam jakikolwiek plik, np "prison break" to maksymalna prędkość wynosi 30 kb/s podczas gdy moi pecetowi koledzy mają transfer nawet do 300 kb/s;/ Chyba coś tu jest nie tak... EDIT: Narazie najlepszy ściągacz to transmission, ale zaraz wyprubuję azureusa:)

#54 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 30 marca 2007 - 22:41

Transmission jest o niebo szybszy i nie zamula systemu jak Azureus, którego wcześniej byłem zwolennikiem.

#55 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 31 marca 2007 - 03:11

No dobra ale jestem poszkodowany. Raczej sporadycznie, wręcz śladowo używam p2p, czasem ściągam binarkiz Usenetu ale tego nie ma w ankiecie :wink: Jeżeli już muszę ściągnąć jakiegoś torrenta - używam przeglądarki Opera (też jej nie ma w ankiecie a jest klientem sieci Bit Torrent !) i jej wbudowanego fabrycznie silnika p2p. Zasadniczo omijam p2p szerokim łukiem i wolę FTP albo Usenet. Nie z przyczyn etycznych, tylko mam do tego cierpliwości. Płyta z Linuksem z FTP ściąga mi się kilka minut. Z p2p - dwa dni. Do ściągania z Usenetu używam i polecam PAN. Co prawda nie p2p ale w końcu służy do tego samego, co wszelkie p2p.

#56 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 marca 2007 - 11:13

a ja Acquisition (rany, ale nazwa) program jest ok, współpraca z itunes, zresztą obsługuje się go też podobnie

#57 hrupex

hrupex
  • 9 postów

Napisano 01 kwietnia 2007 - 10:37

Z tych, ktore ja sprawdzalem najlepszy wydaje sie LimeWire, acquisitionx ma troche mniejsze zasoby, ale ogolnie pocelam SOLARSEEKA.

#58 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 04 kwietnia 2007 - 01:07

Ja używam od dwóch lat limewire, ale teraz powoli się przestawiam na BitComet :D

#59 białko

białko
  • 240 postów

Napisano 05 kwietnia 2007 - 09:11

Transmission jest jak dla mnie najlepszy, ciekawi mnie kto głosował na BitTorrent-a? Ten program nie nadaje się nawet do tarcia chrzanu! Jeśli chodzi o słabe transfery z klientów torrent to niestety jest to jedna wielka niewiadoma, na serwerze jest niby napisane, że dany plik jest udostępniony przez 1xxx osób a przy ściaganiu jakoś nikogo już nie ma, są też takie gdzie udostępniają 2 osoby i transfer jest po 80KB, nie wiem skąd to się bierze. Może niech ktoś zrobi ankietę dotyczącą legalności stuffu ściąganego przez P2P? Na tym forum tacy porządni ludzie, ciekawe kto się przyzna, że piratuje?

#60 karolek

karolek
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 kwietnia 2007 - 18:01

Nie wiem czy to jakieś przełomowe odkrycie, ale zobaczyłem, źe mniej liczą sie "seedsy", a badziej "share ratio". zobaczycie o czym mówię na www.mininova.org . Im ten sygnał jest silniejszy tym szybciej się ściąga.

#61 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 10 kwietnia 2007 - 03:57

Jednak Transmission sciaga o wiele wolniej od Azureusa. Przykladowy plik sciaga sie na "T" z jakies maximum 80kb/s kiedy "A" cisnie 800kb/s :/ Niestety nie lubie Azureusa za bardzo, a wiec moje pytanie jest czy ktos zna rownie szybki torrent jak Azureus?

#62 karolek

karolek
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2007 - 12:01

Mam pytanie. Dotychczas myślałem, że transmission jest idealny, ale ostatnio chyba się zepsuł :), mianowicie jeżeli ściągam plik o wielkości powiedzmy 30 mb to transfer ze 100 kb/s nagle spada do 0kb/s, i co ciekawe zawsze tak zwalnia przy pliku ściągnietym w tym przypadku powiedzmy do 29,1 mb. Od jakiegoś czasu zawsze się tak robi, i zastanawiam się nad jakimś nowym p2p.

#63 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 20 kwietnia 2007 - 08:17

A jak wiadomo 99,9% completed cieszy tylko przez pierwsze pol godziny :)

#64 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 20 kwietnia 2007 - 13:07

Dodałem ankietę :)

Code, dopisz do tej listy Xtorrent'a. Bardzo fajny klient i chodzi stabilnie.

#65 ensis1@wp.pl

ensis1@wp.pl
  • 25 postów

Napisano 28 kwietnia 2007 - 00:56

XTORRENT.Zaplacilem, zainstalowalem. Pierwsze kilka dni rewela. Niezla predkosc, stabilny. Od dni kilku masakra! Wiesza sie co 15-20min.Musze uzywac "Force Quid". Wraca do polowy juz wczesniej scignietych plikow i jedzie z nimi od nowa. Niektore scigniete w wiekszosci lub pod sam koniec wywala. Kanal nie pospolity. Kolesie z Xtorrent na e-maile nie reaguja... Troche zabeltany jestem i nie wiem co robic. A mialo byc tak przepieknie

#66 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 28 kwietnia 2007 - 01:46

Kiedyś używałem P2P (na Windows oczywiście) i przestałem m.in. z podanych przez ciebie powodów. Inne powody to: - zamulanie komputera; - zamulanie łącza; - guzik się ściągnęło a limit wyczerpany; - wieczne wysypywanie się programów p2p. - żenująco niska prędkość, zaledwie mały procent szybkości mojego ówczesnego łącza. Od ponad dwóch lat prawie nie używam. Prawie, gdyż niektórzy podają wyłącznie torrenty i i nie można ściągnąć przez ftp. Do tego wystarczy mi jednak Opera. Dałem sobie spokój. Nie z przyczyn moralnych, tylko nerwowych. Na filmy nie mam czasu a jeśli już to wolę iść do wypożyczalni za rogiem. Ściąga się natychmiast :lol: Na muzyce się nie znam, więc ripuję z radia internetowego lub ściągam z Usenetu. Gry - zatrzymałem się na latach 90 i nadal podniecam się Duke Nukem, czy Shadow Warrior. Reszta to darmówki i triale. I tak nie mam na to czasu. Ja naprawdę podziwiam ludzi, skąd mają do tego tyle cierpliwości. Mnie by już dawno krew zalała i skasowałbym to w diabły. Ja się denerwuję, gdy ściągam jakiegoś Linucha z prędkością 1 Mbps a P2P u mnie nie przekracza 400 kbps. Do dziś na oczy nie widziałem e-mula a torrentów się nauczyłem dopiero w zeszłym roku (jak używałem masowo p2p to tylko Kazaa, Bearshare, WinMX).

#67 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 24 maja 2007 - 13:55

mam pytanko, co najlepiej odpowiada bearshare? bo korzystam z transmission i chodzi elegancko, ale chcialbym sciagac pojedyncze pliki... czekam i pozdrawiam

#68 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 26 maja 2007 - 17:03

Dołączam się do pytania massiwo: używałem dotąd Transmission i nie miałem najmniejszych zastrzeżeń odnośnie jego szybkości i stabilności (słowem: coś pięknego), problem w tym, że Transmission nie pozwala na selektywne ściąganie plików (zaznaczanie tylko tych, które chce się ściągnąć) ani na ustawianie priorytetów. Zależy mi na tym, żeby oprogramowanie było darmowe i na Intela (lub UB). Wypróbowałem przed chwilą Azureusa, ale Java sporo "pali" i nie działa stabilnie, a na dodatek nie ma selektywnego ściągania. Tomato Torrent jest jakiś dziwny i pomimo że pokazuje opcje ściągania to nie można "odfajkować" plików przed ściągnięciem. BitTorrent pozwala ustawić tylko priorytet dla poszczególnych plików (ale nie usunąć zbędne). A Bit On Wheels jast na PPC. Znacie jakąś alterntywę?

#69 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 maja 2007 - 17:24

Korzystam teraz z dwóch: Transmission i klienta wbudowanego w Operę.

#70 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 26 maja 2007 - 17:33

Naprawdę nie ma klienta, który pozwalałby na selektywne ściąganie plików w obrębie torrenta? Może nie wyraziłem się dostatecznie jasno: załóżmy że ściągamy torrenta, który zawiera kilkadziesiąt plików, a my chcemy tylko jeden z nich. Czy jest jakiś darmowy klient, który pozwalałby na wybór/wskazanie tego jednego jedynego pliku i pominięcie ściągania pozostałych?

#71 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2007 - 22:10

iMuck z całym szacunkiem ale pitolisz głupoty pisząc ze Azureus nie ma selektywnego ściągania. Przypatrz się dokładniej zakładce pliki w szczegółach pliku torrenta. Co do wpierniczania proca przez Jave zgodzę się, ale reszta twojego teksu o azureusie to brednie. Bez osobistej urazy, przypatrz się dokładniej.

#72 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 26 maja 2007 - 23:59

Śmierć, rzeczywiście w Azureusie jest taka możliwość, choć "odznaczanie" poszczególnych plików przy pomocy podmenu menu kontekstowego w trzecim z rzędu podmenu nie jest najwygodniejszym rozwiązaniem z jakim się spotkałem. Tymczasem moje pytanie dotyczyło programu, który nie obciążałby tak systemu a zarazem posiadał taką możliwość. Tak jak napisałem: Transmission byłby dużo bardziej użyteczny, gdyby posiadał taką opcję. Istnieje kleint, który posiada wszystkie powyższe zalety, niestety nie ma swojego odpowiednika/wersji na OS X (nazywa się utorrent i podobno w planach jego twórców jest wersja makowa). Tym niemniej, dziękuję Ci, Śmierć, za wskazówkę, z pewnością jest przydatna, choć i tak nie przekona mnie do używania Azureusa, ale, jak wiadomo, "na bezrybiu i rak ryba" ;)

#73 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 27 maja 2007 - 00:06

Tego uTorrenta można uruchomić poprzez Wine, a więc i makowe Darwine.

#74 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 maja 2007 - 10:25

iMuck odznaczanie poszczególnych plików w Azureusie jest w 2 miejscach, jedno to o którym była mowa wcześniej a drugie zaraz po dodaniu torrenta, jest mozliwość wyboru miejsca zapisu, kolejności i właśnie wybór plików które zostaną ściągnięte wraz z podaną ilością miejsca które jest na nie potrzebne, poza tym Azuresus posiada pierdyliardy pluginów, które powiększają jego możliwości o wiele bardzo pomocnych dodatków, w odróżnieniu od kilku innych klientów torrenta Azureus posiada suport torrentów umieszczonych zarówno na trackerach "HTTP" jak i "UDP". A jest to tylko jedna z jego funkcji wbudowanych w klienta. Kiedyś korzystałem z BitTorrenta, "Pomidora", BitOnWheels i kilku innych i bez rewelacji. Jedynym który ma dość ciekawe rozwiązanie to xTorrent. Posiada on wyszukiwanie wbudowane w klienta. Ale jednak mimo tego, zawsze korzystam z Azureusa, mimo tego ze moja G4, w momencie odpalenia programu nic poza nim nie jest w stanie rozsądnie obsłużyć.

#75 GoTTie

GoTTie
  • 147 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 maja 2007 - 21:27

Ostatnio zainstalowalem Azurka 3.0 z opcja szyfrowania. smiga szybciej niz poprzednik, sciaga naprawde elegacnko, poprawiono interface i narazie zostaje moim ulubiencem. Do tego ma opcje jako jedyny do wyboru sciaganych plikow z pakietu torrenta :) Polecam Azurka 3.0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych